در ادامه تنش میان تهران و لندن بر سر توقیف نفتکش ایرانی، امروز و در تازهترین اظهارات مقامات ایرانی در این باره، عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت خارجه ایران از احضار سفیر بریتانیا به وزارت خارجه برای بار دوم خبر داد.
به گزارش الشرق الاوسط، این نفتکش را نیروی دریایی بریتانیا دو روز پیش در آبهای جبلالطارق توقیف کرد؛ منطقهای در جنوب اسپانیا که تحت حاکمیت بریتانیاست. دولت محلی جبلالطارق گفته نفتکش گریس یک در حال حمل نفت به سوریه بوده، اقدامی که نقض تحریمهای اتحادیه اروپاست.
ایلنا گزارش داد، عراقچی در نشست خبری اعلام اقدامات ایران در راستای نقض برجام، در خصوص نفتکش توقیف شده ایران گفت: این نفتکش حامل نفت ایران بوده و بخاطر ظرفیت بالا امکان عبور از کانال سوئز را نداشته و هدف این نفتکش علیرغم آنچه انگلیس گفته سوریه نبوده و هیچ قانونی اجازه نمیدهد به انگلیس که این نفتکش را متوقف کند و معتقدم به نوعی شاهد راهزنی دریایی هستیم.
عراقچی اعلام کرد: در همین رابطه سفیر انگلیس روز گذشته برای بار دوم به وزارت خارجه احضار شد و با سفیر اسپانیا نیز صحبت کردیم و وکلای ما هم اقدامات حقوقی را پیگیری خواهند کرد. امیدوار هستیم این مسئله با اقدامات دیپلماتیک حل شود.
علی ربیعی سخنگوی دولت ایران نیز در این نشست دربارهٔ نفتکش توقیفی گفت: انگلیس مدعی شده این اقدام را به نیابت از اتحادیه اروپا انجام داده در حالی که شاهد هستیم کشورهای اروپایی از این اقدام حمایت نکردند و این مسئله یک راهزنی دریایی است.
همزمان، محمدابراهیم رضایی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران دربارهٔ اقدام بریتانیا در توقیف نفتکش ایرانی در تنگه جبلالطارق به خبرگزاری ایلنا گفتهاست: «انگلیسیها را تنبیه میکنیم».
این نماینده اصولگرای مجلس اضافه کرد: میخواهند دایره تنش را از آمریکا به سمت بریتانیا بکشانند. او همچنین مدعی شدهاست که ۲ نفتکش ایرانی آزاد میشوند.
محمد ابراهیم رضایی اظهار کرد که «انگلیسیها اشتباه بزرگی مرتکب شدند و فریب آمریکا را خوردند؛ به دلیل اینکه خود آمریکاییها جرأت نمیکردند چنین رفتاری داشته باشند، این مأموریت را به انگلیسیها سپردند تا دایرهٔ تنش بین ایران و آمریکا را به کشورهای دیگر هم بکشانند».
سید محمدعلی موسوی جزایری عضو مجلس خبرگان رهبری ایران، در واکنش به اقدام بریتانیا در توقیف نفتکش حامل نفت ایران در تنگهٔ جبل الطارق، به خبرگزاری فارس اعلام کرد که انگلیس باید از اقدامات متقابل ایران بترسد.
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این زمینه اظهار کرد که بریتانیا اگر نفتکش ایرانی را رفع توقیف نکند، وظیفه دستگاههای مسئول، اقدام متقابل و توقیف یک نفتکش انگلیسی است.
از سوی دیگر، دولت روسیه روز جمعه ۵ ژوئیه/۱۴ تیر، توقیف نفتکش ایرانی توسط بریتانیا در تنگهٔ جبل الطارق را محکوم کرد.
تکرار واکنش ایران به نفتکش توقیفی: «مقصد بانياس نبود»
ايران؛ هيچ قانونى به انگليس اجازه توقيف اين كشتى را نمى دهد

تکرار واکنش ایران به نفتکش توقیفی: «مقصد بانياس نبود»

لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة