شورای همکاری خلیج: مکان و زمان نشست سران عرب نقش تعیین کننده در نتایج آن دارد

جاسم البدیوی: دستگاه دیپلماسی کارآمد سعودی مهم ترین دلیل موفقیت نشست است


 
جاسم البدیوی دبیر کل شورای همکاری کشورهای عربی خلیج (الشرق الاوسط)
  جاسم البدیوی دبیر کل شورای همکاری کشورهای عربی خلیج (الشرق الاوسط)
TT

شورای همکاری خلیج: مکان و زمان نشست سران عرب نقش تعیین کننده در نتایج آن دارد


 
جاسم البدیوی دبیر کل شورای همکاری کشورهای عربی خلیج (الشرق الاوسط)
  جاسم البدیوی دبیر کل شورای همکاری کشورهای عربی خلیج (الشرق الاوسط)

جاسم محمد البدیوی دبیر کل شورای همکاری کشورهای عربی خلیج گفت اهمیت سی و دومین نشست سران عرب که ۱۹ مه در سعودی برگزار می شود در دستگاه دیپلماسی سعودی نهفته است که کارآمدی خود را در راستای اجرای اهداف سران کشور و تبلور چشم اندازهای عربی موثر و توانمند برای مقابله با چالش های کنونی منطقه و جهان نشان داده است.البدیوی توضیح داد «زمان و محل برگزاری نشست سران عرب نقش تعیین کننده در نتایج این اجلاس دارد و در این میان باید به وزن و اعتبار سعودی در دستگاه دیپلماسی عربی و نیز نوع موضوعات مورد بررسی توجه داشت که نیازمند همکاری حداکثری بین کشورهای عربی هستند و سعودی برای پیشبرد این هدف تلاش های بی وقفه انجام داده است».دبیر کل شورای همکاری خلیج تاکید کرد «پویایی و کارآمدی و پیگیری بی وقفه دستگاه دیپلماسی سعودی گواه روشنی بر جایگاه معتبر سعودی در منطقه و جهان و نیز اعتبار این کشور در محافل بین المللی است. سعودی شریک راهبردی برای همه کشورهای جهان به شمار می رود و یک بازیگر مهم در معادلات منطقه و جهان برای برقراری امنیت و ثبات است».البدیوی گفت «با اطمینان می توان گفت نشست سران در جده سرآغازی برای تبلور اقدام عربی مشترک از نظر شکل و مضمون و سرعت شکل گیری آن خواهد بود تا خواسته مردم برای تشکیل دوران نوین با همکاری مشترک و مقابله مشترک با چالش های امنیتی و اقدام عربی جمعی برآورده شود. هدف اصلی آغاز مرحله توسعه محور و برخوردار از صلح و ثبات برای مردم کشورهای عربی و تحقق یکپارچگی عربی و افزایش توان کشورهای عربی برای تامین امنیت غذایی و مقابله با تروریسم و دست یابی به توسعه فراگیر و پایدار با بهره گیری از منابع ملی عربی و منابع انسانی و مادی این کشورها است».او سطح همکاری و هماهنگی و رایزنی و تبادل نظر بین شورای همکاری و اتحادیه عربی را تحسین برانگیز خواند و گفت «این همکاری ها برای افزایش توان عربی در راستای مقابله با چالش های ژئواستراتژیک بسیار مهم بوده و در مرحله کنونی نیز کارگشا هستند تا دست در دست یکدیگر بتوان همگام با تحولات منطقه حرکت و ساز و کارهای پیگیری مشترک تحولات جاری و آثار آن را تقویت کرد».دبیر کل شورای همکاری خلیج با اشاره به تلاش های ارزشمند و بی وقفه دولت سعودی در سطح کشورهای عربی و سطح بین المللی و استفاده حداکثری از امکاناتش و همکاری با دبیر خانه اتحادیه عرب در راستای آماده کردن و تنظیم موفق اجلاس سران برای سعودی آرزوی توفیق کرد و گفت که امیدوار است آرزوها برای افزایش همکاری و همبستگی و یکپارچگی عربی به واقعیت تبدیل شود.



گفت‌وگوی وزرای خارجه سعودی و مصر برای تقویت هماهنگی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی

گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
TT

گفت‌وگوی وزرای خارجه سعودی و مصر برای تقویت هماهنگی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی

گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه پادشاهی عربی سعودی، و همتای مصری‌اش، بدر عبدالعاطی، روز گذشته در ریاض ریاست نشست «کمیته پیگیری و مشورت سیاسی» را در سطح وزرای خارجه بر عهده گرفتند. در این دیدار، دو طرف درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف و راه‌های افزایش هماهنگی در خصوص مسائل مورد علاقه دو کشور و تأمین منافع مشترکشان گفت‌وگو کردند.

وزرای خارجه سعودی و مصر در این جلسه، تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و تلاش‌های جاری در این زمینه‌ها، به‌ویژه وضعیت نوار غزه را مورد بررسی قرار دادند.

پیش از این دیدار، شاهزاده فیصل بن فرحان از عبدالعاطی در مقر وزارت خارجه در ریاض استقبال کرده بود. آن‌ها در این دیدار، روابط برادرانه مستحکم و همکاری‌های مشترک میان سعودی و مصر را مرور کرده و درباره مسائل مورد اهتمام مشترک گفت‌وگو کردند.

شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان استقبال از دکتر بدر عبدالعاطی در ریاض (واس)

ایهاب ابوسریع، سفیر مصر در سعودی، در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق‌ الاوسط» تأکید کرده بود که مهم‌ترین موضوعات مطرح در این نشست، روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای مورد توجه دو کشور خواهد بود. او افزود که این موضوعات اکنون «داغ و فوری» شده‌اند و نیاز به هماهنگی در بالاترین سطح میان دو کشور دارند و بسیاری از جزئیات آن در آینده مشخص‌تر خواهد شد.

وزارت خارجه مصر نیز روز گذشته اعلام کرد که بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه این کشور، برای شرکت در نشست «کمیته پیگیری و مشورت سیاسی میان مصر و سعودی» و همچنین برای انجام دیدارهایی با شماری از مقامات بلندپایه سعودی به ریاض رفته است. این سفر با هدف «تقویت و گسترش روابط دوجانبه و رایزنی درباره چالش‌های منطقه‌ای مشترک» صورت گرفته است.

در ابتدای سال گذشته میلادی، قاهره میزبان نشست قبلی این کمیته در سطح وزرای خارجه بود. در آن نشست نیز دو طرف درباره تقویت سازوکارهای همکاری دوجانبه در زمینه‌های مختلف و راه‌های هماهنگی در خصوص مسائل مورد علاقه مشترک، از جمله تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و به‌ویژه وضعیت غزه، گفت‌وگو کرده بودند.

در نشست اخیر، شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه سعودی، بر تمایل کشورش برای تقویت روابط دوجانبه در همه زمینه‌ها تأکید کرد و سطح روابط فعلی را در پرتو رهنمودهای رهبران دو کشور ستود. همتای مصری‌اش نیز تأکید کرد که قاهره و ریاض بر استمرار سالانه نشست‌های کمیته مشورت سیاسی در سطح وزرای خارجه تأکید دارند. او افزود: «در این شرایط دشوار، اهمیت هماهنگی میان برادران و تکامل نقش‌ها بیشتر می‌شود.»

کمیته پیگیری و مشورت سیاسی همچنین در سطح مقامات ارشد وزارتخانه‌های خارجه دو کشور نیز برگزار می‌شود.

تشکیل این کمیته در چارچوب اهتمام دو کشور به تقویت چشم‌انداز همکاری‌های دوجانبه در همه زمینه‌ها و در راستای اجرای رهنمودهای رهبران سعودی و مصر و نیز براساس مفاد تفاهم‌نامه تشکیل این کمیته، که در ۲۶ ژوئن ۲۰۰۷ در قاهره به امضا رسیده، صورت می‌گیرد.

در ماه اوت سال گذشته، شاهزاده فیصل بن فرحان در ریاض از بدر عبدالعاطی استقبال کرد. این دیدار، نخستین سفر رسمی عبدالعاطی به سعودی از زمان آغاز به کارش به‌عنوان وزیر خارجه بود.

نمایی از نشست کمیته پیگیری و مشاوره سیاسی میان عربستان سعودی و مصر در سطح وزارتی در ریاض (واس)

در ماه سپتامبر گذشته نیز، شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان سفر رسمی به قاهره با عبدالعاطی دیدار و نشست رسمی برگزار کرد. در این نشست، دو طرف روابط دوجانبه در زمینه‌های گوناگون را مرور کرده و راه‌های تقویت این روابط برای پاسخگویی به انتظارات رهبران و ملت‌های دو کشور را بررسی کردند.

وزرای خارجه پادشاهی عربی سعودی و مصر همچنین بر ضرورت افزایش همکاری دوجانبه و چندجانبه در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد اهتمام مشترک، به‌ویژه بحران غزه، تأکید کردند.

شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان این دیدار گفت که همکاری میان سعودی و مصر در حفظ امنیت و ثبات منطقه‌ای نقش محوری دارد و این همکاری، سابقه‌ای تاریخی و ریشه در باور عمیق هر دو کشور دارد. او افزود که گفت‌وگوهای رسمی در سفر به قاهره، محورهایی چون روابط دوجانبه، به‌ویژه موضوعات اقتصادی، تجاری، توسعه‌ای و راه‌های پیشبرد این همکاری‌ها در همه حوزه‌ها را دربر می‌گرفته است.