شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد و معاون رئیس شورای وزیران پادشاهی عربی سعودی، به مناسبت انتصاب شاهزاده ویلیام به عنوان شاهزاده ولز توسط پادشاه چارلز سوم، پیام تبریکی را به وی ارسال کرد.
ولیعهد سعودی در این پیام صمیمانهترین تبریکها و بهترین آرزوها برای موفقیت بیشتر برای شاهزاده ویلیام ارسال کرد. وی ضمن آرزوی سلامتی و شادکامی شاهزاده ولز، برای پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی، آرزوی پیشرفت بیشتر شد.
حذف بیش از ۱۰ میلیون محتوای تندرو و افراطیhttps://persian.aawsat.com/%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%B1%D8%A8/%D8%AE%D9%84%D9%8A%D8%AC/4579596-%D8%AD%D8%B0%D9%81-%D8%A8%DB%8C%D8%B4-%D8%A7%D8%B2-%DB%B1%DB%B0-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86-%D9%85%D8%AD%D8%AA%D9%88%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%86%D8%AF%D8%B1%D9%88-%D9%88-%D8%A7%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%B7%DB%8C
مرکز جهانی مبارزه با تفکرات افراطی (اعتدال) و تلگرام با همکاری در راستای جلوگیری از ترویج و تبلیغات گروه های افراطی موفق به حذف ۱۰ میلیون و ۵۶۵ هزار و ۱۷۸ محتوای تندرو و افراطی و مسدود کردن دو هزار و ۶۹ کانال تبلیغ و ترویج محتوای افراطی متعلق به گروه های تروریستی «داعش» و «هیئت تحریر شام» و «القاعده» در سه ماه سوم سال ۲۰۲۳ (ژوئیه و سپتامبر) شدند.
گروه تروریستی «داعش» در مدت یاد شده ۴ میلیون و ۶۲۱ هزار و ۹۱۶ محتوای افراطی و خشن در ۹۹۷ کانال و گروه تروریستی «هیئت تحریر شام» ۳ میلیون و ۸۸۸ هزار و ۸۶۳ محتوای افراطی و خشن در ۵۰۳ کانال و گروه تروریستی «القاعده» ۲ میلیون و ۵۴ هزار و ۳۹۹ محتوا در ۵۶۹ کانال خود منتشر کردند.
تلگرام و مرکز مبارزه با ایدئولوژی افراطی (اعتدال) موفق به حذف بیش از ده میلیون محتوای خشن و افراطی و مسدود کردن دو هزار و ۶۹ کانال شدند (واس)
گروه تروریستی «داعش» در میان سه گروه مورد هدف فعال تر بوده و یک میلیون و ۳۴۴ هزار و ۴۸۳ محتوای خشن و افراطی در روز ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۳ منتشر کرده بود.
گروه تروریستی «القاعده» بیشتر از بقیه گروه های هدف کانال دارد. این گروه تنها در یک روز یعنی ۱۶ اوت ۲۰۲۳ موفق به راه اندازی ۴۳ کانال شده بود.
همکاری بین مرکز جهانی مبارزه با تفکرات افراطی (اعتدال) و تلگرام فوریه ۲۰۲۲ شروع شد و این دو نهاد تا سپتامبر ۲۰۲۳ موفق به حذف ۳۸ میلیون و ۷۹۹ هزار و ۱۵۷ محتوای افراطی و خشن و مسدود کردن ۱۲ هزار و ۲۸۷ کانال افراطی شدند.
سعودی؛ بزرگترین داستان قرن، روز ملی خود را جشن میگیردhttps://persian.aawsat.com/%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%B1%D8%A8/%D8%AE%D9%84%D9%8A%D8%AC/4564211-%D8%B3%D8%B9%D9%88%D8%AF%DB%8C%D8%9B-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF%E2%80%8C%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%82%D8%B1%D9%86%D8%8C-%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D9%85%D9%84%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D8%B1%D8%A7-%D8%AC%D8%B4%D9%86-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%AF
سعودی؛ بزرگترین داستان قرن، روز ملی خود را جشن میگیرد
سعودیها به مناسبت نود و سومین سالروز ملی این کشور، مصادف با ۲۳ سپتامبر هر سال، رویدادها و ویژگیهای مهمی از تاریخ کشور خود را به یاد میآورند؛ یک سیر طولانی که بیش از یک قرن را در بر میگیرد و با مرحله سوم تأسیس به دست ملک عبدالعزیز شروع میشود. هنگامی که تصمیم گرفت، در حالی که هنوز بیست ساله نشده بود، به ریاض بازگردد و داشتهها و ملک پدران و اجدادش را بازپس گیرد تا ماجرای بازگرداندن پایتخت دولت همچنان مهم و اولین سنگ بنای تأسیس پادشاهی عربی سعودی باشد و اکنون حضوری جهانی را به ثبت رسانده و به ستونی در معادلات بینالمللی تبدیل شده است.
ملک عبدالعزیز بن عبدالرحمن آل سعود بنیانگذار پادشاهی عربی سعودی
پس از او، پسرانش مراحل نوسازی و سازندگی را در زمان پادشاهان: سعود، فیصل، خالد، فهد و عبدالله (رحمهم الله) ادامه دادند تا اینکه به مرحله «مدرن سازی» و ساختن دولت آینده در دوران ملک سلمان بن عبدالعزیز و ولیعهد او، شاهزاده محمد بن سلمان، نخستوزیر برسد، طی آن و در عرض چند سال، کشور به کارگاهی برای ساختن دولت آینده تبدیل شد. ریاض، پایتخت، با ساختمانهای بلند و آسمان خراشهایش، گسترش کافهها و مراکز تفریحی و جادههای مدرن، الگویی برای شهرهای مدرن و برای بقیه شهرهای پادشاهی شدهاست. سایر مناطق نیز از طریق احیای اقتصادی و گردشگری مورد توجه حکومت قرار گرفتند.
خادم حرمین شریفین ملک سلمان بن عبدالعزیز
علیرغم گستردگی چالشها در صحنه کنونی، سعودی تحت رهبری ملک سلمان بن عبدالعزیز و ولیعهد او، شاهزاده محمد بن سلمان، در ثبت حضور چشمگیر کشور در معادلات بینالمللی، ساختن کشور آینده و تدوین سیاستهای آن به صورت متوازن، موفق بودهاست و ضمن حصول اطمینان از احقاق حقوق و برقراری عدالت، توسعه و مدرنیته را از دغدغههای خود قرار داده و با تصویب طرحهای مختلف کشور را به سوی افقهای وسیع توسعه جهت دادهاست.
خادم حرمین، ملک سلمان بن عبدالعزیز، هفتمین پادشاه دولت مدرن سعودی، از زمان به دست گرفتن زمام قدرت در کشورش، با تصمیمات و دستورات قابل توجهی ویژگیهای دوران سلطنت خود را ترسیم کردهاست. او ضمن حفظ دستاوردهای قبلی که توسط پیشینیان به دست آمده بود، نقشه ای را برای آینده ترسیم کردهاست.
همان گونه که ملک عبدالعزیز مؤسس مواضعی را ثبت کرد که حاکی از برخورداری وی از خرد، ابزار و مؤلفههای یک رهبر موفق، کارکشتگی و شجاعت و تحلیل و خوانش دقیق وقایع و حقایق، به دور از احساسات، عواطف و ماجراجوییهای محاسبه نشدهاست، ملک سلمان مسیر پدر بنیانگذار خود را ادامه داد و از همان ابزارهایی استفاده کرد که بسته به شرایط، رویدادها و دادهها دنبال میکرد. این همان چیزی است که وی از زمانی که زمام قدرت را در کشورش به دست گرفت، بر آن تأکید کرد و گفت: «امروز ملت عربی و اسلامی ما بیش از همیشه به اتحاد و همبستگی نیاز دارد. در این کشوری که خداوند آن را به عنوان نقطه شروع پیام خود و هدایت مسلمانان برگزیده است، ما به مسیر خود در اتخاذ هر چیزی که صفوف، وحدت کلمه و دفاع از مسائل ملت ما باشد، و با پیروی از تعالیم دین واقعی اسلام؛ دین صلح و رحمت و اعتدال ادامه خواهیم داد».
ولیعهد سعودی از «کاریزمای رهبری» برخوردار است. وی از زمان ورود به عرصه سیاست در کشورش، دغدغه بسیاری از پروندهها و مسائل سیاسی، اقتصادی، توسعه ای، فکری و اجتماعی با ابعاد داخلی، منطقه ای و بینالمللی را داشتهاست. او موفق شد بر اساس استراتژی روشنی که فراتر از پیشنهادهای سنتی و راه حلهای عاطفی و موقت است، پایه ای محکم ایجاد کند که از آن سیاست جدیدی برای کشورش از طریق مکانیسمها و کار نهادی، ترسیم کند که با واقعیت و آینده در کنار هم سروکار دارد. ولیعهد همچنین اقدامات و تصمیمات قابل توجهی را آغاز کرد که یک مسیر عملی آینده بود که بسیاری از آنها روی زمین محقق شدند. دغدغه شاهزاده محمد بن سلمان این بود که از عناصر قدرت و پتانسیل عظیمی که کشورش از آن برخوردار است استفاده کند و به نفت به عنوان تنها منبع برای دستیابی به درآمد کشور از طریق کالایی تمامشدنی که بازار آن شاهد نوسانات قیمتی است، تکیه نکند. ولیعهد همچنین بعد از اینکه به این باور رسید که سعودیها تنها از ۱۰ درصد از قدرت و پتانسیل کشورشان استفاده کردهاند، معتقد شد که آینده شگفتانگیزی در انتظار کشورش در روزهای آینده است، کشوری که پتانسیل بارور و امیدوارکننده ای دارد. او همچنین معتقد بود که موقعیت استراتژیک کشورش که بین سه تنگه از مهمترین آبراههای جهان قرار دارد، به آن اجازه میدهد تا منطقه ای محوری بین سه قاره آسیا، آفریقا و اروپا باشد.
شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد پادشاهی عربی سعودی (واس)
شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، در مصاحبه ای مفصل با برت بایر، خبرنگار سیاسی ارشد در شبکه آمریکایی فوکس نیوز، از شهر نیوم گفت: پادشاهی «بزرگترین داستان موفقیت قرن بیست و یکم، و داستان این قرن است».
شاهزاده محمد بن سلمان با اشاره به اینکه سعودی در حال حاضر سریعترین کشور در حال رشد در همه بخش هاست، گفت: هدف ما این است که همیشه در سعودی بهترینها را به دست آوریم و چالشها را به فرصت تبدیل کنیم. چشمانداز ۲۰۳۰ جاه طلبانه است و ما سریع تر به اهداف آن دست یافتیم و اهداف جدیدی را با جاه طلبی بیشتر تعیین کردیم.
شاهزاده محمد بن سلمان توضیح داد: «پادشاهی عربی سعودی سریعترین رشد تولید ناخالص داخلی را در میان گروه ۲۰ برای دو سال متوالی به دست آورد».
ولیعهد سعودی همچنین گفت که پادشاهی تلاش کرد به «گروه هفت کشور بزرگ» بپیوندد، اما برخی کشورها میخواستند شرط و شروط خود را بر ما دیکته کنند. ولیعهد افزود: من زمان خود را بر پیگیری منافع سعودی و مردم آن متمرکز میکنم. وی افزود: «ملت سعودی به تغییر اعتقاد دارند و آنها هستند که برای تحقق آن فشار میآورند و من یکی از آنها هستم».
شاهزاده محمد بن سلمان گفت: «سرمایهگذاری ما در بخش گردشگری سهم آن را در تولید ناخالص داخلی از ۳ درصد به ۷ درصد افزایش دادهاست». وی افزود: بخش گردشگری در سعودی «۴۰ میلیون بازدیدکننده داشتهاست و ما ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون را در سال ۲۰۳۰ هدف گذاری کردهایم».
کشورهای خلیج و آمریکا خواستار تکمیل تعیین مرزهای دریایی کویت و عراق شدندhttps://persian.aawsat.com/%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%B1%D8%A8/%D8%AE%D9%84%D9%8A%D8%AC/4560046-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D9%84%DB%8C%D8%AC-%D9%88-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1-%D8%AA%DA%A9%D9%85%DB%8C%D9%84-%D8%AA%D8%B9%DB%8C%DB%8C%D9%86-%D9%85%D8%B1%D8%B2%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D9%88-%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%82-%D8%B4%D8%AF%D9%86%D8%AF
کشورهای خلیج و آمریکا خواستار تکمیل تعیین مرزهای دریایی کویت و عراق شدند
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در دیدار با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج در نیویورک (AFP)
کشورهای شورای همکاری خلیج و آمریکا روز چهارشنبه در بیانیه مشترکی خواستار تکمیل تعیین مرز دریایی کویت و عراق «فراتر از مرز ۱۶۲» شدند.
کویت خواستار تعیین مرزها پس از علامت مرزی شماره ۱۶۲ است که در سال ۱۹۹۳ تعیین مرزهای کویت و عراق توسط شورای امنیت متوقف شد.
این علامت مرزی «خور عبدالله» را خط مرزی بین دو کشور میداند. «خور عبدالله» در شمال خلیج بین جزایر کویتی بوبیان، وربه و شبه جزیره فاو عراق قرار دارد.
با این حال، تنش در اطراف این علامت در سال ۲۰۱۰ آغاز شد، زمانی که کویت سنگ بنای ساخت «بندر مبارک» را در بخش غربی خور گذاشت.
در همان زمان، بغداد سنگ بنای ساخت «بندر الفاو» بزرگ را در کرانه مقابل گذاشت که در آن زمان پاسخی به اقدام کویت تلقی میشد.
این بیانیه پس از نشست وزرای خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج در نیویورک منتشر شد.
آنها همچنین از دولت عراق خواستند تا «در حل و فصل وضعیت حقوقی داخلی برای تضمین تداوم اجرای توافقنامه ۲۰۱۲ در مورد تنظیم کشتیرانی دریایی در خور عبدالله بین کویت و عراق» تسریع کند.
در این بیانیه آمدهاست: «وزرا این کشورها حمایت خود را از قطعنامه شماره ۲۱۰7 (2013) شورای امنیت در مورد ارجاع پرونده مربوط به بازگشت همه کویتیها به میهن خود، از جمله کویتیهای مفقود، و بازگرداندن داراییهای کویت از جمله بازگرداندن آرشیو ملی به نمایندگی سازمان ملل در عراق تجدید کردند... آنها از عراق و سازمان ملل خواستند تا تمام تلاش خود را برای دستیابی به راه حلی برای همه مسائل مربوط به این موضوع به کار گیرند».
مرز زمینی بین دو کشور در سال ۱۹۹۳ و پس از حمله عراق به کویت توسط سازمان ملل متحد تعیین شد اما طول مرز دریایی آنها را پوشش نداد و حل این موضوع به دو کشور تولیدکننده نفت واگذار شد.
از سوی دیگر، کشورهای شورای همکاری خلیج و ایالات متحده درخواستهای خود را از ایران برای همکاری کامل با آژانس بینالمللی انرژی اتمی تجدید کردند.
ایران از ورود تعدادی از بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) مسئول نظارت بر فعالیتهای هستهای تهران جلوگیری کرد، اقدامی که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی آن را «نامتناسب و بیسابقه» توصیف کرد.
محمد بن سلمان: سعودی داستان قرن حاضر است.. مسئله فلسطین برای عادیسازی روابط اهمیت داردhttps://persian.aawsat.com/%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%B1%D8%A8/%D8%AE%D9%84%D9%8A%D8%AC/4559746-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF-%D8%A8%D9%86-%D8%B3%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%B9%D9%88%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%82%D8%B1%D9%86-%D8%AD%D8%A7%D8%B6%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%85%D8%B3%D8%A6%D9%84%D9%87-%D9%81%D9%84%D8%B3%D8%B7%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D8%A7%D8%AF%DB%8C%E2%80%8C%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D8%A8%D8%B7
محمد بن سلمان: سعودی داستان قرن حاضر است.. مسئله فلسطین برای عادیسازی روابط اهمیت دارد
شاهزاده محمد بن سلمان در جریان مصاحبه سیاسی مفصل با برت بایر، از شهر NEOM
شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد پادشاهی عربی سعودی، گفت که پادشاهی «بزرگترین داستان موفقیت در قرن بیست و یکم است».این سخنان شاهزاده محمد بن سلمان در مصاحبه مفصل با برت بایر، خبرنگار ارشد سیاسی در رادیو آمریکایی فاکس نیوز، در شهر نیوم بیان شد.شاهزاده محمد بن سلمان اظهار کرد که پادشاهی سعودی در حال حاضر سریعترین کشور در حال رشد در همه بخشها است.وی با بیان اینکه هدف ما این است که همیشه سعودی را بهبود بخشیم و چالشها را به فرصت تبدیل کنیم، ادامه داد: چشمانداز ۲۰۳۰ بلندپروازانه است و ما سریعتر به اهداف آن دست یافتیم و اهداف جدیدی را با جاه طلبی بیشتر تعیین کردیم.شاهزاده محمد بن سلمان توضیح داد که «سعودی سریعترین رشد تولید ناخالص داخلی را در میان گروه ۲۰ برای دو سال متوالی به دست آورد».
الأمير محمد بن سلمان خلال المقابلة
ولیعهد سعودی همچنین گفت که پادشاهی تلاش کرد به «گروه هفت کشور بزرگ» بپیوندد، اما برخی کشورها میخواستند شرایطی را تعیین کنند.ولیعهد با تأکید بر اینکه «من زمان خود را بر پیگیری آنچه که به نفع سعودی و مردم آن است متمرکز میکنم»، افزود: «مردم سعودی به تغییر اعتقاد دارند و آنها خود پیشران تغییر هستند... و من یکی از آنها هستم».شاهزاده محمد بن سلمان گفت: «سرمایه گذاری ما در گردشگری سهم آن را در تولید ناخالص داخلی از ۳ درصد به ۷ درصد افزایش دادهاست».وی افزود: بخش گردشگری در سعودی «۴۰ میلیون بازدیدکننده داشتهاست و ما ورود ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون گردشگر خارجی را در سال ۲۰۳۰ هدف گذاری کردهایم».ولیعهد سعودی در این مصاحبه که سحرگاه امروز پنج شنبه پخش شد، دربارهٔ بعد سیاسی نیز گفت: در حال مذاکره با آمریکاییها هستیم تا به نتایج خوبی برسیم که درد و رنج فلسطینیها را کاهش دهد.وی بر اهمیت حل مسئله فلسطین تأکید کرد و آن را در هر گونه عادی سازی روابط با اسرائیل ضروری دانست.شاهزاده محمد بن سلمان دربارهٔ تعلیق مذاکرات در رابطه با اسرائیل گفت: «این درست نیست و هر روز در حال پیشرفت است و خواهیم دید که به کجا خواهد رسید».او معتقد است که «اگر دولت بایدن موفق به انعقاد توافقنامه بین سعودی و اسرائیل شود، این بزرگترین توافق از زمان پایان جنگ سرد تاکنون خواهد بود».ولیعهد سعودی گفت: «توافقات آتی با آمریکا برای دو کشور و برای امنیت منطقه و جهان مفید است».شاهزاده محمد بن سلمان دربارهٔ روابط با ایران گفت که «این روابط به خوبی در حال پیشرفت است و امیدواریم که به نفع امنیت و ثبات منطقه ادامه دهد».وی تأکید کرد: «هرگونه مسابقه تسلیحاتی هسته ای در منطقه نه تنها امنیت آن را تهدید میکند، بلکه امنیت جهان را نیز تهدید میکند».وی ادامه داد: «موازنه قوا در منطقه ایجاب میکند که هر زمان ایران به سلاح هستهای دست یافت، ما نیز به آن دست پیدا کنیم». وی اظهار کرد که این خود چین بود که میانجیگری بین ما و ایرانیها را انتخاب کرد.
الأمير محمد بن سلمان خلال الحوار السياسي الشامل مع بريت باير، من مدينة «نيوم»
ولیعهد سعودی در این مصاحبه که اولین مصاحبه با یک شبکه خبری بزرگ آمریکایی از سال ۲۰۱۹ تاکنون بود، گفت که «تصمیمات برای کاهش تولید نفت با هدف ایجاد ثبات در بازار و عدم کمک به روسیه در جنگ است».ولیعهد سعودی در خصوص ادامه جنگ روسیه و اوکراین گفت: «روابط ما با روسیه و اوکراین خوب است و راه گفت و گو را ترجیح میدهیم و از یک طرف علیه طرف مقابل جانبداری نمیکنیم».ولیعهد سعودی دربارهٔ روابط با آمریکا صحبت کرد و گفت: «ما روابط امنیتی مهمی با واشنگتن داریم... ما با رئیسجمهور جو بایدن روابط ویژه ای داریم و او بسیار دقت و تمرکز دارد و خود را به خوبی آماده میکند».وی در ادامه با بیان اینکه سعودی خواهان سرمایهگذاری شرکتهای آمریکایی و خارجی در فضای امن در خاورمیانه است، افزود: «ما یکی از پنج خریدار بزرگ تسلیحات آمریکایی هستیم و اقدام ما برای خرید تسلیحات از کشورهایی غیر از آمریکا قطعاً به نفع این کشور نیست».
ملک سلمان از جده وارد نیوم شدhttps://persian.aawsat.com/%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%B1%D8%A8/%D8%AE%D9%84%D9%8A%D8%AC/4522766-%D9%85%D9%84%DA%A9-%D8%B3%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D8%AC%D8%AF%D9%87-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D9%86%DB%8C%D9%88%D9%85-%D8%B4%D8%AF
خادم حرمین شریفین، ملک سلمان بن عبدالعزیز، روز جمعه از جده وارد نیوم شد.
شاهزاده خالد بن فهد بن خالد، شاهزاده خالد بن سعد بن فهد، شاهزاده فیصل بن سعود بن محمد، شاهزاده دکتر حسام بن سعود بن عبدالعزیز، امیر منطقه الباحه، شاهزاده دکتر عبدالعزیز بن سطام بن عبدالعزیز، مشاور خادم حرمین، شاهزاده ترکی بن سلمان بن عبدالعزیز و شاهزاده فیصل بن احمد بن سلمان بن عبدالعزیز وی را همراهی میکردند.
همچنین خالد العباد، رئیس پروتکلهای سلطنتی، فهد العسکر، معاون منشی شخصی خادم حرمین و دستیار رئیس دیوان سلطنتی در امور اجرایی، تمیم السالم، دستیار منشی شخصی خادم حرمین شریفین، عبدالعزیز الفیصل، رئیس امور ویژه خادم حرمین، دکتر صالح القحطانی، رئیس هیئت مدیره و مدیر اجرایی کلینیک سلطنتی و سپهبد سهیل المطیری، رئیس گارد سلطنتی نیز با وی وارد شدند.
ملک سلمان بن عبدالعزیز اوایل امروز جده را ترک کرده بود.
سعودی عضویت در "بریکس" را بررسی میکند... تاکید بر همکاری سازندهhttps://persian.aawsat.com/%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%B1%D8%A8/%D8%AE%D9%84%D9%8A%D8%AC/4506106-%D8%B3%D8%B9%D9%88%D8%AF%DB%8C-%D8%B9%D8%B6%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%B3-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%DA%A9%D9%86%D8%AF-%D8%AA%D8%A7%DA%A9%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%B1-%D9%87%D9%85%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%AF%D9%87
سعودی عضویت در "بریکس" را بررسی میکند... تاکید بر همکاری سازنده
وزیر خارجه سعودی در نشست «بریکس پلاس» گفت سعودی به انجام وظایف خود برای همکاری بین المللی پایدار ادامه می دهد (گتی)
سیریل راماپوزا رئیس جمهور آفریقای جنوبی پنجشنبه (۲۴ اوت) اعلام کرد که رهبران بریکس با عضویت کامل سعودی و ۵ کشور دیگر در این سازمان موافقت کردند.
بریکس اینک از پنج کشور دارای پرشتاب ترین رشد اقتصادی دنیا تشکیل شده که برزیل و روسیه و هند و چین و آفریقای جنوبی هستند. بررسی عضویت کشورهای دیگر مهم ترین برنامه کاری نشست کنونی رهبران بریکس بود.
منابع خبری «الشرق الاوسط» اوایل هفته جاری گفتند که موضوع گسترس بریکس در راس برنامه کاری رهبران این مجموعه خواهد بود. احتمالا بیانیه پایانی نشست رهبران بریکس جزئیات بیشتری در مورد نتایج گفتگوی رهبران خواهد داشت چون اختلافاتی نیز درباره عضویت برخی کشورها وجود داشته و نیز پیشنهاداتی مطرح شده بود مبنی بر اینکه برای پیوستن اعضای جدید باید شروطی از سوی این گروه تعیین شود. اما با این حال رئیس جمهور آفریقای جنوبی در اظهارات پنجشنبه (۲۴ اوت) منتظر صدور بیانیه پایانی نماند و اعلام کرد سعودی و برخی کشورها به عضویت بریکس درآمدند و برنامه اصلی این نشست انجام و اجرا شد.
اولین گسترش بریکس از ۲۰۱۰
این اولین گسترش بریکس از سال ۲۰۱۰ است که آفریقای جنوبی به این گروه پیوست. اعضای گروه بریکس که عمدتا از کشورهای جنوب جهانی تشکیل شده اند پس از عضویت سعودی و امارات و مصر و آرژانتین و اتیوپی و ایران به یازده کشور رسیدند. اعضای جدید از اول ژانویه ۲۰۲۴ به عضویت کامل در می آیند.
اولین گسترش بریکس پس از پیوستن آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ (فرانس پرس)
عضویت در ۳ سازمان اصلی
سعودی اولین کشور خاورمیانه است که به عضویت کامل ۳ سازمان اصلی جهانی درآمده؛ این کشور از جمله اعضای «گروه ۲۰» و «سازمان شانگهای» و «بریکس» است که بیانگر اهمیت راهبردی سعودی در سطح بین المللی به خصوص در ده سال گذشته است. رهبران بریکس در اظهارات خود در جلسه امروز گفتند که بریکس در نظر دارد با عضویت کشورهای جدید دارای اهمیت راهبردی گسترش پیدا کند.
شاهزاده فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودی گفت کشورش «امکاناتی در اختیار دارد که اقتصاد سعودی را نوید بخش کرده. سعودی با موقعیت جغرافیایی ویژه ۳ قاره دنیا را به هم وصل می کند و نیز از وسعت و منابع طبیعی و انسانی برخوردار است. گذرگاه های آبی همجوار سعودی نقش مهم در تسهیل عبور و مرور کشتی ها در مسیرهای بین المللی دارند. سعودی همواره یک منبع مورد اعتماد عرضه انرژی خواهد بود و با همه کشورها همکاری سازنده دارد و بر لزوم مقابله با چالش های پیش روی توسعه پایدار و نیز پایبندی به اصل احترام به حاکمیت ملی و استقلال کشورها و ایجاد راهکار بدون خشونت برای جنگ ها تاکید می کند».
وزیر خارجه سعودی در نشست بریکس پلاس افزود «سعودی به وظایف خود برای همکاری بین المللی پایدار ادامه می دهد و روابط راهبردی با کشورهای بریکس دارد».
تمایل ریاض به برقراری روابط با تهران براساس منافع مشترک و احترام متقابلhttps://persian.aawsat.com/%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%B1%D8%A8/%D8%AE%D9%84%D9%8A%D8%AC/4502241-%D8%AA%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%84-%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%B6-%D8%A8%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D9%82%D8%B1%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D8%A8%D8%B7-%D8%A8%D8%A7-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D8%B3-%D9%85%D9%86%D8%A7%D9%81%D8%B9-%D9%85%D8%B4%D8%AA%D8%B1%DA%A9-%D9%88-%D8%A7%D8%AD%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85-%D9%85%D8%AA%D9%82%D8%A7%D8%A8%D9%84
تمایل ریاض به برقراری روابط با تهران براساس منافع مشترک و احترام متقابل
هیئت وزیران پادشاهی عربی سعودی امروز (سهشنبه) اعلام کرد مشتاق آغاز مرحله جدیدی از روابط با ایران مبتنی بر منافع مشترک و احترام متقابل است.هیئت دولت سعودی در جلسه خود به ریاست ملک سلمان بن عبدالعزیز، خادم حرمین شریفین، اقدامات اتخاذ شده برای اجرای توافق ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان ریاض و تهران از جمله اعزام سفیر به دو کشور را پیگیری کرد.
