بیروت «ستاره همیشه درخشان» در مراسم اهدای جوایز موریکس دور

TT

بیروت «ستاره همیشه درخشان» در مراسم اهدای جوایز موریکس دور

بیروت پس از مدت طولانی دوباره نفس راحتی کشید و قلبش تپید و تمام دوستدارانش را در آغوش کشید؛ به مناسبت اهدای بیستمین دوره جوایز «موریکس دور» که پس از وقفه سه ساله پنجشنبه شب (۱۷ سپتامبر) برگزار شد. همه می خندیدند و ستاره ها درخشیدند و بیروت با وجود هجوم تاریکی ها ستاره همیشه درخشان باقی می ماند.
اهل رسانه خوشحال از اینکه پس از یک وقفه طولانی باز به لبنان برگشتند. ستارگان عرصه بازیگری و خوانندگی و موسیقی و کارگردانی و تولید پایه و اساس این جشن بودند و با حضور خود به آن رنگ شادی بخشیدند و لبنان به عنوان نماد درخشان فرهنگ و هنر تثبیت شد.
زاهی و فادی الحلو دو پزشک که از قضا برادر هم هستند به خاطر تلاش ساماندهی و برگزاری این جشن مورد قدردانی حضار قرار گرفتند. این دو تمام موانع و مشکلات در مسیر برگزاری این رویداد را پشت سر گذاشتند و تسلیم نشدند. برگزاری دوره کنونی «موریکس دور» پرچالش ترین دوره بود چه آنها از بیست سال پیش مسئول برگزاری این مناسبت هستند و مجبور بودند که به خاطر تعویق زمان برگزاری «موریکس دور» در آخرین دقایق دست به تغییرات بسیاری بزنند. هنرمندان بسیاری هم به دلایل گوناگون دعوت مشارکت در جشن را نپذیرفتند اما به هر حال «موریکس دور» با شعار «دردمندیم اما امیدوار» و به خاطر قدردانی از بیروت در منطقه اشرفیه آغاز شد. این شب هنری به طور زنده از شبکه تلویزیونی «ام تی وی» لبنان پخش شد.
لبنانی ها چه ذوق و شوقی برای شروع این برنامه تلویزیونی و اهدای جوایز داشتند و با آغاز برنامه برای چند ساعتی هم که شده زندگی مثل سابق شد. مهمانان این برنامه برخی سر وقت رسیدند و عده ای هم به خاطر ترافیک شدید در یکی از خیابان های قدیمی بیروت یعنی خیابان بیضون در محله اشرفیه دیر رسیدند.
خوانندگان زن غایبان اصلی «موریکس دور» بودند. نوال الزغبی به عنوان خواننده زن برتر لبنانی معرفی شد اما در این مراسم شرکت نکرد و به جای آن حضور چشمگیر ستارگان بازیگری در فیلم های تولیدی کمپانی «الصباح اخوان» و «ایگل فیلمز» مثل معتصم النهار و نادیه الجندی و دیما قندلفت و سلوی خطاب و مگی بوغصن و دانیلا رحمه و باسم مغنیه و غیره قابل ملاحظه بود. با این حال این نادین نسیب نجیم ستاره درخشان و طراز اول لبنانی بود که در کانون توجه خبرنگاران و عکاسان قرار گرفت و به عنوان بازیگر زن برتر لبنانی عربی به خاطر نقش خود در دو سریال «خمسه و نص» و «۲۰۲۰» معرفی شد. نادین در اظهاراتی در «موریکس دور»‌گفت که آرزوی اصلی اش این است که همه لبنانی ها دست به دست هم بدهند و زیر پرچم لبنان جمع شوند و به هیچ کس اجازه تفرقه افکنی ندهند.نادیه الجندی هنرپیشه با سابقه مصری که با استایل شیک و پیراهن مجلسی سفید در مراسم شرکت کرده بود مورد قدردانی قرار گرفت. او برای گرفتن لوح تقدیر به روی سن رفت و به لبنان کشور ایستادگی درود فرستاد. نادیه افزود «درود به مردم لبنان که عاشق زندگی و آزادی هستند. غم و غصه هیچگاه به سراغشان نمی آید چون آنها اندوه و مشکلات را به چالش می کشند».
مراسم با اجرای رقص گروه لبنانی «المیاس» با آهنگ «لبیروت» و صدای ستار سعد آغاز شد.
خوانندگان سرشناس دیگری مثل زیاد برجی و غسان صلیبا هم ترانه های ملی و عاشقانه اجرا کردند. حضار مدت طولانی برای عاصی الحلانی خواننده لبنانی کف زدند. او با وجود مشکلاتی که بعد از یک عمل در پاریس داشت در مراسم شرکت و ترانه «بیکفی انک لبنانی» را اجرا کرد و به عنوان خواننده برتر مرد لبنانی معرفی شد. ولید توفیق خواننده معروف به عنوان ستاره آواز لبنانی مورد قدردانی قرار گرفت.
مراسم مثل اظهارات فادی و زاهی حلو بسیار ساده و خوب و گرم و خودمانی برگزار شد. همه از عشق خود به بیروت می گفتند. البته عده ای هم ایراد گرفتند که چرا هر سال تقریبا همان چهره ها و ستاره ها مورد تقدیر «موریکس دور» قرار می گیرند. کمیته تنظیم کننده مراسم گفت چون افرادی که هر ساله در درام های مهم سال نقش آفرینی می کنند تغییر نمی کنند. در مراسم این دوره ستارگان به خاطر نقش و کارهایشان در سه سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ مورد قدردانی قرار گرفتند. برادران الحلو مهارت عالی در نظارت بر مراسم داشتند و در طول اجرای آن حتی یک لحظه استراحت نکردند. زاهی و فادی الحلو در گفتگو با «الشرق الاوسط» گفتند که از برگزاری این مراسم خوشحال هستند و رویداد انرژی مثبت و امید به بیروت و مردم لبنان می دهد.
قصی الخولی بازیگر سرشناس سوری که با استایل شبیه استایل جانی دپ بازیگر هالیوودی شرکت کرده بود در گفتگو با «الشرق الاوسط» گفت «نباید استایل نقش جدیدم در سریال «توتر عالی» را رو کنم اما دوست داشتم با استایل مورد علاقه ام اینجا بیایم».
معتصم النهار ستاره سوری جایزه محبوب ترین بازیگر مرد عرب را از آن خود کرد. او اظهاراتش را با شعر سعید عقل شاعر لبنانی درباره دمشق به عنوان «قرات مجدک» با آواز فیروز آغاز کرد. معتصم گفت این جایزه را به دو کشور عزیزش یعنی سوریه و لبنان اهدا می کند.
جایزه قدردانی به ناصیف زیتون به عنوان ستاره آواز سوریه و عربی و جاد شویری به عنوان کارگردان و تولید کننده جوان و رحمه ریاض به عنوان ستاره آواز عربی و عراقی و بشوار جواد به خاطر ترانه پرفروشش در لبنان اهدا شد.
تقدیر از برخی از خوانندگان به خاطر ویدیو کلیپ های دیدنی مثل ترانه «بیروت الانثی» نانسی العجرم از برنامه های دیگر «موریکس دور» بود. جایزه ترانه برتر عربی به ترانه «بالبنط العریض» حسین الجسمی اهدا شد. احمد الزین و جرج خباز و جان دکاش و مگی بو غصن از جمله هنرمندانی بودند که مورد قدردانی قرار گرفتند. مگی بوغصن به خاطر نقش آفرینی ماهرانه و بی نظیر در سریال «للموت» جایزه بازیگر زن برتر لبنانی را کسب کرد.
تولید کنندگان سرشناسی مثل صادق الصباح و جمال سنان هم به عنوان دو چهره بزرگ و بارز بر سر لوح تقدیر رقابت کردند و جایزه تولید درام برتر را دریافت کردند. اکیپ بازیگری و کارگردانی و فنی صادق الصباح در یک طرف نشستند و اکیپ بازیگری و کارگردانی و فنی جمال سنان در طرف مقابل قرار گرفتند و هر گروه شخصیت های برتر خود را تشویق می کردند. یکی از نکته های دیگر این مراسم غش کردن رحمه ریاض خواننده عراقی قبل از ورود به مراسم بود. او درست پس از اجرای کنسرتش در ریاض به لبنان سفر کرده و گویا استراحت نکرده و حتی چیزی نخورده بود.
قدردانی از موزیسین معروف مرحوم الیاس رحبانی هم جزو بخش های برنامه بود و تعدادی از ترانه های ساخته الیاس اجرا شدند.
نادین جابر و بلال شحادات هر دو به عنوان فیلم نامه نویس برتر زن و مرد عرب معرفی شدند. دیما قندلفت بازیگر سوری جایزه بازیگر برتر عرب به خاطر نقش آفرینی در سریال «الهیبه» را از آن خود کرد. جایزه بازیگر برتر مرد لبنانی به باسم مغنیه اهدا شد. کادر درمان و صلیب سرخ لبنانی برای مقابله با همه گیری در خط مقدم مورد تقدیر قرار گرفتند. «موریکس دور» با «دستچین ترانه های بیروت» و اجرای تالیا پایان یافت. غسان صلیبا و اروی و کمیل شمعون آهنگ تیتراژ سه سریال موفق و محبوب عربی را اجرا کردند.



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.