الجدعان: توسعه بخش غیر نفتی اولویت ما شده و نه آمار تولید ناخالص داخلی

التشرذم الاقتصادي يثير المخاوف... و«الصندوق» يرى التعاون الدولي في عالم مفكك مفتاحاً للنمو

 
وزیر دارایی سعودی در یکی از پنل های نشست «ابتکار آینده سرمایه گذاری» (الشرق الاوسط)
  وزیر دارایی سعودی در یکی از پنل های نشست «ابتکار آینده سرمایه گذاری» (الشرق الاوسط)
TT

الجدعان: توسعه بخش غیر نفتی اولویت ما شده و نه آمار تولید ناخالص داخلی

 
وزیر دارایی سعودی در یکی از پنل های نشست «ابتکار آینده سرمایه گذاری» (الشرق الاوسط)
  وزیر دارایی سعودی در یکی از پنل های نشست «ابتکار آینده سرمایه گذاری» (الشرق الاوسط)

نگرانی از گسست و چند پارگی اقتصادی در جهان موضوع اصلی یکی از پنل های نشست «ابتکار سرمایه گذاری» درباره موضوعات بانکی و پولی بود.
محمد الجدعان وزیر دارایی سعودی یکی از سخنرانان پنل مزبور گفت «ارقام تولید ناخالص داخلی دیگر اولویت ما نیست بلکه توسعه بخش غیر نفتی اولویت است».
سلمان آل خلیفه وزیر دارایی بحرین و اندرو گریفیث معاون مالی وزیر خزانه داری و محمد شیمشک وزیر دارایی ترکیه و کریستالینا جورجیوا رئیس صندوق بین المللی پول در این پنل حضور داشتند.
الجدعان در این پنل با عنوان «تعادل بین رشد و گسترش اقتصادی و رشد تجارت بین المللی» گفت «چند پارگی اقتصادی به ضرر اقتصاد کشورها است و باید محدودیت ها در تجارت بین الملل را کاهش داد».
او با اشاره به روابط استراتژیک و مستحکم سعودی با آمریکا و چین افزود «ما باید این مناسبات را حفظ کنیم و اعتماد سازی کنیم و باید حتی با کشورهایی که همسویی صد در صدی نداریم همکاری و رایزنی داشته باشیم».
او خاطر نشان کرد «باید قوی باشیم تا بتوانیم به دیگران کمک کنیم. بنابراین ما در سعودی به استحکام اقتصاد و پولی توجه کردیم».
الجدعان اضافه کرد «آمار تولید ناخالص داخلی دیگر اولویت دولت سعودی نیست بلکه توسعه بخش غیر نفتی اولویت ما است چون هدف تنوع اقتصادی با توجه به سند چشم انداز ۲۰۳۰ را دنبال می کنیم».
وزیر دارایی سعودی تاکید کرد «رشد تولید غیر نفتی در سعودی در مسیر درست ادامه دارد و احتمالا این مسیر تا میان مدت ادامه خواهد داشت. رشد تولید غیر نفتی در سه ماهه اخیر ۶.۱ درصد بود و تا پایان سال احتمالا حدود ۶ درصد خواهد بود. امیدواریم رشد تولید غیر نفتی سال آینده و سال های بعدی همچنان ادامه پیدا کند».
الجدعان افزود‌ «دولت سعودی از زمان راه اندازی سند چشم انداز ۲۰۳۰ در سال ۲۰۱۶ برای تقویت اقتصاد خود کوشید و در این راستا تنوع منابع درآمدی اولویت بود تا هم با تحولات جهانی مقابله و هم از کشورهای دیگر حمایت کنیم».
او توضیح داد «نتایج نشست های سالانه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی که اوایل ماه جاری در مراکش برگزار شدند به رغم رویدادهای ژئو پلیتیک سازنده بود».
الجدعان گفت «کشورهای بسیاری گرفتار افزایش نرخ تورم هستند. ۲۴ درصد کشورهای کم درآمد باید بیش از ده درصد بهره برای بدهی های خود بپردازند. هر چه محدودیت های تجارت افزایش پیدا کند مشکلات این کشورها بیشتر می شود».
او با یادآوری این بحث در نشست های سالانه مراکش خواستار ایجاد ساز و کار کمک به کشورها برای پرداخت بدهی هایشان شد و گفت که باید بدهی های کشورهای کم درآمد را کاهش داد تا آنها گرفتار بحران های اقتصادی نشوند. او در این جلسات افزود «حمایت از کشورهای فقیر اقدام خیرخواهانه نیست بلکه دنیا را از پیامدها و بحران های اقتصادی بیشتر دور می کند».
الجدعان درباره جنگ جاری در خاورمیانه و آثار اقتصادی آن اضافه کرد «کشورهای کم درآمد با آثار منفی بیشتری روبرو هستند».
او خاطر نشان کرد «سعودی و شرکای سعودی در حال تلاش برای کاهش تنش در منطقه هستند».
سلمان آل خلیفه وزیر دارایی بحرین گفت «روند توسعه به سمت تنوع اقتصادی در خلیج است. سعودی جهش های قابل توجهی در این زمینه داشته است و منامه توانست سهم بخش غیر نفتی در تولید ناخالص داخلی را به ۸۳ درصد برساند. این یک روند زودهنگام از سوی دولت بحرین بود».
محمد شیمشک وزیر دارایی ترکیه در این پنل گفتگو اظهار کرد «ترکیه برنامه اقتصادی نوین دارد و ابهام دیگر جایی در این برنامه ندارد اما ما نگران پیامدهای بلند مدت تحولات ژئوپلیتیکی هستیم».
او افزود «رشد اقتصادی در ترکیه تا ماه ژوئیه ما بین ۲ تا ۲.۵ درصد بوده است».
اندرو گریفیث معاون مالی وزیر خزانه داری بریتانیا گفت «اقتصاد بریتانیا بسیار انعطاف پذیر بود و استحکام اقتصادی به روال عادی قبل از همه گیری کرونا بازگشت. بریتانیا از نظر رشد اقتصادی در چند سال گذشته از همه کشورهای گروه هفت در اروپا جلو زد».
کریستالینا جورجیوا رئیس صندوق بین المللی پول اظهار کرد همکاری بین المللی در دنیای گسسته کنونی کلید رشد و توسعه و اولویت اول است.
او افزود «ما داریم می بینیم این گسستگی و چند پارگی چه هزینه زیادی دارد. ما در چندین مناسبت دیگر اعلام کردیم تولید ناخالص جهانی حدود ۱۲ درصد کاهش پیدا کرده است. شما تصور کنید که اگر ۱۲ ۱۳ ۱۴ تریلیون اضافی داشتیم جهان چه کارهایی می توانست انجام دهد».
او توضیح داد «این موسسه جهانی که به کشورها وام می دهد نیازمند افزایش ۵۰ درصدی منابع مالی کنونی خود است چون مشکلات و تکانه های جهانی همچنان ادامه دارد».
جورجیوا خاطر نشان کرد «پایین آوردن نرخ های بالای تورم در سال آینده هزینه زیادی خواهد داشت. جنگ بین اسرائیل و «حماس» آثار اقتصادی بر مصر و اردن و لبنان دارد. نرخ تورم همچنان بالاست و نرخ بهره در حال بالا رفتن است و اینها باعث کند شدن روند رشد اقتصادی می شود».
او خاطر نشان کرد «اگر به دنبال یک جامعه بین الملل متحد و پیوسته با امنیت و ثروت بیشتر هستند دستتان را بلند کنید». همه حاضرین و سخنرانان بلند شدند و دستشان را بلند کردند.



وزارت‌های دفاع سعودی و اسپانیا توافقی برای ساخت سه کشتی جنگی امضا کردند


گوشه ای از مراسم امضای موافقتنامه بین سعودی و اسپانیا (واس)
گوشه ای از مراسم امضای موافقتنامه بین سعودی و اسپانیا (واس)
TT

وزارت‌های دفاع سعودی و اسپانیا توافقی برای ساخت سه کشتی جنگی امضا کردند


گوشه ای از مراسم امضای موافقتنامه بین سعودی و اسپانیا (واس)
گوشه ای از مراسم امضای موافقتنامه بین سعودی و اسپانیا (واس)

وزارت دفاع سعودی و وزارت دفاع سعودی سه شنبه (۲۹ اکتبر) در مادرید موافقتنامه اجرایی برای ساخت ۳ کشتی رزمی چند منظوره «کوروت آوانته ۲۲۰۰» و همکاری در بخش آموزش و تبادل تجربیات و حمایت فنی و لجستیکی از نیروهای دریایی سلطنتی سعودی امضا کردند. این موافقتنامه بخشی از قرارداد توسعه «طرح سروات» است که مرحله اول آن با ساخت و تحویل دادن ۵ کشتی رزمی به پایان رسید.

این موافقتنامه به منظور گسترش همکاری مشترک بین وزارت دفاع سعودی و اسپانیا برای توسعه «طرح سروات» نیروهای دریایی سلطنتی سعودی و ساخت و وارد کردن ۳ کشتی رزمی «کوروت آوانته ۲۲۰۰» امضا شد.
موافقتنامه یاد شده در توان افزایی و افزایش آمادگی نیروهای دریایی برای دفاع از سعودی و حفاظت از منافع حیاتی و استراتژیک و گسترش امنیت دریایی در منطقه و اجرای اهداف استراتژیک دفاع ملی در سند چشم انداز ۲۰۳۰ سهیم خواهد بود.

سپهبد محمد الغریبی فرمانده نیروی دریایی سعودی و فرمانده نیروی دریایی اسپانیا سپهبد آنتونیو سانچز (واس)

طبق این موافقتنامه نیروی دریایی اسپانیا حمایت فنی برای ساخت ۳ کشتی رزمی به سعودی می دهد و اقدامات پیگیری و معاینات لازم و ارزیابی سیستم ها را به عهده می گیرد. نیروی دریایی اسپانیا همچنین آموزش های تئوری و عملی به تیم کشتی های «آوانته ۲۲۰۰» در سعودی می دهد و آموزش های عملی و تاکتیکی در مرحله دریانوردی بعد از تحویل کشتی ها را به نیروهای دریایی سلطنتی سعودی ارایه خواهد داد.

موافقتنامه اجرایی توسط سپهبد محمد الغریبی فرمانده نیروی دریایی سعودی و فرمانده نیروی دریایی اسپانیا سپهبد آنتونیو سانچز امضا شد.

این سه کشتی رزمی از نظر ویژگی های فنی و رزمی به پنج کشتی «طرح سروات» که در مرحله اول طرح تحویل گرفته شدند شباهت دارند کما اینکه سه کشتی رزمی جدید با برخورداری از سیستم های رزمی و مهندسی به روز دنیا از توان مقابله با تهدیدهای هوایی و دریایی و زیردریایی برخوردارند