رئیس ستاد ارتش یمن: حوثی‌ها، صلح را برای خوش‌خدمتی به ایران رد می‌کنند

شبه نظامیان به قتل برادر رئیس شورای کودتا اعتراف کردند

رئیس ستاد ارتش یمن: حوثی‌ها، صلح را برای خوش‌خدمتی به ایران رد می‌کنند
TT

رئیس ستاد ارتش یمن: حوثی‌ها، صلح را برای خوش‌خدمتی به ایران رد می‌کنند

رئیس ستاد ارتش یمن: حوثی‌ها، صلح را برای خوش‌خدمتی به ایران رد می‌کنند

در حالی که شبه‌نظامیان حوثی به کشته شدن مصلح المشاط برادر رئیس شورای حاکم کودتا، در نتیجه مجروحیت وی در نبردهای قبلی اعتراف کردند، سپهبد صغیر بن عزیز رئیس ستاد ارتش یمن تاکید کرد که گروه کودتا به دلیل اجرای دستور کار خرابکارانه ایران، تن به صلح نخواهند داد.
اظهارات رئیس ستاد کل نیروهای مسلح یمن در دیدار با سپهبد فیاض الرویلی همتای سعودی خود و سپهبد مطلق بن سالم الازیمع فرمانده نیروهای مشترک، معاون رئیس ستاد کل ارتش در این کشور بیان شد.
منابع رسمی در یمن اعلام کردند که در این دیدار موضوعات مورد اهتمام مشترک و راه های تقویت روابط بین نیروهای مسلح سعودی و یمن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
خبرگزاری «سبأ» گزارش داد که سپهبد ابن عزیز همتای سعودی خود و فرمانده نیروهای مشترک را در جریان همه تحولات میدانی و حملات تروریستی اخیر شبه نظامیان حوثی قرار داد و بر نقض آتش بس منقضی شده سازمان ملل و چگونگی عدم تمدید آن تاکید کرد.
ابن عزیز با اشاره به تهدید دائمی آن برای ناوبری دریایی تاکید کرد که شبه نظامیان حوثی به ناسازگاری و پافشاری خود بر رد صلح و طولانی شدن جنگ در اجرای دستور کار خرابکارانه ایران در یمن و منطقه عربی ادامه می دهند.
او گفت: «شبه نظامیان حوثی تن به مطالبات صلح نمی دهند، چون در وهله اول به آن اعتقاد ندارد، زیرا نمی توانند پروژه فرقه ای خود را که با هویت عربی بیگانه است، اجرا کند مگر در پرتو هرج و مرج و ویرانی».
سپهبد ابن عزیز رئیس ستاد ارتش یمن، «نقش ائتلاف عربی به رهبری پادشاهی عربی سعودی در حمایت از نیروهای مسلح یمن در ابعاد مختلف» را ارزشمند دانست و افزود: «این حمایت از سوی برادران سعودی که از حمایت از همه اهداف عربی دریغ نمی‌کنند جای تعجب ندارد».
سپهبد فیاض الرویلی نیز بر «حمایت مستمر پادشاهی و کشورهای ائتلاف عربی از دولت قانونی و نیروهای مسلح برای پایان دادن به کودتای شبه نظامیان حوثی تروریستی و دستیابی به اهداف و آرمان های مورد نظر مردم یمن» تاکید کرد.
از سوی دیگر، شبه‌نظامیان حوثی بار دیگر بندر نفتی الضبه یمن را با هواپیماهای بدون سرنشین هدف قرار دادند.
آنها ضمن تهدید به تکرار حملات تروریستی، پیشنهادهای هانس گروندبرگ نماینده سازمان ملل، برای تمدید و گسترش آتش بس منقضی شده را رد کردند.
در مقابل، شورای رهبری ریاست جمهوری یمن، رژیم ایران را به دست داشتن در حملات اخیر به بنادر صادرات نفت در استان های حضرموت و شبوه متهم و تاکید کرد که بقایای پهپادهای مورد استفاده در این حملات با مشخصات هواپیماهای ساخت تهران مطابقت دارد.
تازه ترین حمله حوثی ها در روز دوشنبه به بندر الضبه در استان حضرموت صورت گرفت که باعث آسیب دیدن یک سکوی ترانزیت شد. مقامات محلی گفتند که برای تعمیر آنها به یک ماه زمان نیاز دارند. در پی این حمله، ترافیک تجاری در این بندر متوقف شده است.



سفر روبیو به خاورمیانه برای تبلیغ طرح‌های ترامپ  

 AFP
AFP
TT

سفر روبیو به خاورمیانه برای تبلیغ طرح‌های ترامپ  

 AFP
AFP

در اولین سفر خود به منطقه خاورمیانه، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، به تبلیغ برنامه‌های رئیس‌جمهور دونالد ترامپ و پیشنهاد او برای انتقال فلسطینی‌ها از غزه و ساخت مجتمع‌های توریستی مشابه ریویرای فرانسه خواهد پرداخت.

بر اساس اظهارات مقامات وزارت امور خارجه آمریکا، روبیو از ۱۳ تا ۱۸ فوریه پس از شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان، به کشورهای اسرائیل، امارات متحده عربی و پادشاهی عربی سعودی سفر خواهد کرد.

