"دولچه و گابانا" به الشرق الاوسط: امیدواریم مردم را جذب کرده باشیم

برگزاری اولین فشن شوی دولچه گابانا در سعودی
برگزاری اولین فشن شوی دولچه گابانا در سعودی
TT

"دولچه و گابانا" به الشرق الاوسط: امیدواریم مردم را جذب کرده باشیم

برگزاری اولین فشن شوی دولچه گابانا در سعودی
برگزاری اولین فشن شوی دولچه گابانا در سعودی

هفته مد هات کوتور در پاریس به صورت حضوری بعد از یک وقفه دو ساله برگزار شد و پنجشنبه ۲۷ ژانویه که هفته مد پاریس در جریان بود سعودی صحنه یک رویداد جالب توجه و جذاب دیگر در حوزه فشن یعنی فشن شوی Alta Moda دولچه گابانا در العلا بود.

رقابت بین طرح های رویایی دولچه گابانا و آثار تاریخی العلا در شمال غرب سعودی بود. آثاری که با توجه به شکل و شمایل صخره ها و تاریخ کهنشان پس زمینه عالی و یک رقیب قدر برای یک فشن شوی جذاب شدند و نفس را در سینه ها حبس کرد. استیفانو گابانا و دومینیکو دولچه در این باره در گفتگو با «الشرق الاوسط» ضمن ابراز خوشحالی درباره برگزاری این نمایش لباس افزودند «تجربه چالشی و جالب توجه برای طراحی آیتم های متفاوت بود و این هدف نهایی هر هنرمند و نوآوراست».

به گفته این دو طراح شکوه و عظمت این مکان برای آنها دلهره آور نبود و قدرت تخیلشان محدود نشد چون آنها پیش از این در اماکن تاریخی مثل معبدهای قدیمی در سیسیل و در میدان سنت مارک ونیز و داخل خانه اپرای متروپولیتن در نیویورک مجموعه های خود را به نمایش گذاشته اند. اما العلا چیز دیگری است چون با فرهنگ و حوزه جغرافیایی اروپا تفاوت دارد.

دولچه و گابانا با توجه به تجربه های پیشین خود می دانند که چطور حرفه ای و با احترام رفتار کنند. علاوه بر این این دو طراح سرشناس چند سال پیش این یک فشن شوی ویژه «عبایه» در خاورمیانه داشتند و تجربه ارزشمندی بود. دولچه و گابانا می گویند اما این بار چیز دیگری بود چون آنها نیامده بودند که صرفا یک نمایش لباس برگزار کنند بلکه از این دو طراح به صورت افتخاری دعوت شده بود که باشکوه ترین اقلام خود را در قالب مجموعه های لباس و جواهرات زنانه و مردانه ویژه منطقه ای به نمایش بگذارند که قدر هنر و زیبا را می داند.
مسئولان دولچه گابانا و کمیسیون سلطنتی استان العلا از چند ماه پیش مذاکره درباره برگزاری این نمایش را شروع کرده بود و بنا بود که فشن شو با جشنواره زمستانه طنطوره همزمان شود.

نمایش لباس دولچه گابانا با رویکرد سعودی برای برگزاری مراسم ویژه فرهنگی و تفریحی در کشور همسویی دارد و به هر حال چه چیزی بهتر از فشن شو که ارتباط تنگاتنگی با حوزه گردشگری دارد.
استفانو گابانا و دولچه از دعوت سعودی برای برگزاری فشن شو ابراز خوشحالی کردند. گابانا گفت « ما مجموعه های Alta Moda، Alta Sartoria و Alta Gioielleriaرا به سعودی بردیم و برای اولین بار حس سرمستی کردیم. تجربه بی سابقه و افتخار آفرینی بود چون العلا منطقه ای با زیبایی جادویی و باورنکردنی نه فقط از لحاظ مناظر طبیعی بلکه از نظر تاریخی و فرهنگی است».
دومینیکو دولچه در ادامه سخنان شریکش استیفانو افزود «این اولین باری نبود که نمایش مجموعه ها را در اماکن دیگر برگزار می کنیم و خوشحال بودیم چون این نمایش را به زبان متفاوت با توجه به محل برگزاری و آداب و رسوم آن بیان کردیم».

اما فشن شوی دولچه گابانا واقعا این بار چیز دیگری بود، یک تجربه تکرار نشدنی مثل محل برگزاری آن که تا همین نزدیکی اسم العلا برای اکثر مردم جهان ناآشنا بود. شاید به همین دلیل هم دولچه و گابانا نتوانستند دست رد به سینه مسئولان العلا بزنند و در برابر وسوسه برگزاری فشن شو در العلا تسلیم شدند. برگزاری نمایش در العلا آنهم در کوهستان عکمه در نزدیکی پایتخت مملکت باستان دادان و بنو لحیان. در حقیقت بازدید از این منطقه برای این دو طراح لباس یک درس تاریخ بود. استیفانو و دومینیکو برایم توضیح دادند که این کوهستان گنجینه ای از صخره نگاره و نوشته های تاریخی و قدیمی با زبان های گوناگون و هنرهای صخره ای مختلف است. این دو طراح دولچه گابانا برای برگزاری نمایش حسابی ذوق زده بودند اما می دانستند که زیبایی و شکوه و عظمت العلا مثل شمشیر دو لبه است که همه نگاه ها را به سمت خود خیره می کند و مجموعه ها سرگردان در آن مکان باشکوه می مانند. آنها چاره ای نداشتند به جز اینکه آیتم ها را با شکوه و مجلل طراحی کنند تا دستکم با ریتم مکان و تاریخ آن همگون و هماهنگ باشد.

دولچه گفت «شکوه العلا بر همه چیز غلبه کرد اما هدف اصلی ما این بود که مجموعه ای رویایی و پر از حس خوش بینی عرضه کنیم چون العلا و در کل سعودی مکان رویایی و پر از حس خوش بینی بودند».
رویا پردازی و خوش بینی در رنگ ها و طرح های صحرایی مثل گل های شکوفه دار از ویژگی های بارز این نمایش بود. اکثر استایل ها راحت و مدل عبایه و قفطان اما بسیار با شکوه و مدرن بودند. استیفانو و دومینیکو می دانستند که نگاه ها به سمت آنها خیره شده است؛ عده ای ذوق زده و عده دیگری به دیده شک و انتقادی به فشن شو نگاه می کنند. بنابراین آنچه که در دسته اشتباه قرار می گیرد این تجربه هیجان انگیز و جالب را به یک رویداد تلخ تبدیل خواهد کرد. استیفانو گفت «این تجربه چالش دلپذیری بود چون چیزهای زیادی یاد گرفتیم. وظیفه اول و آخر طراح لباس این است که طرح های جذاب و مخاطب پسند طراحی کند.. این کار و حرفه ما است.. اما وقتی استایل هایی خلق می کنیم که به دیگری احترام می گذارد و دیگری را به خود جذب می کند خوشحالی طراح لباس دو چندان می شود».
استیفانو گابانا و دومینیکو دولچه می دانستند که جهان در حال تغییر و تحول بوده و نسل جدید مشتریان در منطقه و بقیه کشورها در راه هستند و این نسل جدید فاکتور موثر در صنعت مد به شمار می روند. از این رو آنها نمی خواستند فشن شوی العلا صرفا یک نمایش معمولی در منطقه ای باشد که از نظر تاریخی «اوت کوتور پسند» است. به عبارتی این منطقه «اوت کوتور پسند» نقش مهمی در حفظ و بقای «اوت کوتور» در دنیای پرتحول امروزی داشته است. دولچه و گابانا با خنده گفتند «از صمیم قلب آرزو می کنیم که مردم منطقه را جذب کرده باشیم».
با نگاهی گذرا به عکس ها و ویدئوهای منتشر شده می توان گفت که مجموعه دولچه گابانا در العلا از روی مجموعه این برند در ونیز کپی نشده است.
دولچه توضیح می دهد «مجموعه را به چهار بخش تقسیم کردیم: شب و خورشید و پرنسس و شکوفه زدن. لباس شب نشینی گلدوزی شده و طلاکاری شده و طرح های با رنگ تیره مثل شب های عاشقانه و رمانتیک صحرای عربی». نقطه مشترک این استایل ها راحت بودن و سبکی آنها است که زنان دنبالش هستند».
دومینیکو با لحن جدی در پایان این گفتگو گفت «ما همواره سخت کار می کنیم و هیچ چیزی کم نمی گذاریم. نکته مهمی که از فشن شوی العلا یاد گرفتیم این است که علاقه و احترام به فرهنگ و تاریخ دیگران کلید موفقیت است».
استیفانو افزود «تمام استایل های فشن شوی العلا ثمره مطالعات و پژوهش های طولانی و توجه به همه ریزه کاری ها بود چون ما معتقدیم که طراح لباس باید به درخواست یا به عبارت دیگر رویای مشتریانش خوب گوش کند و آن را جامه عمل بپوشاند».
فشن شوی العلا صحفه جدیدی در مسیر طرح های خلاقانه دولچه گابانا که از ۲۰۱۲ شروع شد گشود. دولچه گابانا در ۲۰۱۲ اولین مجموعه Alta Moda
و Alta Sartoria را در اماکن تاریخی و بناهای معروف و قدیمی و موزه ها عرضه کرد که صنایع دستی و قدیمی را به صورت مدرن و رمانتیک باز تنظیم می کند.



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.