کارگروه مشترک خلیج و آمریکا از ایران خواستند فوراً موضع خود را تغییر دهد، تحریکات هسته ای خود را متوقف کند، بهطور جدی در روند دیپلماتیک شرکت کند و با تحقیقات آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری کند.
ایالات متحده و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج ادامه سیاستهای بیثباتکننده ایران از جمله حمایت این کشور از تروریسم، استفاده از موشکهای پیشرفته، سلاحهای سایبری و سامانههای هواپیمای بدون سرنشین و استقرار آنها در منطقه و سراسر جهان را محکوم کردند.
ایران و گروههای نیابتی و شرکای آن از این سلاحهای ایرانی برای انجام حملاتی که غیرنظامیان، زیرساختهای حیاتی و کشتیرانی بینالمللی را هدف قرار میدهند، استفاده کردهاند.
کارگروه مشترک در پایان سومین نشست عصر دیروز خود در مقر شورای همکاری در ریاض بر مشارکت بلندمدت بین ایالات متحده و کشورهای شورای همکاری خلیج و عزم مشترک برای کمک به دستیابی به امنیت و ثبات منطقه ای در چارچوب مشارکت استراتژیک بین کشورهای شورای همکاری خلیج و ایالات متحده تأکید کرد.
آمریکا و کشورهای شورای همکاری خلیج نیز در بیانیهای نگرانیهای جدی خود را از افزایش تعامل نظامی ایران با طرفهای دولتی و غیردولتی از جمله تداوم عرضه تسلیحات متعارف، موشکهای پیشرفته و سامانههای هواپیمای بدون سرنشین ایران به حوثیها ابراز کردند و گفتند که این تعامل درگیری در یمن را طولانیتر کرده و فاجعه انسانی را در آنجا تشدید کردهاست.
دو طرف تأکید کردند که تکثیر مستمر این تسلیحات توسط ایران و تحویل آنها به سایر طرفهای دولتی یا غیردولتی، تهدیدی جدی برای امنیت منطقه و جهان است.
ایالات متحده بار دیگر بر تعهد پرزیدنت بایدن به عدم اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته ای تأکید کرد.
دو طرف همچنین تصریح کردند که پیشرفت چشمگیر در برنامه هسته ای ایران که توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی مستند شدهاست، به ویژه تولید اورانیوم بسیار غنی شده، بیش از نیازهای غیرنظامی ایران بودهاست و منبعی برای تشدید خطرناک تنشهای منطقه ای و بینالمللی است.
کارگروه مشترک از ایران خواست فوراً موضع خود را تغییر دهد، تحریکات هسته ای خود را متوقف کند و بهطور جدی در روند دیپلماتیک شرکت کند و همکاری کامل با تحقیقات آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد ذرات مواد هسته ای یافت شده در سایتهای اعلام نشده در ایران، در راستای تعهدات ایران در رابطه با پادمانهای هسته ای انجام دهد.
ایالات متحده و کشورهای شورای همکاری خلیج چ تعهد خود را به گسترش دامنه همکاریهای دفاعی بین دو طرف و قابلیت همکاری برای تقویت تواناییهای خود جهت محدود کردن توانایی ایران برای انجام فعالیتهای بیثبات کننده و بازدارندگی آن از اقدامات تهاجمی آینده، ابراز کردند.
آنها تأکید کردند که دیپلماسی روش ترجیحی برای پرداختن به سیاستهای بیثباتکننده و تشدید تنش هستهای ایران به شیوهای پایدار است.
دو طرف تأکید کردند که اگر رهبری ایران جایگزین بهتری را انتخاب کند، این امر به امنیت و ثبات منطقه به نفع مردم ایران کمک خواهد کرد. ما از جامعه بینالمللی میخواهیم که تمام قطعنامههای شورای امنیت مربوط به ممنوعیت انتقال سلاح و مواد و اهمیت پیگیری مکانیسمهای پاسخگویی در این زمینه را اجرا کند.
آمریکا و خلیج ادامه بیثبات سازی ایران و حمایت آن از تروریسم را محکوم کردند
آنها خواستار توقف تحریکات هسته ای ایران شدند

آمریکا و خلیج ادامه بیثبات سازی ایران و حمایت آن از تروریسم را محکوم کردند

لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة