خادم حرمین شریفین نقش بخش‌های نظامی در حفاظت از اماکن مقدس را ارج نهاد

شورای وزیران بار دیگر بر تعهد سعودي به امنیت کشتیرانی و حل‌وفصل مسالمت‌آمیز مناقشات تأکید کرد

خادم حرمین شریفین، ملک سلمان بن عبدالعزیز، هنگام ریاست جلسه شورای وزیران در جده، سه‌شنبه (واس)
خادم حرمین شریفین، ملک سلمان بن عبدالعزیز، هنگام ریاست جلسه شورای وزیران در جده، سه‌شنبه (واس)
TT

خادم حرمین شریفین نقش بخش‌های نظامی در حفاظت از اماکن مقدس را ارج نهاد

خادم حرمین شریفین، ملک سلمان بن عبدالعزیز، هنگام ریاست جلسه شورای وزیران در جده، سه‌شنبه (واس)
خادم حرمین شریفین، ملک سلمان بن عبدالعزیز، هنگام ریاست جلسه شورای وزیران در جده، سه‌شنبه (واس)

خادم حرمین شریفین، ملک سلمان بن عبدالعزیز، از نقش بخش‌های نظامی و امنیتی سعودی و نیروهای شجاع آن در دفاع از کشور و مقابله قاطعانه با هرگونه تعرض به اماکن مقدس، زائران و شهروندان و ساکنان این کشور قدردانی کرد و در همین زمینه، تلاش شبه‌نظامیان تروریست حوثی برای تکرار هدف قرار دادن مکه مکرمه را محکوم کرد؛ اقدامی که با محکومیت و ابراز انزجار بین‌المللی روبه‌رو شد، زیرا این جنایت ننگین با نقض حرمت اماکن مقدس، احساسات مسلمانان در سراسر جهان را جریحه‌دار می‌کند.
این اظهارات در جریان ریاست ملک سلمان بن عبدالعزیز بر جلسه شورای وزیران سعودی در جده در روز سه‌شنبه بیان شد.
به گزارش خبرگزاری رسمی سعودی، در این جلسه نتایج سفر محمد بن سلمان، ولیعهد و نخست‌وزیر، به مصر بررسی شد. مذاکرات او با عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهوری مصر، بر استحکام روابط میان دو کشور و تمایل مشترک برای تقویت همکاری دوجانبه در همه زمینه‌ها و ادامه رایزنی و هماهنگی درباره مسائل مورد علاقه مشترک، با هدف تحقق منافع دو ملت، تأکید داشت.

خادم حرمین شریفین، ملک سلمان بن عبدالعزیز، هنگام ریاست جلسه شورای وزیران در جده، سه‌شنبه (واس)

شورا همچنین در جریان محتوای پیام ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، به ولیعهد سعودی قرار گرفت و درباره محتوای تماس تلفنی امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، با وی نیز گزارشی دریافت کرد؛ تماسی که در آن آخرین تحولات منطقه‌ای و تلاش‌های انجام‌شده برای تقویت ثبات منطقه و تحقق امنیت و آزادی کشتیرانی دریایی بررسی شد.
شورای وزیران در جریان پیگیری تحولات منطقه، بر ضرورت پایبندی به اصول حقوق بین‌الملل تأکید کرد؛ اصولی که بر احترام به حاکمیت کشورها، حل‌وفصل مناقشات از راه‌های مسالمت‌آمیز و تضمین ایمنی کشتیرانی در آبراه‌های بین‌المللی تصریح دارند؛ امری که امنیت کشورها را حفظ، خواسته‌های ملت‌های آنها را محقق و به حفاظت از جریان تجارت بین‌المللی و زنجیره‌های تأمین کمک می‌کند.
شورای وزیران سعودی همچنین نتایج چند کنفرانس بین‌المللی برگزارشده در این کشور را بررسی و در همین چارچوب، از نتایج نشست وزارتی «مجمع جهانی یونسکو درباره اخلاق هوش مصنوعی ۲۰۲۶» تقدیر کرد؛ توصیه‌هایی که از همکاری بین‌المللی برای تضمین توسعه هوش مصنوعی، تقویت چارچوب‌های حکمرانی آن، تنظیم استفاده از فناوری‌های آن و بهره‌گیری ایمن و فراگیر از آنها، در راستای تحقق اهداف توسعه پایدار، حمایت می‌کند.
شورا همچنین از موفقیت چهارمین دوره «نشست جهانی ریاض درباره زیست‌فناوری پزشکی» تمجید کرد؛ نشستی که در جریان آن بیش از ۴۰ توافق و ابتکار برای حمایت از بومی‌سازی دانش و نوآوری، توسعه این بخش و تحقق اهداف راهبرد ملی آن به اجرا درآمد. این اقدامات همچنین با هدف تقویت سهم پژوهش‌ها و ابتکارهای جهانی در کشفیات دارویی و فناوری‌های آینده انجام شده است؛ امری که جایگاه پیشگام سعودی را در هر آنچه به سلامت انسان خدمت می‌کند، تحکیم می‌کند؛ موضوعی که همواره در صدر اولویت‌ها قرار دارد.

شورا از موفقیت چهارمین دوره «نشست جهانی ریاض درباره زیست‌فناوری پزشکی» تمجید کرد (واس)

شورا عرضه نخستین محصولات «شرکت ملی خودروسازی سیر» را گامی راهبردی جدید در ساخت یک منظومه صنعتی پیشرفته و پایدار دانست؛ اقدامی که این شرکت را قادر می‌سازد به‌عنوان عاملی حیاتی برای رشد اقتصادی، سرمایه‌گذاری‌ها را جذب کند، از نیروهای متخصص ملی حمایت کند و نقش بخش خصوصی را در توسعه تقویت سازد؛ به‌گونه‌ای که با اهداف «چشم‌انداز ۲۰۳۰ سعودی» همسو باشد و جایگاه این کشور را به‌عنوان یک مرکز پیشتاز منطقه‌ای و جهانی در این حوزه تقویت کند.
شورای وزیران در جریان موضوعات درج‌شده در دستور کار خود قرار گرفت؛ از جمله موضوعاتی که شورای شورا در بررسی آنها مشارکت داشته است. همچنین شورا از نتایج بررسی‌های شورای امور سیاسی و امنیتی، شورای امور اقتصادی و توسعه، کمیته عمومی شورای وزیران و هیئت کارشناسان شورای وزیران درباره این موضوعات مطلع شد.
شورا شماری از تصمیمات را صادر کرد که از جمله آنها موافقت با یادداشت تفاهم درباره ایجاد شورای مشارکت راهبردی میان دولت‌های سعودی و اسپانیا و نیز موافقت با پیش‌نویس پروتکل اصلاح‌شده صورت‌جلسه تأسیس شورای هماهنگی عالی سعودی و اردن و تفویض اختیار به وزیر خارجه برای امضای آن بود.
شورا همچنین به وزیر خارجه ــ یا نماینده او ــ اختیار داد درباره دو پیش‌نویس توافقنامه عمومی همکاری میان دولت سعودی و جمهوری‌های سورینام و پاناما با طرف‌های سورینام و پانامایی مذاکره و آنها را امضا کند.
شورا همچنین با الگوی راهنمای یادداشت تفاهم همکاری در زمینه‌های مرتبط با بنگاه‌های کوچک و متوسط، کارآفرینی و حوزه فرانشیز تجاری میان سازمان عمومی بنگاه‌های کوچک و متوسط در سعودی و نهادهای متناظر آن در دیگر کشورها موافقت کرد و به وزیر بازرگانی، رئیس هیئت‌مدیره این سازمان ــ یا نماینده او ــ اختیار داد درباره پیش‌نویس یادداشت تفاهم با نهادهای متناظر در دیگر کشورها مذاکره و آن را بر اساس الگوی راهنما امضا کند.
شورا همچنین صورت‌حساب نهایی صندوق توسعه صنعتی سعودی برای یک سال مالی گذشته را تصویب و درباره شماری از موضوعات درج‌شده در دستور کار شورای وزیران، از جمله گزارش‌های سالانه وزارتخانه‌های «بازرگانی» و «حمل‌ونقل و خدمات لجستیکی»، مجتمع جهانی ملک سلمان برای زبان عربی و برنامه ملی توسعه بخش فناوری اطلاعات، دستورات لازم را صادر کرد.



