اعترافات فرمانده ارشد ارتش روسیه: اوکراینی ها را شکنجه کردیم

سربازان یکی از یگان های وابسته به ارتش روسیه در جنوب اوکراین (رویترز)

اعترافات فرمانده ارشد ارتش روسیه: اوکراینی ها را شکنجه کردیم
TT

اعترافات فرمانده ارشد ارتش روسیه: اوکراینی ها را شکنجه کردیم

اعترافات فرمانده ارشد ارتش روسیه: اوکراینی ها را شکنجه کردیم

یکی از فرماندهان ارشد پیشین ارتش روسیه گفت ارتش  روسیه اوکراینی ها را هنگام بازداشت و بازجویی شکنجه و تهدید به قتل کرده است.
 کنستانتین یفریموف از فرماندهان پیشین ارتش روسیه در گفتگوی اختصاصی با «بی بی سی» انگلیسی گفت «من در یگان مین روب تیپ ۴۲ ارتش بودم و در چچن خدمت می کردم اما به همراه نیروهای زیر دستم ۱۰ فوریه پارسال برای شرکت در یک رزمایش نظامی به شبه جزیره کریمه اعزام شدیم».

او توضیح داد «آن زمان هیچ کس تصور نمی کرد جنگ آغاز شود و همه فکر می کردیم که این صرفا یک رزمایش و آموزش است. مطمئنم که حتی فرماندهان نظامی هم خبر نداشتند که جنگی در کار خواهد بود».

وی خاطر نشان کرد «پس از آن دیدم که سربازان روس حرف «زد» را روی یونیفرم های خود و تجهیزات نظامی و تانک ها می کشند. حرف «زد» به نمادی برای حمایت از جنگ یا به قول کرملین عملیات نظامی ویژه تبدیل شد».

A picture containing military vehicle, person, military, outdoor</p>
<p>Description automatically generated

۲۷ فوریه یعنی سه روز پس از آغاز حمله روسیه دستور اعزام به ملیتوپل واقع در جنوب شرق اوکراین به یفریموف داده شد و او ده روز در فرودگاهی که به تصرف ارتش روسیه درآمده بود را سپری کرد.
یفریموف گفت «با چشم خودم دیدم که نظامیان روسیه هر چیزی به دستشان می رسید غارت می کردند. آنها از دیوار همه ساختمان ها بالا می رفتند و همه چیز را با خود می بردند. یکی از سربازان یک ماشین چمن زنی دزدید و با افتخار گفت این را به خانه می برم و چمن های کنار پادگانمان را هرس می کنم».
یفریموف و یگان تحت فرماندهی او ماه آوریل به ماموریت دیگری اعزام شدند. آنها وظیفه نگهبانی از «یک مرکز لجستیک بازجویی و شکنجه زندانیان اوکراینی» در شهر بیلماک در شمال شرق ملیتوپل داشتند.

 او اضافه کرد «شکنجه و بازجویی زندانیان حدود یک هفته طول می کشید. من به چشم خودم دیدم که یکی از فرماندهان ارشد روسیه با درجه سرهنگی برای ترساندن زندانیان تیر می زد که از بغل گوششان رد می شد».

یفریموف خاطر نشان کرد «این سرهنگ روسی یکبار به بازو و پای یکی از زندانیان شلیک کرد و وقتی که آن زندانی دچار خونریزی شدید شد مجبور شدند او را به طور محرمانه به بیمارستان ببرند».

او در ادامه گفت «لباس نظامی ارتش روسیه را تن این زندانی اوکراینی کردیم و به او گفتیم که به کسی نگوید اسیر جنگ اوکراینی است چون اگر پزشکان می فهمیدند اوکراینی است از درمانش سرباز می زدند».

وی خاطر نشان کرد «این سرهنگ ارتش روسیه دستور داده بود که به اوکراینی ها غذای معمولی داده نشود و صرفا آب و بیسکوئیت به آنها بدهیم. اما من و یگانی که زیر نظرم بودند تلاش می کردیم به زندانیان چای گرم و سیگار بدهیم».

دستور بازگشت یفریموف به یگان مین روب تحت نظرش در چچن در ماه مه به او ابلاغ شد اما گفتند که موقتا به چچن می رود و دوباره برای جنگ در اوکراین اعزام خواهد شد.
او اظهار کرد «آن زمان تصمیم گرفتم قید ارتش را بزنم. وقتی در چچن بودم نامه استعفایم را نوشتم. خیلی از فرماندهان ارتش روسیه تهدیدم کردند و گفتند که من بزدل و خیانتکارم و اجازه نمی دهند استعفا بدهم. آنها مرا موقتا از ماموریت ها کنار گذاشتند چون قبول نکردم که دوباره در اوکراین بجنگم».
A group of soldiers on top of a military vehicle</p>
<p>Description automatically generated with medium confidence

