آخرین مد جواهرات ۲۰۱۹؛ آمیزه ای از پویایی و طرح های عجیب

کاربرد سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در طرح های نو

آخرین مد جواهرات ۲۰۱۹؛ آمیزه ای از پویایی و طرح های عجیب
TT

آخرین مد جواهرات ۲۰۱۹؛ آمیزه ای از پویایی و طرح های عجیب

آخرین مد جواهرات ۲۰۱۹؛ آمیزه ای از پویایی و طرح های عجیب

در گذشته معمولا یک نوع جواهرات مثلا طلا یا الماس یا زمرد نشان دل خانم ها را می برد. طراحان جواهر هم می توانستند به آسانی رضایت خانم ها را کسب کنند . اما حالا وضعیت فرق کرده و صنعت جواهرسازی در چند دهه گذشته دستخوش تغییر و تحولات گسترده شده است.
 در دوره کنونی نه تنها فوت و فن و طراحی جواهر تغییر کرده بلکه با توجه به تغییر سلایق فرهنگ استفاده از آن نیز تغییر کرده است. خانم های مدرن امروزی یا به دنبال یک تحفه ناب می گردند که سرمایه ای برای آنان باشد و یا قطعه راحتی که شب و روز از آن استفاده کنند. طراحان جواهر به همین دلیل در طرح هایشان هم از گران ترین و کمیاب ترین قطعات استفاده می کنند و هم در طراحی آن هنرنمایی می کنند. گابریل شانل در دهه سی میلادی اولین گام را در این مسیر گذاشت. او از طریق همکاری با شرکت الماس دی بیرز کلکسیون جواهرات شیک الماس نشان را به بازار عرضه کرد.  مرکز جواهر فروشی پاریس در پلاس وندوم قرار داشت. 
 شانل مورد انتقادات تند و گسترده ساکنان پلاس وندوم قرار گرفت تا اینکه دست آخر از این حوزه کنار کشید. شانل کار خود را کرد اما دنیای جواهر سازان و تفکر آنها دگرگون شد. همه به این نتیجه رسیدند که کاربرد سنگ های قیمتی به تنهایی کافی نیست. آنها نیز به اهمیت ایجاد بازارهای جدید با توجه به سلیقه و نگرش بازارها به جواهرات پی بردند. 
عده ای می گویند که جواهر یک سرمایه است و باید درشت و قابل سرمایه گذاری باشد. اما گروهی بر این باورند جواهر یک زیورآلات است که باید بیانگر سلیقه و موقعیت اجتماعی خریدارانش باشد. 
بر همین اساس بود که طراحان جواهر از مواد تازه ای برای طراحی استفاده کردند تا نیازمندی های بازار را تامین کنند. صنعت جواهرسازی با رشد طبقه متوسط و تجمل گرایی در میان جوانان بستر مناسبی برای طراحان جواهر فراهم کرد. زنان مدگرای طبقه مرفه و یا طبقه متوسط مشتریان اصلی آنها بودند.
 واژگان دنیای جواهرات گسترش یافت تا نیازمندی های گروه های بیشتری را تامین کند یعنی از جواهرات ناب گرفته تا جواهرات گران قیمت و معمولی و زیورآلات. جواهرات ناب مجموعه ای از طرح های تک و بی نظیر هستند که معمولا سنگ های قیمتی در این جواهرات کمیابند. 
از این رو معمولا یک قطعه از آنها ساخته می شود و توسط یکی از کلکسیون داران قطعه های ناب خریداری می شود. جواهرات گران قیمت معمولا از طلای ۱۸ عیار و نیز سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی ساخته می شود و یک قطعه معمولا به قیمت ده ها هزار پوند به فروش می رسد. 
حالا می رسیم به جواهرات معمولی که معمولا از سنگ های ارزان قیمت تر مثل کریستال و شیشه و زیرکونیا ساخته می شود. جواهرات تزئینی یا زیورآلات مطابق مد روز طراحی می شوند.
 اما مجموعه دیگری از جواهرات نیز در بازار به چشم می خورند که اتفاقا طرفداران زیادی دارند. این جواهرات جواهرات نیمه قیمتی نام دارند و از طلای ۱۸ عیار یعنی آمیزه ای از طلای ناب و سنگ های دیگر ساخته شده اند. جواهرات نیمه قیمتی گران تر از طلای ۱۴ عیار یا ۱۰ و ۹ عیار هستند. این جواهرات هنوز ارزش خود را حفظ کردند چرا که از سنگ های قیمتی و نیز غیر قیمتی ساخته شده است و مثل جواهراتی مثل نقره طلاکاری شده نیستند. 
قطعات مجموعه آخر از تنوع و پویایی برخوردارند. برندهایی مثل بوچرون و مسیکا همواره به طراحی قطعات راحت و متنوع اهمیت می دهند. والری مسیکا هم چند سال پیش با توجه به همین اصل بود که کلکسیون جواهرات خود را روانه بازار کرد. برند بوچرون نیز مجموعه خود را با توجه به تمایل جوانان به خصوص دختر خانم ها برای تغییر طراحی کرد. 
البته برند بوچرون نه تنها قطعاتی مطابق سلیقه دخترهای جوانان طراحی کرد بلکه خریداران کلاسیکش را نیز فراموش نکرد. برندهای جواهرات جهان مثل بولگاری و لویی ویتون و دیور نیز کلکسیون قطعات با سنگ های نیمه قیمتی عرضه کردند. زیبایی طبیعی این سنگ ها مثل تاثیر خیره کننده الماس بر خریداران جواهرات شیک و مجلل است. قطعات مالاکیت و مروارید و عقیق قرمز و سنگ کریستال و تورمالین و عقیق سفید می توانند به جواهرات و زیورآلات مدرن تاثیر جادویی ببخشند.
برند شوپارد نیز کلکسیون گردن بندهای خوشبختی را طراحی کرده است. البته قطعات مروارید و مالاکیت با سایزهای گوناگون هم توسط شوپارد عرضه شده است. برند دیور طبق معمول از رنگ های شاد و هیجان انگیز و سنگ های درشت مثل اوپال و تورمالین در طراحی خود استفاده کرده است.  البته دیور همیشه توازن در ترکیب رنگ ها را رعایت می کند.



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.