دولچه گابانا در العلا؛ کلکسیونی با طرح گل

شوی لباس رویایی با کلکسیون «آلتا مودا» و شاهکارهای موسیقی «موریکونه» و افسانه های کوهستان «عکمه»

دولچه گابانا در العلا؛ کلکسیونی با طرح گل
TT

دولچه گابانا در العلا؛ کلکسیونی با طرح گل

دولچه گابانا در العلا؛ کلکسیونی با طرح گل

دومینیکو دولچه و استیفانو گابانا باز هنرنمایی کردند و برندشان باز هم در کانون توجه قرار گرفت. فشن شوی جذاب و بی نظیر دولچه گابانا این بار در شهر العلا در شمال غرب سعودی برگزار گردید و تولد دوباره این خانه مد شد. طرح های گلدار و رنگارنگ با الهام از افسانه ها از ویژگی کالکشن های دولچه گابانا است. گل های «دولچه گابانا» وسط کوهستان تاریخی عکمه شامگاه پنجشنبه (۲۷ ژانویه) هنرنمایی کردند و میراث باشکوه و لوکس این خانه مد ایتالیایی با منطقه باستانی العلا درآمیخت. العلا فقط به میراث تاریخی خود نمی بالد بلکه اینک به یک شهر جذاب در حوزه فشن و زیبایی تبدیل شده است. 
نمایش لباس «لباس شوالیه» پرزرق و برق و پربار بود. دولچه گابانا نمایش های مجلل Alta Moda، Alta Sartoria و Alta Gioielleria را به العلا برد. 
مجموعه Alta Moda محصولات اوت كوتور با لایه های دانتل و مخمل و ساتن و شیفون را در برگرفت که هنر دولچه گابانا در دست دوزی را نشان می دهد. این همان سبک قدیمی این خانه مد ایتالیایی است.
لباس های مجلسی طرح گلدار و گلدوزی شده و پولک و لمه دار لوکس در قالب این کلکسیون به نمایش گذاشته شدند.
استایل مانکن ها در این فشن شو با تاج های رومی متنوع طلایی و گلدار و صندل و کفش های جلو باز عمدتا بدون پاشنه در این فشن شو شبیه اسطوره های روم بود.
محصولات اوت کوتور یا دوخت فاخر این خانه مد ایتالیایی به عنوان کالکشن « Alta Moda» یادآور سبک باروک و بسیار پرزرق و برق و هزینه بر و در عین حال بیانگر نشاط و پویایی است. این پارادوکس شبیه شهر العلا است که آثار تاریخی قدیمی و مدرنیته را یکجا جمع کرده است.
فشن شو غروب پنجشنبه در محوطه باز برگزار شد. کوهستان عکمه با نقش و صخره نگاری های قدیمی اش روبروی محل برگزاری نمایش قرار داشت. همگونی بین غروب و درخشش جواهرات و پولک ها و تزیینات براق دست دوز آیتم ها خیره کننده بود؛ گویی که خورشید غروب نکرده. اغلب آیتم ها طلایی رنگ بودند. فشن شو با یک لباس مجلسی پف دار طلایی با لایه های متعدد و نقش و نگارهای ریز آغاز شد. لباس های مجلسی پرزرق و برق و گران قیمت و پف دار در همه کالکشن ها به چشم می خورد.
 یک فشن شوی مردانه Alta Sartoriaمجموعه 
شیک و لوکس با رنگ های شاد در العلا هم بخشی از نمایش دولچه گابانا بود. استایل ها مونوکروم بودند و رنگ براق کفش ها نگاه ها را به خود خیره کرد. همه کفش ها قطعات هنری منحصربه فردی بودند. 
مجموعه Alta Gioielleria فشن شوی جواهرات دولچه گابانا از گوشواره آویزهای بلند درخشان با سنگ های قیمتی طلا و الماس تشکیل شد.
فشن شوی دولچه گابانا در العلا با شاهکارهای موسیقی انیو موریکونه آهنگساز ایتالیایی پرشورتر شد. موسیقی او حتی پس از دهه ها در قلب مردم باقی مانده است. گام های هماهنگ مانکن ها در العلا با آهنگ های موریکونه ایتالیایی که سال ۲۰۲۰ درگذشت هم آوا شدند. این آهنگساز نابغه اهل رم که دنیا را با آهنگ هایش شگفت زده کرد و ۲۰۱۶ جایزه اسکار گرفت اینک به نماد تاریخ هنر ایتالیایی در العلا تبدیل شد و العلا میراث موریکونه را جشن گرفت.
فشن شوی «لباس شوالیه» در العلا علاقمندان لباس لاکچری و گران قیمت جهان را دور هم جمع کرد و کلکسیون های لباس و کیف و کفش و کمربند در یک جشن پرشکوه دولچه گابانا که از ۱۹۸۵ تا کنون شاهکارهای خود را به خریداران میلیونری اش عرضه می کند به نمایش گذاشته شدند. «دولچه گابانا» به حضار این مراسم یک عینک آفتابی هوشمند و هدفون بی سیم با فناوری ان اف سی برند این خانه مد هدیه داد. اسم این عینک آفتابی را «سراب در العلا» گذاشتند.
فشن شوی «لباس شوالیه» صرفا یک نمایش آیتم های لوکس نبود بلکه در واقع هم آغوشی فرهنگ عربی و فرهنگ غربی بود. بوی بخور و عود از بخوردان های دور تا دور محل برگزاری مراسم پیچیده بود و با بوی عطرهای اروپایی درهم آمیخت. مهمانان فنجان قهوه به دست با کرم و مهمانداری عربی آشنا شدند. در این مراسم اسب های اصیل عربی با تزیینات اصیل و طرح های خلاقانه برآمده از فرهنگ ژرف و متنوع سعودی هم هنرنمایی کردند.
تیم «الشرق الاوسط» هم در این مراسم حضور داشت و نظر برخی از مهمانان را چند دقیقه قبل از آغاز فشن شوی بی نظیر العلا جویا شدیم.
خانم لولوه الخطاف عکاس کویتی که در اینستاگرام بیش از ۷۳۰ هزار فالوور دارد در گفتگو با «الشرق الاوسط» گفت «این مراسم واقعا شگفت انگیز است». الخطاف ۲۰۱۹ هم به العلا سفر کرده بود اما او افزود که العلا اینک با جذب نخبگان جهان در عرصه هنر و زیبایی و فشن به یک شهر جهانی تمام عیار تبدیل شده است. 
خانم عهود سلیمان بلاگر مد کویتی با الخطاف هم نظر است. او در گفتگو با الشرق الاوسط گفت «من به دعوت کمیسیون سلطنتی العلا به این فشن شو آمدم. این مراسم خارق العاده است»! عهود بیش از ۱۲۳ هزار فالوور اینستاگرام دارد.



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.