عبد المهدی: به سعودی اطمینان دادم که از خاک عراق به این کشور حمله نمی شود

نخست وزیر عراق در نشستی که «الشرق الاوسط» در آن شرکت کرد برخی افسران را به رفت و آمد در سفارت کشورهای خارجی متهم کرد

عبد المهدی: به سعودی اطمینان دادم که از خاک عراق به این کشور حمله نمی شود
TT

عبد المهدی: به سعودی اطمینان دادم که از خاک عراق به این کشور حمله نمی شود

عبد المهدی: به سعودی اطمینان دادم که از خاک عراق به این کشور حمله نمی شود

عادل عبد المهدی نخست وزیر عراق گفت روابط عراق و سعودی از استحکام برخوردار است.
او افزود که ملک سلمان خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در جریان سفر اخیرش به سعودی به خوبی ماموریت او برای تنش زدایی در منطقه را درک کردند.
این سخنان در دیدار با چند رسانه از جمله سه شبکه ماهواره ای عراق و «الشرق الاوسط» مطرح شد. او از «الشرق الاوسط» به عنوان «روزنامه مهم و بزرگ» یاد کرد.
عبد المهدی در پاسخ به سوال «الشرق الاوسط» گفت «موضع سعودی درباره نقش عراق در منطقه عالی بود. من با ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد دیدار و گفتگو کردم که بسیار شفاف و عمیق بود».
عبد المهدی خاطر نشان کرد «موضوع گفتگوها با پادشاه و ولیعهد درباره مسائل متعدد منطقه ای از جمله افزایش تنش بین آمریکا و ایران و تنش بین ایران و سعودی و اوضاع یمن بود».
او در ادامه گفت «سعودی دیدگاه خود را به طور شفاف درباره اوضاع منطقه مطرح کرد و می توان گفتم شواهد خوبی در باره برقراری آرامش وجود دارد».
عبد المهدی یادآور شد «دولت عراق پیش از این یعنی در دوره توقیف نفتکش ها بین انگلیس و ایران در زمینه برقراری آرامش نقش آفرینی کرده است. همین موجب تقویت نقش و اعتبار عراق در میان گروه های درگیر شد».
او درباره حمله به تاسیسات آرامکو سعودی و نتایج آن بر کل منطقه گفت «سعودی عراق را به حمله به تاسیسات نفتی آرامکو متهم نکرد. وقتی دیدگاه عراق را در این باره توضیح دادم آنها از ما تشکر کردند. ما به سعودی اطمینان دادیم که از عراق هیچ حمله ای به خاک سعودی انجام نخواهد شد».
عبد المهدی توضیح داد «ایجاد راهکار برای بحران یمن کلید حل تنش های منطقه است. امیدوارم به مرحله آتش بس و حل و فصل کامل مشکلات در آنجا برسیم. اظهارات امیدوارکننده ای از سوی سران سعودی در این باره مطرح شد. ما روابط خوبی با همه کشورها از جمله یمن و دولت پرزیدنت عبد ربه منصور هادی داریم. ما با جنبش (انصارالله) نیز در تماس هستیم. عراق از هیچ گروهی به ضرر گروه دیگری در یمن حمایت نمی کند. وظیفه ما انتقال پیام های سازنده است که می تواند به برقراری صلح منجر شود».
او در مورد انتقال عبد الوهاب الساعدی فرمانده نیروهای مبارزه با تروریسم به وزارت دفاع گفت «این تصمیم نهایی است. او فرمانده شجاع و شایسته ای است که در درگیری های متعددی شرکت داشته و زخمی شده است. اما وظیفه افسر پیروی از دستورات است نه اینکه به اوامر اعتراض کند یا اینکه آن را در رسانه ها مطرح کند».
او افزود «ما درصدد رد اعتبار نهاد نظامی هستیم. افسرانی در این نهاد هستند که به سفارت های خارجی رفت و آمد می کنند و ما باید قاطعانه با آنها برخورد کنیم»



فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
TT

فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵

 

کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین، روز دوشنبه تأکید کرد که واشنگتن از کی‌یف نخواهد خواست هیچ توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای پایان دادن به جنگ با روسیه مذاکره می‌کند، بپذیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کیلگ قرار است روز چهارشنبه وارد اوکراین شود و در جریان یک سفر سه‌روزه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کند.

سفر به کی‌یف، همزمان با مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض

این سفر در حالی انجام می‌شود که یک روز پیش از آن، روز سه‌شنبه، مذاکراتی میان مقامات ارشد آمریکایی و مذاکره‌کنندگان روس در عربستان سعودی برگزار خواهد شد. این مذاکرات اولین دور از گفت‌وگوهای مستقیم دو طرف از زمانی است که ترامپ، در اقدامی غیرمنتظره، موافقت خود را با آغاز تلاش‌ها برای صلح با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد.

کیلگ در این باره گفت که مقامات آمریکایی در حال انجام تلاش‌های هم‌زمانی برای نزدیک کردن مسکو و کی‌یف به میز مذاکره هستند، در حالی که او شخصاً مسئول تعامل با اوکراین است.

تصمیم نهایی با زلنسکی است

فرستاده ترامپ تأکید کرد که در نهایت، این زلنسکی است که باید تصمیم بگیرد آیا اوکراین هرگونه توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا در آن میانجی‌گری کند، خواهد پذیرفت یا نه.

او پس از دیدار با متحدان آمریکا در مقر ناتو در بروکسل، به خبرنگاران گفت: «تصمیم با اوکراینی‌هاست. این یک تصمیم اوکراینی خواهد بود.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «زلنسکی رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل است. این تصمیم‌ها باید توسط او گرفته شود و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به یک رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل تحمیل کند.»

کیلگ همچنین اظهار داشت که وظیفه او تسهیل دستیابی به توافقی است که تضمین‌های امنیتی محکمی برای حفظ استقلال اوکراین فراهم کند.

نگرانی اروپا از حاشیه‌نشینی در مذاکرات

رهبران اروپایی روز دوشنبه در پاریس گرد هم آمدند تا یک استراتژی مشترک تدوین کنند، زیرا نگران هستند که در این مذاکرات نادیده گرفته شوند.

کیلگ پیش‌تر گفته بود که اروپایی‌ها مستقیماً در مذاکرات حضور نخواهند داشت، اما می‌توانند در این روند مشارکت داشته باشند. او در این خصوص تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم منطقی یا عملی باشد که همه طرف‌ها پشت یک میز مذاکره بنشینند.»

تمام گزینه‌ها روی میز است

در همین حال، پیت هیگسیت، وزیر دفاع آمریکا، مطالبات اوکراین برای بازپس‌گیری تمامی اراضی خود و پیوستن به ناتو را غیرواقع‌بینانه توصیف کرد. اما کیلگ تأکید کرد که در مذاکرات «همه گزینه‌ها مطرح خواهد شد».

او همچنین احتمال داد که مذاکرات واشنگتن و مسکو به موضوعات گسترده‌تری درباره امنیت اروپا و جهان نیز بپردازد.

وی افزود: «فکر می‌کنم آنچه در این مذاکرات مطرح خواهد شد، هنوز مشخص نیست. اما اگر بحث به مسائل جهانی کشیده شود، تعجب نخواهم کرد.»

او همچنین به احتمال تلاش‌هایی برای قطع روابط روسیه با ایران، کره شمالی و چین اشاره کرد.

جنگ فرسایشی؛ هیچ طرفی پیروز مطلق نیست

کیلگ بر این باور است که پس از سه سال جنگ، هم روسیه و هم اوکراین آماده پایان دادن به درگیری هستند، زیرا هیچ‌کدام قادر به دستیابی به یک پیروزی قاطع در میدان نبوده‌اند.

او گفت: «در حال حاضر می‌توان احساس کرد که هر دو طرف خواهان پایان دادن به این وضعیت هستند.»

و ادامه داد: «وقتی خوب فکر کنید، این جنگ به هیچ وجه قابل ادامه دادن نیست.»