در حالی که پارلمان عراق گره کور تقسیم استانهای عراق به حوزههای انتخاباتی در قانون انتخابات که اواخر سال گذشته در اوج جنبش مردمی به رای گذاشته شد را تا حدی حل و فصل کردهاست، به نوبه خود، دولت نیز آمادگی خود را برای برگزاری انتخابات پارلمانی در تاریخ مقرر توسط نخستوزیر مصطفی الکاظمی در ششم ژوئن آینده، اعلام کرد.
علیرغم اعتراض برخی از گروههای سیاسی، به ویژه الفتح به رهبری هادی العامری، ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری المالکی، نمایندگان اتحادیه اسلامی کردستان، نسل جدید و برخی از نمایندگان نینوا، مجلس نمایندگان عراق به لایحه تعدیل قانون تقسیم حوزههای انتخاباتی استانها در سراسر کشور و تکمیل قانون انتخابات زودهنگام که قرار است اواسط سال آینده میلادی برگزار شود، رأی داد.
این قانون مبتنی بر تقسیم استانهای عراق به حوزههای انتخاباتی با تضمین نمایندگی زنان در کل استان است.
از سوی دیگر، حسین الهنداوی مشاور نخستوزیر در امور انتخابات، در گفتگو به الشرق الاوسط تأکید کرد که «نخست وزیر بارها آمادگی دولت را برای حرکت رو به جلو برای برگزاری انتخابات زودهنگام در تاریخ برنامه ریزی شده، یعنی ۶ ژوئن سال آینده، اعلام کردهاست».
الهنداوی افزود: «بر این اساس، در حال حاضر چندین تصمیم مهم در این زمینه صادر شدهاست، از جمله دستورالعملها به همه وزارتخانهها جهت پاسخ فوری و ظرف ۴۸ ساعت به تمام نامه نگاریها و درخواستهای کمیسیون انتخابات. همچنین الکاظمی به وزارت دارایی دستور داد که انتقال تخصیصهای مالی مورد نیاز را آغاز و آنها را برنامهریزی کند».
الهنداوی توضیح داد که «از جمله اقداماتی که در راستای آماده سازی شرایط لازم برای انتخابات انجام شدهاست، تشکیل کمیتههای عالی وزیران است که یکی از آنها تسریع در تکمیل ثبت نام بیومتریک رأی دهندگان و دیگری کمیته برای تهیه صندوقها و مراکز انتخاباتی و دیگری برای ایجاد فضای امنیتی لازم برای انتخابات است».
او بیان کرد که «دولت به تلاشهای جدی خود با پارلمان برای نهایی کردن صدور قانون انتخابات و تکمیل حد نصاب دادگاه فدرال ادامه میدهد. ما همچنین تلاشهای خود را با کمیسیون انتخابات، مأموریت سازمان ملل یا سایر سازمانهای بین المللی که در زمینه انتخابات فعالیت میکنند ادامه میدهیم».
الهنداوی در پاسخ به سؤالی دربارهٔ مفهوم نظارت بینالمللی بر انتخابات، که در حال حاضر در محافل سیاسی و عمومی در مورد آن صحبت میشود، و آیا این به معنای نظارت مستقیم بر آنها است یا خیر، میگوید که «منظور از این کار دخالت در انتخابات نیست، بلکه حضور فعال بین المللی برای دستیابی به حداکثر تضمین شفافیت، صداقت و انصاف انتخابات زودهنگام پیش رو بدون نقض حاکمیت ملی است».
پارلمان عراق گره کور حوزههای انتخابیه متعدد را حل و فصل کرد
مشاور الکاظمی از آمادگی دولت برای برگزاری انتخابات در ماه ژوئن خبر داد

پارلمان عراق گره کور حوزههای انتخابیه متعدد را حل و فصل کرد

لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة