مظهر محمد صالح مشاور اقتصادی نخست وزیر عراق شنبه (۱۳ نوامبر) گفت بدهی عمومی خارجی این کشور نسبت به ۱۳۳ میلیارد دلار در سپتامبر ۲۰۲۰ به ۲۰ میلیارد دلار کاهش یافته است.
خبرگزاری عراق (واع) به نقل از صالح نوشت «سیر نزولی بدهی خارجی عراق آغاز شده و به ۲۰ میلیارد دلار رسیده است. در بودجه عمومی عوامل کاهش بدهی در چندین مرحله مد نظر گرفته شده است».
او یادآور شد «بدهی داخلی اینک سه برابر بیشتر از بدهی خارجی است اما متعلق به سیستم پولی دولت است و ارتباطی به بدهی عمومی ندارد».
مظهر محمد صالح اظهار داشت «عراق در مسیر بهبودی است و ۲۰۲۲ تنگنای مالی یا محدودیت تامین مالی ناشی از کمبود درآمد نخواهیم داشت چون بازار انرژی رونق گرفته و تقاضا برای نفت افزایش یافته و ظرفیت تولید روزانه نفت عراق ۴۰۰ هزار بشکه بیشتر شده است».
۹۵ درصد بودجه عراق در ۲۰۲۱ از طریق درآمدهای نفتی تامین می شود و دولت برای افزایش صادرات نفتی در سه ماه نخست ۲۰۲۲ برنامه ریزی می کند.
صالح گفت «اگر متوسط قیمت هر بشکه نفت ۷۵ دلار شود با افزایش ظرفیت تولید حدود ۱۷ تریلیون دینار عراقی در سال درآمد اضافی خواهیم داشت».
احسان عبد الجبار وزیر نفت عراق هفته گذشته از برنامه دولت برای افزایش سقف صادرات نفت به ۳ میلیون و ۴۰۰ بشکه در روز در ۲۰۲۲ خبر داد و پیش بینی کرد که قیمت هر بشکه در شش ماه نخست و دوم سال آینده به صد دلار برسد.
برخی منابع وزارت نفت عراق گفتند شرکت بازاریابی نفت عراق موسوم به سومو از اواخر ماه گذشته هر بشکه نفت را بالای ۸۰ دلار می فروشد.
وزارت نفت عراق اوایل ماه جاری اعلام کرد صادرات نفت عراق از ۳.۰۸۱ میلیون بشکه نفت در سپتامبر به ۳.۱۲ میلیون بشکه در روز در نوامبر افزایش یافته است و ۳.۰۱۲ میلیون بشکه در روز در اکتبر از بصره در جنوب عراق صادر شده است.
درآمدهای نفتی عراق در اکتبر با متوسط قیمت ۷۹.۳۷۶ دلار برای هر بشکه به ۷.۶۸ میلیارد دلار افزایش پیدا کرد. دولت عراق متوسط قیمت فروش هر بشکه در سپتامبر را ۷۲.۶ دلار اعلام کرد.