وزارت خارجه آمریکا به الشرق الاوسط: برخی از سیاستمداران عراقی عروسک‌های تهران هستند

این وزارتخانه خواستار محافظت از تظاهرکنندگان، پاسخگوکردن کسانی که آنها را هدف قرار داده و پایان دادن به فساد شد

وزارت خارجه آمریکا به الشرق الاوسط: برخی از سیاستمداران عراقی عروسک‌های تهران هستند
TT

وزارت خارجه آمریکا به الشرق الاوسط: برخی از سیاستمداران عراقی عروسک‌های تهران هستند

وزارت خارجه آمریکا به الشرق الاوسط: برخی از سیاستمداران عراقی عروسک‌های تهران هستند

کریستین جیمز سخنگوی عربی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: بسیاری از افراد طبقه سیاسی در عراق عامل تهران و عروسک‌های ایران هستند که هر طور که بخواهد آنها را حرکت می‌دهد و اعتراضات و تظاهراتی که در شهرها و استان‌های عراقی انجام می‌شود، در واقع اعتراض به هژمونی ایران در عراق است که به‌طور مداوم برای چیره شدن بر جنبه‌های سیاسی و اقتصادی تلاش و به افزایش تنش و خشونت کمک می‌کند.
جیمز در مصاحبه با الشرق الاوسط تأکید کرد که رژیم در تهران می‌خواهد زندگی اقتصادی عراق را از بین ببرد و عراقی‌ها از واردات محصولات کشاورزی ایران با قیمت کمتر از قیمت بازار خسته شده‌اند و باعث ناراحتی کشاورزان عراقی شده‌است.
وی همچنین ایران را به ارسال داروهای تقلبی و غیرقانونی به عراق متهم کرد و گفت هدف نهایی تهران بی‌ثبات ساختن عراق و تسلط بر همه جنبه‌های زندگی در آن است.
این سخنگو تأکید کرد: ایالات متحده آمریکا در کنار مردم عراق ایستاده‌است، مردمی که صدها هزار نفر از آنها از اکتبر سال گذشته (۲۰۱۹) با صدای اعتراضی بلند بر علیه هژمونی ایران و فساد طبقه سیاسی، به خیابان‌ها آمده‌اند.
او خواستار پاسخگویی شخصیت‌های مسبب خشونت و همچنین رهبرانی که نتوانستند اقدامات عملی برای حمایت از حق آزادی بیان و اعتراضات مسالمت آمیز انجام دهند، شد.
وی از دولت عراق خواست که اصلاحات بیشتری را انجام دهد و اقدامات فوری در قبال حملات شبه نظامیان و گروه‌های بی‌پایه و بی ریشه در عراق علیه عراقی‌های معترض مسالمت آمیز اتخاذ کند.
وی افزود: «منطقی نیست که عاملان همچنان از مصونیت مجازات برخوردار هستند. شخصیت‌های سیاسی که خشونت وحشتناک و حمله با گلوله‌های جنگی علیه معترضان را سبب شده‌اند، و رهبران دولتی که نتوانسته‌اند برای محافظت از حق آزادی بیان و اجتماع مسالمت آمیز قدم بردارند، باید پاسخگو باشند».
وی توضیح داد که دولت آمریکا می‌خواهد که آمریکا و عراق در قالب یک طرح امنیتی قوی، طبیعی و دوجانبه شامل اعزام مشاوران و تهیه سیستم‌های تسلیحاتی با کیفیت بالا گرد هم آیند.
جیمز با تأکید بر اینکه امنیت پایه و اساس ثبات است، گفت این امر همان چیزی است که شرایط لازم را برای رشد اقتصادی و رونق فراهم می‌آورد.
وزارت‌خارجه آمریکا روز پنجشنبه ۳۰ مرداد گفت «از ترور فعالان جامعه مدنی در عراق و حملات به تظاهر کنندگان در بغداد و بصره خشمگین است. ما از دولت عراق می‌خواهیم، جهت حسابرسی از شبه‌نظامیان، اوباش و باندهای جنایی اقدامات فوری اتخاذ کند. این اوباش و شبه‌نظامیان به عراقیانی که از حق تظاهرات مسالمت‌آمیز استفاده می‌کنند، حمله می‌کنند».
مصطفی الکاظمی در بدو ورود به واشنگتن مورد استقبال ویژه قرار گرفت، به طوری که دولت آمریکا جاده‌های منتهی به هتل محل سکونت وی را مسدود کرد.
 شماری از سیاستمداران و مقامات آمریکایی در استقبال از الکاظمی، مانند جرد کوشنر داماد و مشاور ترامپ دیده شدند.
دولت آمریکا از الکاظمی خواسته‌است تا یک روز دیگر سفر خود به واشنگتن را تمدید کند، تا بتواند با بیشترین تعداد مقامات آمریکایی و سیاستمداران در کنگره از دو حزب جمهوریخواه و دموکرات دیدار کند.
قرار است وی با نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان نیز دیدار کند. او دیروز با کمیته روابط خارجی این مجلس دیدار کرده بود.
از سوی دیگر، فؤاد حسین وزیر امور خارجه عراق روز گذشته در سمینار مجازی مؤسسه صلح ایالات متحده گفت که مذاکرات با رئیس‌جمهور ترامپ و دولت آمریکا بر امنیت، اصلاحات و تغییر شکل روابط متمرکز شده‌است و دو طرف به تفاهم‌های بسیاری رسیده‌اند که در آینده نزدیک پیامدهای مثبت آن برای دو کشور را در پی خواهد داشت.
حسین ادامه داد، وضعیت امنیتی در عراق به آن وخامت و سختی نیست که ۳ سال پیش، هنگامی که «داعش» بسیاری از مناطق عراق را کنترل می‌کرد، اما او هشدار داد که تهدید این سازمان هنوز وجود دارد.
حسین در مورد شبه نظامیان نیز گفت: «آنها باید بخشی از نیروهای عراقی باشند.. اگر در خارج از چارچوب حکومت عراق فعالیت کنند، این بدان معنی است که آنها علیه دولت هستند. در پایان، من فکر می‌کنم جایی برای گروه‌هایی که به دیپلمات‌ها حمله می‌کنند وجود نخواهد داشت».
 



فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
TT

فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵

 

کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین، روز دوشنبه تأکید کرد که واشنگتن از کی‌یف نخواهد خواست هیچ توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای پایان دادن به جنگ با روسیه مذاکره می‌کند، بپذیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کیلگ قرار است روز چهارشنبه وارد اوکراین شود و در جریان یک سفر سه‌روزه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کند.

سفر به کی‌یف، همزمان با مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض

این سفر در حالی انجام می‌شود که یک روز پیش از آن، روز سه‌شنبه، مذاکراتی میان مقامات ارشد آمریکایی و مذاکره‌کنندگان روس در عربستان سعودی برگزار خواهد شد. این مذاکرات اولین دور از گفت‌وگوهای مستقیم دو طرف از زمانی است که ترامپ، در اقدامی غیرمنتظره، موافقت خود را با آغاز تلاش‌ها برای صلح با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد.

کیلگ در این باره گفت که مقامات آمریکایی در حال انجام تلاش‌های هم‌زمانی برای نزدیک کردن مسکو و کی‌یف به میز مذاکره هستند، در حالی که او شخصاً مسئول تعامل با اوکراین است.

تصمیم نهایی با زلنسکی است

فرستاده ترامپ تأکید کرد که در نهایت، این زلنسکی است که باید تصمیم بگیرد آیا اوکراین هرگونه توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا در آن میانجی‌گری کند، خواهد پذیرفت یا نه.

او پس از دیدار با متحدان آمریکا در مقر ناتو در بروکسل، به خبرنگاران گفت: «تصمیم با اوکراینی‌هاست. این یک تصمیم اوکراینی خواهد بود.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «زلنسکی رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل است. این تصمیم‌ها باید توسط او گرفته شود و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به یک رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل تحمیل کند.»

کیلگ همچنین اظهار داشت که وظیفه او تسهیل دستیابی به توافقی است که تضمین‌های امنیتی محکمی برای حفظ استقلال اوکراین فراهم کند.

نگرانی اروپا از حاشیه‌نشینی در مذاکرات

رهبران اروپایی روز دوشنبه در پاریس گرد هم آمدند تا یک استراتژی مشترک تدوین کنند، زیرا نگران هستند که در این مذاکرات نادیده گرفته شوند.

کیلگ پیش‌تر گفته بود که اروپایی‌ها مستقیماً در مذاکرات حضور نخواهند داشت، اما می‌توانند در این روند مشارکت داشته باشند. او در این خصوص تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم منطقی یا عملی باشد که همه طرف‌ها پشت یک میز مذاکره بنشینند.»

تمام گزینه‌ها روی میز است

در همین حال، پیت هیگسیت، وزیر دفاع آمریکا، مطالبات اوکراین برای بازپس‌گیری تمامی اراضی خود و پیوستن به ناتو را غیرواقع‌بینانه توصیف کرد. اما کیلگ تأکید کرد که در مذاکرات «همه گزینه‌ها مطرح خواهد شد».

او همچنین احتمال داد که مذاکرات واشنگتن و مسکو به موضوعات گسترده‌تری درباره امنیت اروپا و جهان نیز بپردازد.

وی افزود: «فکر می‌کنم آنچه در این مذاکرات مطرح خواهد شد، هنوز مشخص نیست. اما اگر بحث به مسائل جهانی کشیده شود، تعجب نخواهم کرد.»

او همچنین به احتمال تلاش‌هایی برای قطع روابط روسیه با ایران، کره شمالی و چین اشاره کرد.

جنگ فرسایشی؛ هیچ طرفی پیروز مطلق نیست

کیلگ بر این باور است که پس از سه سال جنگ، هم روسیه و هم اوکراین آماده پایان دادن به درگیری هستند، زیرا هیچ‌کدام قادر به دستیابی به یک پیروزی قاطع در میدان نبوده‌اند.

او گفت: «در حال حاضر می‌توان احساس کرد که هر دو طرف خواهان پایان دادن به این وضعیت هستند.»

و ادامه داد: «وقتی خوب فکر کنید، این جنگ به هیچ وجه قابل ادامه دادن نیست.»