جرج وسوف به «الشرق الاوسط»: برای موفقیتم برنامه‌ریزی نکردم

این موسیقی‌دان سوری می‌گوید که با هنر درست تربیت شده و به تبلیغات متوسل نشده است

جرج وسوف به «الشرق الاوسط»: برای موفقیتم برنامه‌ریزی نکردم
TT

جرج وسوف به «الشرق الاوسط»: برای موفقیتم برنامه‌ریزی نکردم

جرج وسوف به «الشرق الاوسط»: برای موفقیتم برنامه‌ریزی نکردم

جورج وسوف موسیقی‌دان اهل سوریه با هر غروب خورشیدی از پنجره خانه اش بیروت را در نظر می گیرد. جزئیات کوچکی که ممکن است در زندگی روزمره مردم قابل توجه نباشند، اما توجه او را جلب کرده و حیرتش را افزایش می دهند. بلکه تنها آن جزئیات کوچک قلب او را تسخیر می کنند، پس از آنکه تمام شکوه زندگی را تجربه کرد و ستارگان آسمان هنر را به چنگ آورد.
زندگی به سرعت دوید، موهای خاکستری سر ابو ودیع را فراگرفت و خستگی بدنش را. اما بدون غلبه بر ویژگی های کودک درونش همچنان با روحیه هنرمندانه زندگی می کند؛ هنرمندی که 4 ماه دیگر 61 سالگی خود را به پایان می رساند.
جورج وسوف در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق الاوسط» می‌گوید: قلب کودکی که در او می‌تپد با گذشت سال‌ها خسته نشده بلکه اما گذر عمر آن را صیقل داده و هنوز هم به کار خود ادامه می دهد.
روشن است که او قصد نخواهد داشت چیزی از آنچه گذشت را فراموش کند؛ او می گوید: «از هیچ چیز پشیمان نیستم. چون درس های زیادی یاد گرفتم. وقتی تمام جزئیات زندگی ام را به یاد می آورم خوشحال می شوم». این هنرمند حتی با دردها و مشکلاتش با حوصله و رضایت کنار می آید. از آن روز که به عنوان تک فرزند در سوریه خانه پدری را ترک کرد تا با صدای منحصر به فرد و استثنایی خود با جهانی پهناور روبرو شود، آموزش دیده تا ظلم و آسیب های زندگی را رام کند. پس جای تعجب نیست که او امروز در برابر جهان ایستاده و لبخندی درخشان و خنده ای بلندی سر می دهد. او می‌گوید: «ای کاش زندگی نسبت به من ظالم‌تر بود تا بتوانم تجربیات بیشتری جمع‌آوری کنم».
او درباره موفقیت چشمگیر خود توضیح می دهد: «من هرگز مغرور نبودم. من تنها خواننده ای نیستم که صدای زیبایی دارد، بسیاری دیگر صدای بهتری از من دارند». او ادامه می دهد: «ناگهان خود را در عرصه هنر یافتم. نمی دانم چرا شروع شد من هرگز در زندگی ام رویای چیزی را نداشتم، برای موفقیتم برنامه ریزی نکردم و به تبلیغات و پروپاگاندا متوسل نشدم. همه چیز خود به خود محقق شد. به سختی کار کردم و آهنگ های حساب شده ای را منتشر کردم و تماشاگران بقیه کار را بر عهده گرفتند. تنها چیزی که به آن اهمیت می دهم هنر درستی است که با آن بزرگ شده ام».
این هنرمند جز در ترانه های خود از کلمات سرزنش کننده استفاده نکرد. اما کسی که با او نشسته است متوجه ناامیدی اش از مردمی می شود که صداقت کمتری دارند: «متاسفم برای کسانی که وفاداری خود را از دست داده اند؛ نزدیکان قبل از غریبه ها».
وی ادامه می دهد: «امروز که 61 سال دارم همچنان هر روز درس تازه ای از زندگی و انسان ها می آموزم».
وسوف درباره نظرش نسبت به عرصه هنری کنونی می گوید: «همه مثل هم هستند. همان صداها و شکل ها، همان لحن و سبک. دیگر هیچ صنعت هنری وجود ندارد. بیشتر ملودی‌سازان بزرگ رفته‌اند و آن‌هایی که مانده‌اند ناامید شده‌اند». او متعجب است که چگونه است که ارزیابی هنرمندان بر اساس تعداد فالوورها و شنوندگان در بسترهای دیجیتال انجام می شود.
او خطاب به جوانان می گوید: «به هنر بی محتوا گوش دهید و با آن لذت ببرید، اما بدانید که ماندگار نیست و شما را بی نیاز نمی کند».
وسوف درباره برابری تعداد طرفداران بیست و سی ساله خود با افراد مسن توضیح می دهد: «نسل در حال ظهور در کنسرت ها بیشتر از من کارهای قدیمی را می خواهند تا جدید. فکر می‌کنم با ارتباط صادقانه‌ام با آنها روی صحنه و با آهنگ‌های مرگ ناپذیرم آنها را جذب کردم. کلام من در نزد آنها شنیده می شود و در آنها اثرگذار است. حتی ترانه هایم را پشت شیشه ماشینشان هم می نویسند!».



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.