آمریکا خیلی زود و حتما از سوریه خارج می شود؟

خروج از سوریه الان اقدامی تحت فشار ایران تعبیر می شود و به همین دلیل در برنامه کنونی آمریکا نیست

گشت خودروهای نظامی آمریکا چهارشنبه نزدیک قامشلی (فرانس پرس)
گشت خودروهای نظامی آمریکا چهارشنبه نزدیک قامشلی (فرانس پرس)
TT

آمریکا خیلی زود و حتما از سوریه خارج می شود؟

گشت خودروهای نظامی آمریکا چهارشنبه نزدیک قامشلی (فرانس پرس)
گشت خودروهای نظامی آمریکا چهارشنبه نزدیک قامشلی (فرانس پرس)

کاخ سفید گفت که خبر منتشر شده درباره قصد دولت پرزیدنت جو بایدن برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه بی پایه و اساس است اما تکذیب این خبر که در چندین رسانه منتشر شد باز جلوی گمانه زنی ها در این باره را نگرفت چون به قول معروف «هیچ دودی بی آتش نیست».
البته این اولین بار نیست که خبر خروج نظامیان آمریکا از سوریه منتشر و بعد تکذیب می شود و این بحث در ۵ سال گذشته مطرح بوده است. دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۹ در یک اقدام غیر منتظره اعلام کرد که همه نیروهای آمریکایی از سوریه خارج خواهند شد. این اظهارات به مرحله اجرا هم رسید اما مقامات ارشد پنتاگون نگذاشتند و اصرار داشتند که باید آمریکا در سوریه حضور نظامی داشته باشد. آمریکا اینک حدود ۹۰۰ نفر سرباز در سوریه دارد. مقامات پنتاگون ترامپ را متقاعد کردند که آمریکا باید در سوریه به چند هدف برسد: ادامه جنگ با «داعش» در راستای تامین امنیت ملی آمریکا و برقراری «موازنه قوا» بین نیروهای حاضر در سوریه به خصوص نظامیان ترکیه به منظور دفاع از کردها. کردها متحد مهم آمریکا در سوریه هستند. پنتاگون همچنین هدف دیگر آمریکا را اینطور عنوان کرد که جلوی کنترل کامل ایران بر مسیر تهران بغداد دمشق بیروت را بگیرد.

گشت خودروهای نظامی آمریکا چهارشنبه نزدیک قامشلی (فرانس پرس)

فشار ایران

این خبر تازه درباره خروج نظامیان آمریکا از سوریه در شرایطی به بیرون درز کرده که تنش در منطقه به دلیل جنگ در غزه روند صعودی پیدا کرده و رژیم ایران در حال فشار فزاینده به آمریکا بوده و حملات گروه های شبه نظامی وابسته به رژیم ایران به تاسیسات نظامی آمریکا افزایش پیدا کرده است. البته ایران مدت هاست که برای بیرون راندن آمریکا از منطقه ای که آن را منطقه نفوذ خود می داند تلاش می کند.
طبق این سندی که توسط رسانه های آمریکا درز پیدا کرد پنتاگون به کردهای سوریه متحد آمریکا در قالب مبارزه با «داعش» پیشنهاد داد که با رژیم سوریه همکاری کنند. این بخشی از سیاست بازنگری شده و جدید آمریکا در سوریه است که این روزها توسط وزارت خارجه آمریکا بررسی می شود. واشنگتن همچنین می خواهد ترکیه هم در این زمینه نقش داشته باشد چون ترکیه متحد اصلی در ناتو در زمینه مبارزه با «داعش» است.

سرباز آمریکایی در جریان گشت نظامی چهارشنبه نزدیک قامشلی (فرانس پرس)

پنتاگون تکذیب کرد

پنتاگون از اظهارنظر درباره این خبر که برای اولین بار در روزنامه «المانیتور» منتشر شد خودداری کرد. ژنرال پات رایدر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز سه شنبه (۲۳ ژانویه) در نشست خبری از پاسخ مستقیم به این «فرضیه» خودداری کرد و گفت «چیزی در این باره برای گفتن ندارم. این گزارش ها را ندیده ام. بروید از نیروهای دموکراتیک سوریه بپرسید». رایدر افزود «باید روی هدف شکست «داعش» تمرکز کنیم که هدف اصلی حضور ما در سوریه است». او از اظهار نظر درباره «استراتژی بلند مدت واشنگتن در سوریه» خودداری کرد.
یک منبع سوری مخالف رژیم در گفتگو با «الشرق الاوسط» گفت «شاید این خبر که به بیرون درز کرده در ارتباط با تغییرات جاری در سوریه باشد که واشنگتن از نزدیک این تحولات را دنبال می کند. جا به جایی های گسترده در رده های بالای دستگاه های امنیتی توسط رژیم بشار اسد انجام می شود که یکی از آنها علی مملوک است. علی مملوک یکی از مخالفان برجسته عادی سازی روابط بین نظام سوریه و کردها است. بشار اسد همچنین ساختار و عملکرد دستگاه های امنیتی را هم تغییر داد». این منبع که نخواست نامش منتشر شود افزود «به عنوان مثال شعبه امنیت اقتصادی برداشته شد. این نهاد در امور خصوصی مردم و کارکنان دخالت می کرد. بشار اسد همچنین مقامات میدانی را هم تغییر داد و این جابه جایی های گسترده صرفا محدود به روسای شعبه های امنیتی نیست».

بزک چهره رژیم سوریه

عده ای معتقدند که نظام سوریه با این اقدامات در کنار بازداشت برخی از «سلاطین» فساد اقتصادی مثل ابو علی خضر به دنبال بهبود وضع مالی ارتش سوریه و تقویت روند عادی سازی روابط با کشورهای عربی و نیز بهبود چهره خود در جهان به خصوص آمریکا است.

گشت خودروهای نظامی آمریکا چهارشنبه نزدیک قامشلی (فرانس پرس)

طبق این خبر که درز پیدا کرد برنامه های کلان این استراتژی پیشنهادی در جلسه اعضای شورای امنیت ملی که در کاخ سفید برگزار شد مورد بررسی قرار گرفت. این جلسه بنا به درخواست وزارت دفاع تشکیل شد و در این راستا پیشنهاد شده که کمیته سیاستگذاری مشترک با مشارکت نمایندگان وزارت خارجه و سی آی ای تشکیل شود. البته توضیح بیشتری در مورد جزئیات پیشنهاد پنتاگون داده نشد. اما به نظر می رسد که هدف اصلی حمایت از «نیروهای دموکراتیک سوریه» است و این هدف در اظهارات ژنرال رایدر سخنگوی وزارت دفاع کاملا پیداست.
ناظران بسیاری بر این باورند که کاخ سفید با تکذیب خبر خروج نظامی آمریکا از سوریه قصد دارد تا اینگونه وانمود کند که بررسی خروج نظامی آمریکا از سوریه و نیز آغاز گفتگوی رسمی بین آمریکا و عراق درباره آینده حضور نیروهای ائتلاف به واسطه فشارهای ایران صورت نمی گیرد. ناظران می گویند دولت بایدن مثل دولت ترامپ متقاعد است که نیروهای نظامی آمریکا لزومی ندارد در سوریه باقی بمانند. آمریکایی ها بارها و بارها خواه علنا و خواه در گفتگوهای محرمانه با «نیروهای دموکراتیک سوریه» بر این مساله پافشاری کرده اند. خروج نظامیان آمریکا از سوریه حتما انجام خواهد شد اما بعید است که این نیروها فورا از سوریه خارج شوند. کاخ سفید می خواهد خروج نظامیان آمریکا از سوریه بعدا یعنی پس از ایجاد برون رفت سیاسی مناسب برای جنگ در غزه انجام شود اما به هر حال پرزیدنت بایدن به خصوص حزب دموکرات در معرض فشارهای فزاینده برای اعلام آتش بس در غزه قرار دارد.



«دستاورد دیپلماتیک بزرگ»؛ استقبال بین المللی از آزادی گروگان ها در غزه



خودروهای صلیب سرخ پس از تحویل گرفتن گروگان ها در غزه طبق توافق آتش بس در حال انتقال آنها هستند (رویترز)
خودروهای صلیب سرخ پس از تحویل گرفتن گروگان ها در غزه طبق توافق آتش بس در حال انتقال آنها هستند (رویترز)
TT

«دستاورد دیپلماتیک بزرگ»؛ استقبال بین المللی از آزادی گروگان ها در غزه



خودروهای صلیب سرخ پس از تحویل گرفتن گروگان ها در غزه طبق توافق آتش بس در حال انتقال آنها هستند (رویترز)
خودروهای صلیب سرخ پس از تحویل گرفتن گروگان ها در غزه طبق توافق آتش بس در حال انتقال آنها هستند (رویترز)

کشورها و نهادهای بین المللی روز دوشنبه (۱۳ اکتبر) از آزادی گروگان های اسرائیلی استقبال کردند و نقش دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در این باره را ستودند. گروگان های اسرائیلی در مرحله اول طرح صلح غزه آزاد شدند. پرزیدنت ترامپ در یک سفر حائز اهمیت به خاورمیانه سفر کرده است.

فرانسه

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه دوشنبه (۱۳ اکتبر) گفت برقراری صلح در اسرائیل و غزه و کل منطقه پس از آزادی گروگان های اسرائیلی امکانپذیر خواهد شد. گروگان های اسرائیلی در قالب طرح صلح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا آزاد شدند. مکرون در شبکه «اکس» افزود فرانسه در کنار شرکای عرب در همه مراحل طرح ترامپ شرکت خواهد کرد.
او افزود «اما در حال حاضر باید شادی کرد». رئیس جمهور فرانسه خاطر نشان کرد او در چند وقت اخیر با خانواده هفت گروگان اسرائیلی که صبح دوشنبه آزاد شدند دیدار کرد. بناست که بقیه ۱۳ گروگان زنده اسرائیلی هم امروز آزاد شوند.
رئیس جمهور فرانسه تاکید کرد که فرانسه «نقش بسیار ویژه» در اداره غزه در آینده در کنار «تشکیلات خودگردان فلسطین» خواهد داشت.

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه (رویترز)

مکرون دوشنبه در بدو ورود به شرم الشیخ مصر افزود «فرانسه در کنار تشکیلات خودگردان فلسطین نقش بسیار ویژه خواهد داشت. فرانسه می خواهد که تشکیلات خودگردان فلسطینی در این زمینه نقش خود را ایفا کند و همچنین اصلاحات (مطلوب) درباره فردای جنگ در غزه انجام دهد». نشست شرم الشیخ به ریاست روسای جمهوری مصر و آمریکا برگزار می شود. مکرون با تاکید بر حضور محمود عباس رئیس فلسطین در نشست شرم الشیخ آن را «نشانه بسیار مثبت و به رسمیت شناختن نقش تشکیلات خودگردان فلسطین به عنوان نهاد مشروع» خواند.

بریتانیا

کر استارمر نخست وزیر بریتانیا گفت «امروز مرحله اول و سرنوشت ساز» در پایان جنگ در خاورمیانه است. او تاکید کرد جامعه جهانی حالا باید برای برقراری صلح پایدار و آینده امن برای کل منطقه تلاش کند. استارمر دوشنبه در شبکه «اکس» افزود «بریتانیا کمک های بشردوستانه دیگری نیز برای غیر نظامیان در غزه می فرستد». او گفت بریتانیا «تلاش های سرعت بخشی به روند بازسازی در نوار غزه را هدایت خواهد کرد».
نخست وزیر بریتانیا تاکید کرد مرحله کنونی «نیازمند تعهد و پایبندی همگانی برای برقراری ثبات منطقه ای و تضمین آینده امن و عادلانه برای همه مردم منطقه است».

اتحادیه اروپا

کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دوشنبه ضمن استقبال از آزادی هفت گروگان اسرائیلی از سوی «حماس» از نقش دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا «در این مرحله سرنوشت ساز در روند صلح» ستایش کرد. کالاس در شبکه «اکس» افزود «آزادی گروگان ها دستاورد بزرگ دیپلماتیک و مرحله سرنوشت ساز در روند صلح است. پرزیدنت ترامپ رسیدن به این دستاورد را امکانپذیر کرد».
کالاس اعلام کرد ماموریت اتحادیه اروپا برای کنترل مرز بین غزه و مصر چهارشنبه آغاز می شود.

چین

چین از آزادی گروگان ها از غزه استقبال کرد. وزارت خارجه چین دوشنبه گفت اقدامات پس از جنگ باید بازتاب دهنده اراده فلسطینیان باشد.
لین جیان سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به سوالی در این باره افزود «چین از تحولات جاری استقبال می کند و همه طرف ها را به برقراری ثبات در منطقه فرامی خواند».

سازمان ملل

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل گفت «از آزادی بازداشت شدگان در غزه استقبال و همه طرف ها را به عمل به تعهداتشان طبق توافق آتش بس دعوت می کنم».
دبیر کل سازمان ملل در شبکه «اکس» افزود «دعوت خود برای تحویل دادن اجساد (گروگان ها) را تکرار می کنم».
او خاطر نشان کرد «همه طرف ها را به بهره برداری از این موج حمایتی گسترده و عمل کردن به تعهداتشان طبق توافق آتش بس در راستای پایان دادن به این کابوس در غزه تشویق می کنم».
آلمان
فردریش مرتس صدر اعظم آلمان آزادی گروگان ها در غزه را «گامی به سمت صلح» خواند.
یوهان وادفول وزیر خارجه آلمان آزادی گروگان های اسرائیلی را «بسیار احساسی» خواند. او در گفتگو با رادیو «دویچلند اف ام» افزود «این لحظه شادی است اما لحظه ناراحتی نیز هست چرا که بی گمان می دانیم که برخی از آنها زنده نیستند». وزیر خارجه آلمان خاطر نشان کرد «لحظات بسیار احساسی هستند چرا که برخی از اتباع آلمانی نیز در میان گروگان های آزاد شده هستند».
وادفول گفت «متوجه شدم که هر دو طرف به این نتیجه رسیدند که راهکار با اهرم نظامی و درگیری و خشونت و قتل و بازداشت امکان پذیر نیست».
او تاکید کرد وضع کنونی نقطه آغاز خوبی برای مذاکرات بیشتر است که باید تکمیل شود. وزیر خارجه آلمان افزود به نظرم ارسال سربازان آلمانی به منطقه راهکار مناسب نیست و «ما بی گمان نقش خواهیم داشت. آلمان نقش کلیدی در بازسازی خواهد داشت و ما در دولت فدرال در این باره به توافق رسیدیم».


موج کمک های سعودی به غزه ادامه دارد

کمک های هوایی و دریایی مرکز امداد ملک سلمان ادامه دارد که تا حالا ۶۷ هواپیما و ۸ کشتی به غزه رسیدند (واس)
کمک های هوایی و دریایی مرکز امداد ملک سلمان ادامه دارد که تا حالا ۶۷ هواپیما و ۸ کشتی به غزه رسیدند (واس)
TT

موج کمک های سعودی به غزه ادامه دارد

کمک های هوایی و دریایی مرکز امداد ملک سلمان ادامه دارد که تا حالا ۶۷ هواپیما و ۸ کشتی به غزه رسیدند (واس)
کمک های هوایی و دریایی مرکز امداد ملک سلمان ادامه دارد که تا حالا ۶۷ هواپیما و ۸ کشتی به غزه رسیدند (واس)

موج کمک های سعودی به مردم فلسطین در نوار غزه ادامه دارد و سعودی برنامه توزیع کمک در میان چندین هزار خانواده آسیب پذیرتر در نوار غزه را اجرا می کند. «مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان» روز شنبه (۱۱ اکتبر) بسته های غذایی و شیر خشک در میان خانواده های فلسطینی توزیع کرد. بسته های شیر خشک به کودکانی اختصاص دارد که دچار سوءتغذیه حاد در نوار غزه هستند. کمک های سعودی در قالب کمپین مردمی کمک به ملت فلسطین در نوار غزه ادامه دارد.

بخشی از روند توزیع بسته های غذا در میان خانواده های فلسطینی در مرکز و جنوب غزه (واس)
خانواده های این کودکان ضمن تشکر و قدردانی از دولت و مردم سعودی به خاطر امداد ملت فلسطین تاکید کردند که توزیع شیر خشک یک کمک انسانی فوری است که می تواند جان کودکانشان را نجات دهد و جلوی شیوع سوءتغذیه در میان کودکان را بگیرد. خانواده های فلسطینی در غزه با کمبود حاد مواد غذایی اولیه روبرو هستند و هیچ گزینه دیگری ندارند.

گوشه ای از برنامه توزیع کمک های بشردوستانه در میان خانواده های نیازمند تر در غزه (واس)

شصت و ششمین و شصت و هفتمین هواپیماهای حامل کمک سعودی در چند ساعت گذشته در فرودگاه بین المللی عریش مصر به زمین نشستند. این کمک ها توسط مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان تنظیم و جمع آوری می شوند. وزارت دفاع و سفارت سعودی در قاهره نیز در این زمینه با مرکز ملک سلمان همکاری می کنند.
این دو هواپیما حامل غذا و سرپناه هستند که به دست جنگ زدگان فلسطینی در نوار غزه خواهند رسید.
این کمک ها بخشی از حمایت دولت سعودی به ملت فلسطین در نوار غزه برای کاهش مشکلات و گرسنگی حاد و شرایط معیشتی دشواری است که نوار غزه از آن رنج می برد. دولت سعودی به واسط مرکز امداد ملک سلمان برنامه کمک ها به غزه را تنظیم و اجرا می کند.

گوشه ای از روند تخلیه بار شصت و ششمین هواپیمای حامل کمک سعودی پس از فرود در فرودگاه عریش مصر (واس)

مرکز امداد ملک سلمان پل کمک های هوایی و دریایی برای مردم غزه ایجاد کرده که تا حالا ۶۷ هواپیمای حامل کمک و ۸ کشتی با بار بیش از ۷.۶۱۲ تن مواد غذایی و پزشکی و سرپناه در غزه توزیع شده اند. ۲۰ دستگاه آمبولانس از جانب این مرکز به جمعیت هلال احمر فلسطین تحویل داده شده است. کمک های سعودی شامل تجهیزات لجستیک و ژنراتور برق و تانکر آب نیز می شوند.
مرکز ملک سلمان و چندین موسسه بین المللی برای اجرای طرح های امداد در نوار غزه چند توافقنامه به ارزش ۹۰ میلیون و ۳۵۰ هزار دلار امضا کردند و عملیات پرتاب هوایی کمک نیز با کمک اردن برای عبور از مشکل بسته بودن گذرگاه ها انجام داده است تا کمک ها به دست مردم غزه برسند.
دولت سعودی از طریق مرکز امداد ملک سلمان تلاش های بشردوستانه گسترده برای کاهش مشکلات مردم فلسطین در شرایط بحرانی کنونی فلسطین انجام می دهد.


تلاش عباس برای مشارکت تشکیلات خودگردان در فردای جنگ در غزه


دیدار دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در نشست صلح شرم الشیخ (رویترز)
دیدار دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در نشست صلح شرم الشیخ (رویترز)
TT

تلاش عباس برای مشارکت تشکیلات خودگردان در فردای جنگ در غزه


دیدار دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در نشست صلح شرم الشیخ (رویترز)
دیدار دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در نشست صلح شرم الشیخ (رویترز)

حضور محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین روز دوشنبه (۱۳ اکتبر) در «نشست صلح شرم الشیخ» که با حضور تعدادی از رهبران جهان برگزار شد «پیام روشن درباره نقش تشکیلات خودگردان فلسطین در فردای جنگ در نوار غزه» بود که البته تشکیلات خودگردان ممکن است نقش مستقیم یا فوری در غزه نداشته باشد.

عباس در نشست شرم الشیخ حاضر بود اما بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و جنبش «حماس» از غایبان اصلی این جلسه بودند. پرزیدنت عباس در حالی در این نشست شرکت کرد که طبق طرح صلح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره پایان جنگ در نوار غزه تشکیلات خودگردان فلسطین اداره سیاسی و حقوقی نوار غزه را برعهده نمی گیرد.
یک منبع در تشکیلات خودگردان به «الشرق الاوسط» گفت «حضور عباس در این نشست پیام محکم به اسرائیل و به طرف هایی است که نقش تشکیلات خودگردان به عنوان تنها نماینده مشروع ملت فلسطین را نادیده می گیرند. تشکیلات خودگردان تنها نماینده مشروع ملت فلسطین و دارای حق صحبت درباره ملت و کشور و سرزمین و آینده مردم فلسطین است».
این منبع بر این باور است که «حضور (عباس) مساله طبیعی و منطقی است و مشروعیت وی از جانب دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و سران دیگر به رسمیت شناخته شد».
البته در ابتدا معلوم نبود که آیا رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در نشست شرکت می کند یا خیر چرا که طرح ترامپ به حضور مستقیم تشکیلات خودگردان در فردای جنگ اشاره نمی کند اما بحث و گفتگوی بسیاری پشت پرده انجام شد و طرف های عربی و غربی بر نقش تشکیلات خودگردان در غزه پافشاری کردند و بدین ترتیب ایده حضور پرزیدنت عباس در این نشست قوت گرفت.
دفتر ریاست جمهوری مصر شامگاه یکشنبه گفت که عباس در نشست شرکت می کند. پرزیدنت محمود عباس با هواپیمای اردنی از مقر خود در رام الله وارد شرم الشیخ مصر شد و در آن هنگام هواپیمای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در اسرائیل به زمین نشست.

عبد الفتاح السیسی رئیس جمهور مصر و محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در حاشیه نشست صلح شرم الشیخ دیدار کردند (دفتر ریاست جمهوری مصر)

حالا تشکیلات خودگردان فلسطین در عمل با دوره انتقالی موافقت کرد اما به شرطی که این دوران «مقدمه بر عهده گرفتن اداره غزه از سوی این تشکیلات باشد».

برخی منابع فلسطینی معتقدند که حضور عباس در نشست شرم الشیخ در «نقش آفرینی پررنگ تر تشکیلات خودگردان در اقدامات دوره انتقالی» کمک خواهد کرد.

این منابع گفتند که «تشکیلات خودگردان در گفتگوهای مربوط به فردای جنگ در غزه حاضر بود و رایزنی های مستمر با گروه عربی و تونی بلر نخست وزیر اسبق بریتانیا و برخی کشورهای غربی مثل فرانسه داشت».

تشكيلات خودگردان فلسطینی با تدارکات مرحله ای در غزه برای فردای جنگ به شرطی موافقت کرده که این اقدامات باعث ایجاد «قیمومت بین المللی» نشوند.

حسين الشیخ معاون پرزیدنت عباس و تونی بلر نخست وزیر اسبق بریتانیا یکشنبه (۱۲ اکتبر) در اردن دیدار و درباره فردای جنگ و نقش تشکیلات خودگردان در غزه گفتگو کردند.

تونی بلر طبق طرح ترامپ نقش برجسته در اداره امور غزه خواهد داشت. ترامپ گفت که او می خواهد مطمئن شود همه از این طرح استقبال می کنند.

الشیخ پس از دیدار با بلر بر آمادگی تشکیلات خودگردان برای همکاری با پرزیدنت ترامپ و بلر و دیگر طرف های ذیربط در راستای تثبیت آتش بس و ورود کمک ها و آزادی گروگان ها و اسیران و بهبودی و بازسازی تاکید کرد.

در طرح ترامپ به روند به سمت حق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت و تشکیل کشورشان اشاره شده و آمریکا در این طرح تعهد داده که گفتگوی بین اسرائیل و فلسطینیان را برای دست یابی به چشم انداز سیاسی آغاز خواهد کرد که ضامن همزیستی مسالمت آمیز بین طرفین باشد.

یک مسئول فلسطینی به «الشرق الاوسط» گفت «ما کشور فلسطین می خواهیم و برای تشکیل آن تلاش می کنیم. ما تمام درها را کوبیدیم و همچنان به این تلاش ادامه می دهیم و به رغم تمام ایرادها اما از طرح ترامپ استقبال و از آن حمایت کردیم و امیدوارم که این طرح ما را به یک روند سیاسی الزام آور برای اسرائیل سوق بدهد. اسرائیل تنها مانعی است که همه چیز را خراب می کند».

او افزود «پرزیدنت عباس به همین دلیل به شرم الشیخ سفر کرد تا در نهایت ما به تشکیل کشور فلسطین برسیم و حکومتی داشته باشیم که اداره امور کرانه باختری و نوار غزه و قدس شرقی را بر عهده بگیرد».

عباس در شرم الشیخ با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه دیدار کرد. مکرون گفت فرانسه در کنار تشکیلات خودگردان فلسطین «نقش خاص» در اداره غزه در آینده خواهد داشت اما تشکیلات خودگردان برای فردای جنگ باید اصلاحات (مد نظر) را انجام دهد.

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه و محمود عباس رئیس فلسطین پس از دیدار در حاشیه نشست صلح شرم الشیخ (فرانس پرس)

مکرون گفت حضور محمود عباس در نشست شرم الشیخ «سیگنال بسیار خوب و به رسمیت شناختن نقش تشکیلات خودگردان فلسطین به عنوان نهاد مشروع» است.
عباس و مکرون درباره توافق آتش بس و خروج کامل ارتش اسرائیل از نوار غزه و بر عهده گرفتن اداره غزه به طور کامل از سوی دولت فلسطین و جلوگیری از الحاق کرانه باختری و توقف شهرک سازی و بازگرداندن دارایی فلسطینیان که توسط اسرائیل توقیف شده گفتگو کردند چرا که تشکیلات خودگردان با این اموال می تواند وظایف خود را انجام دهد.