فرانسه: نهادهای الجزایر محکم و قاطع هستند… تکرار سناریوی سودان بعید است

فرانسه: نهادهای الجزایر محکم و قاطع هستند… تکرار سناریوی سودان بعید است
TT

فرانسه: نهادهای الجزایر محکم و قاطع هستند… تکرار سناریوی سودان بعید است

فرانسه: نهادهای الجزایر محکم و قاطع هستند… تکرار سناریوی سودان بعید است

به نظر می‌رسد پاریس از پیشرفت اوضاع در الجزایر، کشوری که بنا به گفته منابع دیپلماتیک بلندپایه فرانسه روابط صمیمانه‌ای باهم دارند، اطمینان خاطر دارند.
به گزارش «الشرق الاوسط» به نقل از منابع مذکور، مقامات فرانسوی با در نظر داشتن تعدادی از موارد و عوامل، نگران تحولات این کشور نیستند. اولین مورد این است که «نهادها و مؤسسه‌های الجزایری محکم و ثابت‌قدم هستند»، در نتیجه نگرانی‌هایی در خصوص بروز اضطراب و فروپاشی قدرت و ساختارهای دولتی وجود ندارد.
گفتنی است محافل فرانسوی تکرار سناریوی تونس در سال ۲۰۱۱ (سقوط نظام و فرار زین الدین بن علی رئیس‌جمهور) را در مورد الجزایر امری بعید می‌دانند.
مورد دیگری که پاریس به آن اشاره دارد، این است که مقامات به تظاهرات با یک پیشنهاد سیاسی پاسخ دادند. بوتفلیقه پس از اعلام نامزدی خود برای انتخابات ریاست‌جمهوری، خواستار برگزاری کنفرانس ملی، اصلاح قانون اساسی، مبارزه با فساد، توزیع عادلانه ثروت و برگزاری انتخابات زودهنگام بدون نامزدی بوتفلیقه شد.
بنا به اظهارات منابع، این پیشنهاد مقامات ممکن است بر واکنش‌های جامعه مدنی و احزاب تأثیرگذار باشد.
ژان ایو لودریان وزیر خارجه روز گذشته گفت: «باید اجازه بدهیم پروسه انتخابات بدون دخالت خارجی، مسیر خود را طی کند». اما این موضع مانع «هوشیاری کامل» پاریس در خصوص اتفاقات الجزایر نمی‌شود.
به گزارش منابع آگاه هر یک نفر از بین ۱۰ فرانسوی به شکلی با الجزایر در ارتباطند. علاوه بر این پاریس الجزایر را یک کشور مرکزی در آفریقا و مدیترانه می‌داند که امنیت و ثبات آن، تأثیر بسزایی بر اوضاع لیبی، شمال آفریقا و دیگر کشورهای ساحل مدیترانه و همچنین مهاجرت دارد.
وزیر خارجه فرانسه افزود: الجزایر «یک مرحله مهم تاریخی» را پشت‌سر می‌گذارد و باید راهی برای خروج از این بحران پیدا کند.
به‌طور خلاصه می‌توان گفت «فرانسه نگران ثبات الجزایر نیست و واهمه‌ای از بازگشت به سال‌های خشونت در دهه ۹۰ و ضربه خوردن به ساختارهای دولتی این کشور ندارد، اما خواهان این مطلب است که از وقوع فاجعه جلوگیری و اجتناب شود».



فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
TT

فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵

 

کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین، روز دوشنبه تأکید کرد که واشنگتن از کی‌یف نخواهد خواست هیچ توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای پایان دادن به جنگ با روسیه مذاکره می‌کند، بپذیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کیلگ قرار است روز چهارشنبه وارد اوکراین شود و در جریان یک سفر سه‌روزه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کند.

سفر به کی‌یف، همزمان با مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض

این سفر در حالی انجام می‌شود که یک روز پیش از آن، روز سه‌شنبه، مذاکراتی میان مقامات ارشد آمریکایی و مذاکره‌کنندگان روس در عربستان سعودی برگزار خواهد شد. این مذاکرات اولین دور از گفت‌وگوهای مستقیم دو طرف از زمانی است که ترامپ، در اقدامی غیرمنتظره، موافقت خود را با آغاز تلاش‌ها برای صلح با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد.

کیلگ در این باره گفت که مقامات آمریکایی در حال انجام تلاش‌های هم‌زمانی برای نزدیک کردن مسکو و کی‌یف به میز مذاکره هستند، در حالی که او شخصاً مسئول تعامل با اوکراین است.

تصمیم نهایی با زلنسکی است

فرستاده ترامپ تأکید کرد که در نهایت، این زلنسکی است که باید تصمیم بگیرد آیا اوکراین هرگونه توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا در آن میانجی‌گری کند، خواهد پذیرفت یا نه.

او پس از دیدار با متحدان آمریکا در مقر ناتو در بروکسل، به خبرنگاران گفت: «تصمیم با اوکراینی‌هاست. این یک تصمیم اوکراینی خواهد بود.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «زلنسکی رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل است. این تصمیم‌ها باید توسط او گرفته شود و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به یک رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل تحمیل کند.»

کیلگ همچنین اظهار داشت که وظیفه او تسهیل دستیابی به توافقی است که تضمین‌های امنیتی محکمی برای حفظ استقلال اوکراین فراهم کند.

نگرانی اروپا از حاشیه‌نشینی در مذاکرات

رهبران اروپایی روز دوشنبه در پاریس گرد هم آمدند تا یک استراتژی مشترک تدوین کنند، زیرا نگران هستند که در این مذاکرات نادیده گرفته شوند.

کیلگ پیش‌تر گفته بود که اروپایی‌ها مستقیماً در مذاکرات حضور نخواهند داشت، اما می‌توانند در این روند مشارکت داشته باشند. او در این خصوص تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم منطقی یا عملی باشد که همه طرف‌ها پشت یک میز مذاکره بنشینند.»

تمام گزینه‌ها روی میز است

در همین حال، پیت هیگسیت، وزیر دفاع آمریکا، مطالبات اوکراین برای بازپس‌گیری تمامی اراضی خود و پیوستن به ناتو را غیرواقع‌بینانه توصیف کرد. اما کیلگ تأکید کرد که در مذاکرات «همه گزینه‌ها مطرح خواهد شد».

او همچنین احتمال داد که مذاکرات واشنگتن و مسکو به موضوعات گسترده‌تری درباره امنیت اروپا و جهان نیز بپردازد.

وی افزود: «فکر می‌کنم آنچه در این مذاکرات مطرح خواهد شد، هنوز مشخص نیست. اما اگر بحث به مسائل جهانی کشیده شود، تعجب نخواهم کرد.»

او همچنین به احتمال تلاش‌هایی برای قطع روابط روسیه با ایران، کره شمالی و چین اشاره کرد.

جنگ فرسایشی؛ هیچ طرفی پیروز مطلق نیست

کیلگ بر این باور است که پس از سه سال جنگ، هم روسیه و هم اوکراین آماده پایان دادن به درگیری هستند، زیرا هیچ‌کدام قادر به دستیابی به یک پیروزی قاطع در میدان نبوده‌اند.

او گفت: «در حال حاضر می‌توان احساس کرد که هر دو طرف خواهان پایان دادن به این وضعیت هستند.»

و ادامه داد: «وقتی خوب فکر کنید، این جنگ به هیچ وجه قابل ادامه دادن نیست.»