ولیعهد سعودی: آماده در آغوش‌گرفتن جهان در اکسپوی ۲۰۳۰ هستیم

کسب این میزبانی را به خادم حرمین تبریک گفت.. تاکید بر به‌کارگیری همه امکانات

شاهزاده محمد بن سلمان طی شرکت در جشن رسمی اعلام کاندیداتوری اکسپو ۲۰۳۰ در پاریس (واس) 
شاهزاده محمد بن سلمان طی شرکت در جشن رسمی اعلام کاندیداتوری اکسپو ۲۰۳۰ در پاریس (واس) 
TT

ولیعهد سعودی: آماده در آغوش‌گرفتن جهان در اکسپوی ۲۰۳۰ هستیم

شاهزاده محمد بن سلمان طی شرکت در جشن رسمی اعلام کاندیداتوری اکسپو ۲۰۳۰ در پاریس (واس) 
شاهزاده محمد بن سلمان طی شرکت در جشن رسمی اعلام کاندیداتوری اکسپو ۲۰۳۰ در پاریس (واس) 

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و نخست‌وزیر پادشاهی عربی سعودی ضمن تبریک به ملک سلمان بن عبدالعزیز، خادم حرمین شریفین، به مناسبت کسب امتیاز میزبانی اکسپو ۲۰۳۰، بر به‌کارگیری همه امکانات و ظرفیت‌ها در این خصوص خبر داد.

بر اساس رای گیری میان اعضای کمیته مرکزی اکسپوهای جهانی (BIE)، از بین سه کشور پادشاهی سعودی، ایتالیا و کره جنوبی، همانطور که پیش تر کارشناسان نیز پیش بینی کرده بودند، سعودی موفق شد، میزبانی مهمترین رویداد اقتصادی جهان را برای سال ۲۰۳۰ به نام خود ثبت کند.
ولیعهد سعودی همچنین تاکید کرد که ریاض برای در آغوش گرفتن جهان در اکسپو ۲۰۳۰ ریاض آمادگی دارد و همه امکانات خود را برای تحقق اهداف تعیین شده در محتوای پرونده میزبانی از جمله تعهدات کشورها برای تحقق موضوع اصلی نمایشگاه «دوران تغییر: با هم نگاه به سوی آینده» و موضوعات فرعی آن «آینده بهتر، اقدام آب‌وهوایی و شکوفایی برای همه» به‌کار خواهد گرفت.
بر این اساس و با توجه به ارای اخذ شده از نمایندگان کشورهای مختلف جهان، ایتالیا ۱۷ رای، کره جنوبی ۲۹ رای و سعودی با فاصله قابل توجه ۱۱۹ رای کسب کردند. اتحادیه جهانی اکسپوها ضمن تبریک به نمایندگان سعودی، محل برگزاری اکسپو ۲۰۳۰ را شهر ریاض اعلام کرد.
شاهزاده محمد بن سلمان ضمن قدردانی از رای دهندگان، این دستاورد مهم را در راستای تحکیم نقش محوری و پیشگامانه پادشاهی عربی سعودی و نشانه اعتماد بین‌المللی به کشورش دانست.
وی گفت که سعودی با ارائه این نسخه ویژه از نمایشگاه اکسپو در ۲۰۳۰ از طریق فراهم ساختن پلتفرمی جهانی، با به‌کارگیری پیشرفته‌ترین فناوری‌ها و گردهم‌آوری درخشان‌ترین مغزها، با هدف استفاده ایده‌آل‌تر از فرصت‌ها راهکارهایی را برای مقابله با چالش‌هایی که امروزه سیاره زمین با آن مواجه است، ارائه خواهد کرد.
ولیعهد سعودی همزمانی برگزاری نمایشگاه اکسپو ۲۰۳۰ با تحقق اهداف چشم‌انداز ۲۰۳۰ توسعه سعودی را فرصتی مناسب برای ارائه و به اشتراک گذاشتن درس‌ها و الگوهای به‌کار رفته در مرحله بی‌سابقه گذار و توسعه کشورش دانست.
تاریخچه این نمایشگاه جهانی به نمایشگاه بزرگ ۱۸۵۱ در لندن و نمایشگاه جهانی ۱۸۸۹ پاریس که شاهد ساخت برج ایفل بود باز می‌گردد، رویدادی چند ماهه که میلیون‌ها بازدیدکننده را جذب خود می‌کند و هدفش ارائه پاسخ به چالش‌های خاص دوران کنونی است.



گفت‌وگوی وزرای خارجه سعودی و مصر برای تقویت هماهنگی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی

گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
TT

گفت‌وگوی وزرای خارجه سعودی و مصر برای تقویت هماهنگی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی

گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه پادشاهی عربی سعودی، و همتای مصری‌اش، بدر عبدالعاطی، روز گذشته در ریاض ریاست نشست «کمیته پیگیری و مشورت سیاسی» را در سطح وزرای خارجه بر عهده گرفتند. در این دیدار، دو طرف درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف و راه‌های افزایش هماهنگی در خصوص مسائل مورد علاقه دو کشور و تأمین منافع مشترکشان گفت‌وگو کردند.

وزرای خارجه سعودی و مصر در این جلسه، تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و تلاش‌های جاری در این زمینه‌ها، به‌ویژه وضعیت نوار غزه را مورد بررسی قرار دادند.

پیش از این دیدار، شاهزاده فیصل بن فرحان از عبدالعاطی در مقر وزارت خارجه در ریاض استقبال کرده بود. آن‌ها در این دیدار، روابط برادرانه مستحکم و همکاری‌های مشترک میان سعودی و مصر را مرور کرده و درباره مسائل مورد اهتمام مشترک گفت‌وگو کردند.

شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان استقبال از دکتر بدر عبدالعاطی در ریاض (واس)

ایهاب ابوسریع، سفیر مصر در سعودی، در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق‌ الاوسط» تأکید کرده بود که مهم‌ترین موضوعات مطرح در این نشست، روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای مورد توجه دو کشور خواهد بود. او افزود که این موضوعات اکنون «داغ و فوری» شده‌اند و نیاز به هماهنگی در بالاترین سطح میان دو کشور دارند و بسیاری از جزئیات آن در آینده مشخص‌تر خواهد شد.

وزارت خارجه مصر نیز روز گذشته اعلام کرد که بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه این کشور، برای شرکت در نشست «کمیته پیگیری و مشورت سیاسی میان مصر و سعودی» و همچنین برای انجام دیدارهایی با شماری از مقامات بلندپایه سعودی به ریاض رفته است. این سفر با هدف «تقویت و گسترش روابط دوجانبه و رایزنی درباره چالش‌های منطقه‌ای مشترک» صورت گرفته است.

در ابتدای سال گذشته میلادی، قاهره میزبان نشست قبلی این کمیته در سطح وزرای خارجه بود. در آن نشست نیز دو طرف درباره تقویت سازوکارهای همکاری دوجانبه در زمینه‌های مختلف و راه‌های هماهنگی در خصوص مسائل مورد علاقه مشترک، از جمله تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و به‌ویژه وضعیت غزه، گفت‌وگو کرده بودند.

در نشست اخیر، شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه سعودی، بر تمایل کشورش برای تقویت روابط دوجانبه در همه زمینه‌ها تأکید کرد و سطح روابط فعلی را در پرتو رهنمودهای رهبران دو کشور ستود. همتای مصری‌اش نیز تأکید کرد که قاهره و ریاض بر استمرار سالانه نشست‌های کمیته مشورت سیاسی در سطح وزرای خارجه تأکید دارند. او افزود: «در این شرایط دشوار، اهمیت هماهنگی میان برادران و تکامل نقش‌ها بیشتر می‌شود.»

کمیته پیگیری و مشورت سیاسی همچنین در سطح مقامات ارشد وزارتخانه‌های خارجه دو کشور نیز برگزار می‌شود.

تشکیل این کمیته در چارچوب اهتمام دو کشور به تقویت چشم‌انداز همکاری‌های دوجانبه در همه زمینه‌ها و در راستای اجرای رهنمودهای رهبران سعودی و مصر و نیز براساس مفاد تفاهم‌نامه تشکیل این کمیته، که در ۲۶ ژوئن ۲۰۰۷ در قاهره به امضا رسیده، صورت می‌گیرد.

در ماه اوت سال گذشته، شاهزاده فیصل بن فرحان در ریاض از بدر عبدالعاطی استقبال کرد. این دیدار، نخستین سفر رسمی عبدالعاطی به سعودی از زمان آغاز به کارش به‌عنوان وزیر خارجه بود.

نمایی از نشست کمیته پیگیری و مشاوره سیاسی میان عربستان سعودی و مصر در سطح وزارتی در ریاض (واس)

در ماه سپتامبر گذشته نیز، شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان سفر رسمی به قاهره با عبدالعاطی دیدار و نشست رسمی برگزار کرد. در این نشست، دو طرف روابط دوجانبه در زمینه‌های گوناگون را مرور کرده و راه‌های تقویت این روابط برای پاسخگویی به انتظارات رهبران و ملت‌های دو کشور را بررسی کردند.

وزرای خارجه پادشاهی عربی سعودی و مصر همچنین بر ضرورت افزایش همکاری دوجانبه و چندجانبه در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد اهتمام مشترک، به‌ویژه بحران غزه، تأکید کردند.

شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان این دیدار گفت که همکاری میان سعودی و مصر در حفظ امنیت و ثبات منطقه‌ای نقش محوری دارد و این همکاری، سابقه‌ای تاریخی و ریشه در باور عمیق هر دو کشور دارد. او افزود که گفت‌وگوهای رسمی در سفر به قاهره، محورهایی چون روابط دوجانبه، به‌ویژه موضوعات اقتصادی، تجاری، توسعه‌ای و راه‌های پیشبرد این همکاری‌ها در همه حوزه‌ها را دربر می‌گرفته است.