آغاز نافرمانی مدنی در قدس و درگیری بین جوانان فلسطینی و ماموران اسرا‍‍ئیلی


 
یک نوجوان با پرچم فلسطینی هنگام نماز جمعه در شهر سلوان در قدس شرقی (فرانس پرس)
  یک نوجوان با پرچم فلسطینی هنگام نماز جمعه در شهر سلوان در قدس شرقی (فرانس پرس)
TT

آغاز نافرمانی مدنی در قدس و درگیری بین جوانان فلسطینی و ماموران اسرا‍‍ئیلی


 
یک نوجوان با پرچم فلسطینی هنگام نماز جمعه در شهر سلوان در قدس شرقی (فرانس پرس)
  یک نوجوان با پرچم فلسطینی هنگام نماز جمعه در شهر سلوان در قدس شرقی (فرانس پرس)

به دنبال آغاز نافرمانی مدنی در شهرها و اردوگاه های مختلف در شرق قدس درگیری بین جوانان فلسطینی و ماموران اسرائیل به وقوع پیوست.
منابع فلسطینی گفتند که ماموران اسرائیلی برای برداشتن موانع و لاستیک ها و سطل های زباله به آتش کشیده که جوانان فلسطینی در ورودی ها و خروجی های محله های شرق قدس گذاشته بودند اعزام شده اند.
منابع فلسطینی افزودند شهرهای گوناگون واقع در شرق قدس صحنه درگیری شدید بین جوانان فلسطینی و ارتش اسرائیل بودند چون ماموران اسرائیلی با تجهیزات مختلف در صدد بازگشایی معابر و ورودی های بسته شده با لاستیک ها و سطل های زباله به آتش کشیده شده هستند.
به گزارش خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا) با توجه به آغاز نافرمانی مدنی سراسری مدارس در مناطق مختلف در قدس تعطیل هستند و کارگران هم به سرکار نرفتند.
اعتصاب یکشنبه اولین گام نافرمانی مدنی است که به فراخوان نیروهای ملی و اسلامی و جوانان در قدس برای محکومیت «سیاست و اقدامات جنایتکارانه رژیم اشغالگر اسرائیل» انجام می شود.
ورودی های اردوگاه های شعفاط و العیسویه و عناتا و الرام از ساعت سه شب بسته شدند و درگیری در دروازه روستای العیسویه و جبل المکبر پس از آغاز نافرمانی مدنی به وقوع پیوست اما آماری از مصدومان منتشر نشده است.
روزنامه جروزالم پست به نقل از سخنگوی پلیس اسرائیل گزارش داد گروهی از تظاهرکنندگان بامداد یکشنبه ورودی های برخی از محله های قدس شرقی را با لاستیک های به آتش کشیده شده و سطل های زباله بستند.
اين روزنامه افزود «شرایط قدس شرقی نشانگر آغاز «نافرمانی مدنی یک روزه» در اعتراض به موانع و ایست های نصب شده در منطقه است. ارتش اسرائیل هفته گذشته پس از حمله ای که در آن یکی از ماموران مرزبانی کشته شدند اقدام به نصب ایست های بازرسی در این منطقه کرد.
ماموران اسرائیلی ضمن بازکردن ورودی های مناطق قدس شرقی افرادی که برای برهم زدن آرامش عمومی تلاش می کردند بازداشت کردند. ارتش اسرائیل همچنین برای پایان جدل لفظی بین معترضان و افرادی که می خواستند سرکارشان بروند دخالت کرد. یکی از معترضان سعی داشت دیگران را هم برای نرفتن به سرکار و پیوستن به نافرمانی مدنی وادار کند.
از سوی دیگر ایتمار بن غفیر وزیر امنیت ملی اسرائیل گفت «به پلیس گفتم به عملیات در قدس شرقی ادامه دهند و پلیس از ساعات اولیه بامداد برای برداشتن موانع تلاش می کنند و از افسران و سربازان تلاش می کنم».
احمد الرویضی مشاور دیوان ریاست امور قدس گفت «فلسطینی ها حق دارند از وجودشان در سایه سیاست تخریب خانه ها و کوچ اجباری و شهرک سازی دفاع کنند».
نیروهای ملی و اسلامی و جوانان و ساکنان محلات و عشایر و ساکنان اردگاه شعفاط و شهرک عناتا در شمال قدس از آغاز نافرمانی مدنی از بامداد یکشنبه خبر دادند و گفت «این نافرمانی برای نه گفتن به سیاست سرکوبگری رژیم اشغالگر اسرائیل علیه ساکنان اردوگاه شعفاط اجرا می شود».
از سوی دیگر وزارت خارجه و امور مهاجرت فلسطین سیاست فلسطینی ستیز ایتمار بن غفیر وزیر امنیت ملی اسرائیل در قدس را محکوم کرد و گفت «این سیاست در راستای افزایش مجازات گروهی و تعمیق پاکسازی نژادی است».
بیانیه این وزارتخانه گفت اقدامات بن غفیر «بیانگر ناکارآمدی سیاست الحاق قدس و یهودی سازی قدس و اعمال سلطه کامل دولت اسرائیل بر این منطقه است و تاکید مجددی بر این است قدس شرقی اشغالی یک منطقه صد درصد فلسطینی و بخش جدایی ناپذیر از سرزمین فلسطین اشغالی از سال ۱۹۶۷ است».
این بیانیه افزود «سیاست استعمارگری و نژادپرستی منجر به افزایش جنگ افروزی در مناطق درگیری و تنش به طور عام و در قدس به طور خاص می شود اما به هر حال این سیاست در شکستن اراده و پایداری ساکنان قدس برای دفاع از این شهر و پایتخت فلسطین به نتیجه نمی رسد».
وزارت خارجه فلسطین گفت «دولت اسرائیل مستقیما مسئول پیامدها و تبعات ناگوار سیاست بن غفیر در قدس است». وزارت خارجه فلسطین از شورای امنیت خواست تا برای «توقف اقدامات جنایتکارانه و ناقضانه حقوق فلسطینیان از سوی رژیم اشغالگر کاری کند و از جمله کلیه اقدامات یکجانبه را برای برقراری آرامش متوقف کند».



فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
TT

فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵

 

کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین، روز دوشنبه تأکید کرد که واشنگتن از کی‌یف نخواهد خواست هیچ توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای پایان دادن به جنگ با روسیه مذاکره می‌کند، بپذیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کیلگ قرار است روز چهارشنبه وارد اوکراین شود و در جریان یک سفر سه‌روزه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کند.

سفر به کی‌یف، همزمان با مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض

این سفر در حالی انجام می‌شود که یک روز پیش از آن، روز سه‌شنبه، مذاکراتی میان مقامات ارشد آمریکایی و مذاکره‌کنندگان روس در عربستان سعودی برگزار خواهد شد. این مذاکرات اولین دور از گفت‌وگوهای مستقیم دو طرف از زمانی است که ترامپ، در اقدامی غیرمنتظره، موافقت خود را با آغاز تلاش‌ها برای صلح با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد.

کیلگ در این باره گفت که مقامات آمریکایی در حال انجام تلاش‌های هم‌زمانی برای نزدیک کردن مسکو و کی‌یف به میز مذاکره هستند، در حالی که او شخصاً مسئول تعامل با اوکراین است.

تصمیم نهایی با زلنسکی است

فرستاده ترامپ تأکید کرد که در نهایت، این زلنسکی است که باید تصمیم بگیرد آیا اوکراین هرگونه توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا در آن میانجی‌گری کند، خواهد پذیرفت یا نه.

او پس از دیدار با متحدان آمریکا در مقر ناتو در بروکسل، به خبرنگاران گفت: «تصمیم با اوکراینی‌هاست. این یک تصمیم اوکراینی خواهد بود.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «زلنسکی رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل است. این تصمیم‌ها باید توسط او گرفته شود و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به یک رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل تحمیل کند.»

کیلگ همچنین اظهار داشت که وظیفه او تسهیل دستیابی به توافقی است که تضمین‌های امنیتی محکمی برای حفظ استقلال اوکراین فراهم کند.

نگرانی اروپا از حاشیه‌نشینی در مذاکرات

رهبران اروپایی روز دوشنبه در پاریس گرد هم آمدند تا یک استراتژی مشترک تدوین کنند، زیرا نگران هستند که در این مذاکرات نادیده گرفته شوند.

کیلگ پیش‌تر گفته بود که اروپایی‌ها مستقیماً در مذاکرات حضور نخواهند داشت، اما می‌توانند در این روند مشارکت داشته باشند. او در این خصوص تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم منطقی یا عملی باشد که همه طرف‌ها پشت یک میز مذاکره بنشینند.»

تمام گزینه‌ها روی میز است

در همین حال، پیت هیگسیت، وزیر دفاع آمریکا، مطالبات اوکراین برای بازپس‌گیری تمامی اراضی خود و پیوستن به ناتو را غیرواقع‌بینانه توصیف کرد. اما کیلگ تأکید کرد که در مذاکرات «همه گزینه‌ها مطرح خواهد شد».

او همچنین احتمال داد که مذاکرات واشنگتن و مسکو به موضوعات گسترده‌تری درباره امنیت اروپا و جهان نیز بپردازد.

وی افزود: «فکر می‌کنم آنچه در این مذاکرات مطرح خواهد شد، هنوز مشخص نیست. اما اگر بحث به مسائل جهانی کشیده شود، تعجب نخواهم کرد.»

او همچنین به احتمال تلاش‌هایی برای قطع روابط روسیه با ایران، کره شمالی و چین اشاره کرد.

جنگ فرسایشی؛ هیچ طرفی پیروز مطلق نیست

کیلگ بر این باور است که پس از سه سال جنگ، هم روسیه و هم اوکراین آماده پایان دادن به درگیری هستند، زیرا هیچ‌کدام قادر به دستیابی به یک پیروزی قاطع در میدان نبوده‌اند.

او گفت: «در حال حاضر می‌توان احساس کرد که هر دو طرف خواهان پایان دادن به این وضعیت هستند.»

و ادامه داد: «وقتی خوب فکر کنید، این جنگ به هیچ وجه قابل ادامه دادن نیست.»