جلسه شورای وزیران پادشاهی عربی سعودی به ریاست خادم حرمین شریفین (واس)
در ابتدای این جلسه، هیئت دولت در جریان محتوای تماس تلفنی ای که ولیعهد و نخستوزیر سعودی از نخستوزیر بریتانیا و ایرلند شمالی دریافت کرد، قرار گرفت.دو طرف در این تماس جنبههای همکاری مشترک را بررسی و در خصوص تحولات در عرصههای منطقه ای و بینالمللی تبادل نظر کرده بودند.
جلسه امروز هیئت دولت سعودی (واس)
سلمان الدوسری وزیر اطلاعرسانی سعودی نیز گفت: شورای وزیران کلیه اقدامات دولت در روزهای گذشته به ویژه اقدامات مربوط به زمینههای همکاری دوجانبه با کشورهای مختلف جهان و مسیرهای هماهنگی چندجانبه از طریق سازمان ملل متحد، سازمانهای اسلامی و عربی و گروه بیست را بررسی کرد.
آمریکا از تلاشهای سعودی برای برقراری صلح منطقهای و بینالمللی قدردانی کردhttps://persian.aawsat.com/%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%B1%D8%A8/%D8%AE%D9%84%D9%8A%D8%AC/4498186-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%D9%84%D8%A7%D8%B4%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D8%B9%D9%88%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D9%82%D8%B1%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B5%D9%84%D8%AD-%D9%85%D9%86%D8%B7%D9%82%D9%87%E2%80%8C%D8%A7%DB%8C-%D9%88-%D8%A8%DB%8C%D9%86%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%84%D9%84%DB%8C-%D9%82%D8%AF%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%DA%A9%D8%B1%D8%AF
آمریکا از تلاشهای سعودی برای برقراری صلح منطقهای و بینالمللی قدردانی کرد
واشنگتن و ریاض در دو بیانیه جداگانه همزمان اعلام کردند که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در تماس تلفنی با شاهزاده فیصل بن فرحان بن عبدالله، همتای سعودی خود، دربارهٔ توسعه روابط دوجانبه و بسیاری از مسائل منطقه ای و بینالمللی گفتگو کرد.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: بلینکن تشکر ایالات متحده را از پادشاهی عربی سعودی به خاطر گرد هم آوردن نمایندگان بیش از ۴۰ کشور در جده در اوایل ماه جاری برای بحث در مورد اصول صلح عادلانه و پایدار در اوکراین ابراز کرد.
وی افزود که بن فرحان و بلینکن «تصمیم خود را برای ادامه همکاری به منظور پایان دادن به درگیری ویرانگر در سودان» تکرار کردند.
آنها همچنین «تعهد خود را به مضاعف کردن تلاشها برای تضمین صلح پایدار در یمن از طریق یک روند سیاسی یمنی-یمنی با میانجیگری سازمان ملل» تجدید کردند.
خبرگزاری سعودی نیز این خبر را منتشر کرد و گفت که «در این تماس، تحولات در جمهوری برادر سودان و اهمیت توقف تنش نظامی بین طرفهای درگیر، پایان دادن به خشونت و کاهش سطح تنشها به در راستای تضمین امنیت و ثبات سودان مورد بحث و بررسی قرار گرفت».
این گزارش افزود که بلینکن «تلاشهای پادشاهی را برای میزبانی از نمایندگان حدود ۴۰ کشور در شهر جده برای گفت و گو در مورد بحران اوکراین و یافتن راه حلهایی برای آن را ارزنده توصیف کرد».
طبق این گزارش، دو طرف در مورد تشدید هماهنگیها و کار دوجانبه در مورد بسیاری از مسائل منطقه ای و بینالمللی و در راس آنها ارتقای امنیت و ثبات در منطقه خاورمیانه و تلاش دو کشور دوست در منطقه و جهان برای ایجاد پایههای صلح گفت و گو کردند.
مرکز امداد ملک سلمان؛ سرآمد فعالیت بشردوستانه و امدادیhttps://persian.aawsat.com/%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%B1%D8%A8/%D8%AE%D9%84%D9%8A%D8%AC/4498106-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2-%D8%A7%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D9%84%DA%A9-%D8%B3%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%9B-%D8%B3%D8%B1%D8%A2%D9%85%D8%AF-%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%AA-%D8%A8%D8%B4%D8%B1%D8%AF%D9%88%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%88-%D8%A7%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%AF%DB%8C
مرکز امداد ملک سلمان؛ سرآمد فعالیت بشردوستانه و امدادی
مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان کمک های غذایی در کشورهای مختلف توزیع می کند (واس)
روز جهانی بشردوستی در ۱۹ اوت فرصتی بود تا جهانیان یادی کنند از صدها هزار نفر از امدادگران داوطلب و متخصص و مردمان گرفتار بحران های گوناگون. امدادگرانی که به بحران زدگان خدمات درمان فوری و سرپناه و غذا و آب و غیره می دهند.
در این میان نام مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان در صدر نهادهای امدادی و بشردوستانه در مناطق بحران زده قرار دارد.
تا کنون ۲ هزار و ۴۰۰ پروژه توسط مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان از طریق همکاری با ۱۷۵ موسسه شریک به هزینه ۶.۲ میلیارد دلار در ۹۲ کشور انجام شده است.
مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان از زمان آغاز به کار در سال ۲۰۱۵ دست به پروژه های امداد و توسعه در یمن زد. محمد المقرمی مسئول گروه رسانه ای ائتلاف امداد یمن در گفتگو با «الشرق الاوسط» گفت «۸۰ درصد پروژه های بشردوستانه این نهاد در یمن انجام می شود که شامل ۸۱۴ طرح بیش از ۴ میلیارد دلاری در حوزه های گوناگون امنیت غذایی و سلامت و درمان مصدومین و آب و محیط زیست و تغذیه و امداد آوارگان (دادن سرپناه و کمک های غذایی) و بازپروری کودک سربازان و پروژه مین روبی مسام است. پروژه مسام از سال ۲۰۱۸ آغاز شد».
بازپروری کودک سربازان
مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان بخش مرتبط با بازپروری کودک سربازان و کودکانی که تحت تاثیر درگیری مسلحانه در یمن هستند دارد. این طرح بشردوستانه نوعی از سوی دولت سعودی است که در سپتامبر ۲۰۱۷ در استان مارب آغاز شد و روی بازپروری کودک سربازان و کودکانی که از جنگ آسیب دیده اند تمرکز می کند و برای بازگشت آنها به روال عادی زندگی و حمایت اجتماعی از آنها می کوشد.
برنامج إعادة تأهيل الأطفال المجندين في اليمن يركز على معالجتهم نفسياً واجتماعياً (واس)
برنامه بازپروری کودک سربازان می کوشد تا این افراد را دوباره به زندگی عادی شان در خانواده و جامعه بازگرداند و خدمات مشاوره روانشناسی به آنها و خانواده هایشان می دهد.
این برنامه که در سال ۲۰۱۲ آغاز شد موفق به بازپروری ۵۳۰ نفر از کودک سربازان شد و خدمات مشاوره به خانواده های ۶۰ هزار کودک سرباز تقدیم کرد.
«مسام»
مسام
پروژه بشردوستانه مین روبی مسام از سوی دولت سعودی در یمن انجام می شود. بخش های وسیعی از یمن آلوده هستند و باعث جان باختن هزاران تن از کودکان و زنان و سالمندان و یا معلولیت هایی می شوند که افراد تا آخر عمر با آن دست و پنجه نرم می کنند. این تبعات فشار زیادی بر تاسیسات و مراکز درمانی می آورد و نیز خسارات مالی برای افراد و جامعه دارد.
این پروژه مین روبی ضمن پاکسازی مناطق آلوده و مقابله با این تهدید جانی مستقیم و برقراری امنیت در این مناطق به مردم یمن کمک می کند تا از آثار و تبعات فاجعه بار انفجار مین ها عبور کنند. مسام همچنین ساز وکاری در جامعه یمن ایجاد می کند تا خود جامعه بتواند در دراز مدت مسئولیت مین روبی و بررسی تبعات آن را برعهده بگیرد.
محمد المقرمی توضیح داد «تا حالا بیش از ۴۱۰ هزار و ۷۰۱ قبضه مین کاشته شده توسط شبه نظامیان حوثی در استان های مختلف یمن جمع آوری و منهدم شده اند. ۳۰ نفر از کارشناسان مین روبی در حین کار بر اثر انفجار مین های بی رویه کاشته شده از سوی شبه نظامیان جان خود را از دست دادند».
پروژه های مرکز امداد ملک سلمان صرفا به حوزه امدادی محدود نمی شود بلکه پروژه های توسعه ای و بازسازی مدارس در استان های مختلف و حمایت از کشاورزان و ماهیگیران و توانمند سازی زنان و جوانان برای یادگیری مشاغل مختلف را در برمی گیرد.
المقرمی یادآور شد مرکز ملک سلمان عمل های جراحی پیچیده قلب برای کودکان یمن انجام می دهد. تیم های پزشکی متخصص کمپ های پزشکی دوره ای در حضرموت داشتند. برنامه این دوره ۳۱ ژوئیه به پایان رسید و شامل عمل های جراحی چشم و درمان سوختگی و غیره بود.
مرکز امداد ملک سلمان در کنار پروژه های مستقیم خود در یمن پروژه های غیر مستقیم دارد که از طریق نمایندگی های مرکز و همکاری با نهادهای یمنی انجام می شوند. مرکز امداد ملک سلمان تامین مالی برنامه های بشردوستانه دیگری را نیز به عهده دارد و سعودی در صدر کشورهای کمک کننده برنامه های واکنش سازمان ملل به نیازهای مردم در استان های مختلف یمن قرار دارد.
پروتز دست و پا
مرکز امداد و اقدامات بشردوستانه ملک سلمان با توجه به مسئولیت پذیری و درک اهمیت حمایت از افراد معلول و تامین مالی عمل های پروتز دست و پا خدمات درمان رایگان به این افراد می دهد. مین های بی رویه کاشته شده توسط شبه نظامیان حوثی با جان و روان مردم یمن بازی می کند و تعدادی زیادی از جمله زنان و کودکان دچار قطع عضو شده اند. خدمات پروتز دست و پا از سوی مرکز امداد ملک سلمان تا حالا ۲۶ هزار و۸۸ نفر را پوشش داده که ۲۵ هزار و ۳۴۰ هزار نفر در یمن و ۷۴۸ نفر در سوریه هستند.
المقرمی خاطر نشان کرد «بیمارستان های سعودی با بیمارستان های تعز و عدن و حضرموت قرارداد دارند و بیش از ۱۴ هزار نفر از مصدومین یمنی در بیمارستان های سعودی درمان شده اند. مرکز ملک سلمان ۳ کلینک تخصصی پروتز دست و پا در عدن و تعز و مارب راه اندازی کرده و تا حالا بیش از ۴ هزار و ۶۹۰ نفر از معلولان و افرادی که دست و پایشان را بر اثر مین از دست دادند در این کلینیک ها تحت درمان قرار گرفتند. مرکز ملک سلمان دارو و لوازم پزشکی در اختیار بیمارستان های دولتی در یمن قرار می دهد.
حمایت و خدمات رایگان پروتز به افرادی که بر اثر انفجار مین های بی رویه شبه نظامیان حوثی دچار قطع عضو شده اند (واس)
کلینیک های پروتز زیر نظر مرکز ملک سلمان در یمن خدمات با کیفیت به مراجعین می دهند و همچنین به کارآموزی و توانمند سازی منابع انسانی یمنی می پردازند. دوره های آموزش فناوری های ساخت دست و پای مصنوعی و ظرفیت سازی موسسات درمان و سلامت در راستای بومی سازی خدمات پزشکی پایدار و بازپروری بیماران و تبدیل شدن آنها به افراد تولید گر از جمله فعالیت های دیگر این کلینیک ها است.
مرکز امداد ملک سلمان در حوزه های بشردوستانه مختلف فعالیت می کند و چهارشنبه (۱۷ اوت) با همکاری با شبکه یمنی سازمان های خیریه النماء برنامه توزیع خرما در یمن را راه اندازی کرد. ۵ هزار تن خرما در سیزده استان یمن توزیع می شود و بیش از ۶۰۰ هزار خانوار را پوشش می دهد. ۵۹ هزار جعبه دیگر نیز در میان بیش از ۵۷ هزار خانوار توزیع خواهد شد.
ولیعهد سعودی از استراتژی جدید «کاوست» رونمایی کردhttps://persian.aawsat.com/%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%B1%D8%A8/%D8%AE%D9%84%D9%8A%D8%AC/4503796-%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%B9%D9%87%D8%AF-%D8%B3%D8%B9%D9%88%D8%AF%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%AA%DA%98%DB%8C-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%C2%AB%DA%A9%D8%A7%D9%88%D8%B3%D8%AA%C2%BB-%D8%B1%D9%88%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D8%B1%D8%AF
شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد، نخستوزیر پادشاهی عربی سعودی و رئیس هیئت امنای دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله، امروز (یکشنبه) از استراتژی جدید این دانشگاه با هدف تبدیل علم و تحقیق به نوآوری با بازده اقتصادی رونمایی کرد.
این راهبرد بر اولویتهای ملی برای تحقیق، توسعه و نوآوری شامل سلامت انسان، پایداری محیط زیست، انرژیهای تجدیدپذیر و اقتصادهای آینده و همچنین تقویت مشارکتهای ثمربخش بینالمللی و داخلی و مشارکت با بخش خصوصی در راستای تحقق اهداف چشمانداز سعودی ۲۰۳۰ متمرکز خواهد بود.
شاهزاده محمد بن سلمان گفت: «کاوست از زمان راه اندازی در تحقیقات، نوآوریها و ظرفیتهای خود متمایز بوده و به یکی از دانشگاههای تحقیقاتی پیشرو در جهان تبدیل شدهاست. راهبرد جدید نشاندهنده دوران جدیدی برای دانشگاه جهت تثبیت جایگاه علمی و دانشگاهی خود و گامی برای تبدیل این دانشگاه به چراغ دانش و منبع الهام و نوآوری، در راستای آرمانهای چشمانداز پادشاهی ۲۰۳۰ جهت آینده ای بهتر برای پادشاهی و جهان است».
استراتژی جدید بر افزایش شانس تبدیل تحقیقات به نوآوریهای مقرون به صرفه تمرکز دارد. این راهبرد شامل سه ابتکار اصلی است: راه اندازی مؤسسه ملی تحول پژوهشهای کاربردی (NTI)، سازماندهی مجدد مؤسسات تحقیقاتی دانشگاه در راستای اولویتهای ملی در زمینه تحقیق، توسعه و نوآوری و تأسیس صندوق نوآوری عمیق فنی (DTIF) با بودجه برآوردی ۷۵۰ میلیون ریال سعودی.
هدف این صندوق سرمایهگذاری اولیه در شرکتهای داخلی و بینالمللی متخصص در فناوری پیشرفته است، به گونهای که تنوع اقتصادی را افزایش داده و به ایجاد مشاغل فنی با کیفیت کمک کند.
این استراتژی همچنین ارائه فرصتهای باکیفیت برای محققان، اعضای هیئت علمی و دانشجویان و توانمندسازی آنها در بهکارگیری علم و تحقیق، برای ایجاد تأثیر جهانی پایدار با تقویت مشارکتهای بینالمللی و داخلی را نشانه گرفتهاست.
یکی از مهمترین ابتکارات حاصل از این مشارکتها عبارتند از: «ابتکار کاوست برای احیای صخرههای مرجانی، با مشارکت (نیوم)، برای کار بر روی کشت و احیای صدها هزار صخره مرجانی در مساحتی به وسعت ۱۰۰ هکتار، در جزیره شوشه در دریای سرخ و ادامه همکاری با شرکتهای بزرگ پادشاهی سعودی و جهان مانند: (آرامکو)، (سابک)، (ACWA Power), (IBM)، (داو) و (بوئینگ)».
یکی از برجستهترین طرحهای این استراتژی، تقویت مشارکتهای بینالمللی و توسعه چارچوبهای همکاری با مؤسسات آکادمیک پیشرو و پیشگامان فناوری در جهان، مانند: انعقاد قراردادهای همکاری استراتژیک با شرکتهای پیشرو در شنژن چین برای کار بر روی تحقیقات کاربردی در زمینههای پیشرفته مانند هوافضا، رباتیک و میکروالکترونیک است.
کاوست از طریق این ابتکارات و مشارکتها، به توسعه سیستم آموزش عالی و رهبران تحقیقات علمی در پادشاهی، تحقیقات بازاریابی و مبادله نوآوری جهانی و تحریک رشد شرکتهای نوظهور مبتنی بر فناوری پیشرفته کمک میکند و در نتیجه رقابتپذیری اقتصاد پادشاهی و رهبری جهانی آن در نوآوری را افزایش میدهد.
دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله بر اساس طبقهبندی (QS) برای سال ۲۰۲۱، از نظر «استناد به ازای هر عضو هیئت علمی» رتبه اول را در جهان کسب کردهاست. همچنین تولیدات پژوهشی این دانشگاه در ۲۵ درصد مهمترین مجلات علمی با رتبه برتر جهان و با سهمی بیشتر از همتایان خود از دانشگاههای معتبر قرار دارد.
امروزه فارغالتحصیلان کاوست در شرکتهای بزرگ بینالمللی، مؤسسات علمی و مراکز تحقیقاتی مانند ناسا، مؤسسه فناوری ماساچوست، نیوم و غیره، بهعنوان مدیرعامل و محقق حضور دارند.
Read also
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة