مجمع بین المللی بشردوستانه ریاض در پی ایجاد راهکارهای امدادی خلاقانه و پایدار

با حضور چهره های بارز سعودی و منطقه ای و بین المللی

مجمع بین المللی بشردوستانه ریاض در پی ایجاد راهکارهای امدادی خلاقانه و پایدار
TT

مجمع بین المللی بشردوستانه ریاض در پی ایجاد راهکارهای امدادی خلاقانه و پایدار

مجمع بین المللی بشردوستانه ریاض در پی ایجاد راهکارهای امدادی خلاقانه و پایدار

مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان مجمع بین المللی بشردوستانه ریاض را روزهای ۲۰ و ۲۱ فوریه برگزار می کند. مقابله با چالش های مبرم و ایجاد راهکارهای علمی خلاقانه و پایدار در بخش امدادگری و فعالیت بشردوستانه از محورهای اصلی این نشست است.
شرکت کنندگان در این کنفرانس که با سخنرانی شاهزاده فیصل بن بندر امیر منطقه ریاض آغاز می شود درباره راه های موثر برای واکنش انسانی موفق در راستای ایجاد تغییر ارزشمند و کمک رسانی بهینه گفتگو می کنند.
دکتر سامر الجطیلی سخنگوی رسمی مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان گفت «دوره فعلی این نشست عمدتا درباره کاربرد و استفاده موثر از فناوری و اقدامات پیشگیرانه در امدادگری است. در این نشست درباره آگاهی بخشی و اطلاع رسانی و آماده سازی و بسیج عمومی منابع انسانی و مالی گفتگو می کنیم تا چطور جوامع را برای تعامل با بحران های بعدی آماده کنیم».
الجطیلی در پاسخ به سوال «الشرق الاوسط» افزود «در این کنفرانس جوانان در رویداد هکاتون دور هم جمع می شوند تا در این سبک خلاقانه از اندیشه های خلاق استفاده بهینه کنیم و جوانان را برای اندیشیدن درباره اقدامات انسانی تشویق کنیم تا جوانان بتوانند در این حوزه نقش آفرینی کنند به خصوص اینکه ما در سعودی هدف برخورداری از یک میلیون نیروی داوطلب و امدادگر را تا سال ۲۰۳۰ دنبال می کنیم».
سخنگوی مرکز ملک سلمان خاطر نشان کرد «سعودی دیگر صرفا نقش تامین کننده مالی اقدامات بشردوستانه در جهان را ندارد بلکه دولت از مسیر مرکز ملک سلمان نقش پیشرو در حوزه اقدامات انسانی و امدادگری و ایجاد راهکار ایفا می کند».
او یادآور شد «چهره های شاخص سعودی و کشورهای منطقه و موسسات بین المللی از جمله وزیر خارجه سعودی و معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه و کمیسر اداره بحران اتحادیه اروپا و وزیر صنایع و منابع معدنی سعودی و وزیر منابع انسانی سعودی و وزیر بهداشت سعودی و مدیر برنامه توسعه سازمان ملل و کمیسر عالی اونروا و کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان و دبیر کل سازمان همکاری اسلامی و مدیر کل کمیته بین المللی هلال احمر و غیره در این نشست شرکت می کنند».
دکتر سامر گفت «شرکت کنندگان در نشست که تا حالا بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت کننده دارد درباره «سیر تحول نیازمندی های انسانی و واکنش و رفع نیازمندی ها» گفتگو و با اقدامات و رویکردها و سیاست های بهینه بشردوستانه دنیا آشنا می شوند و روی مساله راهکارهای علمی و شیوه های واکنش موفق و تعامل سازنده و موثر و ارزشمند و کارآرا تمرکز می کنند». 
چندین میزگرد در حاشیه این نشست با حضور چهره های علمی نیز درباره ایجاد راهکارهای خلاقانه برای چالش های انسانی و گفتگوی دانش بنیان و معرفی رویکردها و اقدامات بهینه و نتایج پژوهش های بین المللی در حوزه کار بشردوستانه و تشویق حضور پژوهشگران کشورهای کم درآمد و دارای درآمد متوسط و افزایش ارتباط و همگرایی و همکاری و بستر سازی برای انجام گفتگوهای شفاف و بی پرده برگزار می شود.
در این نشست برای اولین بار رویداد هکاتون در حوزه اقدامات انسانی و توسعه پایدار برگزار می شود و برنامه نویسان رایانه و مهندسان و علاقمندان جوان در حوزه های تخصصی گوناگون برای گفتگو درباره یک اقدام پیشرو و نوآور در حوزه های اقدام انسانی و بشردوستانه گفتگو می کنند.
هکاتون های مختلف در حوزه های امنیت غذایی و تغذیه و سلامت و اسکان و آموزش و آب و محیط زیست و بهبودی زودهنگام و اداره و هماهنگی اردوگاه ها و چادرها و تامین امنیت و ارتباطات هنگام شرایط اضطراری و اورژانس و خدمات لجستیکی برگزار می شود.
انتظار می رود رویدادهای هکاتون در حوزه های مختلف به ایجاد راهکارهای پایدار برای کاهش چالش های کمک کنندگان و موسسات سازمان ملل و جامعه مدنی در اجرای پروژه های امداد و بشردوستانه و خدمت رسانی هنگام بلایای طبیعی و بحران ها کمک کنند.



فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
TT

فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵

 

کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین، روز دوشنبه تأکید کرد که واشنگتن از کی‌یف نخواهد خواست هیچ توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای پایان دادن به جنگ با روسیه مذاکره می‌کند، بپذیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کیلگ قرار است روز چهارشنبه وارد اوکراین شود و در جریان یک سفر سه‌روزه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کند.

سفر به کی‌یف، همزمان با مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض

این سفر در حالی انجام می‌شود که یک روز پیش از آن، روز سه‌شنبه، مذاکراتی میان مقامات ارشد آمریکایی و مذاکره‌کنندگان روس در عربستان سعودی برگزار خواهد شد. این مذاکرات اولین دور از گفت‌وگوهای مستقیم دو طرف از زمانی است که ترامپ، در اقدامی غیرمنتظره، موافقت خود را با آغاز تلاش‌ها برای صلح با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد.

کیلگ در این باره گفت که مقامات آمریکایی در حال انجام تلاش‌های هم‌زمانی برای نزدیک کردن مسکو و کی‌یف به میز مذاکره هستند، در حالی که او شخصاً مسئول تعامل با اوکراین است.

تصمیم نهایی با زلنسکی است

فرستاده ترامپ تأکید کرد که در نهایت، این زلنسکی است که باید تصمیم بگیرد آیا اوکراین هرگونه توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا در آن میانجی‌گری کند، خواهد پذیرفت یا نه.

او پس از دیدار با متحدان آمریکا در مقر ناتو در بروکسل، به خبرنگاران گفت: «تصمیم با اوکراینی‌هاست. این یک تصمیم اوکراینی خواهد بود.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «زلنسکی رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل است. این تصمیم‌ها باید توسط او گرفته شود و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به یک رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل تحمیل کند.»

کیلگ همچنین اظهار داشت که وظیفه او تسهیل دستیابی به توافقی است که تضمین‌های امنیتی محکمی برای حفظ استقلال اوکراین فراهم کند.

نگرانی اروپا از حاشیه‌نشینی در مذاکرات

رهبران اروپایی روز دوشنبه در پاریس گرد هم آمدند تا یک استراتژی مشترک تدوین کنند، زیرا نگران هستند که در این مذاکرات نادیده گرفته شوند.

کیلگ پیش‌تر گفته بود که اروپایی‌ها مستقیماً در مذاکرات حضور نخواهند داشت، اما می‌توانند در این روند مشارکت داشته باشند. او در این خصوص تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم منطقی یا عملی باشد که همه طرف‌ها پشت یک میز مذاکره بنشینند.»

تمام گزینه‌ها روی میز است

در همین حال، پیت هیگسیت، وزیر دفاع آمریکا، مطالبات اوکراین برای بازپس‌گیری تمامی اراضی خود و پیوستن به ناتو را غیرواقع‌بینانه توصیف کرد. اما کیلگ تأکید کرد که در مذاکرات «همه گزینه‌ها مطرح خواهد شد».

او همچنین احتمال داد که مذاکرات واشنگتن و مسکو به موضوعات گسترده‌تری درباره امنیت اروپا و جهان نیز بپردازد.

وی افزود: «فکر می‌کنم آنچه در این مذاکرات مطرح خواهد شد، هنوز مشخص نیست. اما اگر بحث به مسائل جهانی کشیده شود، تعجب نخواهم کرد.»

او همچنین به احتمال تلاش‌هایی برای قطع روابط روسیه با ایران، کره شمالی و چین اشاره کرد.

جنگ فرسایشی؛ هیچ طرفی پیروز مطلق نیست

کیلگ بر این باور است که پس از سه سال جنگ، هم روسیه و هم اوکراین آماده پایان دادن به درگیری هستند، زیرا هیچ‌کدام قادر به دستیابی به یک پیروزی قاطع در میدان نبوده‌اند.

او گفت: «در حال حاضر می‌توان احساس کرد که هر دو طرف خواهان پایان دادن به این وضعیت هستند.»

و ادامه داد: «وقتی خوب فکر کنید، این جنگ به هیچ وجه قابل ادامه دادن نیست.»