بایدن با سران فرانسه، آلمان و بریتانیا درباره تحولات روسیه گفت‌وگو کرد 



گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهور آمریکا با سران تروئیکای اروپا درباره روسیه (آرشیویی - EPA)
گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهور آمریکا با سران تروئیکای اروپا درباره روسیه (آرشیویی - EPA)
TT

بایدن با سران فرانسه، آلمان و بریتانیا درباره تحولات روسیه گفت‌وگو کرد 



گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهور آمریکا با سران تروئیکای اروپا درباره روسیه (آرشیویی - EPA)
گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهور آمریکا با سران تروئیکای اروپا درباره روسیه (آرشیویی - EPA)

در پی پیشروی گروه شبه نظامی واگنر به سمت مسکو و به دست گرفتن کنترل یک شهر در جنوب روسیه، کاخ سفید اعلام کرد، جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا درباره اوضاع در روسیه با سران فرانسه، آلمان و بریتانیا گفت‌وگو کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در بیانیه کاخ سفید آمده است: «رهبران این کشورها وضعیت روسیه را بررسی کردند. آنها همچنین بر حمایت قاطع خود از اوکراین تاکید کردند».
سخنگوی کاخ سفید اظهار کرد که بایدن و کامالا هریس، معاون رئیس جمهور و دیگر مقامات ارشد ایالات متحده، در مورد «آخرین تحولات روسیه» توضیحاتی دریافت کرد.
خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از همان منبع گزارش داد، «رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور به رصد اطلاعات و گزارش ها، ادامه خواهند داد».
یوگنی پریگوژین، فرمانده گروه نظامی خصوصی روسیه موسوم به «واگنر»، روز گذشته خواستار قیام علیه فرماندهی ارتش روسیه شد.
او فرمانده ارتش را متهم کرد که تعداد زیادی از اعضای واگنر را در بمباران مواضع آنها در اوکراین کشته است، اتهامی که مسکو آن را رد کرد و از جنگجویان پریگوژین خواست تا او را به اتهام «دعوت به شورش مسلحانه» دستگیر کنند.
پریگوژین صبح دیروز اعلام کرد که وارد مقر ارتش روسیه در روستوف شده است.



فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
TT

فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵

 

کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین، روز دوشنبه تأکید کرد که واشنگتن از کی‌یف نخواهد خواست هیچ توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای پایان دادن به جنگ با روسیه مذاکره می‌کند، بپذیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کیلگ قرار است روز چهارشنبه وارد اوکراین شود و در جریان یک سفر سه‌روزه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کند.

سفر به کی‌یف، همزمان با مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض

این سفر در حالی انجام می‌شود که یک روز پیش از آن، روز سه‌شنبه، مذاکراتی میان مقامات ارشد آمریکایی و مذاکره‌کنندگان روس در عربستان سعودی برگزار خواهد شد. این مذاکرات اولین دور از گفت‌وگوهای مستقیم دو طرف از زمانی است که ترامپ، در اقدامی غیرمنتظره، موافقت خود را با آغاز تلاش‌ها برای صلح با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد.

کیلگ در این باره گفت که مقامات آمریکایی در حال انجام تلاش‌های هم‌زمانی برای نزدیک کردن مسکو و کی‌یف به میز مذاکره هستند، در حالی که او شخصاً مسئول تعامل با اوکراین است.

تصمیم نهایی با زلنسکی است

فرستاده ترامپ تأکید کرد که در نهایت، این زلنسکی است که باید تصمیم بگیرد آیا اوکراین هرگونه توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا در آن میانجی‌گری کند، خواهد پذیرفت یا نه.

او پس از دیدار با متحدان آمریکا در مقر ناتو در بروکسل، به خبرنگاران گفت: «تصمیم با اوکراینی‌هاست. این یک تصمیم اوکراینی خواهد بود.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «زلنسکی رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل است. این تصمیم‌ها باید توسط او گرفته شود و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به یک رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل تحمیل کند.»

کیلگ همچنین اظهار داشت که وظیفه او تسهیل دستیابی به توافقی است که تضمین‌های امنیتی محکمی برای حفظ استقلال اوکراین فراهم کند.

نگرانی اروپا از حاشیه‌نشینی در مذاکرات

رهبران اروپایی روز دوشنبه در پاریس گرد هم آمدند تا یک استراتژی مشترک تدوین کنند، زیرا نگران هستند که در این مذاکرات نادیده گرفته شوند.

کیلگ پیش‌تر گفته بود که اروپایی‌ها مستقیماً در مذاکرات حضور نخواهند داشت، اما می‌توانند در این روند مشارکت داشته باشند. او در این خصوص تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم منطقی یا عملی باشد که همه طرف‌ها پشت یک میز مذاکره بنشینند.»

تمام گزینه‌ها روی میز است

در همین حال، پیت هیگسیت، وزیر دفاع آمریکا، مطالبات اوکراین برای بازپس‌گیری تمامی اراضی خود و پیوستن به ناتو را غیرواقع‌بینانه توصیف کرد. اما کیلگ تأکید کرد که در مذاکرات «همه گزینه‌ها مطرح خواهد شد».

او همچنین احتمال داد که مذاکرات واشنگتن و مسکو به موضوعات گسترده‌تری درباره امنیت اروپا و جهان نیز بپردازد.

وی افزود: «فکر می‌کنم آنچه در این مذاکرات مطرح خواهد شد، هنوز مشخص نیست. اما اگر بحث به مسائل جهانی کشیده شود، تعجب نخواهم کرد.»

او همچنین به احتمال تلاش‌هایی برای قطع روابط روسیه با ایران، کره شمالی و چین اشاره کرد.

جنگ فرسایشی؛ هیچ طرفی پیروز مطلق نیست

کیلگ بر این باور است که پس از سه سال جنگ، هم روسیه و هم اوکراین آماده پایان دادن به درگیری هستند، زیرا هیچ‌کدام قادر به دستیابی به یک پیروزی قاطع در میدان نبوده‌اند.

او گفت: «در حال حاضر می‌توان احساس کرد که هر دو طرف خواهان پایان دادن به این وضعیت هستند.»

و ادامه داد: «وقتی خوب فکر کنید، این جنگ به هیچ وجه قابل ادامه دادن نیست.»