تلاش برای برنامه ریزی راهبردی در راستای تکامل مدل امنیت غذایی و تامین زنجیره های تامین مواد غذایی در سعودی ، در راستاى رسیدن به امنیت غذایی پایدار یکی از اهداف سند چشم انداز ۲۰۳۰ ادامه دارد.
سازمان امور بندری سعودی (موانیء) و شرکت سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی (سالک) روز پنجشنبه (۲۳ ژوئیه) توافقنامه ای در راستای احداث پایانه واردات و صادرات و پردازش غلات امضا کردند. این پایانه بزرگ ترین پایانه در خاورمیانه خواهد بود. شرکت سالک وابسته به صندوق سرمایه گذاری عمومی است.
اقدامات اساسی در راستای تامین غلات با توجه دولت به تولید غلات و نیازمندی های غذایی اصلی همزمان شده است.
چندین برنامه برای خصوصی سازی کارخانه های آرد وابسته به دولت در سال جاری اجرا می شود که منجر به بالا رفتن کیفیت و تحول در بخش تولید و کیفیت خدمات می گردد.
توافقنامه برای احداث بزرگ ترین پایانه صادرات غلات در سعودی زیر نظر مهندس عبد الرحمان الفضلی رییس هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی (سالک) و مهندس صالح الجاسر وزیر حمل و نقل و رییس هیات مدیره سازمان موانیء امضا شد.
مساحت سیلوی تولید غلات ۳۱۳ هزار متر مربع است و در بندر تجاری ینبع واقع در ساحل دریای سرخ در غرب سعودی قرار دارد.
این پایانهی با ظرفیت ۵ میلیون تن در سال در دو مرحله احداث می شود.
مهندس الفضلی وزیر محیط زیست و آب و کشاورزی روز پنجشنبه در بیانیه ای گفت «این توافقنامه برای همکاری ۳۰ ساله امضا شده است و یکی از زنجیره های تامین مواد غذایی در کشور به حساب می آید. این طرح به منظور سرعت بخشی در فراهم کردن غلات اصلی در سعودی اجرا می شود. این پایانه اولین پایانه ویژه غلات در کشور است».
الفضلی یادآور شد «شرکت سالک با استناد به موقعیت جغرافیایی و زیر ساختارهای بنادر کشور راهکارهای بیشتری برای توزیع مواد غذایی در سعودی ایجاد و سعودی را به کشورهای تولید کننده غلات در جهان وصل می کند».
از سوی دیگر، مهندس الجاسر وزیر حمل و نقل گفت هدف این طرح ساخت اولین پایانه استراتژیک منطقه برای واردات و صادرات و پردازش غلات در سعودی است که از موقعیت ویژه ای نیز برخوردار می باشد. این پایانه در بندر تجاری ینبع در ساحل دریای سرخ قرار دارد و به علت نزدیکی جغرافیایی به بازارهای داخلی و منطقه در کشورهای حوزه دریای سرخ و شاخ آفریفا حائز اهمیت است».
الجاسر افزود «این همکاری سازنده با توجه به نقش کلیدی بنادر و خدمات لجستیکی این اماکن انجام می شود. بنادر در راستای توانمندسازی صنایع و بخش های گوناگون از جمله امنیت غذایی فعالیت می کنند».
او توضیح داد «احداث این پایانه در راستای اهداف راهبردی سازمان بنادر کشور برای استفاده حداکثری از ظرفیت عظیم بنادر سعودی و افزایش ۹۰ درصدی سرمایه گذاری بخش خصوصی در بخش بنادر تا ۲۰۳۰ قرار دارد. نقش آفرینی بخش خصوصی می تواند منجر به راه اندازی طرح های گوناگون توسعه و در نتیجه رشد اقتصادی و تقویت فضای سرمایه گذاری و تجارت در کشور شود».
الجاسر گفت «احداث این پایانه منجر به پویایی بیشتر بندر ینبع و جذب بیشتر کشتی ها و مبادلات تجاری دریایی بین المللی و جذب سرمایه گذاری ها در بخش خدمات لجستیکی می شود».