۵ توصیه رئیس شورای بانوان B20 در مورد اشتغال زنان

رانیا نشار به الشرق الاوسط گفت که ریاست دوره‌ای سعودی بر G20 به پیشرفت اصلاحات در زمینه برابری جنسیتی کمک کرد



رانیا نشار رئیس شورای سرمایه‌گذاری بانوان در گروه ارتباطات سرمایه‌داری سعودی B20 و مدیرعامل شرکت گروه مالی سامبا (الشرق الاوسط)
رانیا نشار رئیس شورای سرمایه‌گذاری بانوان در گروه ارتباطات سرمایه‌داری سعودی B20 و مدیرعامل شرکت گروه مالی سامبا (الشرق الاوسط)
TT

۵ توصیه رئیس شورای بانوان B20 در مورد اشتغال زنان



رانیا نشار رئیس شورای سرمایه‌گذاری بانوان در گروه ارتباطات سرمایه‌داری سعودی B20 و مدیرعامل شرکت گروه مالی سامبا (الشرق الاوسط)
رانیا نشار رئیس شورای سرمایه‌گذاری بانوان در گروه ارتباطات سرمایه‌داری سعودی B20 و مدیرعامل شرکت گروه مالی سامبا (الشرق الاوسط)

رانیا نشار رئیس شورای سرمایه‌گذاری بانوان در گروه ارتباطات سرمایه‌داری سعودی B20، با تأکید بر اینکه پیشرفت اصلاحات در ایجاد برابری در رفتار با زنان، به برجسته سازی پتانسیل کامل آنها در زمینه کار کمک می‌کند، گفت: این شورا تلاش کرد تا سیاست گذاری مربوط به نابرابری جنسیتی و افزایش مشارکت زنان در تجارت را بررسی کند.
وی در مصاحبه با الشرق الاوسط گفت که شورای زنان تاجر از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا در ارائه پنج توصیه در مورد سیاست‌های مربوط به کار زنان به گروه بیست اقتصاد بزرگ جهان تلاش کرد.
او توضیح داد که گروه بازرگانی سعودی بیشترین درصد مشارکت زنان را در تیم‌های کاری نسبت به دوره قبلی ریاست ثبت کرده‌است.
نشار ادامه داد: «میزان مشارکت زنان ۴/۳۳٪ است که بیشتر آنها اهل سعودی هستند و میزان زنان سرپرست تیم‌های کاری برای اولین بار در تاریخ گروه تجاری به ۴۳٪ رسیده‌است».
نشار، که مدیرعامل شرکت گروه مالی سامبا نیز هست، در این گفتگو به تعدادی از چالش‌ها و تأثیر ویروس کرونا بر فعالیت زنان شاغل اشاره کرد و راه حل‌هایی برای توانمندسازی زنان مطرح کرد:

> مهم‌ترین توصیه‌های شما در گروه بازرگانی سعودی در حمایت اقتصادی از زنان چیست؟
- شورای سرمایه‌گذاری بانوان یک شورای منحصر به فرد است، زیرا برای اولین بار در دوره گروه بازرگانی سعودی تأسیس شد. این شورا به یک سری مسائل از جمله نابرابری جنسیتی و افزایش مشارکت زنان در تجارت، به ویژه در موقعیت‌های مدیریتی در همه کشورها رسیدگی می‌کند. این شورا همچنین علاقمند به رسیدگی به اقدامات سیاسی مربوط به نابرابری جنسیتی در هر گروه کاری است، زیرا می‌داند ۷۸ درصد اعضای شورا اعضای دیگر کارگروه‌ها نیز هستند. از جمله اولویت‌هایی که شورا بر آن متمرکز است، پیشبرد اصلاحات در زمینه رفتار برابر و مساوات با زنان است، به طریقی که به برجسته سازی پتانسیل کامل آنها در زمینه کار کمک می‌کند، همچنین ایجاد یک فضای مناسب برای کارآفرینی زنان، علاوه بر استفاده از رویکردی که تمرکز آن ایجاد همکاری مؤثر بین ذینفعان است. کار شورای زنان بازرگان از نظر کمک به ارائه توصیه‌های سیاست برای G20 از اهمیت زیادی برخوردار است، که شامل، نخست، دعوت از اعضای G20 برای حمایت از پیشرفت زنان و برجسته کردن پتانسیل کامل رهبری آنها، از طریق ترویج اصلاحات، ایجاد یک محیط فراگیر، اطمینان از دستمزدهای عادلانه و برابر و افزایش انعطاف‌پذیری در کار. دوم، اعضای G20 باید سیاست‌های برابری ملی را ارزیابی و اصلاح کنند تا اطمینان حاصل شود که از حقوق زنان و فرصت‌های برابر در دسترس آنها محافظت می‌کند. سوم، زنان در مشاغل آینده کمتر مشارکت می‌کنند، زیرا زنان در علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات کمتر از ۲۰ درصد از نقش‌های موجود در رایانش ابری، مهندسی، داده‌ها و هوش مصنوعی را دارند. چهارم، اعضای G20 باید یک نقشه راه جامع برای زنان در علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات با هدف افزایش مشارکت آنها در مشاغل مهارتی تهیه و اجرا کنند. پنجم، ضروری است اعضای G20 سیاست‌های مربوط به کارفرمایان را که اهداف و الزامات افشای شفاف را برای ارتقا زنان دارای پست‌های رهبری و دستیابی به حقوق برابر تعیین می‌کنند، اجرا کنند.

> به عنوان رئیس شورای اقدام زنان، مشارکت زنان سعودی در جلسات گروه‌های تجاری به ویژه و به‌طور کلی در بخش تجارت را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
- گروه بازرگانی سعودی مشتاق بود که زنان در تمام کشورهای G20 از بستری برای بیان نظرات خود برخوردار شوند. در راستای تعهد ما برای ارائه الگویی برای دیگران، گروه بازرگانی سعودی بیشترین درصد مشارکت زنان در تیم‌های کاری را نسبت به دوره‌های قبلی ریاست ثبت کرد، جایی که درصد شرکت کنندگان زن ۳۳٫۴ درصد است که بیشتر آنها سعودی هستند و درصد زنان رهبر تیم‌های کاری برای اولین بار در تاریخ گروه تجاری به ۴۳ درصد رسیده‌است. برای اولین بار در تاریخ گروه تداوم تجارت، شورای زنان تاجر تأسیس شد، زیرا در تهیه نقشه راه برای تقویت نقش زنان در تعدادی از زمینه‌ها کار می‌کرد و تلاش کرد علاوه بر توانمند سازی زنان در مسیر شغلی و دستیابی به فرصت‌های شغلی عادلانه، مشارکت زنان در بخش تجارت را حیاتی کند.
> بر اساس نتایج مطالعات شما، میزان ارزیابی تان در مورد تأثیر ویروس کرونا بر زنان شاغل چقدر است؟
- صدها میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل پیامدهای مستقیم ویروس کرونا، با محدودیت‌های شدیدی روبرو شدند و زنان به ویژه تحت تأثیر این ویروس قرار گرفتند. می‌خواهم برخی از آماری را که از زمان گسترش این بحران توجه ما را به خود جلب کرده‌است، برای شما ذکر کنم. زنان بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس هستند زیرا آنها ۷۰ درصد کارگران بخش‌های بهداشتی و اجتماعی را در سطح جهانی تشکیل می‌دهند. علاوه بر این، زنان بیشتری در مشاغل کم مزد کار می‌کنند که فاقد امنیت هستند و در برخورداری از حمایت اجتماعی با مشکل روبرو هستند و بسیاری از اخراجی‌های کارمندان در سراسر جهان، بخش خدمات از جمله خرده فروشی، مهمان نوازی و گردشگری که بخش زیادی از زنان را به کار می‌گیرد، را دربر گرفته‌است. کار زنان محدود به شغل آنها نیست، بلکه آنها وظایف خانه و خانواده را نیز به دوش می‌کشند، حتی قبل از شیوع بیماری همه گیر، زنان کارهای خانگی را بدون مزد انجام می‌دادند که سه برابر کارهایی است که مردان معمولاً انجام می‌دهند. به علاوه، بسیاری از خانواده‌ها مسئول آموزش بیشتر فرزندان خود شده‌اند.

> چالش‌های پیش روی زنان در فضای کسب و کار در دوره فعلی چیست؟
- زنان در طول بیماری همه گیر کورنا با چالش‌های زیادی روبرو بودند، زیرا تعطیلی مدارس در ابتدای همه‌گیری، بار مراقبت در خانه را بر دوش زنان گذاشت و محیط کار، سیاست‌ها و روش‌هایی که باید به منظور ارتقا نقش زنان و دستیابی آنها به موقعیت‌های رهبری ارائه شود، از مهمترین چالش‌های پیش روی بیشتر زنان در سراسر جهان است. زنان صاحبان مشاغل نیز از ابتدا در تأمین مالی مشاغل خود با مشکل روبرو بودند و با توجه به کندی اقتصادی فعلی، با خطر تعطیلی یا ورشکستگی روبرو خواهند شد. یکی از مراحل مهم در رفع این مشکل، ایجاد صندوق پاسخگویی به بحران برای زنان صاحب شرکت‌های خرد، کوچک و متوسط و ایجاد قانون مشخص توسط نهادهای نظارتی است که انواع تبعیض‌ها و سوگیری‌های مبتنی بر جنسیت را در تصمیم‌گیری‌های مربوط به اخراج از شغل در این بحران و بحران‌های آینده از بین می‌برد.

> چه راه حل‌هایی می‌تواند به زنان در پیشبرد شغل خود کمک کند؟
دسترسی زنان به فرصت‌های شغلی برابر به نتایج مثبت تجاری و اقتصادی کمک می‌کند. همچنین با دستیابی به مجموعه استعدادهای وسیع و پرورش نوآوری و بهره‌وری شرکت‌ها، تولید اقتصادی را افزایش می‌دهد. شورای زنان تاجر به دنبال سرعت بخشیدن به رویه‌های دولت برای اطمینان از همبستگی در زمینه تجارت بین زن و مرد است. یکی از اولویت‌هایی که شورای کار بر آن متمرکز شده‌است، پیشبرد اصلاحات در زمینه رفتار برابر با زنان است، به روشی که به برجسته سازی پتانسیل کامل آنها در زمینه کار کمک می‌کند. همچنین ایجاد یک فضای امکان‌پذیر برای کارآفرینی زنان و استفاده از رویکردی که در ایجاد همکاری مؤثر بین ذینفعان متمرکز است، نیز دخیل است.

> چگونه می‌توانیم سطح تنوع جنسیتی را در محیط‌های کسب و کار ارتقا دهیم، شکاف دستمزد جنسیتی موجود و تبعیض را برطرف کنیم؟
- تمرکز ما بر روی پر کردن شکاف جنسیتی موجود است، که اگر امروز اقدامی انجام نشود، همچنان بیشتر خواهد شد، زیرا شرکت‌ها و سیاست گذاران باید با هم کار کنند تا فرصت‌های برابر را تضمین کنند و زمینه را برای موفقیت‌های بیشتر فراهم کنند. بر اساس این واقعیت، شورای زنان تاجر در حال تهیه توصیه‌های سیاست گذاری است که اولویت‌های فوری و میان مدت ناشی از شیوع اپیدمی در کشورهای G20 را برطرف می‌کند. ما با همکاری گروه کارگران "۲۰"، گروه زنان "W20" و سایر گروه‌های شرکت کننده در کشورهای G20، بیانیه مشترکی را در مرحله اولیه شیوع بیماری منتشر کردیم. این بیانیه اقدامات لازم برای حمایت از کارگران، به ویژه زنان را برجسته می‌کند، همچنین داده‌ها نشان می‌دهد که تنوع جنسیتی شامل سه دسته مختلف اشتغال، رشد شغلی و پیشرفت شغلی است. به همین دلیل، شورای زنان تاجر تأکید زیادی بر فرصت‌های برابر برای زنان در نیروی کار، ارتقای کارآفرینی در میان زنان و ابزارهای همکاری دارد، تا در هنگام تعیین سیاست‌ها صدای آنها شنیده شود. مهم‌تر از همه، توصیه‌های سیاست گذارانه ما همچنین حمایت از اجرای اهداف توسعه پایدار سازمان ملل است. با تشویق این تعهد برای اجرای دستور کار برابری جنسیتی و از بین بردن شکاف دستمزد، گروه بازرگانی سعودی اطمینان حاصل کرده‌است که زنان در همه کشورهای G20 از بستری برای بیان نظرات خود برخوردار هستند. در راستای تعهد ما برای ارائه الگوی دیگران، گروه بازرگانی سعودی بیشترین درصد مشارکت زنان در تیم‌های کاری را نسبت به دوره‌های قبلی ریاست ثبت کرد.

> چه توصیه‌هایی برای به تکاپو انداختن بخش‌های اقتصادی و توسعه ای اولویت دار که انتظار می‌رود به رهبران G20 ارائه شود، وجود دارد؟
- گروه بازرگانی سعودی در کوتاه مدت و بلند مدت نقش برجسته ای را ایفا می‌کند، در حالی که ما با تأثیر مالی ویروس کرونا و مسیر بهبودی از آن دست و پنجه نرم می‌کنیم. در ژوئیه گذشته، ما گزارش ویژه ای برای G20 صادر کردیم که شامل یک طرح شش ماده ای با هدف مبارزه با اپیدمی جهانی فعلی و پی ریزی پایه‌های لازم برای مقابله با تجدید حیات بیماری در آینده، از جمله «موج دوم» احتمالی آن است. این گزارش با همکاری تاجران و سازمان‌های برجسته چند جانبه در سراسر جهان تهیه شده‌است. گروه بازرگانی سعودی همچنین می‌خواست در مورد چگونگی حمایت دولت‌ها از بخش خصوصی در هنگام بحران، محافظت از اقتصاد و آمادگی برای بحران‌های آینده، از دنیای تجارت اجماع ایجاد کند. بیش از ۷۵۰ تاجر از کشورهای G20 و غیر از آن از جمله رهبران شرکت‌های چند ملیتی نظرات خود را ارائه داده‌اند، در کنار پاسخ فوری به همه‌گیری، ما نمی‌توانیم مسائل طولانی مدت را که باید حل شوند را از نظر دور داشته باشیم. در این زمینه، همه تیم‌های کاری گروه بازرگانی سعودی و شورای زنان تاجر در حال نهایی کردن توصیه‌های سیاستی ما هستند که در پایان ماه جاری به ریاست G20 ارائه می‌شود. این توصیه‌ها شامل تعدادی از بخش‌ها و موضوعاتی است که جامعه تجاری بین‌المللی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و نیاز به مشارکت دولت و همکاری نزدیک دارد.

> برجسته‌ترین نتایج گروه تجاری در G20 به‌طور کلی و شورای اقدام زنان در دستیابی به پایداری برای مقابله با بحران‌ها چیست؟
- گروه بازرگانی سعودی نیاز به یک رویکرد همکاری در نبرد جهانی علیه ویروس کرونا را تشخیص داد و این گروه همچنین بیانیه ای را منتشر کرد که شامل توصیه‌هایی برای بررسی تأثیر ویروس کرونا با هدف تعیین آنچه دولت‌ها باید در آینده برای ترسیم مسیر بهبود و آماده‌سازی برای بحران‌های آینده انجام دهند و گروه بازرگانی مجموعه ای از توصیه‌های عملی را برای رهبران G20 تدوین کرد که همه براساس دیدگاه‌های جامعه جهانی تجارت بود، بسیاری از آنها در زمان ارائه به رهبران G20 در اجلاس فوق‌العاده تصویب شد.

> فکر می‌کنید بحران کرونا روش‌های جدید کاری را به دولت‌ها، موسسات و شرکت‌ها دیکته کرده‌است؟ آیا روش‌های کاری می‌توانند مانند گذشته پس از پایان همه‌گیری به حالت عادی برگردند؟
- بله، البته، بحران نوظهور ویروس کرونا، مدل تجاری جدیدی را به دولت‌ها و شرکت‌های سراسر جهان تحمیل کرد و آنها را وادار به تصمیم‌گیری‌ها و اقدامات بی‌سابقه ای مانند آموزش و کار از راه دور کرد که به توسعه فضای جدیدی برای هر دو سیستم کمک کرد. این اقدامات نقش مؤثری در حرکت به سوی آینده وابسته به تحول دیجیتال برای انعطاف‌پذیری و قدرتمندتر شدن دارند که روند بازگشت تدریجی به سبک زندگی پیش از همه‌گیری را تسهیل می‌کند.



بندر ملک عبد العزیز سعودی را به ۶ بندر دنیا متصل می کند


خط کشتیرانی جدید در بهبود شاخص اتصال شبکه ناوبری دریایی سعودی با خدمات حمل و نقل بین المللی سهیم خواهد بود (وبسایت سازمان بنادر سعودی)
خط کشتیرانی جدید در بهبود شاخص اتصال شبکه ناوبری دریایی سعودی با خدمات حمل و نقل بین المللی سهیم خواهد بود (وبسایت سازمان بنادر سعودی)
TT

بندر ملک عبد العزیز سعودی را به ۶ بندر دنیا متصل می کند


خط کشتیرانی جدید در بهبود شاخص اتصال شبکه ناوبری دریایی سعودی با خدمات حمل و نقل بین المللی سهیم خواهد بود (وبسایت سازمان بنادر سعودی)
خط کشتیرانی جدید در بهبود شاخص اتصال شبکه ناوبری دریایی سعودی با خدمات حمل و نقل بین المللی سهیم خواهد بود (وبسایت سازمان بنادر سعودی)

شرکت «سفین» وابسته به گروه بنادر ابوظبی یک سرویس حمل و نقل دریایی جدید در بندر ملک عبد العزیز در دمام سعودی احداث کرده است. این خط کشتیرانی باعث افزایش داد و ستد و صادرات و واردات جهانی می شود و بندر ملک عبد العزیز را به ۶ بندر منطقه و جهان متصل می کند. این پروژه بنا به یک سند و با اتکا به عملیات ایمن و معتبر و موثر و پایدار اجرا می شود.
سازمان بنادر سعودی (موانی) چهارشنبه (۲۰ مارس) در بیانیه ای توضیح داد که این سرویس جدید در بندر ملک عبد العزیز سعودی را به بنادر موندرا و کاندلا و ناواشیوا در هند و بندر ام القصر در عراق و بندر حمد قطر و بندر خلیفه ابوظبی با سرویس های منظم هفتگی متصل می کند. ظرفیت این خط کشتیرانی ۳ هزار و ۷۰۰ کانتینر استاندارد اعلام شده است.
این بیانیه افزود «سازمان موانی با راه اندازی این سرویس جدید برای بهبود شاخص اتصال شبکه ناوبری دریایی سعودی با خدمات حمل و نقل بین المللی و افزایش توان رقابت پذیری بنادر سعودی و افزایش توان ارتباط بنادر سعودی با بنادر شرق و غرب می کوشد و این برنامه با اهداف استراتژی ملی حمل و نقل و خدمات لجستیکی تطابق دارد که در نظر دارد سعودی را به عنوان یکی از مراکز لجستیک دنیا و نقطه ارتباط بین سه قاره تبدیل کند».


رئیس IBM به «الشرق الاوسط» خبر داد: ظهور سریع سعودی در هوش مصنوعی

آرویند کریشنا، رئیس و مدیرعامل شرکت کامپیوترسازی (گتي)
آرویند کریشنا، رئیس و مدیرعامل شرکت کامپیوترسازی (گتي)
TT

رئیس IBM به «الشرق الاوسط» خبر داد: ظهور سریع سعودی در هوش مصنوعی

آرویند کریشنا، رئیس و مدیرعامل شرکت کامپیوترسازی (گتي)
آرویند کریشنا، رئیس و مدیرعامل شرکت کامپیوترسازی (گتي)

آرویند کریشنا، رئیس و مدیرعامل شرکت کامپیوترسازی IBM تأکید کرد که «پادشاهی عربی سعودی به سرعت در حال ظهور به عنوان یک پیشرو جهانی در زمینه هوش مصنوعی است».
آی‌بی‌ام، پیشرو جهانی در زمینه‌های ابر هیبریدی، هوش مصنوعی و خدمات مشاوره است که ژانویه گذشته، دفتر مرکزی جدید منطقه‌ای خود در شهر ریاض را به عنوان بخشی از استراتژی توسعه خود در پادشاهی و در تأیید تعهد خود به تسریع سفر تحول دیجیتال در سعودی افتتاح کرد.
کریشنا در مصاحبه با «الشرق الاوسط» گفت اعلام شرکت وی مبنی بر سرمایه‌گذاری بیش از ۲۰۰ میلیون دلاری در استعدادها و زیرساخت‌ها با ایجاد یک مرکز نرم‌افزاری جدید در ریاض، در راستای تحکیم حمایت آن از «Vision 2030» است که هدف آن تبدیل پادشاهی به یک مرکز فناوری جهانی پیشرو است.
وی با تأکید بر «مزایای منطقه‌ای» تأسیس مرکز نرم‌افزاری در ریاض، گفت: «پادشاهی سعودی به سرعت در حال ظهور به عنوان یک پیشرو جهانی در زمینه هوش مصنوعی و مرکز جدید آی‌بی‌ام نشان‌دهنده یک دستاورد بزرگ است».
این مرکز برای هدایت نوآوری در زمینه‌های داده، هوش مصنوعی و برنامه‌های پایداری با هدف تسریع توسعه مهارت‌ها و ایجاد مشاغل با کیفیت بالا برای متخصصان جوان فناوری اطلاعات در سعودی کار خواهد کرد.
تمرکز این مرکز بر نوآوری دیجیتال، توسعه محصول، مدیریت و طراحی برای تشویق ایجاد راه‌حل‌های قابل صادرات جهانی و غنی سازی زیرساخت‌های فن‌آوری در پادشاهی است.
کریشنا به اهمیت استراتژیک هوش مصنوعی اشاره کرد و توضیح داد که تأثیر اقتصادی آن در منطقه خاورمیانه تا سال ۲۰۳۰ حدود ۳۲۰ میلیارد دلار برآورد شده‌است.
او اپیش بینی کرد که «پادشاهی عربی سعودی با سودی بالغ بر ۱۳۵٫۲ میلیارد دلار، یعنی بیش از ۴۲ درصد از اندازه اقتصاد مرتبط با فناوری جدید، از مزایای بزرگی برخوردار شود».


رئیس آرامکو: حذف تدریجی نفت و گاز یک خیال پردازی است

أمين الناصر خلال حديثه في مؤتمر الطاقة «سيراويك» (من منصة إكس)
أمين الناصر خلال حديثه في مؤتمر الطاقة «سيراويك» (من منصة إكس)
TT

رئیس آرامکو: حذف تدریجی نفت و گاز یک خیال پردازی است

أمين الناصر خلال حديثه في مؤتمر الطاقة «سيراويك» (من منصة إكس)
أمين الناصر خلال حديثه في مؤتمر الطاقة «سيراويك» (من منصة إكس)

امین الناصر، مدیر عامل شرکت آرامکوی سعودی، حذف تدریجی نفت و گاز را نوعی خیال پردازی توصیف کرد و گفت که جدول زمانی کنونی برای انتقال انرژی «یک خیال» است، زیرا این امر مستلزم «بازنشانی» برنامه‌هایی برای جایگزینی سریع سوخت‌های فسیلی با منابع انرژی تجدیدپذیر است.
الناصر در اولین روز کنفرانس جهانی انرژی (سراویک) که در هیوستون در حال برگزاری است، افزود: تقاضای جهانی نفت تا مدتی در آینده به اوج خود نخواهد رسید، بنابراین، سیاست گذاران باید از سرمایه‌گذاری کافی در نفت و گاز برای تأمین مصرف اطمینان حاصل کنند و خیال حذف تدریجی سوخت‌های فسیلی را کنار بگذارند.
الناصر افزود که با وجود افزایش سرمایه‌گذاری، هنوز انرژی جایگزین در مقیاس بزرگ جایگزین هیدروکربن‌ها نشده‌است؛ همه اینها این دیدگاه را تقویت می‌کند که «اوج‌گیری نفت و گاز بعید است برای مدتی ادامه یابد، چه رسد به سال ۲۰۳۰».
بیشتر دولت‌ها در جهان برنامه‌هایی برای انتقال به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر دارند، اما بسیاری از کشورها به دلیل هزینه‌های بالایی که متحمل می‌شوند، زمان در نظر گرفته شده برای انتقال را تمدید کرده‌اند.
در این راستا، معاون اجرایی صنایع سنگین میتسوبیشی، امانوئل کاکاراس، پیش‌بینی کرد: اروپا و ایالات متحده بیش از یک تریلیون دلار برای ایجاد زیرساخت‌هایی هزینه خواهند کرد که استفاده گسترده از سوخت هیدروژن را به تنهایی امکان‌پذیر کند.
از این رو، الناصر بر اجرای مجدد طرح‌های انتقال انرژی جهانی تأکید کرد و گفت: تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۴ به رکورد جدید ۱۰۴ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.


اجاره خانه تورم فوریه در سعودی را به ۱.۸٪ رساند  

تلاش برای کنترل نرخ تورم در سعودی (الشرق الاوسط)
تلاش برای کنترل نرخ تورم در سعودی (الشرق الاوسط)
TT

اجاره خانه تورم فوریه در سعودی را به ۱.۸٪ رساند  

تلاش برای کنترل نرخ تورم در سعودی (الشرق الاوسط)
تلاش برای کنترل نرخ تورم در سعودی (الشرق الاوسط)

نرخ تورم سالانه در سعودی از ۱.۶ درصد در ماه ژانویه به ۱.۸ درصد در فوریه افزایش یافت و این جهش در شش ماه گذشته بی سابقه بوده که دلیل آن به افزایش ده درصدی اجاره خانه در سعودی در ماه فوریه بر می گردد.
سعودی همچنان کمترین نرخ تورم را در گروه ۲۰ دارد چون دولت سعودی اقدامات پیش دستانه برای کنترل قیمت ها اتخا‍ذ کرد و با تعیین سقف قیمت بنزین و افزایش بسته های حمایتی اجتماعی حجم ذخایر غذا در کشور را افزایش داد.
داده های سازمان آمار سعودی نشان می دهد که نرخ مسکن و آب و برق و گاز و سوخت افزایش ۸.۵ درصدی و قیمت مواد خوراکی و نوشیدنی افزایش ۱.۳ درصدی داشته است.
نرخ حمل و نقل ۰.۹ درصد و قیمت کالا و خدمات شخصی ۱.۱ درصد کاهش پیدا کرد.
سازمان آمار افزود نرخ اجاره تاثیر زیادی در افزایش نرخ تورم سالانه در ماه فوریه داشته است. قیمت اجاره مسکن در سعودی به دلیل افزایش ۹.۱ درصدی اجاره ویلا ده درصد افزایش پیدا کرده است. اجاره مسکن سهم ۲۱ درصدی از تورم دارد.
هزینه رستوران و هتل به دلیل افزایش ۲.۲ درصدی نرخ سرو غذا ۲.۵ درصد افزایش داشته است.
نرخ تفریح و برنامه های فرهنگی به دلیل افزایش ۶.۱ درصدی قیمت آفرهای تعطیلات و گردشگری افزایش ۱.۶ درصدی داشته است.
هزینه آموزش به دلیل افزایش ۴.۳ درصدی شهریه راهنمایی و دبیرستان ۱.۲ درصد افزایش داشته است.
میانگین تورم در سعودی در ۲۰۲۳، ۲.۳ درصد و در سال ۲۰۲۲، ۲.۵ بوده است.
وزارت دارایی سعودی پیش بینی کرده که نرخ تورم در سال ۲۰۲۴ به ۲.۲ درصد و در سال ۲۰۲۵ به ۲.۱ درصد و در سال ۲۰۲۶ به ۱.۹ درصد برسد.


پیش بینی مودیز: رشد ۵.۵٪ بخش غیر نفتی سعودی در ۲۰۲۴


 
مودیز گفت برنامه های سعودی برای تنوع اقتصادی در بهبودی بخش عملیاتی نظام بانکی سهیم است (الشرق الاوسط)
  مودیز گفت برنامه های سعودی برای تنوع اقتصادی در بهبودی بخش عملیاتی نظام بانکی سهیم است (الشرق الاوسط)
TT

پیش بینی مودیز: رشد ۵.۵٪ بخش غیر نفتی سعودی در ۲۰۲۴


 
مودیز گفت برنامه های سعودی برای تنوع اقتصادی در بهبودی بخش عملیاتی نظام بانکی سهیم است (الشرق الاوسط)
  مودیز گفت برنامه های سعودی برای تنوع اقتصادی در بهبودی بخش عملیاتی نظام بانکی سهیم است (الشرق الاوسط)

موسسه اعتبارسنجی مودیز پیش بینی کرد که رشد بخش غیر نفتی در سعودی در سال ۲۰۲۴ همچنان ادامه پیدا کرده و نرخ رشد این بخش با توجه به اجرای پروژه ها و افزایش قیمت نفت به ۵.۵ درصد خواهد رسید.
مودیز افزود چشم انداز بخش بانکی سعودی با توجه به ادامه رشد بخش غیر نفتی و شرایط مطلوب عملیاتی همچنان مثبت است.
این موسسه در گزارش خود با عنوان «چشم انداز بخش بانکی در سعودی: تداوم رشد غیر نفتی و شرایط مطلوب عملیاتی موتور محرکه پیش بینی مثبت» اضافه کرد «شتاب بخشیدن به اجرای برنامه تنوع اقتصادی به نفع بخش غیر نفتی سعودی است».
خبرگزاری «العالم العربی» افزود «این گزارش پیش بینی کرد تقاضا برای خطوط اعتباری پروژه های دولتی بالا باقی می ماند و همین باعث ادامه بهبودی عملکرد بخش استقراض و افزایش بهره بانکی می شود».
گزارش مودیز گفت وابستگی زیاد بانک ها به سپرده های دولت و افزایش تامین مالی بازار به دلیل افزایش بیمه همچنان عوامل ریسک هستند و به اینها باید احتمال افزایش تنش های ژئوپلیتیکی و کاهش بیشتر قیمت نفت را اضافه کرد.
مودیز خاطر نشان کرد «برنامه های دولت سعودی برای تنوع اقتصادی در بهبود بخش عملیاتی بانک ها سهیم است و این در حالی است که نیروی کار در سعودی افزایش پیدا می کند و بخش های اقتصادی نوین شکل می گیرند».
مودیز پیش بینی کرد «نرخ وام های ناقص در سعودی کاهش ۱.۵ درصدی پیدا خواهد کرد و این امر عمدتا به دلیل شرایط مطلوب عملیاتی و بالا بودن نمره اعتباری وام گیرندگان و افزایش پرشتاب خطوط اعتباری است. این عوامل باعث می شود که ریسک محدود باشد».
مودیز گفت نرخ بهره بانکی در سال جاری در حول و حوش ۱.۷ درصد باقی خواهد ماند و این رقم در دوران کرونا در ۲۰۲۰ به ۱.۴ درصد و در سپتامبر ۲۰۲۳ به ۱.۹ درصد رسید.
بنا به گزارش مودیز سپرده های کارگزاران منبع اصلی تامین مالی باقی خواهد ماند. نرخ بهره کنونی باعث کاهش تبدیل سپرده جاری به سپرده بلند مدت با هزینه بیشتر می شود.
مودیز خاطر نشان کرد رشد سپرده گذاری بیشتر خواهد شد. دولت همواره آمادگی و توانایی بالایی برای حمایت از بانک ها نشان داده است.


رشد ۱۶.۸۸٪ پهلوگیری کشتی های کانتینری در سعودی در فوریه


 
بندر صنعتی ملک فهد در الجبیل (وبسایت سازمان بنادر)
  بندر صنعتی ملک فهد در الجبیل (وبسایت سازمان بنادر)
TT

رشد ۱۶.۸۸٪ پهلوگیری کشتی های کانتینری در سعودی در فوریه


 
بندر صنعتی ملک فهد در الجبیل (وبسایت سازمان بنادر)
  بندر صنعتی ملک فهد در الجبیل (وبسایت سازمان بنادر)

سازمان بنادر سعودی (موانی) اعلام کرد تعداد کشتی های کانتینری ورودی به بنادر این کشور در ماه فوریه ۲۰۲۴ با افزایش ۱۶.۸۸ درصدی نسبت به مدت مشابه ۲۰۲۳ از ۱۹۷ هزار کشتی به ۲۲۷ هزار کشتی کانتینری رسید.
بنا به آمار موانی میزان تخلیه در بنادر سعوودی در ماه فوریه ۲۰۲۴ با افزایش ۱.۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته از ۲۳ میلیون تن به ۲۳.۳ میلیون تن رسید.
میزان تخلیه کالاها نزدیک ۸۳۱ هزار تن و کالاهای فله جامد ۳.۶ میلیون تن و کالاهای فله مایع ۱۲.۵ میلیون تن در ماه فوریه ۲۰۲۴ بوده و حجم تخلیه دام به ۸۹۹.۲ هزار راس دام رسید که نسبت به ۳۳۷.۲ هزار راس دام در مدت مشابه ۲۰۲۳ افزایش ۱۶۶.۶ درصدی داشته است.
روند دریانوردی در فوریه ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه ۲۰۲۳ افزایش ۱.۵۷ درصدی داشته و از ۸۹۳ کشتی به ۹۰۷ کشتی رسید. تعداد مسافران حمل و نقل دریایی از ۱۰۰.۹ هزار مسافر در سال ۲۰۲۳ با کاهش ۳۲.۸ درصدی به ۶۷.۷ هزار نفر در فوریه ۲۰۲۴ رسید. تعداد خودروها از طریق حمل و نقل دریایی با کاهش ۱۱.۱۲ درصدی از ۸۱.۵ هزار دستگاه خودرو در ۲۰۲۳ به ۷۲.۴ دستگاه خودرو در فوریه ۲۰۲۴ رسید.
تعداد کانتینرهای تخلیه شده در بنادر سعودی در ماه فوریه ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه پارسال با کاهش ۹.۸ درصدی از ۶۲۲.۸ هزار کانتینر به ۵۶۱.۴ هزار کانتینر رسید.
۱۵۲.۸ هزار کانتینر در بنادر سعودی در فوریه ۲۰۲۴ بارگیری شدند که نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳ که ۲۳۴.۷ هزار کانتینر بوده کاهش ۳۴.۸ درصدی داشته است.
تعداد کانتینرهای صادراتی که در سال ۲۰۲۳ به ۱۹۴.۱ هزار کانتینر رسید با کاهش ۶.۲۹ درصدی در سال ۲۰۲۴ حدود ۱۸۱.۹ هزار کانتینر بوده است.


سازمان ملل متحد به شهر مدینه منوره گواهینامه طلایی اعطا کرد

مدینه اولین شهر سعودی و عربی است که به این موفقیت دست یافته و سومین شهر در جهان است (واس)
مدینه اولین شهر سعودی و عربی است که به این موفقیت دست یافته و سومین شهر در جهان است (واس)
TT

سازمان ملل متحد به شهر مدینه منوره گواهینامه طلایی اعطا کرد

مدینه اولین شهر سعودی و عربی است که به این موفقیت دست یافته و سومین شهر در جهان است (واس)
مدینه اولین شهر سعودی و عربی است که به این موفقیت دست یافته و سومین شهر در جهان است (واس)

شهر مدینه منوره گواهینامه سطح طلایی برنامه شهرهای هدف توسعه پایدار (SDG Cities) وابسته به برنامه اسکان بشر ملل متحد (UN-Habitat) برای سکونتگاه‌های انسانی و توسعه شهری پایدار را دریافت کرد.
با این تحول، مدینه اولین شهر سعودی و عربی است که به این موفقیت دست یافته و سومین شهر در جهان است که فاز دوم از ۳ مرحله الزامات بین‌المللی برنامه را تکمیل می‌کند.
در همین راستا، مراسمی با حضور و حمایت شاهزاده سلمان بن سلطان بن عبدالعزیز، امیر منطقه مدینه و رئیس شورای توسعه منطقه ای، برگزار شد.
این مراسم با حضور شاهزاده سعود بن خالد بن فیصل، معاون امیر منطقه و مهندس فهد البلیشی، مدیر عامل این سازمان برپا شد.

شاهزاده سلمان بن سلطان گواهینامه سطح طلایی شهر مدینه را دریافت کرد (واس)

این دستاورد نشان دهنده دستیابی شهر مدینه به استانداردهای ارزیابی بین‌المللی برای داده‌های اساسی سازمان ملل در زمینه توسعه پایدار شهری است.

خیابان قباء یکی از مهم‌ترین نقاط دیدنی و گردشگرپذیر در مدینه (واس)

پیش از این، اداره توسعه منطقه مدینه گواهینامه نقره این برنامه را در سه‌ماهه اول سال گذشته (۲۰۲۳) دریافت کرده‌است.
این دستاورد موید دستیابی به جایگاه پیشرو از سوی مدینه در زمینه بومی سازی اهداف توسعه پایدار در سطوح بین‌المللی و داخلی است که در راستای استراتژی شهر هوشمند، با محوریت مردم و ساختن جامعه ای سرزنده بر اساس روش‌شناسی پایدار است.

این موفقیت نشان دهنده دستیابی مدینه به استانداردهای بین‌المللی در زمینه توسعه پایدار شهری است (واس)

این امر در چارچوب تلاش‌های همه دستگاه‌های دولتی برای ارتقای کیفیت زندگی مردم و غنی‌سازی تجربه مهمانان خدا و زائرین مسجد النبی است که ترجمه ای است از میزان نظارت و اهتمام شدید دولت خادم حرمین شریفین، ملک سلمان بن عبدالعزیز، و ولیعهد او، شاهزاده محمد بن سلمان بن عبدالعزیز، به منطقه مدینه به عنوان بخشی از اهداف «چشم‌انداز پادشاهی ۲۰۳۰» به‌شمار می‌آید.


نمایشگاه تکنولوژی لیپ ۲۴؛ سرمایه گذاری 12 میلیارد دلاری سعودی در حوزه دیجیتال


بازدید کنندگان نمایشگاه فناوری «لیپ ۲۴» که از دوشنبه (۴ مارس) در ریاض آغاز شد (عکس: بشیر صالح)
بازدید کنندگان نمایشگاه فناوری «لیپ ۲۴» که از دوشنبه (۴ مارس) در ریاض آغاز شد (عکس: بشیر صالح)
TT

نمایشگاه تکنولوژی لیپ ۲۴؛ سرمایه گذاری 12 میلیارد دلاری سعودی در حوزه دیجیتال


بازدید کنندگان نمایشگاه فناوری «لیپ ۲۴» که از دوشنبه (۴ مارس) در ریاض آغاز شد (عکس: بشیر صالح)
بازدید کنندگان نمایشگاه فناوری «لیپ ۲۴» که از دوشنبه (۴ مارس) در ریاض آغاز شد (عکس: بشیر صالح)

دولت سعودی در حاشیه سومین نمایشگاه فناوری «لیپ ۲۴» در ریاض که دوشنبه (۴ مارس) آغاز شد از پروژه های کلان سرمایه گذاری به ارزش 12 میلیارد دلار خبر داد که تلاش دولت برای شتاب بخشیدن به تحول دیجیتال و فناوری در این کشور را نشان می دهد.
عبد الله السواحه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت سرمایه گذاری اعلام شده در فناوری های نوظهور و تحول آفرین و ابتکار و پردازش ابری تحت حمایت شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر برای رشد اقتصاد دیجیتال انجام می شوند و دولت سعودی در بخش توانمند سازی زنان در حوزه های دیجیتال و فناوری های تحول آفرین و فناوری فضایی خوب کار کرده است.
او افزود «سعودی به کانونی برای گذار به سمت دنیای نوین شده است. سرمایه گذاری در بخش فناوری در نشست سال گذشته ۹ میلیارد دلار بود و امروز به حدود ۱۲ میلیارد دلار رسیدیم».
وزیر ارتباطات و فناوری خاطر نشان کرد «ما در نمایشگاه فناوری لیپ ۲۴ از مرحله برنامه ریزی به دستاورد و تاثیر حداکثری خواهیم رسید. هوش مصنوعی این تحول را امکان پذیر خواهد کرد. رشد حوزه دیجیتال در سعودی افزایش قابل ملاحظه دارد و دستاوردهای درخشانی داشتیم».

سرمایه گذاری و فناوری
آرامکو در آغاز به کار نمایشگاه «لیپ ۲۴» از اولین مدل هوش مصنوعی مولد جهان در بخش صنعت رونمایی کرد.
«آمازون وب سرویس» در این نمایشگاه یک فضای ابری مستقل و گسترده داده ها برای سعودی به ارزش ۵.۳ میلیارد دلار راه اندازی کرد. این شرکت بناست که حضور بلند مدت در سعودی داشته باشد.
پراساد کالیانارامان معاون رئیس خدمات زیرساختی «آمازون وب سرویس» گفت «این سرمایه گذاری آمازون در حقیقت بازتاب دهنده تلاش دولت سعودی برای تحول دیجیتال به واسطه استانداردهای ایمنی و انعطاف پذیری زیرساختارهای ابری «آمازون وب» است که تقاضای به شدت در حال افزایش برای این مدل خدمات در خاورمیانه را تامین می کند».
او افزود «این فضای ابری امکان استفاده از فناوری های «آمازون وب» مثل تجزیه و تحلیل و ذخیره سازی و پایگاه داده ها و هوش مصنوعی را برای موسسات فراهم می کند که واقعا یک انقلاب در نحوه کار و پاسخگویی موسسات به نیازمندی مشتریان ایجاد می کند. ما به نوبه خود از موسسات و استارت آپ ها در سعودی حمایت و انواع سرویس های ابری را فراهم می کنیم که در افزایش سرعت رشد و افزایش راندمان و تولید و ابتکار و اشتغال زایی و مهارت آموزی و توسعه مهارت ها و ایجاد کلاس های آموزشی سهیم خواهد بود».
مهندس عبد الله السواحه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد «این قرارداد همکاری با آمازون وب سرویس و ایجاد یک منطقه ابری توسط این سرویس به ارزش ۵.۳ میلیارد دلار سرآغاز و تولد فصل نوین تکنولوژی و ابتکار تک و منحصر به فرد در سعودی خواهد بود. این منطقه ابری محرک تلاش های تحقیقاتی و نوآوری و توانمند سازی کارآفرینان برای ایجاد رفاه در منطقه و دنیا است».

مهندس عبد الله السواحه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات میزان سرمایه گذاری در حوزه فناوری در سعودی را در نشست «لیپ ۲۴» اعلام کرد (الشرق الاوسط)

«شرکت دیتا ولت» در نشست «لیپ ۲۴» از یک قرارداد ۵ میلیارد دلاری برای ایجاد مراکز داده پایدار و خلاقانه با ظرفیت بیش از ۳۰۰ مگاوات خبر داد. شرکت فناوری «آی بی ام» نیز در یک قرارداد ۲۵۰ میلیون دلاری اولین مرکز توسعه و خدمات نرم افزار در سعودی می سازد. شرکت تکنولوژی «دل» نیز گفت که یک مرکز دیگر پست و خدمات لجستیک در سعودی افتتاح خواهد کرد که یک تاسیسات صنعتی هم دارد. شرکت «دل» افزود این یک سرمایه گذاری استراتژیک است و این شرکت مجوز افتتاح نمایندگی منطقه در سعودی را گرفته و به تحقق اهداف سند چشم انداز ۲۰۳۰ در حوزه پیشبرد و توسعه تنوع اقتصادی از طریق پیشرفت تکنولوژی پایبند خواهد بود.
«دل» خاطر نشان کرد «نمایندگی این مرکز جدید در ریاض است و با همه خطوط تولیدی (دل) مثل لپ تاپ های شخصی و اداری و سرور و واحدهای ذخیره سازی در سعودی در ارتباط خواهد بود».
اولین مرکز داده خاورمیانه توسط شرکت آمریکایی «service now» به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار به منظور حمایت از حوزه عملیات منطقه ای و تحول دولت در حوزه فناوری احداث شد که خبر آن در کنفرانس «لیپ ۲۰۲۴» اعلام شد. تلاش برای افزایش دامنه حضور این شرکت در سعودی ادامه دارد. «service now» همچنین دو قرارداد همکاری با پروژه Garage و آکادمی دیجیتال سعودی امضا کرد و در نظر دارد نمایندگی منطقه ای خود را در ریاض تاسیس کند تا کل خاورمیانه و شمال آفریقا را پوشش دهد.

ارگان های دولتی

معرفی ابزارهای نوین تکنولوژی و نحوه استفاده از آنها برای توسعه اقتصادهای دیجیتالی از جمله برنامه های «لیپ ۲۴» است که توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان امنیت سایبری و برنامه نویسی و پهپاد برگزار می شود. ارگان های دولتی و بخش خصوصی سعودی نیز به معرفی فناوری های نوین مورد استفاده در این نهادها و دستاوردهای برجسته در حوزه تحول دیجیتال و استفاده از فناوری هوش مصنوعی در همه زمینه ها پرداختند.
کارشناسان سعودی و خارجی در این نشست درباره انقلاب هوش مصنوعی و اینکه چگونه هوش مصنوعی به واسطه ایجاد نوآوری های متعدد در حوزه تولید تحول آفرین می شود و هوش مصنوعی مولد و اهمیت بهبود آن و ایجاد راهکارهای مناسب بحث و تبادل نظر کردند.
الکترونیک پیشرفته
از سوی دیگر مهندس زیاد المسلم مدیر عامل شرکت الکترونیک پیشرفته در گفتگو با «الشرق الاوسط» معتقد است «دوره کنونی «لیپ» جهش کیفی از نظر گستردگی و تعداد شرکت کنندگان و بازدید کنندگان داشت و این اجلاس در سطح بین المللی و داخلی مورد توجه گسترده قرار دارد».
او توضیح داد که شرکت الکترونیک پیشرفته به دلایل مختلف در این نشست شرکت کرده از جمله اینکه این کنفرانس غول های آی تی جهان را گرد هم آورده و تازه ها را به نمایش می گذارد.
مهندس زیاد المسلم در ادامه خاطر نشان کرد «شرکت الکترونیک پیشرفته قابلیت های بسیار بالا در حوزه آی تی و توسعه سيستم ها و محصولات دارد».
او گفت «این شرکت برای جذب فناوری های تازه این حوزه از شرکت های بین المللی و منطقه ای و نیز ایجاد روابط و همکاری برای فراهم کردن راهکارهای یکپارچه بین این فناوری ها تلاش می کند. ما با قابلیت های بسیار بالا در صنایع فناوری اطلاعات و الکترونیک در بخش امنیت سایبری سطح‌ «غیر معمولی» داریم».
مهندس زیاد المسلم خاطر نشان کرد «این شرکت به تولید انبوه محصولات مثل «دیتا دیود» و «سیم» پرداخته که در اتاق های کنترل کاربرد دارند. ما خطوط تولیدی خاص خود را داریم و اسم شرکت را مطرح می کنیم چون تولید بومی داریم».
او افزود «شرکت الکترونیک پیشرفته در رسیدن به اهداف سند چشم انداز ۲۰۳۰ سهم است چون منابع انسانی کارآمد و نیروی کار سعودی را جذب کرده و بیش از ۸۵ درصد کارمندان ما سعودی هستند».
او تاکید کرد «این شرکت در حال بومی سازی فناوری های بسیار پیشرفته و فناوری اطلاعات و الکترونیک و راه اندازی چندین ابرپروژه در این بخش ها و کارآفرینی برای منابع انسانی سعودی در بخش های فناوری های بسیار پیشرفته است».

اقتصاد دیجیتال

از سوی دیگر میشل چمپیون مدیر عامل شرکت «تحالف» و از برگزار کنندگان «لیپ ۲۴» در گفتگو با «الشرق الاوسط» معتقد است «این نشست فرصت بزرگ برای تحول آفرینی اقتصاد دیجیتال در سعودی است. تعداد متقاضیان شرکت های خارجی برای حضور در این نشست به بیش از ۸۰ هزار شرکت رسید».
او افزود «حدود ۷۰۰ استارت آپ از همه نقاط دنیا برای سرمایه گذاری و گفتگو با سرمایه گذاران در سعودی راهی سعودی شده اند و چندین هزار شرکت هنوز در لیست انتظار شرکت در این نمایشگاه هستند».
چمپیون تاکید کرد «این نشست تحول دیجیتال در سعودی را توانمند می کند چون امکان گفتگو و تبادل نظر بین سرمایه گذاران و نوآوران و تحول آفرینان و بیزینس ها را فراهم کرده. نکته جالب این است که دوره کنونی «لیپ» در یک زمینی به وسعت بیش از ۱۳۸ هزار متر مربع برگزار شد».

از فضا چه خبر؟

«روند فضا» یک محوطه گفتگو است که توسط سازمان ارتباطات و فضا و فناوری افتتاح شد. پنل ها و میزگردهای متعدد درباره فضا اینجا برگزار شد که هدف آن معرفی رویکردهای تازه و فرصت های سرمایه گذاری و گسترش همکاری بین المللی و داخلی برای توسعه سیستم فضایی است».
فرانک سالزگبر معاون رئیس بخش فضایی سازمان ارتباطات و فضا و فناوری در سعودی در اظهارات خود در افتتاحیه برنامه «روند فضا» توضیح داد «این سازمان با نقش آفرینی در حوزه تنظیم بخش فضا در سعودی می کوشد تا بخش فضایی سعودی را با اهداف و چشم انداز جهانی همگام و منابع انسانی بومی را برای آینده سازی توانمند کند و از طریق یکپارچگی بین همه حوزه های ارتباطاتی و فضایی و فناوری یک الگوی پیشرو ارایه دهد».

نیمه هادی ها

شرکت «آلات» زیر مجموعه صندوق سرمایه گذاری عمومی و شهر علوم و فناوری ملک عبد العزیز در حاشیه «لیپ ۲۴» یک قرارداد همکاری برای حمایت و گسترش سیستم نیمه هادی ها در سعودی امضا کردند که در راستای تامین اهداف «سند چشم انداز ۲۰۳۰» برای توسعه و تنوع اقتصاد ملی و تبدیل شدن سعودی به مرکز جهانی این صنعت استراتژیک خواهد بود.
این توافق بین شهر علوم و فناوری ملک عبد العزیز و «آلات» به منظور رسیدن به اهداف و اولویت های ملی در حوزه تحقیق و توسعه و نوآوری انرژی و صنعتی با بومی کردن صنعت نیمه هادی ها در سعودی و همکاری برای توسعه منابع انسانی در بخش فناوری های طراحی و ساخت تراشه های الکترونیکی مورد نیاز شرکت «آلات» منعقد شده است.

توسعه كشورهای در حال توسعه

سعودی در «لیپ ۲۴» گفت در نظر دارد به گسترش تبادل دانش و استفاده از تجارب وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور توسعه زیرساختارهای دیجیتال و ارتباطات و فناوری ها در کشورهای در حال توسعه بپردازد که اینک تحت پوشش حمایت و طرح های توسعه ای صندوق توسعه سعودی هستند و از طریق این نهاد پروژه های توسعه ای در کشورهای مزبور تامین مالی می شود.
سلطان المرشد مدیر عامل صندوق توسعه سعودی و بسام البسام از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و زیرساخت ها یک یادداشت تفاهم بدین منظور در حاشیه نشست «لیپ ۲۴» امضا کردند.
طبق این توافق مجموعه ای از ساز و کارها و برنامه های توسعه محور از طریق ارگان های ذیربط در سعودی به منظور فعال سازی اقتصاد دیجیتال در کشورهای مزبور تنظیم می شود و سعودی خدمات دیجیتال پیشرفته خود را در اختیار این کشورها قرار می دهد.
این توافق در حمایت از کشورهای در حال توسعه با تامین مالی پروژه های توسعه محور زیرساختی دیجیتالی و انتقال دانش و تجربه سعودی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات سهیم خواهد بود.
سلطان المرشد مدیر عامل صندوق توسعه سعودی گفت که این توافقنامه ها باعث گسترش تبادل تجربیات بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سعودی و کشورهای درحال توسعه در راستای توسعه زیرساختارهای دیجیتال در این کشورها می شود و پروژه های توسعه ای با تامین مالی صندوق در تامین اهداف توسعه محور و اقتصادی این کشورها سهیم خواهد بود.


دومین روز نمایشگاه «لیپ ۲۴»: ۵ ابتکار عمل برای حمایت از کارآفرینی دیجیتال در سعودی



تامین مالی ۸۲۸ میلیون دلاری شرکت های کوچک و متوسط در بخش های گوناگون (الشرق الاوسط)
تامین مالی ۸۲۸ میلیون دلاری شرکت های کوچک و متوسط در بخش های گوناگون (الشرق الاوسط)
TT

دومین روز نمایشگاه «لیپ ۲۴»: ۵ ابتکار عمل برای حمایت از کارآفرینی دیجیتال در سعودی



تامین مالی ۸۲۸ میلیون دلاری شرکت های کوچک و متوسط در بخش های گوناگون (الشرق الاوسط)
تامین مالی ۸۲۸ میلیون دلاری شرکت های کوچک و متوسط در بخش های گوناگون (الشرق الاوسط)

روز دوم نمایشگاه بین المللی تکنولوژی «لیپ ۲۴» در ریاض با راه اندازی برنامه ملی توسعه فناوری اطلاعات همراه بود که با ۵ ابتکار عمل برای حمایت از کارآفرینان حوزه دیجیتال اجرا می شود. خبر تامین مالی ۸۲۸ میلیون دلاری شرکت های کوچک و متوسط در بخش های متعدد توسط ۷ شرکت نیز در روز دوم نمایشگاه اعلام شد.
شرکت سرمایه گذاری سعودی پیشتر از اجرای ابتکار عمل «Fuel» برای حمایت از صندوق های سرمایه گذاری خطر پذیر خبر داده بود که در استارت‌ آپ های حوزه فناوری سرمایه گذاری می کند.
بانک توسعه اجتماعی نیز از راه اندازی ابتکار عمل «Fund Swift» برای تامین مالی و توان افزایی استارت‌ آپ ها در راستای گسترش کسب و کارها خبر داده بود.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سعودی دو ابتکار عمل «Transform+» برای تقویت و گسترش سیستم های رایانش ابری و «Source Tech» به منظور حمایت مالی و گسترش خدمات فناوری شرکت های فناوری راه اندازی کرد.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و دانشگاه علوم و فناوری ملک عبد الله و سازمان داده ها و هوش مصنوعی سعودی (سدایا) به طور مشترک ابتکار عمل پلتفرم حمایت از نوآوری در هوش مصنوعی و ایجاد زیرساخت برای پژوهش و توسعه و ساخت استارت آپ در این حوزه را راه اندازی کردند.
شرکت تکنولوژی «Oasis» از حمایت مالی ۱۰۰ میلیون دلاری از استارت آپ های حوزه تکنولوژی خبر داد.

شرکت فناوری «Plug and Play» نیز گفت که اولین پروژه تامین مالی خود در خاورمیانه را با سرمایه گذاری ۵۰ میلیون دلاری در استارت آپ های بخش برنامه نویسی و تکنولوژی آغاز می کند.

شرکت «X of Uniphonic» یک بسته ۱۵ میلیون دلاری برای تامین مالی شرکت های کوچک در خاورمیانه و پاکستان و ترکیه را اعلام کرد.
شرکت سرمایه گذاری خطر پذیر سعودی تامین مالی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار برای شرکت های کوچک و متوسط انجام خواهد داد.
سعودی در سال ۲۰۲۳ با ۱.۴ میلیارد دلار بیشترین سرمایه گذاری خطر پذیر در خاورمیانه و شمال آفریقا داشته است.


تازه های فینتک دنیا در «لیپ ۲۴» ریاض


برندهای فینتک می خواهند جایی برای خود میان شرکت های سرمایه گذاری سنتی پیدا کنند (الشرق الاوسط)
برندهای فینتک می خواهند جایی برای خود میان شرکت های سرمایه گذاری سنتی پیدا کنند (الشرق الاوسط)
TT

تازه های فینتک دنیا در «لیپ ۲۴» ریاض


برندهای فینتک می خواهند جایی برای خود میان شرکت های سرمایه گذاری سنتی پیدا کنند (الشرق الاوسط)
برندهای فینتک می خواهند جایی برای خود میان شرکت های سرمایه گذاری سنتی پیدا کنند (الشرق الاوسط)

شرکت های فینتک دنیا در نمایشگاه «لیپ ۲۴» که در ریاض برگزار می شود تازه های خود را عرضه کردند و این نمایشگاه مکانی برای آخرین تحولات دنیای تکنولوژی شده است.
شرکت های فینتک با عرضه خدمات سرمایه گذاری راحت تر و کسب اعتماد معامله گران به دنبال جذب مخاطب در میان شرکت های سرمایه گذاری سنتی هستند.
«الشرق الاوسط» در این خصوص گفتگویی با خانم هدیل البدیری مدیر کل و رئیس کارگزاری «سهم» انجام داده است. «سهم» پلتفرم تجارت و سرمایه گذاری دیجیتال در سعودی است که اوایل ۲۰۲۴ آغاز به کار کرد.
البدیری گفت «پلتفرم «سهم» از کمیسیون بازار مالی سعودی مجوز گرفته و در بورس سهام سعودی (تداول) حضور دارد. «سهم» اولین پلتفرم تجارت الکترونیک است که در یک پلتفرم بازار سهام سعودی و بازار سهام آمریکا را یکجا جمع کرده است».

هدیل البدیری مدیر کل و رئیس کارگزاری «سهم» (الشرق الاوسط)

او درباره میزان استقبال سرمایه گذاران از پلتفرم های تجارت الکترونیک و داد و ستد مدرن افزود «حدود ۵۰ هزار معامله گر در پلتفرم «سهم» که دو ماه پیش آغاز به کار کرد ثبت نام کرده اند».
هدیل البدیری خاطر نشان کرد ««سهم» یک پلتفرم جامع بوده و استفاده از آن راحت است و خدمات را برای همه سرمایه گذاران تازه کار و سطح متوسط و کار بلد فراهم می کند. ابزارهای مورد نیاز سرمایه گذاران مثل نمودارهای زنده و تکنیکال و نرخ روز سهام ها و خبرهای شرکت های بورسی در «سهم» ارایه داده می شوند».
او یادآور شد «پلتفرم «سهم» یک آکادمی مالی دارد که به واسطه هوش مصنوعی طراحی شده و مبانی سرمایه گذاری و معاملات در بازارها را توضیح می دهد. ما در حال توسعه کسب و کار این پلتفرم هستیم تا خدمات بیشتری را پوشش دهیم».
طبق آخرین داده های بانک مرکزی تعداد شرکت های فینتک در سعودی تا پایان ماه اکتبر ۲۰۲۳ به ۲۰۵ شرکت رسیده که ۴۱ شرکت در حوزه بازار مالی فعالیت می کنند.