یک جام و ۸ مدعی؛ مدعیان قهرمانی یورو ۲۰۲۰ را بشناسید

یک جام و ۸ مدعی؛ مدعیان قهرمانی یورو ۲۰۲۰ را بشناسید
TT

یک جام و ۸ مدعی؛ مدعیان قهرمانی یورو ۲۰۲۰ را بشناسید

یک جام و ۸ مدعی؛ مدعیان قهرمانی یورو ۲۰۲۰ را بشناسید

با بازگشت هواداران به ورزشگاه‌ها، مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا روز گذشته آغاز شد. تورنمنتی که با وجود اپیدمی کرونا، نوید جشن می‌دهد. کرونایی که منجر به به تعویق افتادن این بازی‌ها برای یک سال شد. این مسابقات با حضور تماشاگران و همراه با جاه طلبی‌های تیم‌های شرکت کننده آغاز شده‌است.
در اینجا فهرستی از نامزدهای مدعی کسب عنوان قهرمانی یورو ۲۰۲۰ را می‌خوانید:

- فرانسه
تیم ملی فرانسه، قهرمان جهان، در خط حمله استعدادهای استثنایی همچون کیلیان امباپه ، آنتوان گریزمان و کریم بنزما دارد.
همین امر را در خط هافبک نیز می‌بینیم جایی که پل پوگبا و نگولو کانته حضور دارند و به نظر می‌رسد کانته برجسته‌ترین نامزد دریافت جایزه بهترین بازیکن جهان باشد.

دیدیه دشان، سرمربی تیم ملی فرانسه ستاره‌های برجسته ای در همه رده‌ها دارد تا عنوان یورو را به عنوان قهرمانی جام جهانی اضافه کند، همان‌طور که ۲۱ سال پیش اتفاق افتاد.
تیم فرانسه در آخرین بازی دوستانه خود قبل از رویارویی با آلمان موفق شد ۳–۰ تیم بلغارستان را شکست دهد.

- انگلستان
تیم جوان انگلیس به سرمربیگری گرت ساوت گیت می‌خواهد بهتر از سه سال پیش که در جام جهانی چهارم شدند، عمل کند.
هری کین کاپیتان تیم و گروهی دیگر از جوانان جویای نام مانند فیل فودن، جادون سانچو و میسون مونت در این تیم حضور دارند.

بعد از اینکه ترنت الکساندر-آرنولد به دلیل مصدومیت از لیست بازیکنان خارج شد و همچنین با فاصله داشتن هری مگوایر از آمادگی، نگرانی‌ها دربارهٔ خط دفاعی تیم انگلیس بیشتر شده‌است.
اما شاید انجام شش مسابقه از هفت مسابقه در ومبلی - در حضور هواداران - بر عزم این تیم برای کسب اولین جام بعد از جام جهانی ۱۹۶۶ در ومبلی بیفزاید.

- بلژیک

تیم اسب سیاه مدت‌ها در صدر رده‌بندی جهانی قرار داشت، اما زمان رسیدن نسل طلایی به اولین قهرمانی بزرگ خود کم است، به خصوص پس از اینکه این تیم در جام جهانی ۲۰۱۸ سوم شد.
از برجسته‌ترین ستاره‌های تیم می‌توان به روملو لوکاکو، کوین دی بروین بازیساز و ادن هازارد اشاره کرد. چند بازیکن جوان دیگر نیز وجود دارند.

- پرتغال

به نظر می‌رسد مدافع عنوان قهرمانی نسبت به زمانی که این تیم در سال ۲۰۱۶ پس از شکست فرانسه در پاریس قهرمان مسابقات شد، روی کاغذ قوی تر باشد.
روبن دیاز، برونو فرناندس و هاوافلیکس هافبک‌ها به تیمی که هنوز کریستیانو رونالدو آن را رهبری می‌کند، اضافه شدند.
اما آنها در گروه سختی قرار دارد، علاوه بر بازی در خارج از خانه با تیم‌های آلمان و مجارستان به ترتیب در مونیخ و بوداپست، یک مسابقه دیگر با تیم ملی فرانسه در انتظار آنهاست.

- ایتالیا

تیم ملی ایتالیا پس از از دست دادن آخرین جام جهانی در تورنمنت‌ها حاضر شده‌است و روبرتو مانچینی سرمربی آن تغییرات عمده ای را ایجاد کرده‌است.
ایتالیایی‌ها با تکیه بر روش دفاعی، در ۲۷ بازی شکست نخورده‌است و در خط حمله به سیرو ایموبیله و لورنزو اینسینیه برای گلزنی تکیه کرده‌است.

- آلمان

یواخیم لوو می‌خواهد با تنها عنوانی قهرمانی که نتوانست در مربیگری تیم ملی آن را کسب کند، به کار ۱۵ ساله خود پایان دهد.
تیم ملی آلمان، قهرمان جام جهانی ۲۰۱۴، بازیکنان برجسته زیادی را در اختیار دارد که سرژ نابری، کای هاوریتز و ایلکای گویندوگان ازجمله آنها هستند.
اضافه شدن توماس مولر و ماتس هوملس به لیست تیم ملی تعادل را به تیم بازگردانده است. این تیم دوباره در یک گروه دشوار با یک چالش بزرگ روبرو شده‌است.

- هلند

تیم ملی هلند، برنده جام ۱۹۸۸ و سه بار نایب قهرمان جام جهانی، برای اولین بار پس از جام جهانی ۲۰۱۴ به مسابقات بزرگ بازگشته است.
حضور بازیکنانی مانند فرنکی دو یونگ، جیورژنیو وینالدوم و ممفیس دیپای امید هواداران را افزایش می‌دهد. تیم به سرمربیگری فرانک دی بوئر می‌تواند یک تورنمنت خوب را پشت سر بگذارد، اما این تیم ویرجیل ون دیک و دونی ون د بیک را به دلیل مصدومیت در اختیار نخواهد داشت و دروازه‌بان آنها جاسپر سیلسن نیز که اخیراً به ویروس کرونا مبتلا شده‌است، غایب خواهد بود.

- اسپانیا

تیم ملی اسپانیا، قهرمان اروپا در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲، پیروزی بزرگ با شش گل در پاییز گذشته مقابل همتای آلمانی خود را فراموش نکرده‌است.
اما مسابقات قهرمانی اروپا اولین رویداد بدون سرخیو راموس خواهد بود و در مورد مشارکت سرجیو بوسکتس و دیگو لورنته پس از ابتلا به ویروس کرونا شک و تردید وجود دارد.
لوئیز انریکه سرمربی این تیم، بیش از ۱۲ بازیکن احتیاطی علاوه بر فهرست اصلی را آماده کرده تا برای بدترین شرایط آماده شود.



سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
TT

سعودی با ثبت ۸ سایت باستانی در یونسکو به هدف ۲۰۳۰ رسید



روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)
روستای الفاو هشتمین منطقه باستانی سعودی در فهرست یونسکو است (واس)

هشتمین سایت باستانی سعودی در فهرست یونسکو (سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی جهان) ثبت شد و بدین ترتیب سعودی به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ رسید. منطقه باستانی الفاو واقع در جنوب ریاض روز شنبه (۲۷ جولای) در جریان چهل و ششمین نشست کمیته میراث جهانی در نیودلهی هند در فهرست یونسکو قرار گرفت.
منظر فرهنگی «الفاو» به عنوان هشتمین سایت فرهنگی بسیار ارزشمند میراث جهانی در فهرست یونسکو ثبت شد. شهر «هگرا» در العلا و «حی الطریف» در منطقه باستانی الدرعیه و منطقه تاریخی جده و هنرهای صخره نگاری در حائل و واحه احساء و منطقه فرهنگی «حمی» در نجران و منطقه حفاظت شده «عروق بنی معارض» در سعودی پیش از این در فهرست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده اند.
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان وزیر فرهنگ در اکانت خود در شبکه اجتماعی «اکس» گفت «وزارت فرهنگ با ثبت منطقه باستانی «الفاو» در فهرست میراث جهانی یونسکو به هدف سند چشم انداز ۲۰۳۰ که ثبت ۸ منطقه باستانی در یونسکو است رسید.
عملکرد موفق دست اندرکاران حوزه فرهنگ سعودی در ثبت مناطق باستانی و تاریخی این کشور در فهرست یونسکو در سال های گذشته باعث شد تا میراث طبیعی و زیست محیطی این کشور در کانون توجه جهان و گردشگران قرار بگیرد و نیز اقدامات متنوعی برای حفاظت از تنوع طبیعی و اجرای ابتکار عمل های خلاقانه در حوزه صیانت از محیط زیست اجرا شود.
وزیر فرهنگ سعودی گفت «این گام ثمره توجه گسترده ملک سلمان بن عبد العزیز خادم حرمین شریفین و شاهزاده محمد بن سلمان بن عبد العزیز ولیعهد و نخست وزیر به حوزه میراث ملی و فرهنگی است».
او افزود «ثبت مناطق باستانی و فرهنگی به عنوان میراث ملموس و ناملموس یونسکو بیانگر پیشینه ژرف تاریخی و نقش پیشروی سعودی برای حفاظت از میراث مشترک جهانی در قالب سند چشم انداز ۲۰۳۰ است. در این سند بر اهمیت افتخار به هویت ملی که میراث ملی بوده تاکید شده است.

روستای «الفاو» سکونتگاه بسیاری از سلسله های پادشاهی و تمدن های کهن (واس)
شاهزاده بدر بن عبد الله بن فرحان یادآور شد «سعودی به اهمیت میراث ملی و فرهنگی و صیانت از آن و اطلاع رسانی در مورد آن در سطح بین المللی پی برده است و این اقدامات می تواند بستر محکمی برای حال و نقشه راهی برای کار و فعالیت آینده فراهم کند».
وزیر فرهنگ سعودی توضیح داد «این وزارتخانه به تلاش برای توسعه و توجه به میراث ملی و مطرح کردن آن در سطح جهان ادامه می دهد تا این سایت های باستانی پایدار بمانند و به نسل های بعدی منتقل شوند».
منطقه «الفاو» در محوطه ۲.۵۰ کیلومتر مربع در اطراف ربع الخالی در استان وادی الدواسر در جنوب منطقه ریاض قرار دارد و یک منطقه حائل ۲۷۵ کیلومتر مربعی دور تا دور آن را گرفته است. «الفاو» یک گذرگاه تنگ بین بیابان ربع الخالی و رشته کوه های طویق است. «الفاو» پایتخت نخستین پادشاهی کنده بوده و نقش و موقعیت برجسته ای در شبه جزیره عرب از نیمه قرن اول قبل از میلاد تا اوایل قرن چهارم میلادی داشت. این منطقه با توجه به پیشینه تاریخی و باستانی از جمله بزرگ ترین و شناخته شده ترین مقاصد باستانی در سعودی و یکی از مهم ترین مناطق تاریخی در جهان است.

روستای «الفاو» پایتخت پادشاهی کهن کنده در شبه جزیره عرب بوده است (واس)
منطقه الفاو در قدیم مرکز تجاری مهم و محل تردد کاروان های فلزات و غلات و پارچه بوده است. کاروان ها از مقصد پادشاهی سبا و معین و قتبان و حضرموت و حمیر از الفاو رد می شدند و به سمت نجران و از آنجا به الافلاج و سپس الیمامه و بعد نیز به طرف شرق یعنی خلیج و شمال به عراق و شام می رفتند.
«الفاو» یکی از نمادهای تعامل سازنده بین انسان و طبیعت است و نقش و نگارهای بسیاری متعلق به دوران قدیم و مقبره های غول پیکر با سازه های مشخص و همگام با نقش و نگارهای باستانی در «الفاو» وجود دارد. نمادها و آثار معماری فراوانی از منطقه کاروانسراها که در «الفاو» قرار داشته هنوز به چشم می خورد؛ از جمله محوطه باستانی با سیستم های آبیاری متنوع که کشفیات تاریخی و صخره نگاره های جذاب و دیدنی و کتیبه های باستانی فراوانی را در خود جای داده است.
نمایندگی سعودی در یونسکو تلاش گسترده ای برای ثبت این مناطق باستانی سعودی انجام داد. این اقدامات با هدایت «کمیسیون میراث ملی» و همکاری «کمیته ملی فرهنگ و علوم و آموزش» سعودی و مقامات محلی ریاض و «مرکز ملی افزایش پوشش گیاهی» و «دانشگاه ملک سعود» و «جامعه بومی» استان وادی الدواسر صورت گرفتند.

روستای «الفاو» پیشینه فرهنگی سترگ و جایگاه تاریخی دارد (واس)
کمیسیون میراث ملی سعودی تلاش های بی وقفه برای حفاظت از میراث فرهنگی پربار سعودی و معرفی آن در سطح داخلی و خارجی انجام می دهد تا روایتگر غنای تاریخ و فرهنگ این کشور به عنوان سکونتگاه تمدن های انسانی متعدد در طول تاریخ باشد.