سعودی بر لزوم همگرایی عربی و ثبات منطقه تاکید کرد

استقبال شورای وزیران از توافق آتش بس در سودان

ملک سلمان بن عبد العزیز خادمین حرمین شریفین ریاست جلسه شورای وزیران در کاخ السلام جده را بر عهده داشت (واس)
ملک سلمان بن عبد العزیز خادمین حرمین شریفین ریاست جلسه شورای وزیران در کاخ السلام جده را بر عهده داشت (واس)
TT

سعودی بر لزوم همگرایی عربی و ثبات منطقه تاکید کرد

ملک سلمان بن عبد العزیز خادمین حرمین شریفین ریاست جلسه شورای وزیران در کاخ السلام جده را بر عهده داشت (واس)
ملک سلمان بن عبد العزیز خادمین حرمین شریفین ریاست جلسه شورای وزیران در کاخ السلام جده را بر عهده داشت (واس)

شورای وزیران سعودی سه شنبه (۲۳ مه) از سیاست ثابت سعودی برای حمایت از همگرایی عربی و توجه به زمینه ها و شرایط ایجاد کننده ثبات و شکوفایی در منطقه به خصوص در حوزه توسعه پایدار در وجوه گوناگون تاکید کرد و گفت دولت سعودی در دوران ریاست دوره کنونی نشست سران عرب برای تنظیم ابتکارهای گوناگون در جهت پیشبرد همکاری مشترک فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی و زیست محیطی تلاش خواهد کرد.
این اظهارات در جلسه سه شنبه شورای وزیران به ریاست ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین در کاخ السلام در جده مطرح شد.
شورای وزیران ضمن ارزیابی مثبت بیانیه پایانی و نتایج سی و دومین اجلاس سران عرب در جده گفت که این نشست صفحه نوینی برای ارتقای روند اقدام مشترک و افزایش همبستگی و همکاری برای مقابله با چالش ها و دشواری ها در جهان عرب می گشاید و در دست یابی به اهداف و خواسته های مردم و نسل های آینده عرب سهیم است.

ملک سلمان بن عبد العزیز خادمین حرمین شریفین ریاست جلسه شورای وزیران در کاخ السلام جده را بر عهده داشت (واس)

سلمان الدوسری وزیر اطلاع رسانی در گفتگو با خبرگزاری رسمی سعودی در پایان جلسه گفت «شرکت کنندگان در جلسه در جریان محتوای گفتگوهای شاهزاده بن سلمان ولیعهد با برخی سران عرب و رئیس جمهور اوکراین درباره روابط دو جانبه و زمینه های افزایش و توسعه آن قرار گرفتند».
اعضای شورای وزیران همچنین درباره نتایج چهارمین نشست کمیته رایزنی های سیاسی بین الجزایر و سعودی و چهارمین نشست کمیته سیاسی و امنیتی و نظامی مشترک وابسته به شورای هماهنگی سعودی و عراق گفتگو و گام های کنونی در راستای تحکیم روابط را مثبت ارزیابی کردند و امیدوارند که تلاش ها برای افزایش چشم اندازهای همکاری در حوزه های گوناگون ادامه پیدا کند.
نمایندگان به بررسی آخرین تحولات منطقه و جهان از جمله اوضاع سودان پرداختند و از امضای توافق آتش بس کوتاه مدت در این کشور استقبال و درباره گفتگو برای توافق آتش بس پایدار و اجرای روند سیاسی ابراز امیدواری کردند.

ملک سلمان بن عبد العزیز خادمین حرمین شریفین ریاست جلسه شورای وزیران در کاخ السلام جده را بر عهده داشت (واس)

نمایندگان شورای وزیران ضمن اشاره به ماموریت علمی سعودی به فضا با دو فضانورد سعودی گفتند که این ماموریت فضایی می تواند در رسیدن به نتایج علمی و خدمت به بشریت و رسیدن به اهداف سعودی و سند چشم انداز ۲۰۳۰ در این حوزه سهیم باشد و برای این دو فضانورد سعودی آرزوی توفیق و بازگشت موفق کردند. شورای وزیران در جلسه سه شنبه از دستاوردهای دانش آموزان دختر و پسر با استعداد سعودی در نمایشگاه بین المللی علوم و مهندسی اینتل آیسف ۲۰۲۳ قدردانی کردند و نتایج درخشان سعودی در این رویداد را نتیجه تلاش های بی وقفه دولت سعودی برای افزایش سطح نظام آموزشی و اجرای الگوهای بهینه جهانی در عرصه آموزش خواندند.
شورای وزیران از ارتقای سعودی در شاخص های تعداد گردشگر خارجی و درآمد گردشگری بین المللی برای سال ۲۰۲۲ به عنوان ثمره تلاش دولت برای بهبود و توسعه حوزه گردشگری و افزایش سهم این حوزه در تولید ناخالص داخلی طبق اهداف سند چشم انداز ۲۰۳۰ یاد کرد.
نمایندگان شورا در این جلسه وزیر انرژی را به عنوان طرف امضا کننده موافقتنامه ایجاد بازار برق عربی مشترک و وزیر فرهنگ را به عنوان طرف مذاکره کننده با هند در زمینه همکاری فرهنگی و وزیر سرمایه گذاری را به عنوان طرف مذاکره کننده با شیلی درباره همکاری برای تشویق سرمایه گذاری مستقیم و وزیر حمل و نقل و خدمات لجستیکی را به عنوان طرف مذاکره کننده با کویت درباره اتصال ریلی بین دو کشور و رئیس هیئت مدیره کمیسیون رقابت را به عنوان طرف مذاکره کننده با عمان درباره افزایش رقابت و مقابله با انحصارگرایی و وزیر اطلاع رسانی را به عنوان طرف مذاکره کننده با جمهوری آذربایجان درباره همکاری در حوزه رسانه های دیداری و شنیداری و رئیس هیئت مدیره کمیسیون بهینه سازی آموزشی و مهارت آموزی را به عنوان طرف مذاکره کننده با شورای همکاری خلیج برای همکاری در زمینه مهارت آموزی و برنامه های پرورشی معرفی کردند.

جلسه شورای وزیران در کاخ السلام جده (واس)

مصوبات شورای وزیران در جلسه سه شنبه از این قرارند: یادداشت تفاهم همکاری با اندونزی در حوزه انرژی و یادداشت تفاهم همکاری فرهنگی با سازمان آموزشی و علمی و فرهنگی اسلامی (آیسسکو) و توافق همکاری با پادشاهی عمان در بخش گردشگری و تفاهم نامه همکاری با مصر در حوزه مقابله با انحصار و جرم و توافق همکاری بین دانشگاه امام عبد الرحمان بن فیصل و فرماندهی کل نیروی دفاعی بحرین در حوزه خدمات آکادمیک و پزشکی و مهارت آموزی و تحقیقاتی و یادداشت تفاهم همکاری و تبادل خبر بین خبرگزاری رسمی سعودی و خبرگزاری رسمی آفریقای جنوبی. سند ساز و کارها و شرایط اعطای ویزای بازدید و ترانزیت.
دکتر سعد آل هملان با رای نمایندگان شورای وزیران به عنوان نماینده بخش خصوصی در هیئت مدیره سازمان نقشه برداری و تولید اطلاعات مکانی تعیین شد. عضویت دکتر عوض الجهنی و دکتر محمد شبراق و دکتر محمد السعدون در هیئت مدیره مرکز ملی توسعه حیات وحش تمدید شدند.
بررسی گزارش های سالانه کمیسیون سلطنتی شهر مکه و مشاعر مقدسه و کمیسیون سلطنتی توسعه منطقه عسیر و دانشگاه ملک سعود از جمله موضوعات دیگر نشست سه شنبه نمایندگان شورای وزیران بود.

جلسه شورای وزیران در کاخ السلام جده (واس)

مقالات مرتبط

الملك سلمان يأمر بتعيين المعيوف نائباً لرئيس ديوان المظالم

الخليج خادم الحرمين الشريفين الملك سلمان بن عبد العزيز (واس)

الملك سلمان يأمر بتعيين المعيوف نائباً لرئيس ديوان المظالم

أصدر خادم الحرمين الشريفين الملك سلمان بن عبد العزيز أمراً ملكياً بتعيين الدكتور عبد المحسن المعيوف نائباً لرئيس ديوان المظالم للشؤون القضائية.

«الشرق الأوسط» (الرياض)
الخليج نائب وزير الخارجية السعودي يتسلم الرسالة من السفير الماليزي في الرياض (واس)

خادم الحرمين وولي العهد يتلقيان رسالتين من ملك ماليزيا

تلقى خادم الحرمين الشريفين الملك سلمان بن عبد العزيز، والأمير محمد بن سلمان ولي العهد رئيس مجلس الوزراء، رسالتين خطيتين من السلطان إبراهيم ملك ماليزيا.

«الشرق الأوسط» (الرياض)
الخليج ولي العهد السعودي الأمير محمد بن سلمان مستقبلاً وزير الخارجية المصري بدر عبد العاطي في الرياض الأربعاء (واس)

ولي العهد يتسلَّم رسالة لخادم الحرمين من الرئيس المصري

تسلّم الأمير محمد بن سلمان ولي العهد رئيس مجلس الوزراء السعودي، رسالة خطية لخادم الحرمين الشريفين الملك سلمان بن عبد العزيز، من الرئيس المصري عبد الفتاح السيسي.

«الشرق الأوسط» (الرياض)
الخليج خادم الحرمين الشريفين الملك سلمان بن عبد العزيز مترئساً جلسة مجلس الوزراء في الرياض الثلاثاء (واس)

السعودية تُعزِّز بيئة الإبداع والابتكار والتنافسية بـ4 أنظمة جديدة

أقرّ مجلس الوزراء السعودي 4 أنظمة ذات صلة بمجال الملكية الفكرية، تستهدف تعزيز بيئة الإبداع والابتكار والتنافسية في البلاد.

«الشرق الأوسط» (الرياض)
الاقتصاد جانب من جلسة مجلس الوزراء المنعقدة في الرياض (واس)

مجلس الوزراء: نمو الاستثمارات الأجنبية 33.5 % تأكيد لجاذبية الاقتصادي السعودي

قال مجلس الوزراء السعودي إن تسجيل الاستثمارات الأجنبية المباشرة في المملكة نمواً بنسبة 33.5 في المائة، يُعدّ تأكيداً على جاذبية الاقتصاد السعودي.

«الشرق الأوسط» (الرياض)

درگیری‌ها در چند جبهه یمن شدت گرفت؛ موشک کروز در مسیر ریاض رهگیری شد

بیش از دو ماه است که حوثی‌ها موشک‌باران تأسیسات غیرنظامی در سعودی را متوقف نکرده‌اند (فرانس پرس)
بیش از دو ماه است که حوثی‌ها موشک‌باران تأسیسات غیرنظامی در سعودی را متوقف نکرده‌اند (فرانس پرس)
TT

درگیری‌ها در چند جبهه یمن شدت گرفت؛ موشک کروز در مسیر ریاض رهگیری شد

بیش از دو ماه است که حوثی‌ها موشک‌باران تأسیسات غیرنظامی در سعودی را متوقف نکرده‌اند (فرانس پرس)
بیش از دو ماه است که حوثی‌ها موشک‌باران تأسیسات غیرنظامی در سعودی را متوقف نکرده‌اند (فرانس پرس)

درگیری‌ها در یمن طی ساعت‌های گذشته شدت گرفته و نیروهای مسلح یمن و حوثی‌ها در استان‌های مأرب، جوف و لحج درگیر شده‌اند. در استان تعز نیز نبردهای رفت‌وبرگشتی جریان دارد.

