الغامدی؛ نمادی سعودی که در استادیوم‌های کانادا جلا داده شد

الحنفوش او را از «المحور» قاپید و از مانع «زبان» نجاتش داد


شادی الغامدی پس از زدن گل اول در فینال آسیا (سایت تیم ملی سعودی)
شادی الغامدی پس از زدن گل اول در فینال آسیا (سایت تیم ملی سعودی)
TT

الغامدی؛ نمادی سعودی که در استادیوم‌های کانادا جلا داده شد


شادی الغامدی پس از زدن گل اول در فینال آسیا (سایت تیم ملی سعودی)
شادی الغامدی پس از زدن گل اول در فینال آسیا (سایت تیم ملی سعودی)

احمد الغامدی بازیکن جوان سعودی با حضور در مسابقات قهرمانی زیر ۲۳ سال آسیا و همچنین گل زیبایی که در فینال مقابل تیم میزبان به ثمر رساند توجه‌ها را به خود جلب کرد.
الغامدی عملکرد فنی بالایی در خدمت تیم ارائه کرد و به هارمونی فوق‌العاده ای با آنها دست یافت، اگرچه او چندان به جو و سبک بازیکنان سعودی عادت نداشت، زیرا بیشتر عمر خود را در کانادا و بازی در لیگ آن گذراند.
الغامدی با تیم ونکوور وایت کپس، متعلق به همان استانی که در کانادا زندگی می‌کرد، فوتبال خود را شروع و در لیگ آماتور شرکت کرد.
سپس در لیگ حرفه ای به تیم پاسیفیک نقل مکان کرد و در آنجا سطوح برجسته ای ارائه کرد که او را به جوان‌ترین بازیکن لیگ برتر تبدیل کرد و در سال ۲۰۱۹ به عنوان بهترین بازیکن جوان لیگ انتخاب شد.
پس از اینکه مادرش تحصیلات دکترا خود را به پایان رساند و به پادشاهی عربی سعودی بازگشت و در بیمارستان آرامکو در ظهران مشغول به کار شد، فرصتی برای مدیریت تیم الاتفاق فراهم شد تا پس از تماشای بازی‌هایش در لیگ کانادا، او را به عنوان بازیکن سعودی در لیست خود ثبت کند و بر اساس توصیه فنی با او قراردادی حرفه ای بسته شد. او بدون عضویت در هیچ باشگاهی برای تیم جوانان سعودی به میدان رفت.
الغامدی برای اولین بار به دعوت بندر باصریح سرمربی تیم ملی سعودی جهت شرکت در مسابقات مقدماتی جام ملت‌های زیر ۱۹ سال آسیا برای سبزها به میدان رفت.
در فصل ۲۰۱۹–۲۰۲۰ چالش جدید خود را با جوانان الاتفاق زیر نظر احمد الحنفوش آغاز کرد که برای ارتقای استعداد او تلاش کرد تا الغامدی جوانان الاتفاق را در رسیدن به اهداف مورد نظر یاری کند.
الحنفوش به «الشرق الاوسط» گفت: «این بازیکن پس از آن فصل به همراه پدر و مادرش از کانادا بازگشت. تیم ما به این نوع بازیکن نیاز داشت، زیرا او بازیکنی ماهر و گریزپا است که تمام کننده عالی و در حرکت بدون توپ باهوش است و هر زمان که به دروازه نزدیک شود خطر او افزایش می‌یابد».
وی افزود: «یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که با احمد مواجه شدیم، مسئله زبان بود، به طوری که او انگلیسی صحبت می‌کرد در حالی که بقیه هم تیمی‌ها فقط به زبان عربی مسلط بودند و این چیزی است که من به عنوان یک مربی از من خواسته بودم که همیشه به همان زبانی که او به آن مسلط است صحبت کنم. در کنار آن او را به یادگیری کلمات پایه در عربی که در فوتبال استفاده می‌شود تا هماهنگی خود را با هم تیمی‌ها در رده جوانان افزایش دهد و این اتفاق افتاد و تأثیرگذاری او در تیم افزایش یافت».
پس از کسب موفقیت‌های خوب در تیم جوانان، فصل گذشته توسط خالد العطوی سرمربی تیم اول لیگ حرفه ای الاتفاق دعوت شد.
دربارهٔ زندگی خصوصی الغامدی باید گفت که او از چهار سالگی، پادشاهی و به ویژه شهر جده را ترک کرد و در کانادا بیشتر مراحل تحصیلی خود را گذراند و فعالیت حرفه ای فوتبال را آغاز کرد.
او همچنین به بسیاری از آکادمی‌های ورزشی معروف که دارای بهترین پتانسیل‌ها هستند، پیوست و وارد مسیری شد که بخش ورزشی را با آموزش و سلامت پیوند می‌داد.
الغامدی در سال ۲۰۰۱ از پدر و مادری سعودی به دنیا آمد.
این بازیکن در مورد دلیل عدم تسلط کامل خود به زبان عربی گفت که بیشتر عمر خود را در کانادا و دور از کشور و زبان مادری گذرانده‌است، اما او برای فراگیری کامل زبان عربی به زمان بیشتری نیاز دارد.
این بازیکن پس از فینال آسیا از سهم خود در کسب عنوان نخست مسابقات در تیم المپیک ابراز خوشحالی کرد.



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.