کویت نقل و انتقالات مالی مشکوک به حزب‌الله را بررسی می‌کند

کویت نقل و انتقالات مالی مشکوک به حزب‌الله را بررسی می‌کند
TT

کویت نقل و انتقالات مالی مشکوک به حزب‌الله را بررسی می‌کند

کویت نقل و انتقالات مالی مشکوک به حزب‌الله را بررسی می‌کند

مقامات امنیتی کویت در حال انجام تحقیقات فشرده در مورد برخی نقل و انتقالات مالی هستند که بیم آن می‌رود برای تأمین مالی حزب‌الله لبنان صورت گرفته باشند.
این در حالی است که دادستانی در رابطه با این نقل و انتقالات، هشت تن را به منظور تحقیق و بررسی بازداشت کرده و تاکنون هیچ اتهامی علیه آنها مطرح نشده‌است.
کویت در تلاش است تا عملیات تأمین مالی تروریسم را به عنوان بخشی از تعهدات بین‌المللی خود در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم متوقف کند.
گزارش شده‌است که دادستانی ۸ نفر را بازداشت کرده‌است که گمان می‌رود طی سالیان متمادی نقل و انتقالات بزرگی را به طرف‌های خارجی از جمله لبنان انجام داده‌اند. مقامات کویتی در حال بررسی سوابق این نقل و انتقالات نقدی است.
در صورتی که تحقیقات انجام شده توسط سازمان امنیت کشور منجر به کشف شرایط جدیدی شود، منابع خبری دستگیری افراد بیشتری را رد نکردند. این منابع اشاره کردند که بازداشت شدگان اتهام تأمین مالی فعالیت‌های حزب‌الله را رد کردند.
با این حال، آنها اظهار داشتند که سال‌هاست به نفع سازمان‌ها و مؤسسات خیریه در لبنان نقل و انتقالاتی انجام می‌دهند که دادستانی عمومی به دنبال تأیید این ادعا است.
کویت از ماه می ۲۰۱۸، شاخه نظامی حزب‌الله و ۱۰ تن از رهبران برجسته آن را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده‌است. این کشور گفته‌است که این اقدام را با مشارکت ایالات متحده آمریکا و کشورهای خلیجی به عنوان بخشی از هدف قرار دادن تأمین مالی تروریسم انجام داده‌است.
کویت در لیست تروریستی طبقه‌بندی شده علاوه بر شاخه نظامی حزب‌الله، اعضایی از جمله نعیم قاسم، محمد یزبک، حسین خلیل، هاشم صفی الدین، طلال حمیه، آدهم تباجه، گروه سبکتروم الطیف، حسن ابراهیم، گروه تجاری ماهر، گروه عمرانی و مهندسی الانما، علی یوسف شراره، ابراهیم امین السید و حسین ابراهیم را در فهرست تروریسم قرار داده‌است.
ای اقدام در بازداشت و تحقیق از ۸ تن در حالی صورت گرفت که روز گذشته از صدور فرمان امیری مبنی بر عفو تعدادی از کویتی‌هایی که در پرونده‌های سابق از جمله هسته العبدلی محکوم شده بودند، خبر داده شده بود. مقامات کویتی در ۱۳ آگوست ۲۰۱۵، از دستگیری یک هسته وابسته به حزب‌الله که در مزرعه ای در منطقه العبدلی اسلحه نگهداری می‌کرد، خبر داده بودند.



حملات هوایی واشنگتن حوثی‌ها را به اختفا و جابجایی مجبور کرد

زبانه‌ آتش و دود از یک سایت در صنعا پس از حمله هوایی آمریکا بالا می‌رود (AFP)
زبانه‌ آتش و دود از یک سایت در صنعا پس از حمله هوایی آمریکا بالا می‌رود (AFP)
TT

حملات هوایی واشنگتن حوثی‌ها را به اختفا و جابجایی مجبور کرد

زبانه‌ آتش و دود از یک سایت در صنعا پس از حمله هوایی آمریکا بالا می‌رود (AFP)
زبانه‌ آتش و دود از یک سایت در صنعا پس از حمله هوایی آمریکا بالا می‌رود (AFP)

برای دومین هفته متوالی، جنگنده‌های آمریکایی به حملات هوایی خود بر مواضع حوثی ها در یمن ادامه داده‌اند و به‌طور متمرکز استان صعده، پایگاه اصلی این گروه، را هدف قرار داده‌اند. در همین حال، گزارش‌هایی از جابجایی مجدد فرماندهان حوثی و انتقال تجهیزات نظامی به مواضع مستحکم‌تر منتشر شده است.

بر اساس منابع آگاه یمنی که به «الشرق الاوسط» گفت‌وگو کرده‌اند، واشنگتن حملات خود را بر مناطقی متمرکز کرده که گمان می‌رود عبدالمالک الحوثی، رهبر این گروه، در آنجا پنهان شده است. این حملات همچنین انبارهای سلاح و مراکز فرماندهی و کنترل را هدف گرفته‌اند.

این منابع تأیید کردند که حوثی‌ها از ماه‌ها پیش حجم عظیمی از سلاح‌ها و کارگاه‌های تولید نظامی را از صنعا و عمران به مناطق صعب‌العبور صعده منتقل کرده‌اند تا از خطر بمباران در امان بمانند.

بر اساس اطلاعات، فرماندهان ارشد این گروه شامل کارشناسان ایرانی و اعضای «حزب‌الله» لبنان، صنعا و سایر شهرها را ترک کرده و به پایگاه‌های حوثی‌ها در صعده رفته‌اند؛ جایی که توپوگرافی کوهستانی پناهگاه امن‌تری برای آنها فراهم می‌کند.

هواداران حوثی با حمل ماکت موشک و سردادن شعار در تظاهرات شرکت می‌کنند (AP)

منابع تأکید می‌کنند که حوثی‌ها شبکه‌ای وسیع از تونل‌ها و پناهگاه‌ها را در دل کوه‌ها حفر کرده‌اند که به عنوان مراکز فرماندهی، انبار سلاح و پناهگاه‌های مقاوم در برابر حملات هوایی استفاده می‌شود.

همچنین منابع آگاه در صنعا فاش کردند که برخی فرماندهان ارشد حوثی از جمله مهدی المشاط، رئیس به اصطلاح «شورای سیاسی عالی»، از زمان آغاز حملات ناپدید شده‌اند. این منابع از جابجایی سایر فرماندهانی خبر دادند که خانواده‌های خود را به صعده منتقل کرده‌اند تا از تشدید احتمالی درگیری‌ها در امان بمانند.

بر اساس این گزارش‌ها، حوثی‌ها اقدامات امنیتی بی‌سابقه‌ای اعمال کرده‌اند. فرماندهان و ناظران این گروه، به‌ویژه آنهایی که از صعده آمده‌اند، از حضور علنی و حرکت‌های عمومی خود کاسته‌اند، از شرکت در جلسات رسمی خودداری می‌کنند و برخی حتی خانه‌های خود را ترک کرده و به آپارتمان‌های مخفی یا مناطق دورافتاده نقل مکان کرده‌اند.

با تداوم حملات آمریکایی و گسترش دامنه آنها، ناظران نظامی پیش‌بینی می‌کنند حوثی‌ها به استراتژی‌های جایگزین مانند استفاده از تونل‌های زیرزمینی برای پرتاب موشک‌ها و پهپادها یا استقرار مجدد سامانه‌های تهاجمی در مناطق مستحکم‌تر روی خواهند آورد.

سؤالات زیادی درباره توانایی این گروه در مقاومت در برابر حملات شدید و تأثیر این عملیات بر برنامه‌های آنها برای هدف قراردادن کشتیرانی بین‌المللی و ادامه تشدید نظامی در منطقه بی‌پاسخ مانده است.

آوارگی از صعده

در هفته گذشته، جنگنده‌های آمریکایی ده‌ها حمله را علیه انبارهای سلاح، تونل‌های مستحکم و مواضع نظامی در مناطق الصفراء، ساقین، کتاف، سحار، مجز و خود شهر صعده انجام دادند. این حملات بخشی از کمپین ترامپ برای تضعیف توانایی حوثی‌ها در اجرای حملات دریایی و تهدید کشتیرانی بین‌المللی است.

حملات شدید باعث آوارگی گسترده ساکنان شهر صعده و مناطق اطراف آن شده است. منابع محلی گزارش دادند صدها خانواده در روزهای اخیر خانه‌های خود را ترک کرده و به استان‌های حجه، عمران و الجوف فرار کرده‌اند.

آثار بمباران آمریکایی مواضع حوثی‌ها در صعده، پایگاه اصلی این گروه (رویترز)

این منابع به «الشرق الاوسط» توضیح دادند که بسیاری از خانواده‌ها به دلیل ترس از حملات مجبور به فرار شدند اما فرصت نکردند اثاثیه خود را همراه ببرند. برخی خانواده‌ها نیز به دلیل شرایط اقتصادی نامناسب، در مناطق خود گرفتار شده و قادر به ترک نیستند.

حوثی‌ها اوایل سال جاری مرکز پرتاب موشک‌ها و پهپادها را از عمران و سایر مناطق به غارها و مواضع مخفی در صعده منتقل کردند. این عملیات تحت نظارت متخصصان «سپاه مهندسی و تعمیرات نظامی» انجام شد تا بقایای زرادخانه آنها پس از حملات غربی حفظ شود.

منابع در آن زمان تأیید کردند که انتقال با وسایل نقلیه غیرنظامی استتارشده و به‌صورت مرحله‌ای انجام شد تا از شناسایی توسط هواپیماهای آمریکایی جلوگیری شود.