طارق صالح: حوثی ها بدعهدی کنند گزینه جنگ روی میز است

 
طارق صالح عضو شورای رهبری ریاستی یمن در جریان بازدید از نظامیان در خطوط مقدم درگیری با حوثی ها (سبا)
  طارق صالح عضو شورای رهبری ریاستی یمن در جریان بازدید از نظامیان در خطوط مقدم درگیری با حوثی ها (سبا)
TT

طارق صالح: حوثی ها بدعهدی کنند گزینه جنگ روی میز است

 
طارق صالح عضو شورای رهبری ریاستی یمن در جریان بازدید از نظامیان در خطوط مقدم درگیری با حوثی ها (سبا)
  طارق صالح عضو شورای رهبری ریاستی یمن در جریان بازدید از نظامیان در خطوط مقدم درگیری با حوثی ها (سبا)

تنش نظامی شبه نظامیان حوثی در جبهه های درگیری تعز بالا گرفته و تلاش های بین المللی و منطقه برای تمدید مدت آتش بس و گسترش دامنه آن به مناطق بیشتر در یمن ادامه دارد. در این راستا طارق صالح عضو شورای رهبری ریاستی یمن گفت اگر شبه نظامیان بدعهدی کنند و آرزوی صلح را برباد دهند گزینه جنگ روی میز خواهد بود.
اظهارات طارق صالح، پسر علی عبد الله صالح رئیس جمهور اسبق یمن در حالی مطرح می شود که شورای رهبری ریاستی در حال تلاش برای بسترسازی در راستای آغاز یک روند سیاسی مذاکره محور و فراگیر از سوی سازمان ملل و طرف های منطقه ای است. روندی که اگر به نتیجه برسد می تواند پایانی بر کودتا و بازگشت به روند انتقالی توافقی باشد که شبه نظامیان حوثی بدان پشت کردند.
منابع رسمی یمن به نقل از طارق صالح که فرماندهی نیروهای مقاومت ملی و تیپ های گارد ریاست جمهوری در ساحل غربی یمن را برعهده دارد گزارش دادند که او «از برخی از پادگان های آموزش نظامی تیپ های گارد ریاست جمهوری و مواضع نظامی در خطوط مقدم جنگ در ساحل غربی بازدید کرده است».
خبرگزاری سبا گزارش داد «طارق صالح گفت که اهداف اصلی یمنی ها در بازپس گیری نهادهای دولتی در صنعا پایتخت تاریخی یمن و برقراری صلح عادل و فراگیر و پایدار و صیانت از ارزش های جمهوریت و حقوق مردم در دوران جنگ و صلح خلاصه می شود».
او خاطر نشان کرد «شرایط نه جنگ نه صلح تا ابد ادامه نخواهد داشت و قطعا روزی پایان می گیرد و مردم یمن از تمام گزینه های موجود برای بازپس گیری حکومت استفاده خواهند کرد. اقدامات جنایتکارانه حوثی ها علیه مردم یمن با واکنش و پاسخ قاطعانه روبرو خواهد شد و ما سکوت نخواهیم کرد».
این مقام یمنی تاکید کرد «راهکارهای خشونت پرهیز نهادهای بین المللی باید فداکاری های مردم یمن را در نظر بگیرد و حقوق مردم برای تعیین حکام در صندوق رای و فاصله گیری از خرافات ولایت و حق الهی حاکم را رعایت کند. خاندان کهنوتی حوثی ها در یمن جا خوش کرده اند و مردم یمن را به گروگان گرفته اند و بنابراین راهکارهای پیشنهادی برای خروج از بحران که در قالب یاد شده جا نگیرد غیر قابل قبول است».
طارق صالح همزمان با افزایش درگیری از سوی حوثی ها در خطوط مقدم جبهه های جنگ و تهدید کردن کشتیرانی بین المللی تاکید کرد «ما همه تحرکات ستیزه جویانه و تنش زای حوثی ها در دریای سرخ را از نزدیک رصد می کنیم. آنها امنیت کشتیرانی بین المللی را به خطر می اندازند».
طارق صالح از فرماندهان نظامی خواست تا در بالاترین سطح آمادگی باشند و با بررسی دقیق تجهیزات جنگی و افزایش دوره های آموزش نظامی و رزمی افراد آماده باشند.
او خاطر نشان کرد «اگر حوثی ها کورسوی امید برای برقراری صلح را بر باد دهند گزینه جنگ هنوز روی میز است». طارق صالح از تلاش های جانفرسای ائتلاف حامی حکومت یمن به رهبری سعودی و امارات برای دفاع از مردم یمن تشکر و قدردانی کرد.
از سوی دیگر سپهبد محسن محمد الداعری وزیر دفاع یمن در عدن، پایتخت موقت یمن با یک هیات نظامی بریتانیایی درباره «راهکارهای افزایش همکاری مشترک در زمینه مبارزه با تروریسم و قاچاق از سوی گروه تروریستی حوثی ها» گفتگو کرد.
منابع حکومتی یمن گفتند الداعری با اشاره به تداوم قاچاق و انتقال غیر قانونی اسلحه از ایران به گروه شبه نظامی و تروریستی حوثی اضافه کرد «این گواه روشنی است بر اینکه حوثی ها از آتش بس سوءاستفاده می کنند و زیر بار تلاش های بین المللی برای برقراری صلح نمی روند».
او بر «همگرایی و همکاری آشکار بین گروه تروریستی حوثی ها و دو گروه تروریستی القاعده و داعش» تاکید کرد و گفت این سه گروه زندانیان تروریستی خودشان را مبادله می کنند.
وزیر دفاع یمن از معیارهای دو گانه در خصوص پیشروی نیروهای دولت یمن برای آزاد سازی مناطق تحت کنترل شبه نظامیان تروریست حوثی انتقاد کرد و خواستار اعمال فشار واقعی بر شبه نظامیان تروریست حوثی برای زیر بار رفتن به صلح با توجه به مراجع مورد توافق شد.
رسانه نظامی یمن گفت ارتش یمن سه شنبه (۲۱ فوریه) چندین حمله حوثی های تروریست در جبهه های درگیری در استان تعز را ناکام کرد.



چهارشنبه؛ ریاض میزبان نشست سران خلیج‌ و آمریکا با حضور ترامپ

رئیس‌جمهور ترامپ به سعودی در دوره اول ریاست‌جمهوری او (رویترز)  
رئیس‌جمهور ترامپ به سعودی در دوره اول ریاست‌جمهوری او (رویترز)  
TT

چهارشنبه؛ ریاض میزبان نشست سران خلیج‌ و آمریکا با حضور ترامپ

رئیس‌جمهور ترامپ به سعودی در دوره اول ریاست‌جمهوری او (رویترز)  
رئیس‌جمهور ترامپ به سعودی در دوره اول ریاست‌جمهوری او (رویترز)  

پایتخت پادشاهی عربی سعودی شاهد برگزاری نشست سران خلیج‌ و آمریکا خواهد بود که در چارچوب اولین سفر تاریخی رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، به خارج از کشور و بازدید از سعودی، قطر و امارات انجام می‌شود.

بر اساس گزارش وب‌سایت «آکسیوس» که به نقل از یک مقام آمریکایی و مقامات عربی منتشر شده، پادشاهی سعودی روز چهارشنبه میزبان نشستی خواهد بود که رئیس‌جمهور آمریکا و همتایانش از رهبران کشورهای شورای همکاری خلیج‌ را گرد هم می‌آورد. این اولین سفر رسمی خارجی رئیس‌جمهور آمریکا، نشان‌دهنده اهمیت روزافزونی است که دولت او به همکاری بین ایالات متحده و کشورهای خلیج‌ می‌دهد. این نشست فرصتی برای ترامپ خواهد بود تا دیدگاه خود را درباره نقش آمریکا در خاورمیانه و تعیین منافع کشورش در منطقه ارائه دهد.

این نشست پنجمین دور از گفت‌وگوهای بین ایالات متحده و کشورهای شورای همکاری خلیج‌ خواهد بود، پس از چهار دور قبلی که اولین آن در مه ۲۰۱۵ در کمپ دیوید، دومین در آوریل ۲۰۱۶، سومین در مه ۲۰۱۷ در ریاض با حضور ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش، و چهارمین در ژوئیه ۲۰۲۲ با مشارکت کشورهای عربی از جمله مصر، اردن و عراق برگزار شد.

امیر کویت، شیخ مشعل الصباح، دعوتنامه میزبان نشست خلیج‌ - آمریکا را دریافت می‌کند (خبرگزاری کویت)

ملک سلمان بن عبدالعزیز، خادم حرمینشریفین، روز یکشنبه از رهبران کشورهای خلیج‌ برای حضور در این نشست دعوت کرد.

امیر کویت، شیخ مشعل الجابر الصباح، نامه‌ای مکتوب از ملک سلمان دریافت کرد که شامل دعوت به نشست بود. این نامه توسط سفیر سعودی در کویت، سلطان بن سعد بن خالد، تسلیم شد. همچنین سلطان عمان، هیثم بن طارق، نامه‌ای خطی از ملک سلمان دریافت کرد که مربوط به دعوت به نشست خلیج‌ - آمریکا بود و توسط وزیر خارجه عمان در دیدار با سفیر سعودی در این کشور تحویل گرفت.

همچنین پادشاه بحرین، حمد آل خلیفه، نامه‌ای خطی از ملک سلمان دریافت کرد که توسط سفیر این کشور در بحرین، نایف السدیری، تسلیم شد.

پادشاه بحرین دعوت‌نامه ملک سلمان را برای حضور در نشست دریافت می‌کند (بنا)

پادشاه بحرین از ملک سلمان تشکر و قدردانی و به روابط عمیق و تاریخی بین دو کشور اشاره کرد. او همچنین از تلاش‌های خیرخواهانه ملک سلمان در تحکیم روابط بحرین و سعودی و نقش پیشروی سعودی در توسعه همکاری‌های مشترک خلیج‌ و تقویت امنیت و ثبات در منطقه تقدیر کرد.

وزیر خارجه عمان در دیدار با سفیر سعودی در این کشور (خبرگزاری عمان)

مقام وزارت خارجه آمریکا در گفت‌وگو با «الشرق الأوسط» تأکید کرد که سفر ترامپ «به وضوح نشان‌دهنده اهمیت و نقش محوری سعودی در منطقه است، چرا که آمریکا ریاض را شریکی کلیدی در تلاش‌ها برای تقویت امنیت و ثبات منطقه‌ای می‌داند.» ساموئل وربورگ، سخنگوی منطقه‌ای وزارت خارجه آمریکا، افزود که واشنگتن بار دیگر تعهد خود را به همکاری با شرکای منطقه‌ای برای «یافتن راه‌حل‌های سیاسی و دیپلماتیک پایدار برای بحران‌ها، حمایت از تلاش‌های آتش‌بس در غزه، دستیابی به توقف دائمی درگیری‌ها و مقابله با فعالیت‌های تهدیدکننده آزادی کشتیرانی در دریای سرخ» تأکید می‌کند.