تبادل اتهامات و نشانه‌های تنش پیش از آغاز به کار دولت لبنان

حزب «سوسیالیست» نسبت به معامله‌ها هشدار داد.. حزب «نیروهای لبنانی» منتظر گشایش صفحهٔ جدید

تبادل اتهامات و نشانه‌های تنش پیش از آغاز به کار دولت لبنان
TT

تبادل اتهامات و نشانه‌های تنش پیش از آغاز به کار دولت لبنان

تبادل اتهامات و نشانه‌های تنش پیش از آغاز به کار دولت لبنان

فضای رضایت از تشکیل دولت لبنان و استقبال از آن با اظهارات ولید جنبلاط رئیس حزب «سوسیالیست ترقیخواه» و سمیر جعجع رئیس حزب «نیروهای لبنانی» در هم شکست.
به گزارش الشرق الاوسط، هنگامی که سعد حریری و میشل عون دو روز پیش خود را برای اعلام دولت آماده می‌کردند جعجع در خصوص قبول وزارت توسعهٔ اداری به جای وزارت فرهنگ گفت: «پست‌های وزارتی پَست وجود ندارد، بلکه افراد پَست وجود دارند» که این سخن وی تفسیرات متفاوتی در پی داشت.
دقایقی پس از اعلام تشکیل دولت نیز جنبلاط گفت: محاصرهٔ سیاسی افزایش خواهد یافت و ما با آرامش با آن برخورد می‌کنیم.
اما وائل ابو فاعور وزیر صنعت دولت جدید گفت: در این دولت افراد نزدیک پیش از افراد دور خنجر زدند و ما این خنجرها را یکی پس از دیگر می‌شکنیم؛ چرا که سرنوشت ما پیروزی است.
وی تأکید کرد حزب «نیروهای لبنانی» در مقابل معامله‌ها کوتاه نمی‌آید و وزیران آن بر اساس اصولش عمل خواهند کرد.
ابو سلیمان وزیر کار نیز در توضیح سخنان جعجع گفت: آنچه رئیس حزب گفت در واقع به این معنی بود که آن قدر که عملکرد یک فرد در وزارت و انجام وظایف آن در هر مکان و سمتی مهم است خود وزارت مهم نیست.
ابو سلیمان در گفتگو با «الشرق الاوسط» ضمن اشاره به وضعیت بغرنج اقتصادی و اجتماعی عنوان کرد با رویکرد مثبت وارد دولت خواهیم شد و تصمیمات خود را به دور از معادله‌ها و پیمان‌های سیاسی، براساس شرایط می‌گیریم.
ظافر ناصر دبیرکل حزب «سوسیالیست ترقیخواه» نیز دولت جدید را دولت معامله‌ها توصیف و تأکید کرد با این معامله‌ها و فساد برخورد خواهند کرد.
اما منابعی از حزب «نیروهای لبنانی» سخنان جعجع را ناشی از ناراحتی وی در خصوص تأخیر در تشکیل دولت دانستند و به «الشرق الاوسط» گفتند: صفحهٔ سفیدی در دولت جدید باز خواهیم کرد و به اجرای قوانین پایبند خواهیم بود اما همه اینطور نخواهند بود و ما با آنها مقابله می‌کنیم همان‌طور که با کسانی که هم نظر ما هستند به شدت همکاری می‌کنیم.
ناصر موضع حزب «سوسیالیست» را به «الشرق الاوسط» اینگونه توضیح می‌دهد: با استقرار حکومت که تکمیل شد، معاملات شروع به ظاهر شدن کردند، و این موضوع باعث شد که ما از کش دادن آن در سایهٔ شرایطی غیرقابل اطمینان محتاط باشیم.
 سامی نادر مدیر مرکز مسائل استراتژیک خاورمیانه، دولتی که شایسته‌است نام دولت «سیدر» بر آن اطلاق شود را فرصتی آخر در نتیجهٔ توافق ایران و فرانسه دانست که اختلاف قدیمی را دربردارد و اختلافات جدید از جمله اصلاحات کنفرانس «سیدر» به آن اضافه شده‌است.
وی در گفتگو با «الشرق الاوسط» مواضع حزب «نیروهای لبنانی» و حزب «سوسیالیست ترقیخواه» را نتیجهٔ بهایی دانست که بیشتر از همه با گذشتن از تعداد وزیران و نوع وزرارت‌ها در این دولت پرداختند.
وی معتقد است که اختلافات قدیمی در دولت جدید ادامه خواهد داشت و در سطح سیاسی متمرکز خواهد بود که پیرامون عادی سازی روابط با سوریه، نزدیک شدن به ایران و مخالفت با این نزدیکی و اختلاف پیرامون سلاح حزب‌الله است اما مهم‌ترین آنها متعلق به سیاست اقتصادی و چگونگی تأمین مالی و کنترل هزینه‌ها است.



فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
TT

فرستاده ترامپ: واشنگتن هیچ توافقی را به اوکراین «تحمیل» نخواهد کرد

مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵
مارک روته، دبیرکل ناتو، با کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا، دست می‌دهد؛ بروکسل، ۱۷ فوریه ۲۰۲۵

 

کیث کیلگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین، روز دوشنبه تأکید کرد که واشنگتن از کی‌یف نخواهد خواست هیچ توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای پایان دادن به جنگ با روسیه مذاکره می‌کند، بپذیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کیلگ قرار است روز چهارشنبه وارد اوکراین شود و در جریان یک سفر سه‌روزه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کند.

سفر به کی‌یف، همزمان با مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض

این سفر در حالی انجام می‌شود که یک روز پیش از آن، روز سه‌شنبه، مذاکراتی میان مقامات ارشد آمریکایی و مذاکره‌کنندگان روس در عربستان سعودی برگزار خواهد شد. این مذاکرات اولین دور از گفت‌وگوهای مستقیم دو طرف از زمانی است که ترامپ، در اقدامی غیرمنتظره، موافقت خود را با آغاز تلاش‌ها برای صلح با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد.

کیلگ در این باره گفت که مقامات آمریکایی در حال انجام تلاش‌های هم‌زمانی برای نزدیک کردن مسکو و کی‌یف به میز مذاکره هستند، در حالی که او شخصاً مسئول تعامل با اوکراین است.

تصمیم نهایی با زلنسکی است

فرستاده ترامپ تأکید کرد که در نهایت، این زلنسکی است که باید تصمیم بگیرد آیا اوکراین هرگونه توافقی را که رئیس‌جمهور آمریکا در آن میانجی‌گری کند، خواهد پذیرفت یا نه.

او پس از دیدار با متحدان آمریکا در مقر ناتو در بروکسل، به خبرنگاران گفت: «تصمیم با اوکراینی‌هاست. این یک تصمیم اوکراینی خواهد بود.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «زلنسکی رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل است. این تصمیم‌ها باید توسط او گرفته شود و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را به یک رئیس‌جمهور منتخب یک کشور مستقل تحمیل کند.»

کیلگ همچنین اظهار داشت که وظیفه او تسهیل دستیابی به توافقی است که تضمین‌های امنیتی محکمی برای حفظ استقلال اوکراین فراهم کند.

نگرانی اروپا از حاشیه‌نشینی در مذاکرات

رهبران اروپایی روز دوشنبه در پاریس گرد هم آمدند تا یک استراتژی مشترک تدوین کنند، زیرا نگران هستند که در این مذاکرات نادیده گرفته شوند.

کیلگ پیش‌تر گفته بود که اروپایی‌ها مستقیماً در مذاکرات حضور نخواهند داشت، اما می‌توانند در این روند مشارکت داشته باشند. او در این خصوص تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم منطقی یا عملی باشد که همه طرف‌ها پشت یک میز مذاکره بنشینند.»

تمام گزینه‌ها روی میز است

در همین حال، پیت هیگسیت، وزیر دفاع آمریکا، مطالبات اوکراین برای بازپس‌گیری تمامی اراضی خود و پیوستن به ناتو را غیرواقع‌بینانه توصیف کرد. اما کیلگ تأکید کرد که در مذاکرات «همه گزینه‌ها مطرح خواهد شد».

او همچنین احتمال داد که مذاکرات واشنگتن و مسکو به موضوعات گسترده‌تری درباره امنیت اروپا و جهان نیز بپردازد.

وی افزود: «فکر می‌کنم آنچه در این مذاکرات مطرح خواهد شد، هنوز مشخص نیست. اما اگر بحث به مسائل جهانی کشیده شود، تعجب نخواهم کرد.»

او همچنین به احتمال تلاش‌هایی برای قطع روابط روسیه با ایران، کره شمالی و چین اشاره کرد.

جنگ فرسایشی؛ هیچ طرفی پیروز مطلق نیست

کیلگ بر این باور است که پس از سه سال جنگ، هم روسیه و هم اوکراین آماده پایان دادن به درگیری هستند، زیرا هیچ‌کدام قادر به دستیابی به یک پیروزی قاطع در میدان نبوده‌اند.

او گفت: «در حال حاضر می‌توان احساس کرد که هر دو طرف خواهان پایان دادن به این وضعیت هستند.»

و ادامه داد: «وقتی خوب فکر کنید، این جنگ به هیچ وجه قابل ادامه دادن نیست.»