​دعوت سعودی به پرهیز از سردادن شعارهای سیاسی و فرقه‌ای در حج

​دعوت سعودی به پرهیز از سردادن شعارهای سیاسی و فرقه‌ای در حج
TT

​دعوت سعودی به پرهیز از سردادن شعارهای سیاسی و فرقه‌ای در حج

​دعوت سعودی به پرهیز از سردادن شعارهای سیاسی و فرقه‌ای در حج

هیئت وزیران سعودی در بیانیه‌ای بار دیگر بر پرهیز از سیاسی کردن موسم حج و سر دادن هرگونه شعارهای سیاسی و فرقه ای در مناسک حج تأکید کرد.
به گزارش الشرق الاوسط، در بیانیه هیئت وزیران سعودی آمده‌است: حجاج باید صرفاً به ادای مناسک حج بپردازند و مراعات برادران خود را در اماکن مقدس بکنند و از هر اقدامی که حج و آرامش آن را برهم می‌زند، بپرهیزند.
هیئت وزیران سعودی همچنین اعلام کرد که تدابیر لازم را برای ممانعت از سردادن این شعارها و اقدامات مغایر با توصیه‌ها طبق مقررات اتخاذ خواهد شد.
در بیانیه مذکور همچنین آمده‌است: به هیچ وجه انجام چنین کارهایی در هیچ شرایطی قابل قبول نیست.
این بیانیه پس از جلسه هیئت وزیران روز سه‌شنبه به ریاست خادم حرمین شریفین ملک سلمان بن عبدالعزیزدر کاخ السلام واقع در شهر جده منتشر شد.
خادم حرمین شریفین همچنین با اشاره به رسیدن نخستین کاروان‌های حج سال ۱۴۴۰ در روز پنجشنبه گذشته برای حجاج آروزی موفقیت در ادای مناسک حج کرد.
وی همچنین همه دستگاه‌های دولتی و غیردولتی مسئول را به بذل تلاش برای روان‌سازی فرایند حج و ادای مناسک و تأمین امنیت و ثبات و آرامش برای حجاج و ارتقای خدمات رسانی در گذرگاه‌های دریایی، زمینی و هوایی برای حجاج موظف کرد.
عبداللطیف بن عبدالعزیز آل شیخ وزیر امور اسلامی سعودی در این باره به خبرگزاری واس گفته‌است که فراخوان شورای وزیران با آنچه که خداوند به وجوب انجام فریضه حج با سکینت و آرامش و دوری از رفث و فسوق و جدال دستور داده، مطابقت دارد.
دبیرخانهٔ شورای عالی علمای سعودی نیز در بیانیه ای ضمن عرض خیرمقدم و خوشامدگویی به میهمانان بیت الله الحرام، نسبت به اهمیت حافظت از مقاصد ایمانی حج و تعظیم رکن پنجم اسلام و استفاده از این فرصت برای انجام بیشتر عبادات جهت تقرب به پروردگار، و عدم خروج از مقاصد حج با پرداختن به شعارهای سیاسی و فرقه‌ای تأکید کرد.



گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
TT

گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)

در حالی که وضعیت جنگی در نوار غزه همچنان ادامه دارد، ارتش اسرائیل روز یکشنبه دستور به بزرگ‌ترین عملیات تخلیه طی ماه‌های اخیر داد. این تخلیه مناطق وسیعی از شهر غزه و شمال آن، به‌ویژه محله‌های الزيتون، الصبرة، التفاح و الدرج را در بر می‌گیرد. ارتش از ساکنان خواسته فوراً به منطقه المواصی در جنوب منتقل شوند.

این دستور با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پخش اعلامیه از طریق پهپادها اعلام شد و شامل گسترش تخلیه مناطق پیشین مانند جبالیا البلد، الزرقاء و أبو إسكندر نیز می‌شود. منابع محلی گفته‌اند بسیاری از مردم نمی‌دانند کجا باید بروند، زیرا مناطق غربی غزه نیز از آوارگان پر شده است.

فلسطینی مجروح در حمله هوایی، در بیمارستان ناصر در خان‌یونس واقع در جنوب غزه، با پیکر برادرش که در همان حمله کشته شد، وداع می‌کند (رویترز)

ارتش اسرائیل اعلام کرده قصد دارد وارد عمق شهر غزه و حتی غرب آن شود. اگرچه منطقه المواصی به‌عنوان منطقه انسانی اعلام شده، اما در آنجا هم ارتش اسرائیل حاضر است و گه‌گاه تیراندازی یا بمباران‌هایی صورت می‌گیرد.

احتمال توافق جزئی

با وجود ادامه خشونت‌ها، تلاش‌ها برای آتش‌بس ادامه دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی خواستار تلاش برای دستیابی به توافق آتش‌بس شد. منابع فلسطینی به «الشرق الأوسط» گفته‌اند که احتمال رسیدن به توافقی جزئی در چارچوب طرح پیشنهادی فرستاده آمریکایی، استیو ویتکوف، وجود دارد.

فلسطینی‌ای در کنار پیکر کودکان کشته‌شده در حمله هوایی اسرائیل به خانه‌ای در شهر غزه پیش از مراسم تشییع در روز یکشنبه (رویترز)

این منابع افزودند مقاومت فلسطینی خواستار ضمانت اجرای کامل دوره ۶۰ روزه آتش‌بس بدون نقض آن توسط اسرائیل، و توزیع آزادسازی گروگان‌ها طی روزهای آتش‌بس هستند. همچنین تأکید شده که پروتکل‌های انسانی توافق پیشین در ژانویه ۲۰۲۵ باید رعایت شود؛ موضوعی که اسرائیل در آن زمان به‌طور کامل پایبند نبود.

بن‌بست در مذاکرات و لجبازی اسرائیل

منابع نزدیک به حماس می‌گویند: «رسیدن به توافق ممکن است اگر اسرائیل به خواسته‌های منطقی پاسخ مثبت دهد». به گفته آن‌ها، حماس پیشنهادات متعددی داده، اما هر بار بنیامین نتانیاهو آن را رد کرده و مسیر مذاکرات را مختل کرده است.

منابع تأکید کردند که «حماس» مایل به دستیابی به توافق برای توقف کشتار و محاصره در غزه است، اما نمی‌پذیرد تحت عنوان توافقی «تسلیم‌شده» عمل کند. آن‌ها همچنین از دولت ترامپ خواستند فشار بیشتری بر اسرائیل وارد کند.

پیش‌بینی شده که در صورت پیشرفت گفت‌وگوها، طی روزهای آینده دور جدیدی از مذاکرات در دوحه یا قاهره با حضور هیأت‌های حماس، اسرائیل، میانجی‌ها و نماینده آمریکا برگزار شود.

ترور ابوعمر السوری

در تحولی مرتبط، ارتش اسرائیل جمعه‌شب موفق به ترور «حکم العیسی» معروف به «أبو عمر السوری»، یکی از فرماندهان ارشد «کتائب القسام» شد. وی از نزدیکان محمد الضیف، فرمانده شهید القسام، بود. اسرائیل همچنین چندین فرمانده دیگر از حماس، جهاد اسلامی و گروه‌های مقاومت دیگر را هدف قرار داده است.

با کاهش درگیری مستقیم بین ایران و اسرائیل، تمرکز ارتش اسرائیل بار دیگر بر نوار غزه افزایش یافته و حملات زمینی، هوایی و عملیات‌های هدفمند شدت گرفته‌اند.