کاخ سفید: با کمک مصر به دنبال بازگشایی کریدور بشردوستانه در غزه هستیم

واشنگتن: در حملات حماس ۲۲ آمریکایی کشته و ۱۷ تن مفقود شدند



جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا (EPA)
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا (EPA)
TT

کاخ سفید: با کمک مصر به دنبال بازگشایی کریدور بشردوستانه در غزه هستیم



جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا (EPA)
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا (EPA)

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی یالات متحده اعلام کرد که تعداد کشته‌شدگان آمریکایی در حملات حماس تاکنون به ۲۲ نفر رسیده‌است، در حالی که تعداد افراد مفقود که گفته می‌شود توسط جنگجویان حماس ربوده شده‌اند به ۱۸ آمریکایی رسیده‌است. به گفته وی که احتمال افزایش این تعداد وجود دارد.
کربی در کنفرانس مطبوعاتی در کاخ سفید گفت: «ما نگران شرایط آمریکایی‌هایی هستیم که ممکن است توسط حماس گروگان گرفته شوند. ما هر کاری از دستمان بر می‌آید انجام می‌دهیم تا از موقعیت و وضعیت آنها مطلع شویم و چیزی که کار را سخت‌تر می‌کند این است که نمی‌دانیم کجا هستند و از وضعیت سلامتی آنها اطلاعی نداریم. ما در حال رایزنی با قطر هستیم که خط ارتباطی با حماس دارد تا آنها را آزاد کنند».
کربی در خصوص خبر اعزام نیروهای کماندوی ویژه آمریکایی به اسرائیل برای مشارکت در آزادسازی گروگان‌ها گفت: «ما طیف وسیعی از گزینه‌ها را داریم. هنوز تصمیمی در مورد نحوه اجرای عملیات آزادسازی گروگان نگرفته‌ایم و ابتدا باید وضعیت را روشن کنیم و اطلاعاتی دربارهٔ مفقودین و مکان‌های آنها به‌دست آوریم تا تصمیم درست بگیریم».
او بر اصرار دولت بایدن بر انجام هر کاری که برای بازپس‌گیری گروگان‌ها لازم است تأکید کرد.
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا تأکید کرد که دولت آمریکا در حال رایزنی‌های فشرده با مقامات اسرائیلی و مقامات مصری است تا اجازه دهد یک کریدور بشردوستانه برای غیرنظامیان در نوار غزه برای خروج از نوار به خاک مصر و ارسال کمک‌های بشردوستانه باز شود.
وی ضمن تأکید بر این که باید بین غیرنظامیان فلسطینی و مبارزان حماس تفکیک قائل شویم، گفت: غیرنظامیان فلسطینی را نمی‌توان به خاطر کاری که حماس انجام داد سرزنش کرد و ما در حال رایزنی با مصری‌ها در مورد ایجاد کریدور انسانی برای کمک به آنها هستیم و غیرنظامیان فلسطینی تحت حمایت حقوقی بین‌المللی هستند.
وی افزود: هیچ‌کس نمی‌خواهد غیرنظامیان کشته شوند، اما حماس جان غیرنظامیان را به خطر می‌اندازد و از غیرنظامیان در نوار غزه به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.
کربی گفت که مصر و اسرائیل هر دو نقش مهمی در این وضعیت دارند و ما باید به غیرنظامیانی که از نظر ما قربانیان حماس هستند کمک‌هایی در قالب غذا و دارو ارائه کنیم.
کربی دربارهٔ سؤالی در مورد محدودیت‌هایی که ایالات متحده از اسرائیل در عملیات نظامی خود برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی در میان غیرنظامیان می‌خواهد، تأکید کرد که هم ایالات متحده و هم اسرائیل برخلاف حماس به هنجارهای قانونی و پایبندی به قانون متعهد هستند.
وی افزود که در مورد عملیات نظامی انجام شده توسط نیروهای اسرائیلی صحبت نخواهد کرد و آن را به وزارت دفاع اسرائیل واگذار خواهد کرد. اما وی تأکید کرد که دولت آمریکا همه چیز لازم را برای دفاع از خود در اختیار اسرائیل قرار خواهد داد و در صورت لزوم آماده است ناو هواپیمابر دوم را به منطقه بفرستد.
وی اعلام کرد که تصمیم برای اعزام ناو هواپیمابر یو اس اس دوایت آیزنهاور به دریای مدیترانه مدت‌ها قبل از حمله حماس به اسرائیل گرفته شده‌است.
کربی نسبت به موشک‌های پرتاب شده از لبنان ابراز نگرانی کرد و گفت:
«واضح است که (حزب‌الله) مسئول این موشک‌ها است و ما نگران پرتاب آنها هستیم و نگران ایران هستیم، اما تاکنون هیچ تأییدی مبنی بر دخالت ایران در کمک به (حماس) وجود ندارد».
از سوی دیگر، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا گفته‌است که ایالات متحده برای کمک به اسرائیل در نجات گروگان‌ها و ارائه اطلاعات و برنامه‌ریزی «شهروند روی زمین» دارد.
او (هنگام سفر به بروکسل برای شرکت در نشستی با متحدان دربارهٔ جنگ در اوکراین) به خبرنگاران گفت: ما هیچ اطلاعاتی در مورد تعداد دقیق گروگان‌های احتمالی آمریکایی نداریم. اما او افزود که زمانی که روز یکشنبه با یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل صحبت کرد، به جامعه اطلاعاتی آمریکا در عملیات برای آزادی گروگان‌ها کمک کرد.
او گفت ما با طرف اسرائیلی تماس داریم. ما به ارائه کمک‌های اطلاعاتی و برنامه‌ریزی ادامه خواهیم داد و نیروهای عملیات ویژه را در آماده باش برای عملیات گروگان‌گیری با تیم‌های مستقر در فورت براگ، کارولینای شمالی داریم.
آستین در افتتاحیه نشست گروه تماس اوکراین در روز چهارشنبه تأکید کرد، «ایالات متحده با دفاع از خود و شهروندانش در برابر این حمله تروریستی نفرت‌انگیز که توسط (حماس) انجام شد، محکم در کنار اسرائیل ایستاده‌است».



فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
TT

فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵

 

کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین، روز دوشنبه تأکید کرد که واشنگتن از کی‌یف نخواهد خواست هیچ توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای پایان دادن به جنگ با روسیه مذاکره می‌کند، بپذیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کیلگ قرار است روز چهارشنبه وارد اوکراین شود و در جریان یک سفر سه‌روزه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کند.

سفر به کی‌یف، همزمان با مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض

این سفر در حالی انجام می‌شود که یک روز پیش از آن، روز سه‌شنبه، مذاکراتی میان مقامات ارشد آمریکایی و مذاکره‌کنندگان روس در عربستان سعودی برگزار خواهد شد. این مذاکرات اولین دور از گفت‌وگوهای مستقیم دو طرف از زمانی است که ترامپ، در اقدامی غیرمنتظره، موافقت خود را با آغاز تلاش‌ها برای صلح با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد.

کیلگ در این باره گفت که مقامات آمریکایی در حال انجام تلاش‌های هم‌زمانی برای نزدیک کردن مسکو و کی‌یف به میز مذاکره هستند، در حالی که او شخصاً مسئول تعامل با اوکراین است.

تصمیم نهایی با زلنسکی است

فرستاده ترامپ تأکید کرد که در نهایت، این زلنسکی است که باید تصمیم بگیرد آیا اوکراین هرگونه توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا در آن میانجی‌گری کند، خواهد پذیرفت یا نه.

او پس از دیدار با متحدان آمریکا در مقر ناتو در بروکسل، به خبرنگاران گفت: «تصمیم با اوکراینی‌هاست. این یک تصمیم اوکراینی خواهد بود.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «زلنسکی رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل است. این تصمیم‌ها باید توسط او گرفته شود و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به یک رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل تحمیل کند.»

کیلگ همچنین اظهار داشت که وظیفه او تسهیل دستیابی به توافقی است که تضمین‌های امنیتی محکمی برای حفظ استقلال اوکراین فراهم کند.

نگرانی اروپا از حاشیه‌نشینی در مذاکرات

رهبران اروپایی روز دوشنبه در پاریس گرد هم آمدند تا یک استراتژی مشترک تدوین کنند، زیرا نگران هستند که در این مذاکرات نادیده گرفته شوند.

کیلگ پیش‌تر گفته بود که اروپایی‌ها مستقیماً در مذاکرات حضور نخواهند داشت، اما می‌توانند در این روند مشارکت داشته باشند. او در این خصوص تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم منطقی یا عملی باشد که همه طرف‌ها پشت یک میز مذاکره بنشینند.»

تمام گزینه‌ها روی میز است

در همین حال، پیت هیگسیت، وزیر دفاع آمریکا، مطالبات اوکراین برای بازپس‌گیری تمامی اراضی خود و پیوستن به ناتو را غیرواقع‌بینانه توصیف کرد. اما کیلگ تأکید کرد که در مذاکرات «همه گزینه‌ها مطرح خواهد شد».

او همچنین احتمال داد که مذاکرات واشنگتن و مسکو به موضوعات گسترده‌تری درباره امنیت اروپا و جهان نیز بپردازد.

وی افزود: «فکر می‌کنم آنچه در این مذاکرات مطرح خواهد شد، هنوز مشخص نیست. اما اگر بحث به مسائل جهانی کشیده شود، تعجب نخواهم کرد.»

او همچنین به احتمال تلاش‌هایی برای قطع روابط روسیه با ایران، کره شمالی و چین اشاره کرد.

جنگ فرسایشی؛ هیچ طرفی پیروز مطلق نیست

کیلگ بر این باور است که پس از سه سال جنگ، هم روسیه و هم اوکراین آماده پایان دادن به درگیری هستند، زیرا هیچ‌کدام قادر به دستیابی به یک پیروزی قاطع در میدان نبوده‌اند.

او گفت: «در حال حاضر می‌توان احساس کرد که هر دو طرف خواهان پایان دادن به این وضعیت هستند.»

و ادامه داد: «وقتی خوب فکر کنید، این جنگ به هیچ وجه قابل ادامه دادن نیست.»