سومین  جشنواره فیلم دریای سرخ در نوامبر

 ۳۹ هزار بازدید کننده و ۴۳۴۵ کارشناس سینما در دوره دوم  

جمانا الراشد رئیس هیات امنای جشنواره فیلم دریای سرخ و جکی چان بازیگر معروف و محمد الترکی رئیس جشنواره (الشرق الاوسط)
جمانا الراشد رئیس هیات امنای جشنواره فیلم دریای سرخ و جکی چان بازیگر معروف و محمد الترکی رئیس جشنواره (الشرق الاوسط)
TT

سومین  جشنواره فیلم دریای سرخ در نوامبر

جمانا الراشد رئیس هیات امنای جشنواره فیلم دریای سرخ و جکی چان بازیگر معروف و محمد الترکی رئیس جشنواره (الشرق الاوسط)
جمانا الراشد رئیس هیات امنای جشنواره فیلم دریای سرخ و جکی چان بازیگر معروف و محمد الترکی رئیس جشنواره (الشرق الاوسط)

جشنواره بین المللی فیلم دریای سرخ اعلام کرد که سومین دوره این جشنواره از ۳۰ نوامبر تا ۹ دسامبر ۲۰۲۳ در شهر جده واقع در غرب سعودی برگزار می شود.
دومین دوره این جشنواره در سال ۲۰۲۲ با برنامه های جالب و متنوع مورد استقبال و ستایش گسترده قرار گرفت و در رونق و نشاط صنعت سینما در منطقه سهیم است.
دومین دوره جشنواره دریای سرخ با نمایش ۱۴۳ فیلم از ۶۶ کشور به پایان رسید و ۳۹ هزار و ۴۱۰ نفر مخاطب فیلم داشت و ۴ هزار و ۳۴۵ نفر از کارشناسان و متخصصان صنعت سینما در آن شرکت کردند. البته حضور رسانه ها و دانش آموزان در دوره دوم قابل ملاحظه بود و ظرفیت گنجایش حاضران ۱۲ درصد افزایش یافت.
۷ فیلم بلند سعودی و ۱۶ فیلم کوتاه ساخته تولیدگران و تهیه کنندگان جوان و بااستعداد سعودی در دوره دوم به نمایش گذاشته شد که بیانگر رونق و نشاط صنعت سینما در سعودی است.
مجموعه ای از فیلم های نوآور و مدرن ساخته سینماگران جوان و پیشرو و آینده سازان سینمای سعودی در جشنواره دوم ارایه شد که سینمای سعودی را به سمت نشاط و نوآوری هر چه بیشتر می برد.

 
دوره دوم جشنواره فیلم دریای سرخ ستارگان فراوانی را جذب کرد (الشرق الاوسط)

نوآوری در سینمای سعودی و کشورهای عربی و آسیایی و آفریقایی مورد قدردانی و تقدیر قرار گرفت و جوایز الیسر توسط هیات داوری پیشکسوت به ریاست اولیور استون کارگردان برنده اسکار به ۱۳ فیلم داستانی اهدا شد.
جایزه زرین الیسر در بخش فیلم داستانی بلند به فیلم «جنائن معلقه» ساخته احمد یاسین الدراجی و جایزه فیلم العلا به فیلم «شیابنی هنی» ساخته زیاد الحسینی اهدا شدند.
جمعی از ستارگان و پیشکسوتان سینمای دنیا در دوره دوم جشنواره مورد قدردانی قرار گرفتند همچون شاروخان بازیگر و تهیه کننده بالیوود و یسرا نگین سینمای مصر و گای ریچی کارگردان بریتانیایی برجسته و جکی چان بازیگر و کارگردان و برنده اسکار.

دومین دوره جشنواره ده روزه شاهد حضور جمع وسیعی از چهره های سینمایی مثل شارون استون و اسپایک لی و آنتونیو باندراس و آکشی کومار و نادین لبکی و جکی چان و اندی گارسیا و لوکا گوادانینو و رانبیر کاپور و هرتیک روشن و گاریندر چادا و نیللی کریم و اندرو دومینک و فاتح آکین و عادل العربی و بلال فلاح و مو عامر و میشل اوسلت و کوثر بن هنیه و گاسپار نوئه بود و این ستارگان در میزگردها و جلسات گوناگون در حاشیه جشنواره شرکت کردند.
طیف گسترده ای از کارشناسان صنعت سینما و کارگردان و تهیه کنندگان بنام دنیا در نشست ۴ روزه در حاشیه این جشنواره به تبادل دانش و تجربه پرداخته و درباره همکاری در زمینه های نوآورانه و سینمای تجاری و چشم اندازها و تحولات صنعت سینما در سعودی و کشورهای دیگر گفتگو کردند.
۲۳ پروژه در بازار سینما در جشنواره دریای سرخ معرفی شدند. دوره دوم همچنین میزبان ۵۰ غرفه دار و ۳۰ سیمنار گفتگو بود. بیش از یکهزار و ۱۹۰ جلسه در حاشیه دومین دوره جشنواره برگزار شد که جلسه دو روزه استعدادهای درخشان یکی از آنها بود. هدف جلسه اخیر حمایت و ارتقای سطح نسل آینده سینماگران سعودی است.
اهدای جوایز بازار دریای سرخ با مبالغ مالی کلان در اختتامیه انجام شد.
البته فعالیت و وظایف موسسه جشنواره دریای سرخ به برگزاری جشنواره ده روزه متوقف نمی شود بلکه این موسسه از سال ۲۰۱۹ و در طول سال در راستای حمایت از نسل جدید سینماگران فعالیت می کند. این موسسه تا حالا از حدود ۱۷۰ فیلم عربی و آفریقایی در مراحل مختلف ساخت و تولید و پس از تولید حمایت کرده است.
محمد الترکی مدیر اجرایی موسسه جشنواره فیلم دریای سرخ گفت «دوره دوم موفقیت چشمگیر داشته و این بیانگر ارتقای سطح جشنواره بین المللی فیلم دریای سرخ و مطرح شدن آن در عرصه بین المللی است. از تمام کسانی که از ما حمایت کردند تشکر می کنیم. ما جشنواره سینمایی نوپا هستیم اما مورد استقبال جامعه سعودی و نیز منطقه و جهان قرار گرفتیم. ما خوشوقتیم که مهمانان و چهره های شاخص سینمای جهان و بالیوود و عرب اینجا حضور دارند و تجارب مسیر دشوار به سمت ستاره شدن و مطرح شدن در سینما را با نسل جدید سینماگران سعودی به اشتراک گذاشتند. ما به حمایت از سینماگران سعودی در طول سال ادامه می دهیم و از پروژه های تهیه و فیلمبرداری در سعودی و در اماکن تاریخی و طبیعی کشور استقبال می کنیم و در حال برنامه ریزی برای دوره سوم جشنواره نیز هستیم».



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.