10 نیروی وابسته به ایران در حمله پهپادی در شرق سوریه کشته شدند

10 نیروی وابسته به ایران در حمله پهپادی در شرق سوریه کشته شدند
TT

10 نیروی وابسته به ایران در حمله پهپادی در شرق سوریه کشته شدند

10 نیروی وابسته به ایران در حمله پهپادی در شرق سوریه کشته شدند

سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه گزارش داد 10 نفر از 3 جمله فرمانده یکی از گروه های مسلح وابسته به رژیم ایران بامداد دوشنبه (۳۰ ژانویه) در حمله پهپادی در شرق سوریه کشته شدند. این دومین حمله پهپادی علیه نیروهای وابسته به ایران در ۲۴ ساعت گذشته است.
این سازمان افزود شامگاه یکشنبه (۲۹ ژانویه) کاروان کامیون های دیگری در حومه البوکمال در شرق دیر الزور مورد حمله پهپادی قرار گرفت. هفت نفر از عناصر وابسته به رژیم ایران در این حمله کشته شدند.
به گزارش دیده بان حقوق بشر سوریه بامداد دوشنبه یک کوادکوپتر در همان منطقه کاروان وابسته به رژیم ایران را هدف گرفته که منجر به «کشته شدن فرمانده یکی از گروه های نظامی وابسته به ایران و دو نفر از همراهان (غیر سوری) او شد».
این نهاد خاطر نشان کرد «این سه نفر که در حمله امروز کشته شدند داشتند از محل وقوع حمله پهپادی شامگاه یکشنبه در مرز با عراق بازدید می کردند».
دیده بان حقوق بشر قادر به اعلام هویت کشته شدگان دو حمله و عامل حملات نشده است. هنوز هیچ طرفی مسئولیت حملات را نپذیرفته است.
حملات پهپادی شبانه شش کامیون یخچال دار را به محض عبور از مرز عراق به سوریه هدف قرار دادند. رامی عبد الرحمان مدیر سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه به فرانس پرس گفته این کامیون ها حامل تسلیحات ایران بودند.
این سازمان افزود «دست کم دو کاروان کامیون این هفته از مرز عراق به سوریه وارد شدند که بار آنها در شهر المیادین تخلیه شد. این کاروان ها حامل تسلیحات پیشرفته برای گروه های وابسته به رژیم ایران بودند».
نیروهای ایرانی و گروه های مسلح وابسته به رژیم ایران به ویژه در مسیر بین دو شهر البوکمال و میادین مستقر هستند و تعداد آنها طبق آمار سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه به ۱۵ هزار نفر می رسد.
استان دیرالزور به چندین منطقه نفوذ تقسیم شده است. عناصر رژیم سوریه و پیکارجویان ایرانی و گروه های وابسته به آنها در منطقه واقع در غرب رود فرات مستقر هستند. رود فرات دیر الزور را به دو بخش تقسیم کرده است. آن طرف رود فرات یعنی در بخش شرقی آن نیروهای دموکراتیک سوریه متمرکز هستند که از چندین گروه کرد و عرب تشکیل شده اند و از حمایت ائتلاف بین المللی ضد داعش به رهبری واشنگتن برخوردارند.
این منطقه هراز چند گاهی مورد حملات هوایی قرار می گیرد. ائتلاف بین المللی چندین بار از حمله هوایی به عناصر وابسته به ایران خبر داد.
اسرائیل هم مرتب حمله هوایی در سوریه انجام می دهد و جنگنده های اسرائیلی به مواضع نیروهای نظامی رژیم سوریه و مواضع ایران و حزب الله لبنان حمله می کنند.
اسرائیل به ندرت مسئولیت حملات هوایی به مواضع ایران در سوریه را می پذیرد اما مرتب می گوید که جلوی تلاش ایران برای تثبیت حضور نظامی در سوریه را می گیرد.
سوریه از ۲۰۱۱ گرفتار درگیری و جنگ خونین با دخالت طرف های متعدد شده است. این جنگ که حدود پانصد هزار نفر کشته برجا گذاشته منجر به ویرانی گسترده زیرساختارها و آوارگی و بی خانمان شدن بیش از نیمی از جمعیت سوریه در داخل و خارج کشور شده است.



چهارشنبه؛ ریاض میزبان نشست سران خلیج‌ و آمریکا با حضور ترامپ

رئیس‌جمهور ترامپ به سعودی در دوره اول ریاست‌جمهوری او (رویترز)  
رئیس‌جمهور ترامپ به سعودی در دوره اول ریاست‌جمهوری او (رویترز)  
TT

چهارشنبه؛ ریاض میزبان نشست سران خلیج‌ و آمریکا با حضور ترامپ

رئیس‌جمهور ترامپ به سعودی در دوره اول ریاست‌جمهوری او (رویترز)  
رئیس‌جمهور ترامپ به سعودی در دوره اول ریاست‌جمهوری او (رویترز)  

پایتخت پادشاهی عربی سعودی شاهد برگزاری نشست سران خلیج‌ و آمریکا خواهد بود که در چارچوب اولین سفر تاریخی رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، به خارج از کشور و بازدید از سعودی، قطر و امارات انجام می‌شود.

بر اساس گزارش وب‌سایت «آکسیوس» که به نقل از یک مقام آمریکایی و مقامات عربی منتشر شده، پادشاهی سعودی روز چهارشنبه میزبان نشستی خواهد بود که رئیس‌جمهور آمریکا و همتایانش از رهبران کشورهای شورای همکاری خلیج‌ را گرد هم می‌آورد. این اولین سفر رسمی خارجی رئیس‌جمهور آمریکا، نشان‌دهنده اهمیت روزافزونی است که دولت او به همکاری بین ایالات متحده و کشورهای خلیج‌ می‌دهد. این نشست فرصتی برای ترامپ خواهد بود تا دیدگاه خود را درباره نقش آمریکا در خاورمیانه و تعیین منافع کشورش در منطقه ارائه دهد.

این نشست پنجمین دور از گفت‌وگوهای بین ایالات متحده و کشورهای شورای همکاری خلیج‌ خواهد بود، پس از چهار دور قبلی که اولین آن در مه ۲۰۱۵ در کمپ دیوید، دومین در آوریل ۲۰۱۶، سومین در مه ۲۰۱۷ در ریاض با حضور ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش، و چهارمین در ژوئیه ۲۰۲۲ با مشارکت کشورهای عربی از جمله مصر، اردن و عراق برگزار شد.

امیر کویت، شیخ مشعل الصباح، دعوتنامه میزبان نشست خلیج‌ - آمریکا را دریافت می‌کند (خبرگزاری کویت)

ملک سلمان بن عبدالعزیز، خادم حرمینشریفین، روز یکشنبه از رهبران کشورهای خلیج‌ برای حضور در این نشست دعوت کرد.

امیر کویت، شیخ مشعل الجابر الصباح، نامه‌ای مکتوب از ملک سلمان دریافت کرد که شامل دعوت به نشست بود. این نامه توسط سفیر سعودی در کویت، سلطان بن سعد بن خالد، تسلیم شد. همچنین سلطان عمان، هیثم بن طارق، نامه‌ای خطی از ملک سلمان دریافت کرد که مربوط به دعوت به نشست خلیج‌ - آمریکا بود و توسط وزیر خارجه عمان در دیدار با سفیر سعودی در این کشور تحویل گرفت.

همچنین پادشاه بحرین، حمد آل خلیفه، نامه‌ای خطی از ملک سلمان دریافت کرد که توسط سفیر این کشور در بحرین، نایف السدیری، تسلیم شد.

پادشاه بحرین دعوت‌نامه ملک سلمان را برای حضور در نشست دریافت می‌کند (بنا)

پادشاه بحرین از ملک سلمان تشکر و قدردانی و به روابط عمیق و تاریخی بین دو کشور اشاره کرد. او همچنین از تلاش‌های خیرخواهانه ملک سلمان در تحکیم روابط بحرین و سعودی و نقش پیشروی سعودی در توسعه همکاری‌های مشترک خلیج‌ و تقویت امنیت و ثبات در منطقه تقدیر کرد.

وزیر خارجه عمان در دیدار با سفیر سعودی در این کشور (خبرگزاری عمان)

مقام وزارت خارجه آمریکا در گفت‌وگو با «الشرق الأوسط» تأکید کرد که سفر ترامپ «به وضوح نشان‌دهنده اهمیت و نقش محوری سعودی در منطقه است، چرا که آمریکا ریاض را شریکی کلیدی در تلاش‌ها برای تقویت امنیت و ثبات منطقه‌ای می‌داند.» ساموئل وربورگ، سخنگوی منطقه‌ای وزارت خارجه آمریکا، افزود که واشنگتن بار دیگر تعهد خود را به همکاری با شرکای منطقه‌ای برای «یافتن راه‌حل‌های سیاسی و دیپلماتیک پایدار برای بحران‌ها، حمایت از تلاش‌های آتش‌بس در غزه، دستیابی به توقف دائمی درگیری‌ها و مقابله با فعالیت‌های تهدیدکننده آزادی کشتیرانی در دریای سرخ» تأکید می‌کند.