یفریموف ساکن یکی از بخش های واقع در جنوب اوکراین است.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل با گفتگو با بیش از ۴۰۰ نفر از اسیران جنگی اوکراینی و روسی موارد بدرفتاری با زندانیان در جنگ اوکراین را مستند کرده است.
ماتیلدا بوگنر رئیس هیات رصد حقوق بشر در اوکراین گفت «متاسفانه نتایج تحقیقات ما نشان می دهد که بدرفتاری و شکنجه اسیران جنگی از سوی دو طرف انجام می گیرد».
او افزود «می توان گفت اسیران جنگی اوکراینی در تقریبا تمامی دوران حبس مورد شکنجه و بدرفتاری قرار می گیرند».
او خاطر نشان کرد «زندانیان اوکراینی در دوره بازجویی در معرض شکنجه با شوکر برقی و نیز یک سیستم کامل روش های شکنجه وحشیانه از جمله آویزان کردن افراد و کتک زدن قرار می گیرند».
بوگنر گفت «وقتی این زندانیان به بازداشتگاه ها وارد می شود مورد ضرب و شتم قرار می گیرند و اکثرا با کمبود غذا و آب مواجه می شوند».
او تاکید کرد «طبق قوانین بین الملل هر گونه شکنجه و بدرفتاری ممنوع بوده و ارتکاب این اقدامات از سوی هر طرف غیر قابل قبول است».



فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
TT

فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵

 

کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین، روز دوشنبه تأکید کرد که واشنگتن از کی‌یف نخواهد خواست هیچ توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای پایان دادن به جنگ با روسیه مذاکره می‌کند، بپذیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کیلگ قرار است روز چهارشنبه وارد اوکراین شود و در جریان یک سفر سه‌روزه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کند.

سفر به کی‌یف، همزمان با مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض

این سفر در حالی انجام می‌شود که یک روز پیش از آن، روز سه‌شنبه، مذاکراتی میان مقامات ارشد آمریکایی و مذاکره‌کنندگان روس در عربستان سعودی برگزار خواهد شد. این مذاکرات اولین دور از گفت‌وگوهای مستقیم دو طرف از زمانی است که ترامپ، در اقدامی غیرمنتظره، موافقت خود را با آغاز تلاش‌ها برای صلح با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد.

کیلگ در این باره گفت که مقامات آمریکایی در حال انجام تلاش‌های هم‌زمانی برای نزدیک کردن مسکو و کی‌یف به میز مذاکره هستند، در حالی که او شخصاً مسئول تعامل با اوکراین است.

تصمیم نهایی با زلنسکی است

فرستاده ترامپ تأکید کرد که در نهایت، این زلنسکی است که باید تصمیم بگیرد آیا اوکراین هرگونه توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا در آن میانجی‌گری کند، خواهد پذیرفت یا نه.

او پس از دیدار با متحدان آمریکا در مقر ناتو در بروکسل، به خبرنگاران گفت: «تصمیم با اوکراینی‌هاست. این یک تصمیم اوکراینی خواهد بود.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «زلنسکی رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل است. این تصمیم‌ها باید توسط او گرفته شود و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به یک رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل تحمیل کند.»

کیلگ همچنین اظهار داشت که وظیفه او تسهیل دستیابی به توافقی است که تضمین‌های امنیتی محکمی برای حفظ استقلال اوکراین فراهم کند.

نگرانی اروپا از حاشیه‌نشینی در مذاکرات

رهبران اروپایی روز دوشنبه در پاریس گرد هم آمدند تا یک استراتژی مشترک تدوین کنند، زیرا نگران هستند که در این مذاکرات نادیده گرفته شوند.

کیلگ پیش‌تر گفته بود که اروپایی‌ها مستقیماً در مذاکرات حضور نخواهند داشت، اما می‌توانند در این روند مشارکت داشته باشند. او در این خصوص تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم منطقی یا عملی باشد که همه طرف‌ها پشت یک میز مذاکره بنشینند.»

تمام گزینه‌ها روی میز است

در همین حال، پیت هیگسیت، وزیر دفاع آمریکا، مطالبات اوکراین برای بازپس‌گیری تمامی اراضی خود و پیوستن به ناتو را غیرواقع‌بینانه توصیف کرد. اما کیلگ تأکید کرد که در مذاکرات «همه گزینه‌ها مطرح خواهد شد».

او همچنین احتمال داد که مذاکرات واشنگتن و مسکو به موضوعات گسترده‌تری درباره امنیت اروپا و جهان نیز بپردازد.

وی افزود: «فکر می‌کنم آنچه در این مذاکرات مطرح خواهد شد، هنوز مشخص نیست. اما اگر بحث به مسائل جهانی کشیده شود، تعجب نخواهم کرد.»

او همچنین به احتمال تلاش‌هایی برای قطع روابط روسیه با ایران، کره شمالی و چین اشاره کرد.

جنگ فرسایشی؛ هیچ طرفی پیروز مطلق نیست

کیلگ بر این باور است که پس از سه سال جنگ، هم روسیه و هم اوکراین آماده پایان دادن به درگیری هستند، زیرا هیچ‌کدام قادر به دستیابی به یک پیروزی قاطع در میدان نبوده‌اند.

او گفت: «در حال حاضر می‌توان احساس کرد که هر دو طرف خواهان پایان دادن به این وضعیت هستند.»

و ادامه داد: «وقتی خوب فکر کنید، این جنگ به هیچ وجه قابل ادامه دادن نیست.»