تعداد حملات ارتش یمن به بیش از ۸۰۰ مورد رسیده است. این حملات مواضع، تجمعات و نیروهای کمکی حوثی‌ها را هدف قرار داده‌اند. هم‌زمان، حملات هوایی صنعا و صعده را هدف قرار داده و موشک‌ها و پهپادهایی که به سمت پادشاهی عربی سعودی شلیک شده بودند، رهگیری شده‌اند.

این تحولات با تشدید بحران انسانی و بهداشتی در شهر تعز هم‌زمان شده است. بیمارستان‌های این شهر به دلیل تمام شدن ذخایر سوخت در آستانه توقف فعالیت قرار دارند و محاصره‌ای که حوثی‌ها بر شهر تحمیل کرده‌اند همچنان ادامه دارد.

ائتلاف حمایت از دولت قانونی یمن روز شنبه اعلام کرد یک موشک کروز را که حوثی‌ها به سمت منطقه ریاض شلیک کرده بودند، رهگیری و منهدم کرده است. این خبر را سرلشکر ترکی المالکی، سخنگوی رسمی ائتلاف، اعلام کرد.

این رویداد پس از رهگیری یک پهپاد در آسمان منطقه ریاض و یک پهپاد دیگر در منطقه مکه مکرمه و همچنین انهدام دو موشک بالستیک که به سمت منطقه نجران شلیک شده بودند، رخ داد. ائتلاف طی دو روز گذشته این رویدادها را اعلام کرده بود.

این تحولات در شرایطی رخ می‌دهد که دامنه درگیری‌های نظامی گسترش یافته و حملات موشکی و پهپادی و بمباران هوایی تشدید شده است. این تحولات با جنگ جاری در کشور و عملیات «فجر یمن» مرتبط است که رشاد العلیمی، رئیس شورای رهبری یمن، بیش از یک ماه پیش با هدف بازپس‌گیری نهادهای دولتی از کنترل حوثی‌ها آغاز کرد.

منابع نظامی اعلام کردند نیروهای العمالقه جنوبی و مقاومت مردمی روز شنبه در جبهه المضاربه در استان لحج پیشروی میدانی تازه‌ای داشتند. این نیروها پس از درگیری‌های شدید با نیروهای حوثی، چندین تپه و موضع راهبردی را به کنترل خود درآوردند و شماری از نیروهای این گروه را اسیر کردند.
نبردها در جوف و مأرب
درگیری‌ها در استان جوف به جبهه‌های جنوب شرقی شهر الحزم گسترش یافت. به گفته ارتش یمن، نیروهای مسلح این کشور با پشتیبانی هواپیماهای جنگی و پهپادها وارد نبرد شدند و توانستند حملات چندین دسته از نیروهای حوثی را در جنوب و جنوب شرقی استان دفع کنند.

در این درگیری‌ها، توپخانه و سامانه‌های موشک‌انداز در امتداد خطوط رویارویی به کار گرفته شدند. ارتش یمن می‌گوید نیروهایش با منابع آتش حوثی‌ها مقابله کردند و به گروه‌های رزمی‌ای که این گروه به خطوط تماس اعزام کرده بود، خسارت وارد کردند.

ارتش همچنین اعلام کرد هواپیماهای جنگی پنج حمله هوایی علیه تجمع نیروها و خودروهای نظامی حوثی‌ها انجام دادند. در نتیجه این حملات، شماری از تجهیزات و خودروها منهدم یا از کار انداخته شدند و تعدادی از نیروهای این گروه کشته یا زخمی شدند.

منابع نظامی حاضر در میدان در مأرب می‌گویند نیروهای دولتی به کنترل اردوگاه راهبردی ماس نزدیک شده‌اند. این نیروها پیش‌تر چندین موضع مهم را در منطقه محزام ماس، در نزدیکی اردوگاه، بازپس گرفته بودند. هم‌زمان، نیروهای حوثی در حال عقب‌نشینی هستند.

یک مقام نظامی یمن از آغاز درگیری‌های شدید در وادی حلحلان در استان مأرب خبر داد و گفت در جریان مقابله با حملات حوثی‌ها برای بازپس‌گیری مواضعی که در ساعت‌های گذشته از دست داده بودند، ده‌ها تن از نیروهای مسلح این گروه اسیر شدند.

عملیات گسترده نیروهای دولتی

در استان تعز، در جنوب غربی یمن، نیروهای مسلح این کشور تأیید کردند که با پشتیبانی مقاومت مردمی توانسته‌اند حمله حوثی‌ها را در جبهه الاقروض، که چند ساعت ادامه داشت، ناکام بگذارند. این نیروها اعلام کردند به مهاجمان خسارت وارد کرده‌اند.

پهپادهای وابسته به محور نظامی تعز، تجمع نیروهای حوثی را در پایین منطقه النجد در شهرستان المسراخ و تجمع دیگری را در منطقه الساهر هدف قرار دادند.

این درگیری‌ها در ادامه نبردهایی است که در دو جبهه الشقب و الاقروض، به‌ویژه در مناطق صنمات و الصراری، جریان دارد. ارتش یمن اعلام کرده است مواضع و تحرکات حوثی‌ها را هدف قرار داده و با پشتیبانی هواپیماهای جنگی و پهپادها، گروه‌هایی از نیروهای این جنبش را به عقب‌نشینی وادار کرده است.

در جبهه طور الباحه در استان لحج نیز ارتش یمن اعلام کرد نیروهای درع الوطن و العمالقه توانسته‌اند مواضع تازه‌ای را به کنترل خود درآورند و حملات و تلاش‌های حوثی‌ها برای نفوذ به مواضع نیروهای دولتی را دفع کنند.

در همین حال، سرهنگ ماجد النزیلی، سخنگوی رسمی نیروهای مسلح یمن، اعلام کرد در چارچوب عملیات «فجر یمن» ۸۰۰ عملیات علیه مواضع، تجمعات، نیروهای کمکی، خودروها و منابع آتش حوثی‌ها انجام شده است.

النزیلی توضیح داد که در این عملیات از هواپیماهای جنگی و پهپادها، توپخانه و سامانه‌های موشک‌انداز استفاده شده است. به گفته او، بر اساس آمار نظامی اعلام‌شده، در نتیجه این عملیات حدود ۳۸۷ نفر از فرماندهان و نیروهای این گروه از صحنه خارج شدند و ۹۶ دستگاه و وسیله نقلیه نظامی و سکوی پرتاب موشک منهدم یا از کار انداخته شد.

حوثی‌ها اعلام کردند مواضع تحت کنترل آن‌ها در شهرستان‌های مران، سحار، شدا و الظاهر در استان صعده هدف حملات هوایی قرار گرفته است.

محاصره تعز بحران‌ها را تشدید می‌کند

النزیلی گفت این عملیات جبهه‌های تعز و مأرب و همچنین جبهه طور الباحه را دربر گرفته است. او تأکید کرد نیروهای مسلح به اجرای مأموریت‌های رزمی خود ادامه می‌دهند و اقدامات احتیاطی لازم را برای حفاظت از غیرنظامیان و اماکن غیرنظامی در نظر می‌گیرند.

از نظر انسانی، بیمارستان‌های شهر تعز با خطر توقف فعالیت روبه‌رو هستند، زیرا ذخایر سوخت مورد نیاز برای راه‌اندازی ژنراتورهای برق رو به پایان است. این بحران ادامه ارائه خدمات درمانی را تهدید می‌کند، به‌ویژه در بخش‌های دیالیز، مراقبت‌های ویژه و انکوباتورهای نوزادان.

مسئولان بهداشتی استان هشدار داده‌اند ذخیره گازوئیل باقی‌مانده در بیمارستان عمومی الثوره تنها برای ۴۸ ساعت کفایت می‌کند. این وضعیت بخش‌های حیاتی بیمارستان، از جمله اورژانس، دیالیز، مراقبت‌های ویژه و مرکز سوختگی را در معرض توقف فعالیت قرار داده است.

به گفته مسئولان بخش بهداشت، حدود ۴۰ درصد بیمارستان‌ها ارائه خدمات را متوقف کرده‌اند و توان عملیاتی مراکز درمانی نیز به دلیل کمبود سوخت، دارو و تجهیزات پزشکی ۵۰ درصد کاهش یافته است.

کمیته پزشکی تعز درباره ادامه وخامت وضعیت بهداشتی هشدار داده و اعلام کرده است حدود ۸۰ درصد مراکز درمانی از فعالیت بازمانده‌اند و توان مراکز باقی‌مانده برای پذیرش بیماران و مجروحان نیز کاهش یافته است.


ولیعهد سعودی با رئیس‌جمهور سوریه در ریاض دیدار کرد

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و رئیس هیئت وزیران پادشاهی عربی سعودی، از احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، استقبال می‌کند (واس)
شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و رئیس هیئت وزیران پادشاهی عربی سعودی، از احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، استقبال می‌کند (واس)
TT

ولیعهد سعودی با رئیس‌جمهور سوریه در ریاض دیدار کرد

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و رئیس هیئت وزیران پادشاهی عربی سعودی، از احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، استقبال می‌کند (واس)
شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و رئیس هیئت وزیران پادشاهی عربی سعودی، از احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، استقبال می‌کند (واس)

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و رئیس هیئت وزیران پادشاهی عربی سعودی، روز چهارشنبه از احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، که برای سفری رسمی به ریاض، پایتخت پادشاهی عربی سعودی، سفر کرده بود، استقبال کرد.
رئیس‌جمهور سوریه پیش‌تر در رأس هیئتی بلندپایه از مقام‌های دولتی وارد فرودگاه بین‌المللی ملک خالد در ریاض شده بود. شاهزاده محمد بن عبدالرحمن، معاون امیر منطقه ریاض، در فرودگاه از او استقبال کرد. قرار است دو طرف درباره تقویت روابط میان دو کشور و مسائل منطقه‌ای مورد علاقه مشترک مذاکره کنند.
هیئت رسمی همراه رئیس‌جمهور سوریه شامل وزیران امور خارجه و مهاجران، دفاع، دارایی و صنعت و همچنین رئیس سازمان اطلاعات عمومی است.
این سفر در مقطعی حساس انجام می‌شود که منطقه شاهد تحرکات دیپلماتیک فشرده‌ای است. ریاض و دمشق در تلاش‌اند مواضع مشترک خود را، به‌ویژه در زمینه مسائل امنیتی و مبارزه با تروریسم، هماهنگ کنند. فعال‌سازی همکاری‌های اقتصادی و بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های صنعت و مبادلات تجاری نیز از دیگر محورهای این تلاش‌هاست؛ اقداماتی که با هدف کمک به ثبات و توسعه منطقه دنبال می‌شوند.


سفر نخست‌وزیر عراق به بحرین با محور روابط دوجانبه و ثبات منطقه‌ای

ملک حمد بن عیسی آل خلیفه در دیدار با علی فالح الزیدی، نخست‌وزیر عراق (دفتر نخست‌وزیر عراق)
ملک حمد بن عیسی آل خلیفه در دیدار با علی فالح الزیدی، نخست‌وزیر عراق (دفتر نخست‌وزیر عراق)
TT

سفر نخست‌وزیر عراق به بحرین با محور روابط دوجانبه و ثبات منطقه‌ای

ملک حمد بن عیسی آل خلیفه در دیدار با علی فالح الزیدی، نخست‌وزیر عراق (دفتر نخست‌وزیر عراق)
ملک حمد بن عیسی آل خلیفه در دیدار با علی فالح الزیدی، نخست‌وزیر عراق (دفتر نخست‌وزیر عراق)

پادشاه بحرین، ملک حمد بن عیسی آل خلیفه، روز چهارشنبه با علی فالح الزیدی، نخست‌وزیر عراق، درباره روابط دوجانبه دو کشور و تحولات منطقه گفت‌وگو کرد. این دیدار در جریان سفر رسمی الزیدی به منامه انجام شد. او در این سفر همچنین با سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد و نخست‌وزیر بحرین، مذاکراتی گسترده داشت که در آن‌ها تقویت همکاری‌های سیاسی و اقتصادی و تلاش‌ها برای حمایت از ثبات در منطقه بررسی شد.

الزیدی و سلمان بن حمد ریاست هیئت‌های دو کشور را در این مذاکرات بر عهده داشتند. گفت‌وگوها درباره توسعه روابط دوجانبه، گسترش زمینه‌های همکاری و مشارکت و تقویت هماهنگی در زمینه مسائل مورد توجه مشترک بود.

نخست‌وزیر عراق، بر اساس بیانیه‌ای که دفتر رسانه‌ای او در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، بر تمایل دولتش «به تحکیم روابط با بحرین و گسترش مشارکت در بخش‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی» تأکید کرد. او همچنین بر اهمیت تثبیت صلح و ثبات در منطقه تأکید کرد و این دو را پایه تحقق شکوفایی و همگرایی اقتصادی میان کشورهای منطقه دانست.

ولیعهد بحرین سفر الزیدی را «تاریخی» توصیف کرد، زیرا این نخستین سفر یک نخست‌وزیر عراق به بحرین از سال ۲۰۰۳ بود. او ابراز امیدواری کرد که این سفر آغازی برای تقویت همکاری‌ها و ایجاد مشارکت‌های اقتصادی میان دو کشور باشد.

سلمان بن حمد به نقش محوری عراق در منطقه اشاره کرد و تأکید کرد که دو کشور خواهان توسعه روابط خود در راستای منافع مشترکشان و کمک به تحقق آینده‌ای بهتر برای مردم منطقه هستند.

سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد و نخست‌وزیر بحرین، روز چهارشنبه هنگام استقبال از علی فالح الزیدی، نخست‌وزیر عراق (وب‌سایت رسمی ولیعهد بحرین)

ولیعهد بحرین در شمار نخستین استقبال‌کنندگان از نخست‌وزیر عراق هنگام ورود او به منامه بود. خبرگزاری بحرین گزارش داد که این سفر با هدف بررسی روابط دوجانبه و همچنین آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و موضوعات مورد توجه مشترک انجام می‌شود.

این سفر در چارچوب تحرکات دیپلماتیک عراق برای تقویت روابط با کشورهای عربی و گسترش مشارکت‌های منطقه‌ای انجام می‌شود. حیدر العبودی، سخنگوی دولت عراق، پیش از عزیمت الزیدی به منامه تأکید کرده بود که مذاکرات درباره همکاری‌های سیاسی و اقتصادی، رایزنی درباره تحولات منطقه و راه‌های کاهش تنش و حمایت از راه‌حل‌های سیاسی خواهد بود.

العبودی توضیح داد که این سفر در چارچوب سیاست «موازنه و گشایش» بغداد قرار دارد و در ادامه مجموعه سفرهای خارجی الزیدی به واشنگتن، آنکارا، قاهره، پاریس، برلین، دوحه، ریاض، عَمّان و دمشق انجام می‌شود. این سفرها با هدف متنوع‌سازی مشارکت‌ها و تقویت روابط بر پایه منافع و احترام متقابل صورت گرفته‌اند.