سعودی: زمان ثبات و پیشرفت سوریه فرا رسیده است

TT

سعودی: زمان ثبات و پیشرفت سوریه فرا رسیده است

شاهزاده خالد بن سلمان در حال دیدار با هیئت دولت جدید سوریه (حساب او در پلتفرم ایکس)
شاهزاده خالد بن سلمان در حال دیدار با هیئت دولت جدید سوریه (حساب او در پلتفرم ایکس)

شاهزاده خالد بن سلمان، وزیر دفاع پادشاهی عربی سعودی، تأکید کرد: «زمان آن رسیده است که سوریه ثبات یابد، پیشرفت کند و از منابع خود، به‌ویژه مردم شریف سوریه، بهره‌مند شود.»

این سخنان روز پنجشنبه پس از دیدار او با هیئت دولت جدید سوریه در ریاض مطرح شد. در این دیدار، تحولات اخیر سوریه و راه‌های حمایت از روند انتقال سیاسی که خواسته‌های مردم سوریه را برآورده کرده و امنیت، ثبات و تمامیت ارضی این کشور را تضمین می‌کند، مورد بررسی قرار گرفت.

شاهزاده خالد این دیدار را در پستی در پلتفرم «ایکس» ثمربخش توصیف کرد و گفت: «خواهران و برادران ما در سوریه سال‌ها از جنگ، ویرانی و شرایط سخت زندگی رنج برده‌اند.»

شاهزاده خالد بن سلمان در حال دیدار با هیئت دولت جدید سوریه (حساب او در پلتفرم ایکس)

در همین راستا، شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه سعودی، نیز در مقر وزارت خارجه در ریاض، با اسعد الشیبانی، وزیر خارجه دولت جدید سوریه دیدار کرد.

الشیبانی که شب چهارشنبه به ریاض رسید، اولین سفر خارجی خود را به همراه هیئتی رسمی انجام داد. در این هیئت، مرهف ابو قصرة، وزیر دفاع، و انس خطاب، رئیس دستگاه اطلاعاتی سوریه حضور داشتند.

المهندس ولید الخریجی هنگام استقبال از هیئت سوری در فرودگاه بین‌المللی ملک خالد (وزارت خارجه سعودی)

الشیبانی پس از ورود به ریاض، در پستی در پلتفرم «ایکس» ابراز امیدواری کرد که این سفر «آغازی برای روابطی جدید و روشن میان دو کشور باشد» که «شایسته تاریخ مشترک دیرینه آن‌ها» است.

او پیش‌تر از دریافت دعوت رسمی وزیر خارجه سعودی خبر داده و گفته بود: «با کمال میل و افتخار این دعوت را می‌پذیرم و مفتخرم که در نخستین سفر رسمی خود نماینده کشورم باشم.»

این سفر همزمان با ارسال اولین محموله کمک‌های بشردوستانه سعودی به دمشق انجام شد. این محموله شامل مواد غذایی، اسکان اضطراری و تجهیزات پزشکی بود.

این سفر همچنین پس از مصاحبه احمد الشرع، رهبر دولت جدید سوریه، با شبکه «العربیه» انجام شد. الشرع در این مصاحبه تأکید کرد که «سعودی نقش بزرگی در آینده سوریه دارد.» او از اظهارات اخیر سعودی‌ درباره سوریه استقبال کرد و گفت: «این مواضع بسیار مثبت هستند. ریاض برای ثبات سوریه تلاش می‌کند و فرصت‌های سرمایه‌گذاری بزرگی در این کشور دارد.»

دولت جدید سوریه اخیراً الشیبانی را به‌عنوان وزیر خارجه منصوب کرد. این انتصاب پس از سرنگونی حکومت اسد توسط گروه‌های مخالف در ۸ دسامبر ۲۰۲۴ صورت گرفت.



گفت‌وگوی وزرای خارجه سعودی و مصر برای تقویت هماهنگی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی

گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
TT

گفت‌وگوی وزرای خارجه سعودی و مصر برای تقویت هماهنگی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی

گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه پادشاهی عربی سعودی، و همتای مصری‌اش، بدر عبدالعاطی، روز گذشته در ریاض ریاست نشست «کمیته پیگیری و مشورت سیاسی» را در سطح وزرای خارجه بر عهده گرفتند. در این دیدار، دو طرف درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف و راه‌های افزایش هماهنگی در خصوص مسائل مورد علاقه دو کشور و تأمین منافع مشترکشان گفت‌وگو کردند.

وزرای خارجه سعودی و مصر در این جلسه، تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و تلاش‌های جاری در این زمینه‌ها، به‌ویژه وضعیت نوار غزه را مورد بررسی قرار دادند.

