نبرد لوسیل: خورشید آرژانتین پشت کوه های طویق سعودی ماند

سبزها در اولین بازی خود در جام جهانی قطر 88 هزار تماشاگر را خیره کردند

شادی بازیکنان تیم ملی سعودی با دوبل تاریخی در برابر تانگو (EPA)
شادی بازیکنان تیم ملی سعودی با دوبل تاریخی در برابر تانگو (EPA)
TT

نبرد لوسیل: خورشید آرژانتین پشت کوه های طویق سعودی ماند

شادی بازیکنان تیم ملی سعودی با دوبل تاریخی در برابر تانگو (EPA)
شادی بازیکنان تیم ملی سعودی با دوبل تاریخی در برابر تانگو (EPA)

تیم ملی فوتبال سعودی با برتری 2-1 مقابل آرژانتین و فوق ستاره اش لیونل مسی، یکی از بزرگترین سورپرایزهای تاریخ جام جهانی را در روز سه شنبه در ورزشگاه لوسیل و در چارچوب رقابت های گروه سوم جام جهانی 2022 قطر رقم زد.
سعودی در پنج بازی قبلی خود در بازی های افتتاحیه جام جهانی (4 شکست و یک تساوی) را به دست آورده بود. این چهارمین پیروزی سعودی در تاریخ خود در جام جهانی پس از شکست مغرب (2-1) و بلژیک (1-0) در سال 1994 و مصر (2-1) در سال 2018 است.

آرژانتین بازی را با ریتمی هجومی آغاز کرد و در همان دقیقه 2 به اولین موقعیت رسید. توپی که از پای لائوتارو فاصله گرفته بود، با دفعی ناقص جلوی پای مسی کاشته شد تا او از فاصله 12 یاردی ضربه پای چپ خود را روانه دروازه کند اما این ضربه با جاگیری و واکنش مناسب العویس با یک دست دفع شد.
دقیقه 6، کرنر مواج مسی با مشت العویس دور شد و وقتی لحظاتی بعد، مسی خود را برای ضربه‌ای ایستگاهی از سمت چپ آماده می‌کرد، اسلاوکو وینچیچ بازی را متوقف کرد تا برخوردی که روی ضربه کرنر ایجاد شده بود را دوباره ببیند. پس از بازبینی صحنه، وینچیچ خطای بازیکن سعودی روی پاردس را تشخیص داد تا آرژانتین به یک ضربه پنالتی برسد.
دقیقه 10، لیونل مسی پشت این توپ ایستاد و با فریب العویس و زدن ضربه پای چپ به سمت راست دروازه او، آرژانتین را پیش انداخت. به این ترتیب لیونل مسی به نخستین بازیکن تاریخ تیم ملی آرژانتین تبدیل شد که در 4 دوره متوالی جام جهانی گلزنی کرده است.
دقایق بعدی، بیشتر تحت تاثیر حضور بازیکنان آرژانتین در تله آفساید خط دفاعی سعودی قرار گرفت. دقیقه 22، مسی بار دیگر دروازه را گشود اما پرچم کمک‌داور بالا رفت. دو دقیقه بعد نیز پرچم این‌بار برای دی‌ماریا بالا رفت. دقیقه 28 و در حالی که پاس در عمق مسی به لائوتارو رسیده و او با ضربه‌ای نرم و فنی دروازه را باز کرد، این‌بار VAR بود که آفساید میلیمتری لائوتارو را تشخیص داد. دقیقه 34 نیز سومین گل آرژانتین، که باز هم با ضربه لائوتارو به ثمر رسیده بود، به علت آفساید مردود اعلام شد.
سلمان الفرج که در دقیقه 38 درون زمین تحت مداوا قرار گرفته و توانسته بود در زمین بماند، سرانجام در وقت‌های اضافه نیمه اول شرایط ادامه بازی را از دست داد تا در تعویضی اجباری جای خود را به نواف العابد بدهد. با این اتفاق نگران کننده برای کاپیتان سبزها، نیمه اول با همان برتری یک بر صفر آلبی سلسته به پایان رسید.
در پایان نیمه اول 7 آفساید برای آرژانتین ثبت شد؛ آن هم در حالی که در 4 بازی جام جهانی 2018، بازیکنان این تیم در مجموع 6 بار در تله آفساید گرفتار شده بودند.
اختلاف حداقلی در نتیجه بازی، سعودی را در بازی نگه داشت تا آن‌ها با شروعی مطلوب در نیمه دوم، کاری که در ابتدا غیرممکن بود را انجام داده و در دقیقه 48، بازی را به تساوی بکشانند.
پاس بلند از نیمه زمین به البریکان رسید و او این توپ را در مسیر پای صالح الشهری قرار داد. الشهری که رومرو را در مقابل خود می‌دید، با توپ متمایل به سمت چپ حرکت کرد و با ضربه پای چپ خود به زاویه مخالف، رومرو و مارتینز را همزمان مغلوب کرد تا سعودی بازی را 1-1 کند. پس از 10 بازی، آرژانتین برای اولین بار در مسابقه‌ای که کریستین رومرو را در زمین داشت، دروازه‌اش را باز شده دید.
پس از این گل، حمایت هواداران سعودی ورزشگاه لوسیل را فرا گرفت و بازیکنان رنار با این پشتیبانی، پرس خود روی خط دفاعی آرژانتین را حفظ کردند؛ روندی که تداوم داشت و سعودی را در دقیقه 53، به گل دوم رساند.
در حالی که شوت بازیکنان سعودی توسط مدافع آرژانتین بلوکه شده بود، سالم الدوسری در گوشه سمت چپ محوطه به توپ رسید. او با چرخش، دو مدافع را فریب داد و با آوردن توپ روی پای راست در نزدیکی‌های خط محوطه، با شلیکی غیرقابل مهار به زاویه مخالف دروازه مارتینز را گشود. دروازه‌بان آرژانتین اگرچه با انگشتان خود توپ را لمس کرد، اما در نهایت نتوانست مانع باز شدن دروازه‌اش شود تا سعودی، 2-1 از آرژانتین پیش بیفتد.
پس از این گل، سعودی همچنان به پرس بالای خود ادامه داد و خط دفاعی‌اش را در میانه زمین نگه داشت. آرژانتین تلاش زیادی برای افزایش ضرباهنگ بازی داشت اما سعودی موفق به تحمیل بازی خود به شاگردان اسکالونی شد و بازی با برتری سعودی خاتمه یافت تا جام بیست‌ودوم در همان روز سوم، بزرگترین شگفتی خود را تجربه کرد.
آرژانتین برای جبران این شکست، شنبه در همین ورزشگاه به مصاف مکزیک می‌رود و در آن سو، سعودی برای ادامه ماجراجویی‌هایش، همان روز در ورزشگاه اجوکیشن سیتی به مصاف لهستان خواهد رفت.



نجلاء النعیمی: داوری فینال اسنوکر قهرمانی آسیا مایه افتخارم است

نجلاء داوری یکی از مسابقات قهرمانی آسیا در ریاض را بر عهده دارد (الشرق الاوسط)
نجلاء داوری یکی از مسابقات قهرمانی آسیا در ریاض را بر عهده دارد (الشرق الاوسط)
TT

نجلاء النعیمی: داوری فینال اسنوکر قهرمانی آسیا مایه افتخارم است

نجلاء داوری یکی از مسابقات قهرمانی آسیا در ریاض را بر عهده دارد (الشرق الاوسط)
نجلاء داوری یکی از مسابقات قهرمانی آسیا در ریاض را بر عهده دارد (الشرق الاوسط)

نجلاء النعیمی داور «بین المللی» اهل سعودی است که نامش در تاریخ بازی اسنوکر ماندگار شد. نجلاء اولین بانوی عرب و خلیجی است که داوری فینال قهرمانی آسیا را بر عهده داشت. این مسابقات جمعه (۵ جولای) در ریاض پایتخت سعودی پایان یافت.

نجلاء النعیمی در گفتگو با «الشرق الاوسط» گفت «این مایه افتخارم است که به عنوان اولین زن عرب و خلیجی داوری مسابقه بین المللی اسنوکر را بر عهده داشتم. این رویداد بین المللی بزرگی بود که به دستاوردهای ورزشی بنده اضافه می شود به ویژه اینکه داور فینال اسنوکر قهرمانی آسیا بودم».

نجلاء افزود «لحظه قشنگی بود و در آن زمان حس افتخار داشتم به اینکه داور مسابقات بانوان اسنوکر بازی هستم که قبلا با آنها در مسابقات بین المللی رقابت کرده بودم اما حالا در مسابقات آسیایی در ریاض به عنوان داور در مسابقات این بانوان نقش دارم و نشان بین المللی داوری را دریافت کردم».
او درباره آغاز فعالیت خود اضافه کرد «بنده بیلیارد و اسنوکر بازی می کردم و جزو اولین بانوانی بودم که ۴ سال پیش به فدراسیون بیلیارد و اسنوکر پیوستم و در چندین مسابقه بین المللی بیلیارد و اسنوکر از جمله جام جهانی و مسابقات آسیایی در قطر ۲۰۲۲-۲-۲۳ حضور داشتم».
نجلاء در ادامه خاطر نشان کرد «بنده در کودکی با پدرم به عنوان سرگرمی بیلیارد بازی می کردم و مسابقات اسنوکر را تماشا می کردم و به آنها علاقه داشتم. به دنبال اسنوکر رفتم و وارد دنیای این بازی شده و عاشق آن شدم».

النعیمی درباره راز موفقیت خود گفت «خانواده ام بزرگ ترین حامی من هستم و نیز به کمک ناصر الشمری رئیس فدراسیون بیلیارد و اسنوکر سعودی که بنده را به عنوان کاندیدای داوری معرفی کرد به این مرحله رسیدم. نجلاء العلیان معاون رئیس بنده را تایید صلاحیت و سپس برای داوری مسابقات معرفی کرد. دوره های آموزشی مبانی داوری را گذراندم و در امتحان موفق بودم و داور شدم».

نجلاء پیشتر به عنوان داور لیگ قهرمانی اسنوکر مردان سعودی حضور داشت اما فینال اسنوکر قهرمانی آسیا اولین مسابقه منطقه ای و بین المللی است که نجلاء در آن اولین داور زن عرب و خلیجی بود.

او درباره مشکلاتی که طی دوران فعالیت حرفه ای داشته گفت «البته که مشکلاتی مثل رفت و آمد و سفر داشتم و اینکه چگونه بین کار و زندگی اجتماعی و فعالیت ورزشی ام تعادل برقرار کنم. همیشه طی مسابقات استرس و نگرانی و تلاش و تمرکز بالا وجود دارد و این یکی از سختی های عمده برای بسیاری از بازیکنان و داوران است».

نجلاء درباره فشارهای روانی به کمیته داوران گفت «مشکلات و فشارهای روحی و روانی زیادی داریم چون بالاخره مسئولیت سنگینی در داوری مسابقات داریم و باید به دقت مسابقه را دنبال کنیم. باید تا آخر مسابقه صبور بود و باید تصمیم درست با توجه به قوانین بازی گرفت».

او در ادامه خاطر نشان کرد «به رغم همه مشکلات و چالش ها اما اسنوکر یک بازی لذت بخش و اوج موفقیت و سرگرمی است که همه سختی ها و خستگی را از بین می برد».

نجلاء همچنین کارنامه درخشانی به عنوان اسنوکر باز دارد و در مسابقات دوستانه مصر به خاطر حضور و بازی جذاب خود لوح قدردانی گرفت و در اولین دوره مسابقات اسنوکر سعودی در ۲۰۲۲ مدال برنز دریافت کرد.
نجلاء به عنوان بازیکن تیم ملی اسنوکر بانوان سعودی در مسابقات قهرمانی آسیا در قطر شرکت کرد و این تیم اولین تیم اسنوکر از سعودی و کشورهای عربی بود که در مسابقات قهرمانی شرکت کرد.

النعیمی درباره حضور زنان اسنوکر باز گفت «زنان در سطح مسابقات محلی باشگاهی بیلیارد حضور چشمگیری دارند اما اسنوکر دشوار است و زنان اسنوکر باز فراوانی نداریم. اینکه حالا بیش از ۲۰۰ بازیکن زن بیلیارد در سعودی داریم و این مایه خوشحالی است».

این داور زن سعودی اظهار کرد «استقبال زنان سعودی از بیلیارد و اسنوکر به خصوص در فدراسیون بیلیارد و اسنوکر در ریاض و دمام چشمگیر است و زنان می توانند به راحتی به دوره های آموزشی در سعودی دسترسی پیدا کنند».