مراسم افتتاحیه مسابقات فوتبال غرب آسیا در کربلای عراق که با نواختن موسیقی و رقص زنان و مردان همراه بود، موجی از واکنشهای متفاوتی را در عراق برانگیخته است؛ به طوری که برخی معتقدند که این مراسم در حد عرف رایج اجتماعی و فرهنگی پذیرفته شده بود و برخی واکنشهای سیاسی اما آن را «اهانتی به قدسیت شهر کربلا محل دفن امام حسین» میدانند.
به گزارش الشرق الاوسط، مسابقات غرب آسیا به میزبانی عراق روز گذشته در کربلا با شرکت ۹ تیم ملی کشورهای عربی (سعودی، بحرین، عراق، اردن، کویت، لبنان، فلسطین، سوریه و یمن) آغاز شد.
مراسم افتتاحیه بهطور مستقیم از تلویزیون دولتی عراق پخش شد. انتشار عکسها و ویدئوهای مربوط به این مراسم در شبکههای اجتماعی، واکنشهای متفاوتی ایجاد کرد.
در این مراسم کوتاه، حضور زنان پررنگ بود بهطوریکه یک زن عراقی ویولن بر دست به اجرای موسیقی پرداخت و زنان دیگر با لباسهایی به رنگ پرچم عراق نمایشهایی را اجرا کردند.
بسیاری از مردم عراق معتقدند که حجم واکنشها و جنجال به پاخواسته دربارهٔ این جشن را بزرگنمایی و فراتر از حد آن توصیف کردند.
حجم واکنشها باعث شدهاست مسئولان محلی در کربلا روز گذشته از زیر بار مسئولیت این مراسم شانه خالی کرد. به طوری که نصیف الخطابی استاندار کربلا گفتهاست «هیچ نقشی در برگزاری این مسابقات نداشتیم و در حد بسترسازی و پشتیبانی نقش داشتیم».
از سوی دیگر علی جبار مدیر برگزاری این دوره از رقابتها و نائب رئیس فدراسیون فوتبال عراق در این باره میگوید: «نسبت به برخی از واکنشها متعجبم. مراسم عادی بود و این تشدید و بیانیههای تنش زا ضرورتی ندارد».
علی عباس ناظر برگزاری این مراسم نیز میگوید «همه از این مراسم تمجید و تعریف کردند اما برخی از این موفقیت ورزشی و سیاسی عراق راضی نیستند و به دنبال تنش آلوده کرده فضا هستند و توهینی به قدسیت شهر نشدهاست».
دیوان وقف شیعه عراق از گروه برگزارکننده مراسم افتتاحیه جام کشورهای غرب آسیا در کربلا شکایت قضایی کرد.
یک منبع مطلع در دیوان وقف شیعه عراق تأکید کرد که این شکایت بر این مبنا تنظیم شده که فدراسیون فوتبال عراق در مراسم افتتاحیه که در ورزشگاه بینالمللی کربلا برگزار شد ویژگی قدسی این شهر و قانون پاسداری از مقدمات در کربلا را نادیده گرفتهاست.
این منبع تأکید کرده که در این مراسم «با رفتارهای خارج از عرفی» همراه بوده که دستاورد ملی میزبانی جامهای بینالمللی را «مصادره کردهاست».
این منبع افزوده که دیوان وقف شیعه ضمن تأکید بر آزادی عمومی خواستار «توجه به ویژه بودن شهرهای دینی است که برای مؤمنان اهمیت قدسی دارد به خصوص شهری مانند کربلا که مزار سرور جوانان اهل بیت و یاران سالار شهیدان» است.
پیش از این دیوان وقف شیعی با صدور بیانیه ای این مراسم را «تعرض به اخلاق و قانون» دانسته بود.
در پی این، نوری المالکی نخستوزیر اسبق عراق، با صدور بیانیهای مخالفت خود را با این مراسم که آن را هتک حرمت قداست شهر کربلاء نامیدهاست، اعلام کرده و خواستار بازخواست نهادهای دخیل اعم از دولت محلی کربلا، وزارت جوانان و ورزش یا فدراسیون فوتبال شد.
در این میان کاربران شبکههای اجتماعی از جمله در توئیتر نیز نسبت به اعتراض مالکی واکنش نشان دادند و محکومیت او را به چالش کشیدند.
عده ای او را متهم کردند زمانی که نخستوزیر بود و چهار استان عراق را تحویل داعش داد نگران دین و مذهب عراق نبود و حالا نگران مقدسات عراق شدهاست.
عده ای دیگر نیز او را متهم به نفاق کردند چرا که خودش در زمان نخستوزیری اش در مراسم مشابهی در نجف شرکت کرده بود.
برخی نیز بر او خرده گرفتند که نسبت به دزدی و اختلاسهای دوران نخستوزیری اش بیتفاوت بوده و حالا نسبت به یک مراسم ورزشی معترض شدهاست.
واکنش مردمی به افتتاحیه فوتبال در کربلا: توهینی نشدهاست
واکنش مردمی به افتتاحیه فوتبال در کربلا: توهینی نشدهاست
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة