​پیشنهادهای حاتم برای شیک‌پوشی مردان

لباس سعودی را به تن سنوبی داگ، کریستین لوبوتان و شاهزاده ویلیام جهانی کرد

​پیشنهادهای حاتم برای شیک‌پوشی مردان
TT

​پیشنهادهای حاتم برای شیک‌پوشی مردان

​پیشنهادهای حاتم برای شیک‌پوشی مردان

حاتم العقیل طراحی است که موفق شد لباس سنتی را جهانی کند، بعد از اینکه با ظرافت چند افزودنی قوی از عناصر مدرن و امروزی به آن تزریق کرد آن را جهانی ساخت. بر صدر نشریات مجلات براق مردانه نشاند و در جلسات عکاسی هم شانه به شانه طرح‌های طراحان جهانی جای گرفت. منکر ریشه‌هایش نمی‌شود، اما او به عنوان جوانی با ذهن باز که در ایالات متحده تحصل کرده و در چند کشور اروپایی چرخیده خوب می‌داند پروژه مدرن سازی نیازمند دست‌کاری مسائل بنیادی نیست بلکه فقط برخی جزئیات مهم نیاز به تغییر دارند که می‌توانند آثار دراماتیک به جا بگذارند. این همان کاری است که هنگام آغاز برند «توبی» کرد. نامی که نسل به نسل به ارث رسیده و عاشق آن است و زیبایی‌های بسیاری در آن می‌بیند به همین دلیل آن را محور همه نوآوری‌هایش ساخت. می‌گوید مد« سلاحی است قوی برای ابراز وجود و هویت انسان و فرهنگش». او می‌افزاید، به نظرش می‌تواند کارآیی بیشتری داشته باشد،« با این هویت به زبانی قابل فهم برای همگان جشن می‌گیری». و واقعا پیامش گوشه گوشه جهان رسید به این دلیل که خواننده امریکایی هیپ هاپ سنوپی داگ و کریستین لوبوتان طراح صاحب نام کفش در یکی از ویدیوهایش با چند کار از طراحی‌هایش ظاهر شدند. پس از آن و نه به عنوان آخرین گام طراحی پیراهن مخصوص گروه ورزشی شاهزاده ویلیام در بازی پولو را به عهده گرفت.
با اینکه طراحان دیگری از منطقه عربی درطراحی لباس مردان تخصص یافتند و برای امروزی کردن آنها تلاش می‌کنند، اما آنچه موجب برجستگی عقیل می‌شود این است که او هم‌نسلانش را بیشتر می‌شناسد. می‌داند زندگی‌ آنها تغییر کرده و حالا نیازمند پوشاکی راحت و شیک هستند« بد نیست که قطب نمای مد جهانی را دنبال کنند». به گفته او«اما باید همچنین هویتش را حفظ کند». از آنجا که  قطب نمای مد اکنون چیرگی روش «اسپورت» را نشان می‌دهد، در سوار شدن براین موج درنگ نکرد و خط طراحی ورزشی راه انداخت که موفقیت نسبتا چشم گیری کسب کرد. او تأکید می‌کند تغییر لازم است« ونباید لباس سنتی سعودی را از آن مستثنا کنیم. نسل جوان خواسته خودش را دارد که با نسل‌های گذشته متفاوت است و برای آنکه لباس با علاقه و اقبال همه نسل‌ها مواجه شود، باید مجموعه‌ای از جزئیات و طرح‌ها به آن افزوده شود تا وارد هزاره‌اش کند و برای هر زمان و مکانی مناسبش سازد. دلیل قدرت بخش‌های اساسی آن برخی نوآوری‌هایی است که به زیبایی‌هایش اضافه کرد بدون آنکه بر جایگاهش به عنوان قطعه‌‌ای از میراث با تاریخ ریشه‌دار و هویت روشن، اثر بگذارد». آنچه براهمیت این طراح جوان می‌افزاید فقط اندیشه تغییر لباس یا دست رد زدن به دیکته مد به طور کلی نیست. نقطه تمایز او تمرکزش بر اهمیت این نکته است که فرد باید جامه مناسبش را بپوشد و شخصیت و روش زندگی‌اش را بیان کند. همان طور که لباس را قابل تجدید می‌بیند، همچنین براین نظر است که با افزودن برخی زیورهای امروزی می‌توان آن را به سطح بالاتری آورد و آن را در هر مناسبتی برجسته ساخت.
برخی پیشنهادهای حاتم العقیل به مردان:
1-لباس: زیبایی آن در ماده و ظرافت جزئیات و اجرای آنها نهفته است. من دوست دارم پارچه لباسم از پنبه باشد چرا که با محیط گرم ما به خصوص در این فصل می‌خواند. همیشه تأکید می‌کنم علیرغم افزایش دما نباید از پارچه‌ای استفاده شود که خیلی زود چروک می‌شود به این بهانه که مناسب تابستان است. به این دلیل که به نظر آراسته نمی‌آید هرچند هم گران باشد. به همین دلیل نصیحت می‌کنم از آن استفاده نشود به خصوص اگر لباس برای دیدارهای رسمی یا حضور در جلسات شبانه دوخته شده باشد.
2- زیبایی لباس در آن است که بتوان آن را به طور رسمی پوشید براساس روش تناسبش با تکه‌های دیگر. من باوری دارم وبه آن ایمان دارم وهمیشه هم به آن عمل می‌کنم و شاید دقیقا در اینجا به کار بیاید و آن اینکه «خوش پوش محترم» باشی. این بدین معنی است که از حضور با ظاهری غرق در رسمیت دوری کنی و همین طور از پوشیدن تی شرت و شلوار جین. در مقابل بهترین کار پوشیدن لباس سنتی است. منظورم از سنتی البته هیچ سنخیتی با فولکلور ندارد بلکه طرح‌هایی است که منعکس کننده هویت شرقی و عربی به شیوه امروزی است.
3- به تناسب اگر مراسم افطاری یا سحری باشد انتخاب رنگ‌ها خیلی مهم است، خواه در لباس یا دشداشه یا کفش. اگر دلت قرص نیست بهتر است به سمت رنگ‌های میانه و عام بروی. چند رنگ ملایم و تزئین هم به آن اضافه کنی.
4-کفش بسیار مهم است چون کامل کننده جامه است. چه بسا برآن سایه اسپورت بگذارد، اگر کفش ورزشی باشد یا  شکلی رسمی به آن بدهد اگر صندل چرم باشد... البته در هنگام حضور در جلسه‌ مخصوص جوانان یا نسل مسن‌تر باشد تفاوت دارد.



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.