ولیعهد سعودی از تأسیس شهر صنعتی نیوم خبر داد

«اوکساچون» بزرگترین سازه صنعتی شناور در جهان

ولیعهد سعودی از تأسیس شهر صنعتی نیوم خبر داد
TT

ولیعهد سعودی از تأسیس شهر صنعتی نیوم خبر داد

ولیعهد سعودی از تأسیس شهر صنعتی نیوم خبر داد

شاهزاده محمد بن سلمان بن عبدالعزیز ولیعهد سعودی و رئیس هیئت مدیره نیوم، از تأسیس شهر صنعتی نیوم (اوکساچون) به عنوان گام دیگری در طرح جامع نیوم خبر داد.
هدف از این شهر صنعتی ارائه مدل جدیدی برای مراکز تولیدی آینده مطابق با استراتژی نیوم به منظور بازتعریف شیوه زندگی و کار بشر در آینده است.
شاهزاده محمد بن سلمان در اظهاراتی به مناسبت اعلام تأسیس این شهر گفت: شهر صنعتی «اوکساچون» کاتالیزوری برای رشد اقتصادی و تنوع در نیوم به‌طور خاص و پادشاهی به‌طور کلی خواهد بود، این شهر جاه طلبی‌های ما برای دستیابی به اهداف چشم‌انداز ۲۰۳۰ را برآورده می‌کند.
ولیعهد افزود: «شهر صنعتی نیوم به تعریف مجدد جهت‌گیری جهان به سمت توسعه صنعتی در آینده، همراه با مشارکت در حفاظت از محیط زیست، ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و دستیابی به رشد کمک خواهد کرد. اوکساچون همچنین در حمایت از پادشاهی در زمینه تجارت منطقه ای، علاوه بر حمایت از جریان تجارت جهانی در منطقه، مشارکت خواهد داشت».
وی در پایان اظهار کرد: خوشحالم که توسعه و تجارت در زمین شهر صنعتی آغاز شده‌است و منتظر گسترش سریع آن هستم.
نظمی النصر مدیر عامل نیوم نیز به نوبه خود گفت: از طریق اوکساچون، جهان شاهد تحولی اساسی در چشم‌انداز مراکز تولیدی خواهد بود. چیزی که ما را بیشتر تشویق می‌کند، اشتیاق تعدادی از شرکا است که علاقه خود را برای شروع پروژه‌های خود در «اوکساچون» نشان دادند، اینها پیشگامان تغییر هستند که کارخانه‌هایی با آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی ایجاد خواهد کرد تا به یک جهش کیفی برای این دوره از انقلاب صنعتی چهارم دست یابد، اوکساچون با پیروی از ذا لاین، مراحل پروژه را تکمیل خواهد کرد تا به یک شهر شناختی و معرفتی جامع تبدیل شود که زندگی استثنایی را برای ساکنان خود فراهم می‌کند.
اوکساچون منطقه بزرگی را در گوشه جنوب غربی نیوم اشغال می‌کند. محیط اصلی شهری حول یک بندر یکپارچه و مرکز لجستیک متمرکز شده‌است که اکثریت جمعیت شهر صنعتی را در خود جای خواهد داد. طراحی منحصر به فرد هشت ضلعی شهر هرگونه تأثیرات زیست‌محیطی را به حداقل می‌رساند. این بهترین استفاده ممکن از زمین را برای حمایت از رویکرد نیوم به منظور حفظ ۹۵٪ از محیط طبیعی فراهم می‌کند. این شهر همچنین بزرگترین سازه شناور جهان را تشکیل می‌دهد و مرکز توسعه نیوم برای «اقتصاد آبی» است؛ این امر از طریق تکیه بر دریاها برای دستیابی به توسعه پایدار، که نشان دهنده تمرکز نیوم بر توسعه خلاقانه و نوآورانه است.
شهر صنعتی نیوم اوکساچون بر اساس همان فلسفه و مفاهیم جوامع «ذا لاین» است که در ژانویه ۲۰۲۱ راه اندازی شد، جایی که امکان استثنایی برای زندگی هماهنگ با طبیعت، از طریق یک موقعیت ایده‌آل در دریای سرخ در نزدیکی کانال سوئز، که تقریباً ۱۳٪ تجارت جهانی از آن عبور می‌کند، را فراهم می‌کند. این شهر یکی از پیشرفته‌ترین مراکز لجستیکی در جهان خواهد بود که دارای یک بندر یکپارچه پیشرفته و اتصال فرودگاهی است.
نیوم از طریق شهر صنعتی اوکساچون اولین اکوسیستم یکپارچه جهان را برای زنجیره تأمین و بنادر ارائه خواهد شدف بهره‌برداری از تسهیلات واردات بندری، لجستیک و راه‌آهن استاندارد خواهد شد، با ارائه سطوح بهره‌وری جهانی با انتشار کربن صفر، زنجیره تأمین فیزیکی و دیجیتال و تدارکات یکپارچه امکان تحویل ایمن و به‌موقع را فراهم می‌کند و کارایی و مقرون به صرفه بودن را برای شرکای صنعتی تضمین می‌کند.
شهر صنعتی «اوکساچون» متکی بر پیشرفته‌ترین فناوری‌ها مانند: اینترنت اشیا (IoT)، تعامل انسان و ماشین، هوش مصنوعی و قابل پیش‌بینی و رباتیک؛ همه آنها با شبکه ای از مراکز توزیع مستقل و کاملاً خودکار ترکیب شده‌اند که در خدمت جاه طلبی‌های نیوم برای ایجاد یک زنجیره تأمین یکپارچه، هوشمند و کارآمد هستند.
شهر صنعتی در نیوم مرکزی برای صنایع پاک و پیشرفته است که در آن انتشار گازهای گلخانه ای از طریق کار با انرژی ۱۰۰٪ پاک به صفر خالص می‌رسد. این شهر یک نقطه کانونی برای رهبران صنعت خواهد بود که می‌خواهند تغییر را برای ایجاد کارخانه‌های پیشرفته و تمیز در آینده ایجاد کنند.
در عین حال، توسعه صنعتی شهر بر هفت بخش استوار است، با مراقبت مستمر از نوآوری و فناوری جدید که پایگاهی حیاتی برای این صنایع ایجاد می‌کند. این صنایع بر انرژی پایدار، تحرک مستقل، نوآوری در آب، تولید غذای پایدار، سلامت و رفاه، فناوری و تولید دیجیتال (از جمله ارتباطات، فناوری فضایی و روباتیک) و روش‌های ساخت و ساز مدرن تمرکز دارندکه همه آنها ۱۰۰٪ با انرژی تجدیدپذیر تغذیه می‌شوند.
بسیاری از ویژگی‌های «ذا لاین» که زیست پذیری استثنایی در منظر شهری فراهم می‌کند، در شهر صنعتی منعکس خواهد شد، جایی که رفاه استثنایی با طراحی جوامع و تخصیص آنها برای پیاده‌روی، یا تحرک با تکیه بر انرژی هیدروژن دوستدار محیط زیست به عنوان سوخت زیستی که سوخت سیستم‌های حمل و نقل را تأمین می‌کند، تجسم می‌یابد. صنعت پایدار در اطراف جوامع ساخته خواهد شد تا زمان رفت و آمد را کاهش دهد و زندگی استثنایی را فراهم کند و در عین حال طبیعت را به‌طور یکپارچه با محیط شهری ادغام کند.
هدف شهر صنعتی ایجاد یک اقتصاد دورانی واقعی با محیطی مشارکتی مبتنی بر تحقیق و نوآوری است. شهر صنعتی نیز به روشی متمایز توسعه می‌یابد، با طرح‌هایی برای تأسیسات تولیدی بزرگ، از جمله بزرگترین پروژه هیدروژن سبز در جهان، که شامل Air Products ,ACWA Power و NEOM در یک سرمایه‌گذاری مشترک سه جانبه است و همچنین بزرگترین و پیشرفته‌ترین سازنده ساختمان‌های مدولار در جهان با Gulf Modular International، علاوه بر بزرگترین مرکز داده در مقیاس بزرگ در منطقه، سرمایه‌گذاری مشترک بین NEOM و FAS Energy است.
شهر صنعتی با بهترین استانداردهای نظارتی در کلاس و پشتیبانی گسترده، قرار است به سرعت رشد کند و از صنعتگران، سرمایه گذاران و صاحبان مشاغل در آغاز سال ۲۰۲۲ استقبال کند.



گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
TT

گسترده‌ترین عملیات تخلیه اسرائیل در غزه طی ماه‌های اخیر؛ ترامپ به دنبال آتش‌بس است


فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)
فلسطینی‌ای در حال فریاد هنگام تشییع اعضای خانواده‌اش که در حمله هوایی اسرائیل در خان‌یونس کشته شدند، در روز یکشنبه (رویترز)

در حالی که وضعیت جنگی در نوار غزه همچنان ادامه دارد، ارتش اسرائیل روز یکشنبه دستور به بزرگ‌ترین عملیات تخلیه طی ماه‌های اخیر داد. این تخلیه مناطق وسیعی از شهر غزه و شمال آن، به‌ویژه محله‌های الزيتون، الصبرة، التفاح و الدرج را در بر می‌گیرد. ارتش از ساکنان خواسته فوراً به منطقه المواصی در جنوب منتقل شوند.

این دستور با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پخش اعلامیه از طریق پهپادها اعلام شد و شامل گسترش تخلیه مناطق پیشین مانند جبالیا البلد، الزرقاء و أبو إسكندر نیز می‌شود. منابع محلی گفته‌اند بسیاری از مردم نمی‌دانند کجا باید بروند، زیرا مناطق غربی غزه نیز از آوارگان پر شده است.

فلسطینی مجروح در حمله هوایی، در بیمارستان ناصر در خان‌یونس واقع در جنوب غزه، با پیکر برادرش که در همان حمله کشته شد، وداع می‌کند (رویترز)

ارتش اسرائیل اعلام کرده قصد دارد وارد عمق شهر غزه و حتی غرب آن شود. اگرچه منطقه المواصی به‌عنوان منطقه انسانی اعلام شده، اما در آنجا هم ارتش اسرائیل حاضر است و گه‌گاه تیراندازی یا بمباران‌هایی صورت می‌گیرد.

احتمال توافق جزئی

با وجود ادامه خشونت‌ها، تلاش‌ها برای آتش‌بس ادامه دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی خواستار تلاش برای دستیابی به توافق آتش‌بس شد. منابع فلسطینی به «الشرق الأوسط» گفته‌اند که احتمال رسیدن به توافقی جزئی در چارچوب طرح پیشنهادی فرستاده آمریکایی، استیو ویتکوف، وجود دارد.

فلسطینی‌ای در کنار پیکر کودکان کشته‌شده در حمله هوایی اسرائیل به خانه‌ای در شهر غزه پیش از مراسم تشییع در روز یکشنبه (رویترز)

این منابع افزودند مقاومت فلسطینی خواستار ضمانت اجرای کامل دوره ۶۰ روزه آتش‌بس بدون نقض آن توسط اسرائیل، و توزیع آزادسازی گروگان‌ها طی روزهای آتش‌بس هستند. همچنین تأکید شده که پروتکل‌های انسانی توافق پیشین در ژانویه ۲۰۲۵ باید رعایت شود؛ موضوعی که اسرائیل در آن زمان به‌طور کامل پایبند نبود.

بن‌بست در مذاکرات و لجبازی اسرائیل

منابع نزدیک به حماس می‌گویند: «رسیدن به توافق ممکن است اگر اسرائیل به خواسته‌های منطقی پاسخ مثبت دهد». به گفته آن‌ها، حماس پیشنهادات متعددی داده، اما هر بار بنیامین نتانیاهو آن را رد کرده و مسیر مذاکرات را مختل کرده است.

منابع تأکید کردند که «حماس» مایل به دستیابی به توافق برای توقف کشتار و محاصره در غزه است، اما نمی‌پذیرد تحت عنوان توافقی «تسلیم‌شده» عمل کند. آن‌ها همچنین از دولت ترامپ خواستند فشار بیشتری بر اسرائیل وارد کند.

پیش‌بینی شده که در صورت پیشرفت گفت‌وگوها، طی روزهای آینده دور جدیدی از مذاکرات در دوحه یا قاهره با حضور هیأت‌های حماس، اسرائیل، میانجی‌ها و نماینده آمریکا برگزار شود.

ترور ابوعمر السوری

در تحولی مرتبط، ارتش اسرائیل جمعه‌شب موفق به ترور «حکم العیسی» معروف به «أبو عمر السوری»، یکی از فرماندهان ارشد «کتائب القسام» شد. وی از نزدیکان محمد الضیف، فرمانده شهید القسام، بود. اسرائیل همچنین چندین فرمانده دیگر از حماس، جهاد اسلامی و گروه‌های مقاومت دیگر را هدف قرار داده است.

با کاهش درگیری مستقیم بین ایران و اسرائیل، تمرکز ارتش اسرائیل بار دیگر بر نوار غزه افزایش یافته و حملات زمینی، هوایی و عملیات‌های هدفمند شدت گرفته‌اند.