پادشاهی عربی سعودی از تصمیم سه کشور اروپایی؛ نروژ، اسپانیا و ایرلند برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین استقبال کرد.
سعودی ضمن قدردانی از تصمیم کشورهای اروپایی، آن را تصمیمی موید اجماع بینالمللی در مورد حق ذاتی مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت خود دانست.
ریاض همچنین از سایر کشورها نیز خواست که چنین تصمیمی را اتخاذ کنند؛ این تصمیم میتواند به ایجاد روندی قابل اعتماد و برگشتناپذیر در راستای رسیدن به صلحی عادلانه و پایدار که حقوق مردم فلسطین را برآورده سازد، کمک کند.
سعودی بر درخواست خود از جامعه جهانی به ویژه اعضای دائم شورای امنیت که تاکنون کشور فلسطین را به رسمیت نشناختهاند دربارهٔ اهمیت تسریع در به رسمیت شناختن کشور فلسطین بر اساس مرزهای سال ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی، تأکید کرد تا ملت فلسطین بتواند به حق قانونی خود دست یابد و صلح همهجانبه و عادلانه برای همه محقق شود.
تلاشهای سعودی منجر به به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط سه کشور اروپایی شد و گام تاریخی نروژ، اسپانیا و ایرلند با حمایت سعودی انجام شد؛ جایی که دیپلماسی آرام سعودی، تحت هدایت شاهزاده محمد بن سلمان بن عبدالعزیز، ولیعهد سعودی، فشارهای بینالمللی را با هدف دستیابی به درخواست برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین اعمال کرد.
همایش امنیت منطقه ای و همکاری که بین اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج برگزار شد، اولین نشانههای واکنش مثبت به این فشارها را نشان داد.
پادشاهی برای میزبانی مجمع جهانی اقتصاد در ماه گذشته سرمایهگذاری کرد تا افکار عمومی بینالمللی را برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین بسیج کند؛ چهار جلسه در مدت ۴۸ ساعت برگزار شد، از جمله جلسه «کمیته وزارتی تعیین شده از سوی اجلاس مشترک فوقالعاده عربی و اسلامی»، نشست مشترک وزیران برای مشارکت استراتژیک بین شورای همکاری خلیج و ایالات متحده آمریکا و نشست کشورهای «ششگانه عربی» با وزیر امور خارجه آمریکا، علاوه بر «جلسه هماهنگی برای حمایت از تلاشها جهت اجرای راه حل دو دولتی و به رسمیت شناختن کشور فلسطین». در این دیدارها، پادشاهی، جامعه جهانی را به انجام اقداماتی برای ایجاد و به رسمیت شناختن دولت فلسطین هدایت کرد.
از سوی دیگر، شورای همکاری خلیج از تصمیم جدید چند کشور اروپایی در به رسمیت شناختن کشور فلسطین استقبال کرد.
جاسم البدیوی دبیرکل این شورا تأکید کرد: این اقدام به مثابه گام محوری به سمت تحقق راهکار دودولتی محسوب میشود.
وی افزود: این به رسمیت شناختن به منزله انگیزهای قوی برای تمامی کشورها جهت در پیش گرفتن گامهای مشابهی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین است.
البدیوی افزود: این به رسمیت شناختن در دستیابی ملت فلسطین به تمامی حقوقش و زندگی در صلح، عدالت و استقلال پس از سالهای متمادی ظلم، خشونت، نقضهای آشکار و زندگی زیر فشار نیروهای اشغالگر اسرائیلی نقش مؤثری خواهد داشت.
دبیرکل شورای همکاری در ادامه از این تصمیم از جامعه جهانی و نهادهای بینالمللی خواست که به مسئولیت خود در دفاع از حق فلسطینیها عمل کنند.
او در ادامه بار دیگر بر موضعگیری ثابت و مستحکم شورای همکاری خلیج در حمایت از مسئله فلسطین و رسیدن به راه حلی مبتنی بر توقف اشغالگری اسرائیل و تشکیل کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای سال ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی مطابق با قطعنامههای سازمان ملل در این رابطه و ابتکارعمل صلح عربی تأکید کرد.
علاوه بر این، دکتر محمد العیسی، دبیرکل اتحادیه جهانی اسلامو رئیس انجمن علمای مسلمان، تأکید کرد: این تصمیم به وضوح مدل مهمی از تغییر آگاهی بینالمللی در مورد حق ذاتی مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت و ایجاد کشور خود را بیان میکند.
وی ضمن تجلیل از جایگاه مسئولانه و شریف کشورهایی که این گام مهم و عادلانه را برداشتند، از بقیه کشورها خواست تا از سه کشور الگوبرداری کنند و در کنار حقوق انسانی و قانونی مردم فلسطین باشند.
سعودی از تصمیم سه کشور اروپایی دربارهٔ فلسطین استقبال کرد
شورای همکاری خلیج: گام محوری به سمت تحقق راهکار دودولتی
سعودی از تصمیم سه کشور اروپایی دربارهٔ فلسطین استقبال کرد
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة