مدیر اجرایی توسعه شهری در نیوم: The Line یک استاندارد بین‌المللی برای شهرهای هوشمند در جهان خواهد بود

ویوس به «الشرق الاوسط» تأکید کرد که این پروژه بزرگترین بستر رشد اقتصاد دانش بنیان است

مدیر اجرایی توسعه شهری در نیوم: The Line یک استاندارد بین‌المللی برای شهرهای هوشمند در جهان خواهد بود
TT

مدیر اجرایی توسعه شهری در نیوم: The Line یک استاندارد بین‌المللی برای شهرهای هوشمند در جهان خواهد بود

مدیر اجرایی توسعه شهری در نیوم: The Line یک استاندارد بین‌المللی برای شهرهای هوشمند در جهان خواهد بود

آنتونی ویوس مدیر اجرایی توسعه شهری در پروژه نیوم، اعلام کرد گام‌ها و اقدامات اجرایی برای تکمیل شهر The Lineدر حال شتاب گرفتن است.
این شهر یکشنبه گذشته توسط ولیعهد سعودی رونمایی شد و قرار است در سال ۲۰۲۵ به پایان برسد و از شهروندان و بازدید کنندگان پذیرایی کند، و در سال ۲۰۳۰ نیز کاملاً آماده شود.
ویوس در مصاحبه ای با «الشرق الاوسط» گفت که عملی کردن رؤیاها از طریق شهر «ذا لاین» در حال انجام است تا کاملاً طبق آنچه برای آن برنامه‌ریزی شده بود، پیش برود. این برنامه‌ها به صورت یکپارچه و روشی سازگار با طبیعت شهر مدرن مطابق با الزامات نیوم به تحقق دیدگاه‌های ولیعهد سعودی می‌پردازد.
ویوس اضافه کرد کهThe Line بستری برای بزرگترین مروجان محیط اقتصاد دانش بنیان در سطح بین‌المللی خواهد بود، همزمان هدف این پروژه معیاری برای شهر هوشمند در جهان است.
 ویوس اظهار کرد: «ساخت یکی از بزرگترین فرودگاه‌های جهان را به پایان می‌رسانیم، این فرودگاه پیش از سال ۲۰۳۰ در دسترس خواهد بود».
به گفته او، این پروژه خلاصه ای از تبدیل همه چالش‌ها به راه حل‌ها و فرصت‌های شگفت‌انگیز برای ساختن آینده ای متفاوت از زندگی انسانی و جهانی با بهره‌برداری از جدیدترین انواع فن آوری مدرن، از طریق یک شهر هوشمند است که از هوش مصنوعی، به دور از ازدحام و صدا و محافظت در برابر آلاینده‌های کربنی و صنعتی بهره می‌برد.

جزئیات گفتگو:

شروع کار
ویوس با بیان این که «این پروژه طی سه سال گذشته در مرحله اول خود بسیار پیشرفت کرده‌است»، افزود: «مسافران از این شهر در سال ۲۰۲۵ می‌توانند استفاده کنند. پروازهای آنها از مبدأ این شهر به هر جایی از جهان و به مقصد آن فقط ۵ ساعت زمان خواهد برد».
ویوس اشاره کرد که The Line سبک زندگی و رفتار مردم را با توجه به محیط امن و تمیز، تغییر می‌دهد، در حالی که یک سبک زندگی شگفت‌انگیز از نظر غذا، ورزش، حمل و نقل، جهانگردی و سایر موارد را فراهم می‌کند روشی متفاوت، سریع و شگفت‌انگیز به گونه ای که محیط را حفظ کند.
ویوس گفت: «در اینجا باید توجه داشته باشیم که این شهر هوشمند هیچ محدودیتی در شکل رویاهای آینده و برای خدمت به مردم ندارد. این شهر از نظر توسعه و مدرنیته سقف خاصی ندارد و در حالت توسعه مداوم و گسترش مداوم خواهد بود».

مرزهای پروژه
وی دربارهٔ محدوده شهر The Line گفت: «این سوال مانند این است که کسی دربارهٔ محدوده شهر بارسلون در اسپانیا سوال کند.. The Line بخشی از تاریخ، حال و آینده است».
او تأکید می‌کند: «این یک شهر معجزه آسا خواهد بود، با این حال با بهره‌گیری از جدیدترین محصولات تولید شده توسط فناوری جدید، دقیق و مکمل، با زمان مسابقه می‌دهد.. این یک شهر در یک توسعه فنی و نوسازی مدرن و شگفت انگیز است، و برای مدتی طولانی از این الگوی مدرن پیروی خواهد کرد».

جذب ساکنان
به گفته ویوس، «جذب ساکنان و سرمایه گذاران جهانی به نیوم یک استراتژی مستمر است که قطع نخواهد شد، زیرا برای ایجاد جهانی جدید و جذاب کار می‌کند که دامنه وسیعی از رفاه و خوشبختی و سرگرمی و باغ‌های زیبا را به زندگی بشر می‌بخشد».
ویوس تأکید کرد که این قسمت از جهان فقط یک قطعه از جغرافیا نیست، بلکه یک ساختار زندگی یکپارچه است که در آن وسایل حمل و نقل به روشی بی‌سابقه و مدرن اجرا می‌شوند، جایی که محققان، دانشمندان و نوآوران ارشد به آنها اعتماد می‌کنند تا همه چیز را به طریقی متفاوت و غیر متعارف برسد.

استاندارد جهانی
مدیر اجرایی توسعه شهری نیوم اظهار کرد که هدف The Line استاندارد بین‌المللی برای یک شهر هوشمند در جهان است.
وی افزود: «ما به دنبال همگام شدن با توسعه در بخش‌های اقتصادی، اجتماعی و زندگی در بزرگترین محیط جهانی هستیم که موجب تقویت اقتصاد دانش بنیان و تغذیه اقتصاد با تزریق ۱۸۰ میلیارد ریال به تولید ناخالص داخلی و ایجاد ۳۸۰ هزار فرصت شغلی می‌شود».
وی تأکید کرد که همه کارها، ماشین آلات و خدمات با انرژی تجدیدپذیر مدیریت می‌شوند، که ارزش افزوده انرژی در شهر را با تمام ابزارهای محافظت در برابر آلودگی افزایش می‌دهد.



اقتصاد بدون نفت سعودی خوش درخشید؛ سهم ۵۴٪ فعالیت های متنوع از تولید ناخالص داخلی


پرسنل زن در یکی از کارخانه های سعودی (الشرق الاوسط)
پرسنل زن در یکی از کارخانه های سعودی (الشرق الاوسط)
TT

اقتصاد بدون نفت سعودی خوش درخشید؛ سهم ۵۴٪ فعالیت های متنوع از تولید ناخالص داخلی


پرسنل زن در یکی از کارخانه های سعودی (الشرق الاوسط)
پرسنل زن در یکی از کارخانه های سعودی (الشرق الاوسط)

فعالیت های غیر نفتی سعودی نقش کلیدی در اقتصاد این کشور در راستای تنوع منابع درآمد و کاهش وابستگی به نفت دارد. در این میان اقدامات دولت مثل وضع قوانین و ضوابط برای فعالیت های غیر نفتی به رونق گرفتن بخش غیر نفتی کمک کرده و سهم بخش غیر نفتی از تولید ناخالص داخلی در سال گذشته بیش از ۵۴ درصد بوده است.
دولت سعودی که درهای این کشور را به روی دنیا باز کرد قوانین و مقررات دیجیتالی متنوعی برای تامین نیازمندی های سرمایه گذاران وضع نمود و وضع سرمایه گذاری در کشور را جذاب کرد. هدف اصلی دست یابی به اهداف اصلی یعنی قطع وابستگی کشور به درآمدهای نفتی است.
کارشناسان اقتصادی تاکید می کنند که اصلاحات اقتصادی اخیر بستر خوبی برای بخش خصوصی و داخلی و بین المللی ایجاد کرده است.

برنامه های نوید بخش

دکتر محمد مکنی استاد مدیریت مالی و سرمایه گذاری دانشگاه اسلامی امام محمد بن سعود در گفتگو با «الشرق الاوسط» به بخش غیر نفتی پررونق که مورد توجه دولت است اشاره می کند و گفت «حجم سرمایه گذاری و پیشرفت در بخش هایی مثل گردشگری و سرگرمی و ورزش پرشتاب و کلان است. استراتژی ملی صنایع در حال متحول کردن ۱۳ بخش مثل خودرو و ماشین آلات برقی و تجهیزات نظامی است که در افزایش رشد ناخالص غیر نفتی سهیم هستند».
سازمان آمار سعودی در گزارش تازه خود گفت تولید ناخالص داخلی غیر نفتی در سه ماه اول سال جاری رشد بیش از ۴ درصدی داشته و پیش بینی می شود که این رشد همچنان افزایش پیدا کند. نرخ بومی سازی در بخش هایی مثل صنایع نظامی به حدود ده درصد و دارو سازی به حدود ۴۰ درصد رسیده و صادرات غیر نفتی افزایش قابل ملاحظه دارد.
مکنی خاطر نشان کرد که چالش های ژئوپلیتیکی در پرتو جنگ تجاری آمریکا و چین شاید باعث کاهش فعالیت های غیر نفتی به خصوص در بخش صنعتی شود. شاخص مدیران خرید بانک ریاض در ماه مه ۵۵.۸ واحد افزایش یافته و این بیانگر بهبود چشمگیر کسب و کارهاست.
مکنی توضیح داد که تصور می شود همه زیر شاخه ها مثل سفارشات و صادرات جدید نیز بهبود پیدا کردند.

زیر ساختارها

از سوی دیگر فدوی البواردی پژوهشگر اقتصادی و مشاور فنی به «الشرق الاوسط» گفت «سرمایه گذاری داخلی در زیرساختارها نقش کلیدی در توسعه بخش های غیر نفتی دارد که شامل توسعه شهرهای صنعتی و مناطق لجستیکی و زیرساختارهای دیجیتالی برای جذب سرمایه گذاری می شود. این سرمایه گذاری ها در افزایش تنوع سازی در بخش هایی مثل گردشگری و تکنولوژی و انرژی های تجدید پذیر و خدمات سلامت و آموزشی سهیم هستند که در نهایت درآمدهای غیر نفتی را افزایش می دهند».
افزون بر این، دولت سعودی با بهبود فضای کسب و کارها و ایجاد تسهیلات برای سرمایه گذاران و تقویت ابتکارعمل های کارآفرینی دست به توسعه بخش غیر نفتی خصوصی می زند.
فدوی البواردی اضافه کرد تحول دیجیتالی و فناوری از جمله ابزارهای مهم در راستای بهبود کارآرایی و افزایش نوآوری هستند. دولت مقررات و سیاست های تشویقی نیز وضع کرده و قوانین و ضوابط مشوق بیشتری مثل قانون شرکت های تجاری و سیستم های حمایت از سرمایه گذاران برای تشویق فعالیت های غیر نفتی صادر خواهند شد.

ابتکار و کارآفرینی

فدوی البواردی بر لزوم ساده کردن اقدامات و ارایه مشوق های مالیاتی و اهمیت افزایش همکاری بین بخش های دولتی و خصوصی برای تامین مالی پروژه های زیرساختی و توسعه صنعتی و دست یابی به یکپارچگی در اجرای ابتکار عمل ها تاکید کرد.
افزایش سرمایه گذاری در بخش های آموزشی و مهارت آموزی برای توسعه مهارت های نیروی های انسانی سعودی نیز همگام با رونق بخش غیر نفتی دنبال می شود. تشویق ابتکار و کارآفرینی با برنامه حمایت استارت آپ ها و تامین مالی و هدایت فنی در کانون تلاش دولت سعودی هستند.
فدوی البواردی پیش بینی می کند که تلاش های تنوع سازی همچنان باعث نتایج قابل ملاحظه می شود. افزایش سهم بخش غیر نفتی از تولید ناخالص داخلی به خصوص بخش های گردشگری و سرگرمی و تکنولوژی و منابع تجدید پذیر در کنار ادامه اصلاحات و بهبود کسب و کارها از جمله برنامه های دیگر دولت سعودی است.