افزایش بیسابقه بدهی آمریکا در نتیجه جنگ عراق، بحران مالی و کاهش مالیاتhttps://persian.aawsat.com/home/article/1597621/%E2%80%8B%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%A8%DB%8C%E2%80%8C%D8%B3%D8%A7%D8%A8%D9%82%D9%87-%D8%A8%D8%AF%D9%87%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D9%86%D8%AA%DB%8C%D8%AC%D9%87-%D8%AC%D9%86%DA%AF-%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%82%D8%8C-%D8%A8%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D9%88-%DA%A9%D8%A7%D9%87%D8%B4-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%AA
افزایش بیسابقه بدهی آمریکا در نتیجه جنگ عراق، بحران مالی و کاهش مالیات
مقدار آن به فراتر از حجم اقتصاد آمریکا رسیدهاست
واشنگتن:«الشرق الأوسط»
TT
واشنگتن:«الشرق الأوسط»
TT
افزایش بیسابقه بدهی آمریکا در نتیجه جنگ عراق، بحران مالی و کاهش مالیات
بدهی آمریکا بسیار بیشتر و بزرگتر از اقتصاد این کشور شدهاست، به طوری که این بدهی در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ به مبلغ بیسابقه ۲۲ هزار میلیارد دلار رسید.
به گزارش «الشرق الاوسط» این امر در اثر کسری طولانی مدت و تجمع سود بدهی به وجود آمد که در دوران ریاستجمهوری ترامپ افزایش یافته و به بیش از ۱۹٫۹۵۰ میلیارد دلار رسید، این مبلغ معادل تولید ناخالص ملی آمریکاست، این اتفاق برای اولین بار پس از جنگ جهانی دوم رخ دادهاست.
گفتنی است بدهی فرانسه که باز هم حدوداً نزدیک به تولید ناخالص ملی است، در پایان ماه سپتامبر به میزان ۲۳۰۰ میلیارد یورو (حدود ۲۶۰۰ میلیارد دلار) رسید.
به گزارش خبرگزاری فرانسه معافیتهای مالیاتی دولت ترامپ به ویژه برای شرکتها و افزایش و تورم هزینههایی از جمله اسلحه میزان بدهی را افزایش داد.
رئیسجمهور آمریکا اخیراً گفته است: «در ابتدا میخواهم امور ارتش را تنظیم کنم و سپس مشغول ۲۲ هزار میلیارد دلار بدهی شوم».
در سال گذشته کسری بودجه به میزان ۱۷ درصد تولید ناخالص داخلی یعنی ۷۷۹ میلیارد دلار و به بدترین وضعیت خود از سال ۲۰۱۲ تاکنون رسید. بر اساس گزارش صندوق بودجه کنگره، کسری سال جاری به ۹۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
بعد از ۴ سال مازاد در بودجه دولت بیل کلینتون، جنگ جورج بوش علیه عراق بودجه فدرال را به خطر انداخت.
در دوران اوباما بحران مالی در سال ۲۰۸۸ با حمایت قوی دولت روبرو شد، اما حسابها به شکل چشمگیری رو به زوال نهادند که این امر به ظهور «حزب چای» انجامید، این حزب یک جنبش سیاسی است که به رسیدن ترامپ به قدرت منجر شد.
گفتنی است با بهبود وضعیت اقتصاد و درگیریهای اوباما در کنگره در خصوص کاهش هزینههای عمومی، آمریکا در سالهای پایانی دولت اوباما شاهد کاهش کسری بودجه بود.
مهمترین دلیل کسری مزمن در آمریکا، پیری جمعیت و افزایش هزینههای بازنشستگی و بهداشتی در این کشور است.
جروم پاول رئیس بانک مرکزی آمریکا در این باره گفت: «بدهی شرکتها به ۹۰۰۰ میلیارد دلار رسیده که خطری برای اقتصاد کلان کشور بهشمار میرود».
آمادگی پاکستان برای حملهی «نزدیکالوقوع» هندhttps://persian.aawsat.com/%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86/5138276-%D8%A2%D9%85%D8%A7%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D9%BE%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AD%D9%85%D9%84%D9%87%E2%80%8C%DB%8C-%D9%86%D8%B2%D8%AF%DB%8C%DA%A9%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%88%D9%82%D9%88%D8%B9-%D9%87%D9%86%D8%AF
نیروهای شبهنظامی هند در منطقه بازار شهر سریناگر در ایالت جامو و کشمیر هند نگهبانی میدهند – ۲۸ آوریل ۲۰۲۵ (AFP)
پاکستان روز چهارشنبه اعلام کرد که «اخبار اطلاعاتی موثقی» دریافت کرده که نشان میدهد هند قصد دارد بهزودی حملهای نظامی انجام دهد. پاکستان هشدار داد که در صورت وقوع این حمله پاسخ قاطعی خواهد داد. این خبر در حالی منتشر میشود که نگرانیها دربارهی تشدید تنش میان دو کشور بهدنبال حملهای که منجر به کشته شدن ۲۶ نفر در کشمیر شد، رو به افزایش است.
روابط میان این دو همسایهی مجهز به سلاح هستهای پس از آن رو به وخامت گذاشت که دهلینو، اسلامآباد را مسئول حملهی هفتهی گذشته در پاهالگام در بخش هندی کشمیر دانست؛ حملهای که مرگبارترین حمله به غیرنظامیان در این منطقه در ۲۵ سال گذشته بوده است. یک منبع ارشد دولتی به خبرگزاری فرانسه گفت که نخستوزیر هند، نارندرا مودی، در جلسهای غیرعلنی در روز سهشنبه «اختیارات کامل» را به ارتش برای واکنش به این حمله داده است.
دولت پاکستان هرگونه دخالت در حملهی کشمیر را رد کرد. عطاءالله طارر، وزیر اطلاعات پاکستان، در بیانیهای که بامداد چهارشنبه منتشر شد، گفت: «هرگونه اقدام تهاجمی با پاسخ قاطع مواجه خواهد شد.» او افزود: «پاکستان اطلاعات اطلاعاتی موثقی در اختیار دارد که نشان میدهد هند ظرف ۲۴ تا ۳۶ ساعت آینده با استفاده از حادثهی پاهالگام، که بهانهای بیاساس است، قصد دارد حملهی نظامی انجام دهد.» با این حال، اسحاق دار، وزیر امور خارجهی پاکستان، تأکید کرد که کشورش آغازگر هیچ حملهای نخواهد بود.
سران چند کشور جهان نگرانی عمیق خود را ابراز کرده و از این دو همسایه که در گذشته چندین جنگ با یکدیگر داشتهاند، خواستند که خویشتنداری نشان دهند. منطقهی کشمیر با جمعیتی حدود ۱۵ میلیون نفر که اکثراً مسلمان هستند، میان پاکستان و هند تقسیم شده، ولی هر دو کشور کل این منطقه را متعلق به خود میدانند.
حدود ۱.۵ میلیون نفر در نزدیکی خط آتشبس در سمت پاکستانی مرز زندگی میکنند. بسیاری از ساکنان این مناطق، در حال آمادهسازی پناهگاههای زیرزمینی ساده با دیوارهای گِلی تقویتشده با بتن هستند. محمد جوید، مردی ۴۲ ساله در روستای چاکوتی، به خبرگزاری فرانسه گفت: «در حال تمیز کردن پناهگاه هستیم تا اگر دشمن ناگهان حمله کرد، غافلگیر نشویم و بتوانیم جان بچههایمان را نجات دهیم.»
تبادل آتش
ارتش هند روز چهارشنبه اعلام کرد که برای ششمین شب متوالی با نیروهای پاکستانی در امتداد خط آتشبس تبادل آتش داشته است. این منطقهی بهشدت نظامیشده دارای پایگاههایی در ارتفاعات بالای کوههای هیمالیا بوده و مرز واقعی کشمیر محسوب میشود. یک منبع امنیتی پاکستانی نیز به خبرگزاری فرانسه گفت که روز سهشنبه دو پهپاد را که به حریم هوایی پاکستان وارد شده بودند، ساقط کردهاند.
تنشها در هفتهی پس از حملهی پاهالگام از جمله رد و بدل شدن اتهامات، اقدامات دیپلماتیک، اخراج اتباع کشور مقابل و بستن گذرگاههای مرزی بهسرعت بالا گرفته است.
بالگرد نظامی هند بر فراز آسمان سریناگر در منطقه جامو و کشمیر هند – ۲۸ آوریل ۲۰۲۵ (AFP)
مودی هفتهی گذشته وعده داد که عاملان این حمله و پشتیبانان آنها را تحت تعقیب قرار خواهد داد. او پنجشنبه گفت: «به همهی جهان میگویم: هند هویت هر تروریست و حامیاش را شناسایی خواهد کرد، آنها را تعقیب و مجازات خواهد کرد... حتی اگر تا دوردستترین نقاط زمین بروند، تعقیبشان میکنیم.»
این اظهارات نگرانیها را دربارهی تشدید تنش نظامی بیشتر کرده است.
وزارت امور خارجهی آمریکا اعلام کرد که وزیر مارکو روبیو بهزودی با همتایان پاکستانی و هندی خود تماس خواهد گرفت تا آنها را به «عدم تشدید وضعیت» ترغیب کند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز سهشنبه با شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان، و سوپرامانیام جایشانکار، وزیر خارجهی هند، تماس گرفت و طبق گفتهی سخنگوی او، آمادگی خود را برای «میانجیگری جهت کاهش تنش» اعلام کرد. دفتر نخستوزیر پاکستان بعداً اعلام کرد که شهباز شریف از گوترش خواسته «هند را به خویشتنداری ترغیب کند» و تأکید کرده که در صورت اقدام نسنجیدهی هند، پاکستان از «حاکمیت و تمامیت ارضیاش با تمام قوا دفاع خواهد کرد».
پوسترهای افراد تحت تعقیب
هند و پاکستان از زمان استقلال از حکومت بریتانیا در سال ۱۹۴۷ بر سر منطقهی کشمیر با یکدیگر مناقشه دارند؛ زمانی که مرزها خانوادههایی را از هم جدا کرد که نسلها در کنار هم زندگی میکردند. در بخش تحت کنترل هند، شورشیان از سال ۱۹۸۹ برای استقلال یا پیوستن به پاکستان دست به قیام زدهاند.
گشتهای ارتش هند در حال حرکت به سمت هاباتنار در منطقه انانتناگ در جنوب کشمیر – ۲۹ آوریل ۲۰۲۵ (AFP)
پلیس هند پوسترهایی از سه مرد منتشر کرده که به اتهام اجرای حملهی کشمیر تحت تعقیباند. دو نفر از آنها پاکستانی و یک نفر هندی است. هند میگوید آنها اعضای گروه «لشکر طیبه» هستند؛ گروهی که مقرش در پاکستان است و سازمان ملل آن را یک گروه تروریستی معرفی کرده است. همچنین برای اطلاعاتی که منجر به دستگیری هر یک از آنها شود، پاداشی معادل دو میلیون روپیه (حدود ۲۳۵۰۰ دلار) در نظر گرفته شده و عملیات گستردهای برای بازداشت افراد مشکوک به ارتباط با این گروه آغاز شده است.
در آخرین مورد از تشدید تنشها در کشمیر، در حملهی پولواما در سال ۲۰۱۹ در منطقهی تحت کنترل هند، یک بمبگذار انتحاری با خودرو به کاروان نیروهای امنیتی حمله کرد که منجر به کشته شدن ۴۰ نفر و زخمی شدن ۳۵ تن شد. کمتر از دو هفته بعد، جنگندههای هندی حملاتی هوایی به خاک پاکستان انجام دادند.