نشانه‌های بحران سیاسی در کویت

نشانه‌های بحران سیاسی در کویت
TT

نشانه‌های بحران سیاسی در کویت

نشانه‌های بحران سیاسی در کویت

صدور فرمانی مبنی بر تعویق تشکیل پارلمان جدید کویت (مجلس ملی)، در روز دوشنبه، نشانه‌هایی از بحران سیاسی را در این کشور نمایان ساخت. در همین حال، منابع گزارش دادند که نخست‌وزیر دولت موقت، شیخ محمد صباح السالم الصباح، «از تشکیل دولت بعدی کناره‌گیری کرده است».
فرمان امیری مبنی بر تعویق جلسه شورای ملی برای اولین جلسه عادی هجدهمین دوره قانونگذاری به صبح امروز (سه شنبه) بر اساس اصل ۱۰۶ قانون اساسی صادر شد.
خبرگزاری کویت این خبر را عصر دیروز در میان هشدارهای نمایندگان منتخب مجلس ملی منتشر کرد.
مرزوق الغانم رئیس پیشین مجلس شورای ملی نسبت به گزارش‌هایی که از تعویق برگزاری نشست شورای ملی برای هفدهم ماه جاری حکایت دارد، هشدار داد.
الغانم و سایر نمایندگان در بیانیه‌های جداگانه‌ای گفته‌اند که در صورت عدم برگزاری جلسه ۱۷ آوریل، «پارلمان به پشتوانه قانون اساسی صبح روز بعد طبق اصل ۸۷ دعوت شده تلقی می‌شود».
رسانه‌های کویتی به نقل از منابع دولتی گزارش دادند که خبرهایی مبنی بر تمایل به به تعویق انداختن جلسه افتتاحیه مجلس ملی منتخب تا ۱۴ می آینده وجود دارد.
از سوی دیگر، منابع کویتی دیروز (دوشنبه) گزارش دادند که شیخ محمد صباح السالم، نخست‌وزیر دولت موقت، «عهده‌دار تشکیل دولت جدید نمی‌شود».
کناره‌گیری شیخ محمد الصباح از ریاست دولت بعدی پس از آن صورت می‌گیرد که وی در ۶ آوریل استعفای دولت خود را به شیخ مشعل الاحمد الصباح امیر این کشور در پی اعلام نتایج انتخابات پارلمانی تقدیم کرد.
دستور امیری روز گذشته (یکشنبه) مبنی بر پذیرش استعفای شیخ محمد صباح السالم، نخست‌وزیر و هیئت وزیران صادر شد و آنها را موظف کرد تا زمان تشکیل دولت جدید، به فوریت امور وزارتخانه‌های‌های خود را انجام دهند.
همچنین دیروز (یکشنبه) فرمان امیری صادر شد و از مجلس شورای ملی منتخب خواست تا در ۱۷ آوریل تشکیل جلسه دهد.
نام شیخ احمد العبدالله الصباح اقتصاددان و وزیر سابق برای تشکیل دولت جدید مطرح شده است.



ابراز نگرانی عمیق سعودی از تشدید تنش نظامی در حدیده

 سعودی خواستار خویشتنداری حداکثری از جانب همه طرف ها شد (واس)
سعودی خواستار خویشتنداری حداکثری از جانب همه طرف ها شد (واس)
TT

ابراز نگرانی عمیق سعودی از تشدید تنش نظامی در حدیده

 سعودی خواستار خویشتنداری حداکثری از جانب همه طرف ها شد (واس)
سعودی خواستار خویشتنداری حداکثری از جانب همه طرف ها شد (واس)

وزارت خارجه سعودی یکشنبه (۲۱ جولای) در بیانیه ای از تحولات تازه و تشدید تنش نظامی در یمن پس از حملات هوایی اسرائیل به بندر حدیده یمن عمیقا ابراز نگرانی کرده و گفت این تحولات «شدت تنش جاری در منطقه را دو چندان می کند».
اسرائیل روز شنبه (۲۰ جولای) به بندر حدیده تحت کنترل حوثی های یمن حمله کرد.
این بیانیه افزود «وزارت خارجه با نگرانی شدید تحولات و تشدید تنش نظامی در یمن را پس از حملات هوایی اسرائیل به استان حدیده روز شنبه ۲۰ جولای دنبال می کند و این اقدام نظامی تنش نظامی کنونی در منطقه را تشدید می کند و به تلاش های ادامه دار برای پایان جنگ علیه غزه لطمه می زند».
وزارت خارجه سعودی از همه طرف ها خواست با «خویشتنداری حداکثری منطقه و مردم منطقه را از خطر جنگ دور کنند».
وزارت خارجه بار دیگر از جامعه جهانی و طرف های تاثیر گذار خواست با عمل به نقش و مسئولیت خود به کشمکش ها در منطقه پایان دهند.
این بیانیه که در اکانت وزارت خارجه سعودی در شبکه اکس منتشر شده بر ادامه تلاش ریاض برای پایان جنگ در غزه و حمایت مداوم سعودی از تلاش برای برقراری صلح در یمن و پایان دادن به مشکلات و گرفتاری مردم یمن و برقراری امنیت و صلح در منطقه تاکید کرد.
در این راستا، سپهبد ترکی المالکی سخنگوی وزارت دفاع سعودی یکشنبه (۲۱ جولای) هر گونه نقش یا کمک سعودی برای حمله به شهر حدیده یمن را تکذیب کرد.
المالکی در پیام خود در شبکه «اکس» افزود «سعودی به هیچ کشور و گروهی اجازه عبور از حریم هوایی خود را (برای اقدام نظامی علیه دیگر کشورها) نخواهد داد».