روبیو تلاش می‌کند تا خشم و مخالفت گسترده عرب‌ها را پس از پیشنهاد ترامپ برای انتقال ساکنان غزه به مصر و اردن و تحویل گرفتن این منطقه از اسرائیل و اعمال کنترل آمریکا بر آن، که ترامپ آن را "مالکیت بلندمدت" با هدف بازسازی نامیده است، کاهش دهد. مقامات وزارت خارجه آمریکا اشاره کردند که روبیو قبلاً گفت‌وگوهایی با رهبران منطقه درباره آینده غزه آغاز کرده و این گفت‌وگوها را در طول سفر خود به خاورمیانه ادامه خواهد داد.

انتقال موقت یا دائمی؟

وزیر امور خارجه و دیگر مقامات کاخ سفید تلاش کرده‌اند تا از اظهارات ترامپ دفاع کنند، به ویژه در برابر انتقاداتی که این پیشنهاد را به معنای انتقال دائمی و تخلیه ساکنان غزه می‌دانند. روبیو در جریان سفر خود به جمهوری دومینیکن تأکید کرد که این انتقال موقت است و گفت: «غزه در حال حاضر به دلیل خطرات ناشی از مهمات منفجر نشده، غیرقابل سکونت است و مردم مجبور خواهند شد در جای دیگری زندگی کنند تا فرآیند بازسازی منطقه انجام شود.»

روبیو پیشنهاد ترامپ را "پیشنهادی بسیار سخاوتمندانه برای کمک به پاکسازی خرابی‌ها در غزه پس از ۱۵ ماه درگیری بین اسرائیل و حماس" توصیف کرد.

در جریان سفر خود به جمهوری دومینیکن، روبیو گفت که ترامپ همچنین به دنبال جلب حمایت برای بازسازی غزه از کشورهایی است که توانایی اقتصادی و فناوری لازم برای حمایت از این منطقه را دارند. او گفت: «من معتقدم رئیس‌جمهور ترامپ پیشنهاد کرده است که به آنجا برود و بخشی از راه‌حل باشد. اگر هر کشور دیگری مایل به پیشقدم شدن و انجام این کار باشد، این عالی خواهد بود.»

روبیو در پستی در پلتفرم "X" نوشت: «غزه باید از حماس پاک شود و همان‌طور که رئیس‌جمهور ترامپ گفته است، ایالات متحده آماده است تا غزه را رهبری کند و دوباره آن را زیبا سازد. هدف ما دستیابی به صلح پایدار در منطقه برای همه مردم است.»

او از برنامه ترامپ به عنوان یک ابتکار عمل بشردوستانه دفاع کرد و اشاره کرد که دولت‌های قبلی آمریکا نتوانسته‌اند ایده‌های غیرمتعارف برای مقابله با مناقشه اسرائیل و فلسطین ارائه دهند.

پیشنهاد سخاوتمندانه

علیرغم مخالفت‌های قانون‌گذاران کنگره و رد پیشنهاد از سوی کشورهای عربی و متحدان اروپایی، وزیر امور خارجه آمریکا انتقال فلسطینی‌ها را یک دیدگاه واقع‌بینانه از وضعیت فعلی برای بازسازی این منطقه ویران شده توصیف کرد. او گفت: «بسیاری از کشورهای جهان دوست دارند نگرانی خود را درباره غزه و مردم فلسطین ابراز کنند، اما تعداد کمی در گذشته حاضر به انجام کاری ملموس در این زمینه بوده‌اند... اگر هر کشوری مایل به پیشقدم شدن و انجام این کار باشد، این عالی خواهد بود، اما هیچ‌کس عجله‌ای برای انجام آن ندارد و این باید اتفاق بیفتد.»

کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید، از "بشردوستانه" بودن ایده انتقال ۱.۸ میلیون فلسطینی از غزه به خارج از این منطقه "به طور موقت" برای امکان بازسازی دفاع کرد. او تصاویری از ویرانی‌ها نشان داد و گفت که این منطقه "غیرقابل سکونت است و ناعادلانه است که پیشنهاد کنیم مردم در چنین شرایط اسف‌باری زندگی کنند."

اظهارات مقامات دولت آمریکا سوالاتی را درباره پیشنهادات جدید ترامپ که با دهه‌ها سیاست آمریکا در تضاد است، برانگیخته است. سیاست‌های قبلی آمریکا خواستار حل دو دولت و ایجاد یک دولت فلسطینی بودند، بدون آن‌که انتقال بیشتر فلسطینی‌ها از غزه یا کرانه باختری را تحمیل کنند. حتی اسرائیل نیز ایده انتقال را مطرح نکرده است، بلکه با مقامات دولت قبلی بایدن برای تدوین یک برنامه "روز بعد" برای بازسازی و شکل حکومت در غزه گفت‌وگو کرده و خطوط کلی یک حکومت مشترک با مشارکت تشکیلات خودگردان فلسطین تحت نظارت سازمان ملل متحد را ترسیم کرده است تا اطمینان حاصل شود که حماس دوباره کنترل این منطقه را به دست نخواهد گرفت.