اتاق بازرگانی بریتانیا اعلام کرد که هزاران شرکت بریتانیایی برای سازگاری با خروج بدون توافق بریتانیا از اتحادیه اروپا طرحهای اورژانسی و فوقالعاده در نظر گرفتند و بسیاری دیگر نیز در حال نقل مقرهای خود به خارج از بریتانیا هستند.
به گزارش الشرق الاوسط، شرکتهای بریتانیایی عاملی برای فشار به دولت در زمینه تصمیمگیریهای آینده هستند و اقدام اخیر این شرکتهای ضربه سهمگینی به اقتصاد خواهد بود.
هنوز نسبت به پیامدهای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا پیشبینی دقیقی وجودی ندارد.
در این زمینه مارک کارنی رئیس بانک مرکزی بریتانیا در جریان سخنرانی خود در اجلاس داووس گفت: بانک مرکزی از همان زمان رأی به برکسیت در همهپرسی سال ۲۰۱۶، خود را آماده بدترین سناریو در خصوص خروج سخت از اتحادیه اروپا کردهاست.
وی افزود: مهم نیست که نحوه خروج ما از اتحادیه اروپا به چه شکلی خواهد بود.
به عنوان بانک مرکزی، مهمترین وظیفه ما آماده کردن بخش مالی بریتانیا برای این واقعه بودهاست. بانک مرکزی بریتانیا تحقیقات زیادی را در خصوص پیامدهای احتمالی ترک بدون توافق با اتحادیه اروپا انجام دادهاست.
بانک مرکزی بریتانیا در ماه نوامبر یک گزارش بسیار منفی از پیشبینی خود در خصوص برکسیت منتشر کرد که با انتقادات گسترده طرفداران خروج مواجه شد. طبق این پیشبینی در صورت خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا که اصطلاحاً خروج سخت نامیده میشود، تولید ناخالص داخلی بریتانیا تا ۸ درصد و قیمت املاک تا ۳۳ درصد کاهش خواهد یافت. هم چنین نرخ بیکاری میتواند تا ۹ درصد افزایش یابد.
کارنی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به منتقدان انتشار این گزارش گفت: قبلاً گفته بودیم که ارزش پوند کاهش خواهد یافت که این اتفاق افتاد، همچنین گفتیم که نرخ تورم از سطح هدف گذاری شده فرا تر خواهد رفت که این اتفاق هم رخ داد.
از سوی دیگر، بانک سنتندر هم از تعطیلی دهها شعبه در بریتانیا خبر داد و شرکت سونی هم اعلام کرد که قصد دارد مقر خود را از بریتانیا خارج کند.
فروشگاههای زنجیرهای مادرکر، کارفون ورهاوس، هوم بیس و پوندوورلد، تویزارآس و مپلین نیز با میلیونها پوند درآمد سالانه به دلیل تحولات اقتصادی متأثر از برکسیت دست به کاهش شعبهها و نیروهای خود زدهاند.
تولیدکنندگان خودرو از جمله نیسان، فورد، تویوتا و هوندا نیز هشدار دادهاند که خروج بی توافق بریتانیا از اتحادیه اروپا به فعالیتهای آنها خسارتهای جبران ناپذیری وارد میکند.
این تحولات پس از آن صورت میگیرد که نمایندگان مجلس عوام بریتانیا به توافقنامه پیشنهادی دولت ترزا می برای خروج از اتحادیه اروپا رأی منفی داده و این مسئله چشمانداز برکسیت بی توافق را تقویت کردهاست.
با توجه به این مخالفت، وضعیت بریگزیت اکنون بیش از هر زمان دیگری در هالهای از ابهام قرار دارد. اختلاف نظر بین موافقان و مخالفان خروج از اتحادیه اروپا در پارلمان بیش از هر زمان دیگری بالا گرفتهاست و اکنون برخی از نمایندگان خواهان برگزاری همهپرسی مجدد در خصوص برکسیت هستند.
شرکتهای بریتانیایی از ترس «توافق سخت» به «مهاجرت» پناه آوردند

شرکتهای بریتانیایی از ترس «توافق سخت» به «مهاجرت» پناه آوردند

لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة