غلام سرور خان وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان گفت، دیدار شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد و رئیس شورای وزیران و وزیر دفاع سعودی از کشورش، بر گسترش چند دهه روابط میان دوکشور خواهد افزود. او اشاره کرد که پاکستان به دنبال امضای یادداشت تفاهمی با سعودی برای ساخت پالایشگاه نفت در منطقه «گوادر» است.
وزیر نفت باکستان به «الشرق الاوسط»: سرمایهگذاری سعودی در پالایشگاه «گوادر» بنیادهای اقتصادی ما را متحول میکند
تأکید کرد که دیدار شاهزاده محمد بن سلمان بر گسترش روابط میان ریاض و اسلامآباد میافزاید
وزیر نفت باکستان به «الشرق الاوسط»: سرمایهگذاری سعودی در پالایشگاه «گوادر» بنیادهای اقتصادی ما را متحول میکند
* یادداشتهای تفاهم امضا شده بسیاری از زمینهها را شامل میشود… از جمله اکتشاف و پتروشیمیها
* ۹۰درصد واردات نفتی پاکستان از سعودی است… حجم مبادلات تجاری ۲٫۵ میلیارد دلار است
سرور خان در گفتوگوی خود با «الشرق الاوسط» که از طریق ایمیل انجام شد، افزود پیشبینی میشود یادداشتهای تفاهم بسیاری در زمینههای گوناگون به خصوص در بخش اکتشاف و پتروشیمیها را پوشش دهد. او اشاره کرد، از نتایج این همکاری اقتصادی تقویت روابط اقتصادی میان دو کشوراست؛ «سعودی علاقهمند است در چهار بخش سرمایهگذاری کند: پالایشگاه نفت، پتروشیمی، انرژی تجدید پذیر و معدن».
سرور خان یادآور شد که طرح ساخت پالایشگاه نفت در منطقه «گوادر» نشان از اعتماد دولت سعودی دارد و موجب تغییر قواعد بازی اقتصادی در آینده خواهد شد. او توضیح داد بلند پروازیهای بسیاری مرتبط به سرمایهگذاری سعودی در منطقه است و این گام به عنوان یکی از گامهای مشارکت محسوب میشود که پاکستانیها امیدوارند با سعودیها شکل بگیرد.
این وزیر پاکستانی پیشبینی کرد کشورش به سرمایهگذاریهایی در زمینه نفت، انرژی و معدن دست یابد. همچنین سعودی به سرمایهگذاری در زمینههای صنعت و بخشهای مالی و دیتا برسد. اوامیدوار است همکاریهای بیشتری در همه زمینههای اقتصادی صورت بگیرد از جمله توسعه نیروی کار، تأسیس، آموزش، بهداشت، توان نظامی و غذا و کشاورزی و دیگر زمینهها.
او یادآور شد پاکستان نفت و مشتقات آن را از سعودی وارد میکند و این ۹۰درصد واردات کشورش از ریاض را شامل میشود و حجم مبادلات تجاری میان دوکشور به ۲٫۵میلیارد دلار میرسد. او امیدوار است مشارکت شرکتهای سعودی در نمایشگاه «تکسپو پاکستان» در آوریل ۲۰۱۹موجب تقویت تجاری میان دو کشور بشود.
متن گفتوگو:
* اهمیت سفر ماه فوریه کنونی شاهزاده محمدبن سلمان ولیعهد به پاکستان در چیست و مهمترین مسائلی که ممکن است میان دو طرف در زمینههای مختلف بررسی بشوند کدامند؟
-سفر شاهزاده محمد بن سلمان زمانی صورت میگیرد که روابط دوکشور در نقطه مهمی قرار دارند و میتوان گفت این دیدار به چند دهه رابطه طولانی میان دوکشور گسترش بیشتری میبخشد. پاکستان به امضای یادداشت تفاهمی میان اسلامآباد و ریاض برای ساخت پالایشگاه در منطقه گوادر امیدوار است.
* ارزیابی شما از روابط سعودی-پاکستان چیست و همکاری میان این دوطرف چه اهمیتی دارد؟
-روابط پاکستانی-سعودی به هیچ دیباچهای نیاز ندارد. سعودی علاقهمند است در چهار بخش سرمایهگذاری کند؛ پالایشگاه نفت، پتروشیمی، انرژی تجدید پذیر و معدن. دو کشور از روابط برادرانهای برخوردارند که دهههای طولانی ادامه داشته و در سطح انتظارات دو طرف رسیده. هنوز امیدواریم همکاریهای بیشتری در همه زمینههای اقتصادی داشته باشیم از جمله توسعه نیروی کار، تأسیس و آموزش و بهداشت و خبره نظامی و غذا و کشاورزی و دیگر زمینهها.
* سرمایهگذاری سعودی در منطقه «گوادر» پاکستان امید بخش چیست؟
-مسئله امیدوار کننده در سرمایهگذاریهای سعودی در منطقه «گوادر» اینکه شامل همه نقاطی میشود که در «چشمانداز سعودی ۲۰۳۰» وجود دارد، برنامهای که هدفش تنوع بخشیدن به صادرات سعودی است. چون سعودی تجارب چندین دههای در زمینه نفت و انرژی، بخش پتروشیمی زنده دارد که میتواند برای پاکستان و کل منطقه مفید باشد.
* طرح پالایشگاه نفت «گوادر» برای شما چه اهمیتی دارد؟
-این طرح عظیم نشان دهنده اعتماد سعودی به جایگاه جغرافیایی استراتژیک پاکستان در گذرگاه پاکستان-چین است که این توان را دارد که در آینده منطقه را به عامل تغییر دهنده قواعد بازی بدل کند. امیدهای زیادی به سرمایهگذاری سعودی در منطقه وجود دارد و این گام سعودی به عنوان یکی از گامهای مشارکت محسوب میشود که پاکستانیها امید آن دارند به سعودی و دیگر کشورهای خلیج به آن برسند.
* در این سفر انتظار میرود چه توافقاتی صورت بگیرد؟
-پیشبینی میکنیم که یادداشتهای تفاهم زمینههای گوناگونی به خصوص در بخش اکتشاف و پتروشیمیها را شامل بشود. این مشارکت اقتصادی میتواند روابط اقتصادی میان دو کشور دوست را تقویت کند.
* پیشبینیها و چشماندازهای همکاری در بخشهای انرژی، صنعت، معدن از جمله پالایشگاههای نفت و پتروشیمیها و انرژی تجدید پذیرمنابع کدامند؟
-آینده بزرگی برای همکاری میان دو کشور دوست وجود دارد. بلوچستان (بزرگترین اقلیم پاکستان) منطقهای سرشار از معدن است و بسیاری از فرصتها را دارد و گذرگاه اقتصادی پاکستان-چین، راه آینده پیش روی کشورهای شرق و آسیای میانه به حساب میآید.
* چه راهی برای افزایش صادرات دو کشور وجود دارد و مشوقهای سرمایهگذاری سعودی و تسهیلاتی که پاکستان در اختیارشان قرار میدهد کدامند؟
-دولت مشوقهای فراوانی به سرمایهگذاران خارجی در پاکستان تقدیم کرده از جمله دریچه فعالیت واحد، تسهیلات مالیاتی و کنترل کامل سهام. دولت بر بهبود طبقهبندی پاکستان در زمینه تعامل با سرمایهگذاران تلاش میکند. در این راه گامهایی برداشته از جمله، چندین منطقه آزاد در شرف تأسیس هستند و در برخی موارد شامل مجموعهای از بخشودگیهای مالیاتی به مدت پنج سال است. پاکستان از نیروی کار ماهر و غیر ماهر فراوانی برخوردار است و شبکه راههایی برای تردد به تقریباً همه کشور مجاور دارد. علاوه براین «هیئت توسعه صادرات سعودی» دیداری در اتاق بازرگانی شهر جده با اعضای تعدادی از اتاقهای بازرگانی پاکستان برای بررسی فرصتهای صادراتی میان دو کشور برگزار کرد.
* سعودی قصد دارد پالایشگاه نفتی با هزینه ۱۰ میلیارد دلاری در بندر «گوادر» پاکستان در اقیانوس هند بسازد، نظرتان در این باره چیست؟
-این مسئلهای بسیار بزرگ محسوب میشود و برای دو طرف مفید خواهد بود؛ بندر به لطف موقعیت استراتژیکش، میتواند امتیاز هزینههای کم و سهولت انتقال محصولات پتروشیمی سعودی را به کشورهای شرق دور و آسیای میانه را داشته باشد. برای پاکستان این طرح میتواند سرمایهگذاری و فرصتهای شغلی زیادی ایجاد کند.
* آینده برای پاکستان و سعودی براساس «چشمانداز۲۰۳۰» به خصوص شهر «نیوم» چه دستآوردی میتواند داشته باشد؟
- «چشمانداز سعودی ۲۰۳۰» صفحه جدیدی در تاریخ سعودی خواهد گشود. این طرح نیازمند سرمایهگذاریهای سنگین و نیروی کار فراوان است. پاکستان امیدوار است بتواند در زمینه تأمین نیروی انسانی مجرب مورد نیاز طرح با سعودی مشارکت کند. همچنین پاکستان مخزنی از تجربیات در بخش بانکداری، تکنولوژی اطلاعات مهندسی و فنی برخوردار است…
* دربارهٔ آینده مشارکتهای سرمایهگذاری میان دو کشور چه پیشبینی میکنید؟
-سرمایهگذاری مشترک به لطف مبادله مستمر هیئتها افزایش مییابد خواه در میان شرکتهای بخش خصوصی یا دولتی. انتظار میرود پاکستان به سرمایهگذاریهایی در بخش نفت و انرژی و معدن برسد همچنانکه سعودی انتظار دارد به سرمایهگذاری در بخش صنایع و دو بخش مالی و تکنولوژی دیتا برسد.
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة