سعودی و قزاقستان 13 یادداشت تفاهم امضا کردند

«مجمع تجاری» فرصت های سرمایه گذاری توسعه شراکت ها را مورد بحث قرار داد



در این مجمع، گسترش شراکت سرمایه گذاری بین دو کشور بررسی شد (واس)
در این مجمع، گسترش شراکت سرمایه گذاری بین دو کشور بررسی شد (واس)
TT

سعودی و قزاقستان 13 یادداشت تفاهم امضا کردند



در این مجمع، گسترش شراکت سرمایه گذاری بین دو کشور بررسی شد (واس)
در این مجمع، گسترش شراکت سرمایه گذاری بین دو کشور بررسی شد (واس)

مجمع سرمایه گذاری سعودی و قزاقستان روز یکشنبه با حضور قاسم جومارت توکایف رئیس جمهور قزاقستان و تعدادی از وزرا در حضور مقامات و مدیران عامل شرکت های بزرگ و نمایندگانی از بخش خصوصی از دو کشور در جده برگزار شد. 
در جریان این مجمع، 13 یادداشت تفاهم در بخش‌های دولتی و خصوصی، در زمینه‌های انرژی، ورزش، گردشگری، رسانه، خبرگزاری سعودی، غذا و کشاورزی و بخش مالی امضا شد.
 همچنین گسترش شراکت سرمایه‌گذاری و زمینه‌های آن، بررسی فرصت‌های کیفی در کشور پادشاهی و تاکید بر ارتقای تبادل سرمایه‌گذاری بین دو کشور از طریق پروژه‌های کیفی در بخش‌های حیاتی مهم به منظور ایجاد فضای امن سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران در این کشورها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این جلسه بر ادامه همکاری و ایجاد مشارکت بین بخش خصوصی در دو کشور و تشویق و افزایش سرمایه گذاری های متقابل در تعدادی از بخش های هدفمند از جمله: پتروشیمی، انرژی های تجدیدپذیر، معدن، کشاورزی، گردشگری، حمل و نقل و لجستیک و ورزش تاکید شد.
در حاشیه این مجمع، تعدادی نشست دوجانبه بین نمایندگان بخش خصوصی، شرکت ها و سرمایه گذاران برای بحث در مورد فرصت های سرمایه گذاری موجود در دو کشور، تبادل تجربیات و بررسی جنبه های همکاری و مشارکت سرمایه گذاری برگزار شد.
تشکیل مجمع سرمایه گذاری سعودی و قزاقستان همزمان با سی و یکمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور صورت گرفت و هدف آن تقویت روابط اقتصادی و سرمایه گذاری این دو کشور است.
دولت قزاقستان در نظر دارد به عنوان بخشی از برنامه ملی خود، تا سال 2025 هزار مدرسه جدید و تعدادی کلینیک های دانشگاهی در پنج شهر تاسیس و تجهیز کند، همچنین 11 هزار کیلومتر جاده و 53 مرکز تصفیه آب در 27 شهر بازسازی کند.
بانک توسعه اسلامی تمایل خود را برای تامین مالی مشترک این برنامه و همکاری با تمام وزارتخانه های مربوطه در پروژه های درگیر اعلام کرد. گروه بانک تا ماه مارس گذشته، مجموع تامین مالی حدود 1.6 میلیارد دلار را برای قزاقستان تصویب کرده است.



گفت‌وگوی وزرای خارجه سعودی و مصر برای تقویت هماهنگی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی

گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
TT

گفت‌وگوی وزرای خارجه سعودی و مصر برای تقویت هماهنگی در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی

گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)
گفت‌وگوی دوجانبه‌ای میان شاهزاده فیصل بن فرحان و دکتر بدر عبدالعاطی برگزار شد (واس)

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه پادشاهی عربی سعودی، و همتای مصری‌اش، بدر عبدالعاطی، روز گذشته در ریاض ریاست نشست «کمیته پیگیری و مشورت سیاسی» را در سطح وزرای خارجه بر عهده گرفتند. در این دیدار، دو طرف درباره تقویت همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف و راه‌های افزایش هماهنگی در خصوص مسائل مورد علاقه دو کشور و تأمین منافع مشترکشان گفت‌وگو کردند.

وزرای خارجه سعودی و مصر در این جلسه، تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و تلاش‌های جاری در این زمینه‌ها، به‌ویژه وضعیت نوار غزه را مورد بررسی قرار دادند.

پیش از این دیدار، شاهزاده فیصل بن فرحان از عبدالعاطی در مقر وزارت خارجه در ریاض استقبال کرده بود. آن‌ها در این دیدار، روابط برادرانه مستحکم و همکاری‌های مشترک میان سعودی و مصر را مرور کرده و درباره مسائل مورد اهتمام مشترک گفت‌وگو کردند.

شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان استقبال از دکتر بدر عبدالعاطی در ریاض (واس)

ایهاب ابوسریع، سفیر مصر در سعودی، در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق‌ الاوسط» تأکید کرده بود که مهم‌ترین موضوعات مطرح در این نشست، روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای مورد توجه دو کشور خواهد بود. او افزود که این موضوعات اکنون «داغ و فوری» شده‌اند و نیاز به هماهنگی در بالاترین سطح میان دو کشور دارند و بسیاری از جزئیات آن در آینده مشخص‌تر خواهد شد.

وزارت خارجه مصر نیز روز گذشته اعلام کرد که بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه این کشور، برای شرکت در نشست «کمیته پیگیری و مشورت سیاسی میان مصر و سعودی» و همچنین برای انجام دیدارهایی با شماری از مقامات بلندپایه سعودی به ریاض رفته است. این سفر با هدف «تقویت و گسترش روابط دوجانبه و رایزنی درباره چالش‌های منطقه‌ای مشترک» صورت گرفته است.

در ابتدای سال گذشته میلادی، قاهره میزبان نشست قبلی این کمیته در سطح وزرای خارجه بود. در آن نشست نیز دو طرف درباره تقویت سازوکارهای همکاری دوجانبه در زمینه‌های مختلف و راه‌های هماهنگی در خصوص مسائل مورد علاقه مشترک، از جمله تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و به‌ویژه وضعیت غزه، گفت‌وگو کرده بودند.

در نشست اخیر، شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر خارجه سعودی، بر تمایل کشورش برای تقویت روابط دوجانبه در همه زمینه‌ها تأکید کرد و سطح روابط فعلی را در پرتو رهنمودهای رهبران دو کشور ستود. همتای مصری‌اش نیز تأکید کرد که قاهره و ریاض بر استمرار سالانه نشست‌های کمیته مشورت سیاسی در سطح وزرای خارجه تأکید دارند. او افزود: «در این شرایط دشوار، اهمیت هماهنگی میان برادران و تکامل نقش‌ها بیشتر می‌شود.»

کمیته پیگیری و مشورت سیاسی همچنین در سطح مقامات ارشد وزارتخانه‌های خارجه دو کشور نیز برگزار می‌شود.

تشکیل این کمیته در چارچوب اهتمام دو کشور به تقویت چشم‌انداز همکاری‌های دوجانبه در همه زمینه‌ها و در راستای اجرای رهنمودهای رهبران سعودی و مصر و نیز براساس مفاد تفاهم‌نامه تشکیل این کمیته، که در ۲۶ ژوئن ۲۰۰۷ در قاهره به امضا رسیده، صورت می‌گیرد.

در ماه اوت سال گذشته، شاهزاده فیصل بن فرحان در ریاض از بدر عبدالعاطی استقبال کرد. این دیدار، نخستین سفر رسمی عبدالعاطی به سعودی از زمان آغاز به کارش به‌عنوان وزیر خارجه بود.

نمایی از نشست کمیته پیگیری و مشاوره سیاسی میان عربستان سعودی و مصر در سطح وزارتی در ریاض (واس)

در ماه سپتامبر گذشته نیز، شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان سفر رسمی به قاهره با عبدالعاطی دیدار و نشست رسمی برگزار کرد. در این نشست، دو طرف روابط دوجانبه در زمینه‌های گوناگون را مرور کرده و راه‌های تقویت این روابط برای پاسخگویی به انتظارات رهبران و ملت‌های دو کشور را بررسی کردند.

وزرای خارجه پادشاهی عربی سعودی و مصر همچنین بر ضرورت افزایش همکاری دوجانبه و چندجانبه در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد اهتمام مشترک، به‌ویژه بحران غزه، تأکید کردند.

شاهزاده فیصل بن فرحان در جریان این دیدار گفت که همکاری میان سعودی و مصر در حفظ امنیت و ثبات منطقه‌ای نقش محوری دارد و این همکاری، سابقه‌ای تاریخی و ریشه در باور عمیق هر دو کشور دارد. او افزود که گفت‌وگوهای رسمی در سفر به قاهره، محورهایی چون روابط دوجانبه، به‌ویژه موضوعات اقتصادی، تجاری، توسعه‌ای و راه‌های پیشبرد این همکاری‌ها در همه حوزه‌ها را دربر می‌گرفته است.