لغو تابعیت ۱۱۴۵ زن و ۱۳ مرد در کویت به دلیل تخلفات قانونی

اقدام گسترده دولت برای مقابله با جعل و حفظ هویت ملی

لغو تابعیت ۱۱۴۵ زن و ۱۳ مرد در کویت به دلیل تخلفات قانونی
TT

لغو تابعیت ۱۱۴۵ زن و ۱۳ مرد در کویت به دلیل تخلفات قانونی

لغو تابعیت ۱۱۴۵ زن و ۱۳ مرد در کویت به دلیل تخلفات قانونی

دولت کویت طی ۷ فرمان رسمی، تابعیت ۱۱۴۵ زن و ۱۳ مرد را به همراه افرادی که تابعیت را از طریق آن‌ها به ارث برده بودند، لغو کرد.

این فرمان‌ها که قرار است در شماره روز یکشنبه روزنامه رسمی «کویت امروز» منتشر شود، تأکید دارد تصمیم سلب تابعیت پس از بررسی قانون اساسی و قانون تابعیت کویت و همچنین پیشنهاد وزیر کشور، اتخاذ شده است.

طبق این فرمان‌ها، تابعیت این افراد به دلیل نقض ماده ۲۱ مکرر قانون تابعیت کویت لغو شده است. این ماده تصریح می‌کند: «در صورتی که مشخص شود تابعیت به ناحق و با تکیه بر اطلاعات نادرست یا اسناد جعلی اعطا شده، گواهی تابعیت با تصمیم هیئت دولت و پیشنهاد وزیر کشور لغو می‌شود. همچنین تابعیت افرادی که از طریق این گواهی به آن دست یافته‌اند نیز لغو خواهد شد.»

در ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴، کمیته عالی بررسی تابعیت کویت، به ریاست شیخ فهد الیوسف، معاون نخست‌وزیر و وزیر دفاع و کشور، تصمیم گرفت تابعیت ۱۶۴۷ مورد را لغو کند تا برای بررسی به هیئت دولت ارائه شود. از اواخر اکتبر ۲۰۲۴ تاکنون، این تعداد به ۴۶۰۱ مورد رسیده است.

کمیته عالی بررسی تابعیت از مارس ۲۰۲۴ فعالیت خود را آغاز کرده است. این کمیته در حال بررسی و لغو تابعیت افرادی است که به دلایل مختلف، از جمله جعل اسناد، به صورت غیرقانونی تابعیت دریافت کرده‌اند. در مواردی نیز تابعیت افرادی که به شرایط قانونی برای دریافت تابعیت پایبند نبوده‌اند و بدون صدور فرمان رسمی تابعیت گرفته‌اند، لغو می‌شود.

بر اساس گزارش رسانه‌های کویتی، تاکنون تابعیت حدود ۶۳۷۰ نفر لغو شده است. دولت کویت می‌گوید این اقدامات برای حفظ هویت ملی، برقراری ثبات و حفاظت از بافت اجتماعی کشور ضروری است و هدف آن پاک‌سازی لیست‌های تابعیت از افرادی است که به شیوه‌های غیرقانونی تابعیت دریافت کرده‌اند.



سعودی از توافق آتش بس در غزه استقبال کرد

رويترز
رويترز
TT

سعودی از توافق آتش بس در غزه استقبال کرد

رويترز
رويترز

وزارت خارجه سعودی چهارشنبه (۱۵ ژانویه) در بیانیه ای از توافق آتش بس در غزه استقبال کرد.

این توافق از روز یکشنبه (۱۹ ژانویه) اجرا می شود.

وزارت خارجه سعودی از تلاش های قطر و مصر و آمریکا در خصوص توافق قدردانی کرد.

این بیانیه بر لزوم پایبندی به توافق و پایان تجاوز اسرائیل به غزه و خروج کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه و بقیه اراضی فلسطینی و عربی و بازگشت آوارگان به خانه هایشان تاکید کرد.

وزارت خارجه سعودی افزود که باید از این توافق به عنوان بستری برای پیگیری و رفع اصل مشکل و منازعه استفاده کرد و ملت فلسطین را برای رسیدن به حقوقش و در راس آن تشکیل دولت مستقل فلسطین در مرز سال ۱۹۶۸ به پایتختی قدس شرقی توانمند ساخت.

سعودی در این بیانیه ابراز امیدواری کرد که توافق آتش بس مذکور پایان دائم جنگ وحشیانه اسرائیل در غزه باشد. بیش از ۴۵ هزار فلسطینی در این جنگ کشته و به صد هزار تن زخمی شدند.