قلب اصاله نصری آرام گرفت؟

ازدواجی دیگر و روح و نفس تازه


 
اصاله نصری خواننده سرشناس سوری
  اصاله نصری خواننده سرشناس سوری
TT

قلب اصاله نصری آرام گرفت؟


 
اصاله نصری خواننده سرشناس سوری
  اصاله نصری خواننده سرشناس سوری

قلب اصاله نصری آرامش می خواهد اما ناگهان دوباره بی قرار می شود. قلبش آشوب است و تپید و با وجود فائق حسن روی آرامش به خود دید. قلب این دو تند زد و ازدواج کردند. اصاله جستجوگر حرفه ای خوشبختی گمشده است اما این سعادت گذرا مثل غبار دوام نمی آورد. اصاله گاه سعادت را در حضور یک مرد و گاه در قامت یک خانواده می یابد اما آرامش درون در یک چشم به هم زدن از بین می رود. مشکل همان درون است که همچون بادبان یک ماهیگیر بازنشسته پاره پاره شده.
اصاله برای دلش داستان شب می گوید تا دست از خواب هایش بردارد اما این دل بی قرار مدتی است که دیگر گوشش به این حرفها بدهکار نیست و تخیلات را باور نمی کند. اصاله می گوید دلش برای مردی تپیده که حالش را خوب می کند. ازدواجی دیگر برای پیدا کردن سعادت که با اصاله موش و گربه بازی می کند. اصاله به دنبال خوشبختی و خوشبختی گریزان از وی اما در نهایت به تله می افتد. 
فائق حسن شاعر عراقی مدیر برنامه های ماجد المهندس (خواننده سرشناس عراقی) را همه می شناسند. اصاله می گوید که فائق حسن نزدیک ترین فرد زندگی او است. اصاله از آن دسته آدم هایی است که هیچ چیزی در اعماق قلبش پنهان نمی کند. وقتی ناراحت است حرف می زند و همواره دنبال کسی است که مرهم زخم های قلبش باشد. میانه ای با پنهانکاری ندارد. آنچه در دل دارد می گوید تا آرام بگیرد و حالش خوب شود. 
اصاله با لباس سفید و فائق حسن با جلباب دست در دست هم: «این تولد دوباره ماست». اصاله اعتماد به نفس می خواهد «اعتماد به نفس فراوان» و «همه چیز مشترک بین ما دو نفر و رابطه ای که بر پایه دوستی محکم و عشق بی ریا شکل گرفته». دو تجربه طلاق اصاله زخم هایی بر جا گذاشته که گویی به مرور زمان هم بهبود پیدا نمی کنند. عهد عشق و وفا با همسر جدیدش می بندد و به او می گوید «می دانم که تو هم همین احساس را داری». اصاله به چنین حسی نیاز دارد چون از دورویی و عسل زهرآلود به ستوه آمده. اصلا چه کسی باور می کرد که اصاله از طارق العریان (کارگردان معروف) جدا شود. عشق اصاله و طارق العریان شکست ناپذیر به نظر می رسید اما سرانجام به بن بست رسید. بزرگان پس از شکست دوباره بلند می شوند.
مدل موهای پسرانه را انتخاب کرد تا شاید سبک بار شود. برگ درخت می ریزد اما روحش از بین نمی رود. همسرش می گوید اصاله «بیش از حد مهربان است و بیش از حد محبت می کند». او افزود اصاله «هدیه آسمانی» است. هنگامی که مردی به یک زن می گوید «تو زن رویاهایم هستی» حس توصیف نشدنی را نثار زن می کند. حس قشنگی است که صداقت و یکرنگی بر دل شکسته و غمزده مرهم بگذارد. اصاله گفت «این روزهایم مثل همانی است که شما برایم آرزو کردید».
طارق العریان و اصاله در ۱۲ سال زندگی مشترک صاحب دو قلو به نام های آدم و علی شدند. آنچه در ظاهر بود عشق و محبت و بوسه بین آن دو بود اما در پشت درها بوی خیانت به مشام اصاله رسید. اصاله مچ طارق العریان را در شب نشینی با یک مانکن گرفت و ماجرا را به گوش رسانه ها رساند. خیانت ضربه به کرامت زن است و زن خیانت دیده دیگر به پنهان کاری اهمیت نمی دهد. همه پرونده ها رو می شوند. «خیلی بی رحمانه است». اصاله با این جمله از ماجرای «تکاندهنده و باور نکردنی» خیانت همسر سابقش یاد می کند. سرانجام طلاق می گیرند.
برای التیام زخم های کاری قلب چه باید کرد؟ اصاله به احتمال زیاد از آن دسته آدم ها نیست که زود بهبود پیدا کنند اما وقت با قلب شکسته دیر می گذرد و زخم ها بی رحمانه به قلب حمله می کنند. اصاله تا حالا درباره خبرهای منتشر شده درباره ازدواج سوم خود اظهار نظر نکرده و وقتی خبر ازدواجش با یک نماینده پارلمان مصر دهان به دهان چرخید از هوادارانش خواست تا خبرهایش را همیشه از زبان خود او بشنوند و باور کنند. و همین هم شد. اصاله پس از ۲ بار ازدواج با ایمن الذهبی و طارق العریان رسما اعلام کرد که با یک عراقی ازدواج کرده است. ایمن الذهبی و اصاله صاحب یک پسر خالد و یک دختر شام هستند. اصاله به شوخی در توییتی خطاب به عراقی ها نوشت «حالا عروس شما شدم» و خطاب به فائق حسن گفت «تا زنده ام برای خوشبخت کردنت تلاش می کنم».
قدرت ظاهری زن حکایت از شکنندگی درون دارد. زن مدعی است که به هر قیمتی می تواند با تنهایی کنار بیاید. اصاله که پنجاه و چند سالش است ازدواج کرد چون غم و دردی که در اعماق قلب نفوذ می کند انسان را به نابودی می کشد. موهایش را کوتاه کرد تا از نو بلند شود و روح و نفس او تازه شدند. اصاله در پاسخ به انس نصری برادرش درباره استایل بلوند جدید و جسورانه موهایش گفت «نفس نو و روح نو را تا روز آخر عمرم به همراه خواهم داشت. روحم عاشق زندگی است.. استایل موی نو و عمر نو».
روح و نفس کهنه و غبار گرفته که در حال جمود مانده. روح بی احساس که عشق و دیوانگی به سراغش نمی آید. این همان چیزهایی است که یک زن را پریشان و بی قرار می کند و بردباری را از او می گیرد. اصاله با ازدواج تازه با زمانه به تفاهم رسید. مصالحه و آشتی بین اصاله و زمانه برقرار شد. فائق الحسن حامی و پشتیبان اصاله شد که در اوقات سختی و گرفتاری محکم تر بایستد.
زمانه به اصاله درس عبرت داد که باید جلوی احساسات بیش از حد را گرفت و نباید مسائل را به خود گرفت. اصاله می توانست از طریق یک «پست» از انغام (خواننده مصری) معذرت خواهی کند و به اختلاف دو ساله پایان دهد اما به خاطر عشق و محبتش به طارق العریان به پای ثابت جدل ها و دعواهای بین طارق و دیگران تبدیل شد. اصاله از انغام که دوست و رفیقش بود نگذشت چون انغام با احمد ابراهیم، همسر سابق یاسمین عیسی از نزدیکان طارق العریان ازدواج کرد. اصاله انغام را عصبانی و با حرف هایش احساسات انغام را جریحه دار کرد. اصاله باز کوتاه نیامد و تلویحا به «خیانت» و «از هم پاشیدن زندگی زناشویی» اشاره کرد. چه چیزی عایدش شد؟ از العریان طلاق گرفت. انغام معذرت خواهی اصاله را قبول کرد اما دلش چرکین شد و دیگر به پیام های «واتس آپ» و تماس های اصاله جواب نداد چون برخی زخم ها با گذشت هم بهبود پیدا نمی کنند.
به هرحال تبریک به اصاله به خاطر شجاعتی که برای استایل موی کوتاه و معذرت خواهی و پذیرش اشتباهاتش دارد. همه اشتباه می کنیم اما کمتر کسی است که وقتی از پیامدهای اشتباهاتش آزرده خاطر می شود به فکر طلب بخشش می افتد. در مورد اصاله گاهی به خاطر سوءتفاهم و گاهی به دلیل محبت بیش از حد برای خودش دردسر درست کرد. اصاله خطاب به همسرش می گوید «تو رک و راست هستی و من حرف دلم را می زنم». قلب اصاله به عشق نیاز دارد و وقتش رسیده که آرام بگیرد.



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.