ولیعهد سعودی با رئیس‌جمهور سوریه در ریاض دیدار کرد

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و رئیس هیئت وزیران پادشاهی عربی سعودی، از احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، استقبال می‌کند (واس)
شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و رئیس هیئت وزیران پادشاهی عربی سعودی، از احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، استقبال می‌کند (واس)
TT

ولیعهد سعودی با رئیس‌جمهور سوریه در ریاض دیدار کرد

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و رئیس هیئت وزیران پادشاهی عربی سعودی، از احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، استقبال می‌کند (واس)
شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و رئیس هیئت وزیران پادشاهی عربی سعودی، از احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، استقبال می‌کند (واس)

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و رئیس هیئت وزیران پادشاهی عربی سعودی، روز چهارشنبه از احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، که برای سفری رسمی به ریاض، پایتخت پادشاهی عربی سعودی، سفر کرده بود، استقبال کرد.
رئیس‌جمهور سوریه پیش‌تر در رأس هیئتی بلندپایه از مقام‌های دولتی وارد فرودگاه بین‌المللی ملک خالد در ریاض شده بود. شاهزاده محمد بن عبدالرحمن، معاون امیر منطقه ریاض، در فرودگاه از او استقبال کرد. قرار است دو طرف درباره تقویت روابط میان دو کشور و مسائل منطقه‌ای مورد علاقه مشترک مذاکره کنند.
هیئت رسمی همراه رئیس‌جمهور سوریه شامل وزیران امور خارجه و مهاجران، دفاع، دارایی و صنعت و همچنین رئیس سازمان اطلاعات عمومی است.
این سفر در مقطعی حساس انجام می‌شود که منطقه شاهد تحرکات دیپلماتیک فشرده‌ای است. ریاض و دمشق در تلاش‌اند مواضع مشترک خود را، به‌ویژه در زمینه مسائل امنیتی و مبارزه با تروریسم، هماهنگ کنند. فعال‌سازی همکاری‌های اقتصادی و بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های صنعت و مبادلات تجاری نیز از دیگر محورهای این تلاش‌هاست؛ اقداماتی که با هدف کمک به ثبات و توسعه منطقه دنبال می‌شوند.


سفر نخست‌وزیر عراق به بحرین با محور روابط دوجانبه و ثبات منطقه‌ای

ملک حمد بن عیسی آل خلیفه در دیدار با علی فالح الزیدی، نخست‌وزیر عراق (دفتر نخست‌وزیر عراق)
ملک حمد بن عیسی آل خلیفه در دیدار با علی فالح الزیدی، نخست‌وزیر عراق (دفتر نخست‌وزیر عراق)
TT

سفر نخست‌وزیر عراق به بحرین با محور روابط دوجانبه و ثبات منطقه‌ای

ملک حمد بن عیسی آل خلیفه در دیدار با علی فالح الزیدی، نخست‌وزیر عراق (دفتر نخست‌وزیر عراق)
ملک حمد بن عیسی آل خلیفه در دیدار با علی فالح الزیدی، نخست‌وزیر عراق (دفتر نخست‌وزیر عراق)

پادشاه بحرین، ملک حمد بن عیسی آل خلیفه، روز چهارشنبه با علی فالح الزیدی، نخست‌وزیر عراق، درباره روابط دوجانبه دو کشور و تحولات منطقه گفت‌وگو کرد. این دیدار در جریان سفر رسمی الزیدی به منامه انجام شد. او در این سفر همچنین با سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد و نخست‌وزیر بحرین، مذاکراتی گسترده داشت که در آن‌ها تقویت همکاری‌های سیاسی و اقتصادی و تلاش‌ها برای حمایت از ثبات در منطقه بررسی شد.

الزیدی و سلمان بن حمد ریاست هیئت‌های دو کشور را در این مذاکرات بر عهده داشتند. گفت‌وگوها درباره توسعه روابط دوجانبه، گسترش زمینه‌های همکاری و مشارکت و تقویت هماهنگی در زمینه مسائل مورد توجه مشترک بود.

نخست‌وزیر عراق، بر اساس بیانیه‌ای که دفتر رسانه‌ای او در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، بر تمایل دولتش «به تحکیم روابط با بحرین و گسترش مشارکت در بخش‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی» تأکید کرد. او همچنین بر اهمیت تثبیت صلح و ثبات در منطقه تأکید کرد و این دو را پایه تحقق شکوفایی و همگرایی اقتصادی میان کشورهای منطقه دانست.

ولیعهد بحرین سفر الزیدی را «تاریخی» توصیف کرد، زیرا این نخستین سفر یک نخست‌وزیر عراق به بحرین از سال ۲۰۰۳ بود. او ابراز امیدواری کرد که این سفر آغازی برای تقویت همکاری‌ها و ایجاد مشارکت‌های اقتصادی میان دو کشور باشد.

سلمان بن حمد به نقش محوری عراق در منطقه اشاره کرد و تأکید کرد که دو کشور خواهان توسعه روابط خود در راستای منافع مشترکشان و کمک به تحقق آینده‌ای بهتر برای مردم منطقه هستند.

سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد و نخست‌وزیر بحرین، روز چهارشنبه هنگام استقبال از علی فالح الزیدی، نخست‌وزیر عراق (وب‌سایت رسمی ولیعهد بحرین)

ولیعهد بحرین در شمار نخستین استقبال‌کنندگان از نخست‌وزیر عراق هنگام ورود او به منامه بود. خبرگزاری بحرین گزارش داد که این سفر با هدف بررسی روابط دوجانبه و همچنین آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و موضوعات مورد توجه مشترک انجام می‌شود.

این سفر در چارچوب تحرکات دیپلماتیک عراق برای تقویت روابط با کشورهای عربی و گسترش مشارکت‌های منطقه‌ای انجام می‌شود. حیدر العبودی، سخنگوی دولت عراق، پیش از عزیمت الزیدی به منامه تأکید کرده بود که مذاکرات درباره همکاری‌های سیاسی و اقتصادی، رایزنی درباره تحولات منطقه و راه‌های کاهش تنش و حمایت از راه‌حل‌های سیاسی خواهد بود.

العبودی توضیح داد که این سفر در چارچوب سیاست «موازنه و گشایش» بغداد قرار دارد و در ادامه مجموعه سفرهای خارجی الزیدی به واشنگتن، آنکارا، قاهره، پاریس، برلین، دوحه، ریاض، عَمّان و دمشق انجام می‌شود. این سفرها با هدف متنوع‌سازی مشارکت‌ها و تقویت روابط بر پایه منافع و احترام متقابل صورت گرفته‌اند.


خالد بن سلمان با همتایان خود در ژاپن، استرالیا و کره جنوبی درباره تقویت همکاری‌های دفاعی گفت‌وگو کرد

وزیر دفاع پادشاهی عربی سعودی، شاهزاده خالد بن سلمان (الشرق الأوسط)
وزیر دفاع پادشاهی عربی سعودی، شاهزاده خالد بن سلمان (الشرق الأوسط)
TT

خالد بن سلمان با همتایان خود در ژاپن، استرالیا و کره جنوبی درباره تقویت همکاری‌های دفاعی گفت‌وگو کرد

وزیر دفاع پادشاهی عربی سعودی، شاهزاده خالد بن سلمان (الشرق الأوسط)
وزیر دفاع پادشاهی عربی سعودی، شاهزاده خالد بن سلمان (الشرق الأوسط)

شاهزاده خالد بن سلمان، وزیر دفاع پادشاهی عربی سعودی، در تماس‌های تلفنی جداگانه با شینجیرو کویزومی، وزیر دفاع ژاپن، ریچارد مارلز، معاون نخست‌وزیر و وزیر دفاع استرالیا، و کانگ شین چول، وزیر دفاع ملی کره جنوبی گفت‌وگو کرد. در این تماس‌ها، راه‌های تقویت همکاری و هماهنگی دفاعی میان پادشاهی عربی سعودی و این کشورها، با توجه به چالش‌های کنونی منطقه، بررسی شد.
او همچنین با همتایان خود تحولات منطقه‌ای را بررسی کرد. طرف‌ها بر اهمیت حمایت از تلاش‌ها برای برقراری صلح و ثبات در منطقه و جهان تأکید کردند و حملات تروریستی حوثی‌ها به پادشاهی عربی سعودی را محکوم کردند.
در تماسی تلفنی با شینجیرو کویزومی، وزیر دفاع ژاپن، از همکاری‌های نظامی و دفاعی میان دو کشور دوست تمجید کردیم و راه‌های تقویت آن را بررسی کردیم. همچنین بر اهمیت حمایت از تلاش‌ها برای برقراری امنیت و ثبات در منطقه تأکید کردیم و حملات تروریستی شبه‌نظامیان حوثی به پادشاهی عربی سعودی را محکوم کردیم.
در این تماس، همکاری‌های نظامی و دفاعی دو کشور و راه‌های تقویت آن بررسی شد. همچنین بر اهمیت حمایت از تلاش‌ها برای برقراری امنیت و ثبات در منطقه تأکید و حملات تروریستی شبه‌نظامیان حوثی به پادشاهی عربی سعودی محکوم شد.
در تماسی تلفنی با ریچارد مارلز، معاون نخست‌وزیر و وزیر دفاع استرالیا، راه‌های تقویت همکاری و هماهنگی میان دو کشور دوست در حوزه دفاعی را بررسی کردیم. همچنین بر تعهد مشترک خود در برابر چالش‌های کنونی منطقه، با هدف حمایت از امنیت و ثبات، تأکید کردیم و حملات تروریستی حوثی‌ها به پادشاهی عربی سعودی را محکوم کردیم.
شاهزاده خالد بن سلمان همچنین با معاون نخست‌وزیر و وزیر دفاع استرالیا درباره راه‌های تقویت همکاری و هماهنگی دو کشور در حوزه دفاعی گفت‌وگو کرد. دو طرف بر تعهد مشترک خود در برابر چالش‌های کنونی منطقه، با هدف حمایت از امنیت و ثبات، تأکید کردند و حملات تروریستی حوثی‌ها به پادشاهی عربی سعودی را محکوم کردند.
در تماسی تلفنی، انتصاب کانگ شین چول به‌عنوان وزیر دفاع ملی کره جنوبی را به او تبریک گفتم. همچنین چشم‌انداز همکاری‌های دفاعی میان دو کشور دوست و تحولات منطقه‌ای را بررسی کردیم. بر اهمیت حمایت از تلاش‌ها برای تحقق صلح در منطقه و جهان تأکید کردیم و حملات تروریستی حوثی‌ها به پادشاهی عربی سعودی را محکوم کردیم.
وزیر دفاع پادشاهی عربی سعودی با کانگ شین چول، وزیر دفاع ملی کره جنوبی، درباره چشم‌انداز همکاری‌های دفاعی میان دو کشور دوست و تحولات منطقه‌ای گفت‌وگو کرد. همچنین بر اهمیت حمایت از تلاش‌ها برای تحقق صلح در منطقه و جهان تأکید و حملات تروریستی حوثی‌ها به پادشاهی عربی سعودی محکوم شد.