پیش از این دیدار، شاهزاده فیصل بن فرحان از عبدالعاطی در مقر وزارت خارجه در ریاض استقبال کرده بود. آن‌ها در این دیدار، روابط برادرانه مستحکم و همکاری‌های مشترک میان سعودی و مصر را مرور کرده و درباره مسائل مورد اهتمام مشترک گفت‌وگو کردند.

شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان استقبال از دکتر بدر عبدالعاطی در ریاض (واس)

ایهاب ابوسریع، سفیر مصر در سعودی، در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق‌ الاوسط» تأکید کرده بود که مهم‌ترین موضوعات مطرح در این نشست، روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای مورد توجه دو کشور خواهد بود. او افزود که این موضوعات اکنون «داغ و فوری» شده‌اند و نیاز به هماهنگی در بالاترین سطح میان دو کشور دارند و بسیاری از جزئیات آن در آینده مشخص‌تر خواهد شد.

وزارت خارجه مصر نیز روز گذشته اعلام کرد که بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه این کشور، برای شرکت در نشست «کمیته پیگیری و مشورت سیاسی میان مصر و سعودی» و همچنین برای انجام دیدارهایی با شماری از مقامات بلندپایه سعودی به ریاض رفته است. این سفر با هدف «تقویت و گسترش روابط دوجانبه و رایزنی درباره چالش‌های منطقه‌ای مشترک» صورت گرفته است.

در ابتدای سال گذشته میلادی، قاهره میزبان نشست قبلی این کمیته در سطح وزرای خارجه بود. در آن نشست نیز دو طرف درباره تقویت سازوکارهای همکاری دوجانبه در زمینه‌های مختلف و راه‌های هماهنگی در خصوص مسائل مورد علاقه مشترک، از جمله تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و به‌ویژه وضعیت غزه، گفت‌وگو کرده بودند.

در نشست اخیر، شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه سعودی، بر تمایل کشورش برای تقویت روابط دوجانبه در همه زمینه‌ها تأکید کرد و سطح روابط فعلی را در پرتو رهنمودهای رهبران دو کشور ستود. همتای مصری‌اش نیز تأکید کرد که قاهره و ریاض بر استمرار سالانه نشست‌های کمیته مشورت سیاسی در سطح وزرای خارجه تأکید دارند. او افزود: «در این شرایط دشوار، اهمیت هماهنگی میان برادران و تکامل نقش‌ها بیشتر می‌شود.»

کمیته پیگیری و مشورت سیاسی همچنین در سطح مقامات ارشد وزارتخانه‌های خارجه دو کشور نیز برگزار می‌شود.

تشکیل این کمیته در چارچوب اهتمام دو کشور به تقویت چشم‌انداز همکاری‌های دوجانبه در همه زمینه‌ها و در راستای اجرای رهنمودهای رهبران سعودی و مصر و نیز براساس مفاد تفاهم‌نامه تشکیل این کمیته، که در ۲۶ ژوئن ۲۰۰۷ در قاهره به امضا رسیده، صورت می‌گیرد.

در ماه اوت سال گذشته، شاهزاده فیصل بن فرحان در ریاض از بدر عبدالعاطی استقبال کرد. این دیدار، نخستین سفر رسمی عبدالعاطی به سعودی از زمان آغاز به کارش به‌عنوان وزیر خارجه بود.

نمایی از نشست کمیته پیگیری و مشاوره سیاسی میان عربستان سعودی و مصر در سطح وزارتی در ریاض (واس)

در ماه سپتامبر گذشته نیز، شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان سفر رسمی به قاهره با عبدالعاطی دیدار و نشست رسمی برگزار کرد. در این نشست، دو طرف روابط دوجانبه در زمینه‌های گوناگون را مرور کرده و راه‌های تقویت این روابط برای پاسخگویی به انتظارات رهبران و ملت‌های دو کشور را بررسی کردند.

وزرای خارجه پادشاهی عربی سعودی و مصر همچنین بر ضرورت افزایش همکاری دوجانبه و چندجانبه در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد اهتمام مشترک، به‌ویژه بحران غزه، تأکید کردند.

شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان این دیدار گفت که همکاری میان سعودی و مصر در حفظ امنیت و ثبات منطقه‌ای نقش محوری دارد و این همکاری، سابقه‌ای تاریخی و ریشه در باور عمیق هر دو کشور دارد. او افزود که گفت‌وگوهای رسمی در سفر به قاهره، محورهایی چون روابط دوجانبه، به‌ویژه موضوعات اقتصادی، تجاری، توسعه‌ای و راه‌های پیشبرد این همکاری‌ها در همه حوزه‌ها را دربر می‌گرفته است.