بن فرحان: ما آماده ایم فرصت‌های گفت وگو بین روسیه و اوکراین را افزایش دهیم

لاوروف از نقش سعودی در مبادله اسیران جنگی با کی یف قدردانی کرد



شاهزاده فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه سعودی و سرگئی لاوروف همتای روس خود در مسکو (رویترز)
شاهزاده فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه سعودی و سرگئی لاوروف همتای روس خود در مسکو (رویترز)
TT

بن فرحان: ما آماده ایم فرصت‌های گفت وگو بین روسیه و اوکراین را افزایش دهیم



شاهزاده فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه سعودی و سرگئی لاوروف همتای روس خود در مسکو (رویترز)
شاهزاده فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه سعودی و سرگئی لاوروف همتای روس خود در مسکو (رویترز)

شاهزاده فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه پادشاهی عربی سعودی در ادامه تحرک فعال ریاض در چارچوب جستجوی راه حل مسالمت آمیز برای جنگ اوکراین و تقویت مکانیسم‌های هماهنگی و گفت و گو با طرف‌های مختلف،
امروز (پنجشنبه) به پایتخت روسیه سفر کرد.
شاهزاده فیصل بن فرحان با سرگئی لاوروف، همتای روس خود دیدار و در جریان آن روابط دوجانبه میان دو کشور و بسته‌ای از پرونده‌های منطقه ای و بین‌المللی و در راس آنها وضعیت پیرامون بحران اوکراین بررسی شد.
وزیر امور خارجه سعودی در ابتدای این دیدار گفت که پادشاهی سعودی «به دنبال تقویت و توسعه روابط با روسیه در همه سطوح است».
وی افزود که امیدوار است که گفت و گوهایش با لاوروف به "یکسان سازی دیدگاه‌ها و حمایت از روابط دوجانبه" کمک کند.
بن فرحان اخیراً یک سفر فعال را برای گفت و گو با طرف اوکراینی و تعدادی از مقامات کشورهای غربی برای پایان دادن به این بحران انجام داده بود.
شاهزاده فیصل در پایان گفت وگو با همتای روس خود توضیح داد که دو طرف "چالش‌های تاثیرگذار بر جهان را مورد بحث و بررسی قرار دادند و دیدگاه‌ها در مورد بحران‌های بین المللی نیز تبادل نظر شد."
وی افزود: همیشه چیز جدیدی در روابط دو کشور دوست وجود دارد که به دنبال تقویت و توسعه آن در همه سطوح هستیم.
شاهزاده فیصل از هماهنگی‌های موجود در زمینه‌های مختلف بین دو کشور در راستای توسعه روابط مشترک و هماهنگی برای مقابله با چالش‌های بین‌المللی قدردانی کرد.
وزیر امور خارجه سعودی با اعلام این که «پادشاهی آماده انجام هر کاری برای حل مناقشه در اوکراین است»، توضیح داد: ما آماده‌ایم تا گفت و گو بین روسیه و اوکراین را تسهیل کنیم.
این مقام سعودی گفت: «ما همیشه در تلاش هستیم تا برای حل این بحران حمایت های لازم را انجام دهیم، همچنین  ما آماده همکاری با همه طرف‌ها برای یافتن راه‌حلی مسالمت‌آمیز هستیم و در گذشته ابتکارات خاصی از جمله در مورد تبادل زندانیان با نظارت شخصی از سوی ولیعهد محمد بن سلمان بر این روند را مطرح کرده‌ایم. ما از روسیه سپاسگزاریم و به بحث در مورد فرصت‌های بیشتر برای تسهیل گفت و گو بین طرفین ادامه خواهیم داد».
در مقابل، لاوروف قدردانی کشورش را از علاقه فزاینده سعودی به مشارکت فعال، نه تنها در حل و فصل مسائل منطقه، بلکه در «مسائل در سطح بین‌المللی» ابراز کرد.
این مقام روسیه گفت که اهمیت هماهنگی "دائمی و متقابل" بین دو کشور را در سطح وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی و در زمینه‌های تجاری، اقتصادی و سرمایه‌گذاری بین ریاض و مسکو می‌بیند.
لاوروف افزود: ما همیشه بر روی گام‌های لازم برای توسعه همکاری‌ها بین روسیه و سعودی توافق داریم.
وی از سطح هماهنگی مسکو و ریاض برای حمایت از ثبات بازارهای نفت قدردانی کرد و گفت که دو کشور "تداوم هماهنگی در گروه (اوپک پلاس) را تأکید کردند.
لاوروف افزود: ما بر آمادگی متقابل خود برای ادامه هماهنگی اقدامات در چارچوب (اوپک) تأکید کردیم. همه کشورهای شرکت کننده در این قالب به تعهدات خود برای تضمین تعادل و ثبات مناسب در بازار جهانی انرژی عمل می‌کنند.
لاوروف دربارهٔ اظهارات وزیر سعودی دربارهٔ تمایل ریاض برای کمک به تسهیل گفت و گو دربارهٔ اوکراین، با اشاره به اینکه «موضع سعودی در قبال بحران اوکراین به تبادل اسرا محدود نمی‌شود» ، تأکید کرد: روسیه از نقش ریاض در حل مناقشه اوکراین استقبال می‌کند.
وی افزود: این ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین است که از هرگونه گفت و گو امتناع می‌کند.
لاوروف به توافقنامه تأمین غلات که تحت نظارت سازمان ملل متحد منعقد شده‌است، اشاره کرد و گفت: روسیه به تمام تعهدات خود در توافقنامه غلات عمل می‌کند. اما وی اظهار کرد که امتناع غرب از اجرای بخش دوم توافق، مانعی برای تمدید مدت اعتبار آن است.
لاوروف گفت: بخش اول صادرات تامین غلات اوکراین از طریق دریای سیاه از بنادر اوکراین است و بخش دوم بسته نیاز به رفع همه موانع بر سر صادرات غلات روسیه و کود روسی است.
وی افزود: بخش اول در حال انجام است و با توجه به اینکه تنها نیمی از معامله غلات تکمیل شده‌است، تمدید آن موضوع دشواری است.
سفر به مسکو در چارچوب تلاش‌های فعال شاهزاده فیصل بن فرحان در دوره اخیر صورت می‌گیرد و سفر یکشنبه گذشته وی به کی یف یکی از ایستگاه های مهم آن بود.
فرستاده سعودی در کی یف، حمایت کشورش از تلاش‌های بین‌المللی با هدف حل سیاسی بحران اوکراین و روسیه و ادامه تلاش‌های خود برای کمک به کاهش اثرات انسانی ناشی از آن را اعلام کرد.
شاهزاده بن فرحان در محل اقامتگاه ریاست جمهوری با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین دیدار و گفت و گو کرد و در جریان آن دو طرف روابط دوجانبه بین دو کشور و فرصت‌های توسعه آن و تعدادی از مسائل منطقه ای و بین‌المللی و تحولات مورد علاقه مشترک را بررسی کردند.
شاهزاده بن فرحان همچنین سلام خادم حرمین شریفین ملک سلمان بن عبدالعزیز و ولیعهد شاهزاده محمد بن سلمان را به رئیس‌جمهور زلنسکی ابلاغ کرد.
وی در این دیدار بر اشتیاق و حمایت سعودی از همه تلاش‌های بین‌المللی با هدف حل و فصل بحران «اوکراین-روسیه» تأکید کرد.
پس از آن، او با همتای اوکراینی خود، دیمیترو کولبا، ملاقات کرد. در این دیدار اعلام شد که مهرماه سال گذشته طی تماس تلفنی ولیعهد سعودی با رئیس‌جمهور اوکراین بسته کمکی از سوی سعودی اعلام شده‌است.
  بسته کمکی اضافی شامل ۴۰۰ میلیون دلار در چارچوب یک برنامه همکاری مشترک برای ارائه کمک‌های بشردوستانه از سعودی به اوکراین است.



چهارشنبه؛ ریاض میزبان نشست سران خلیج‌ و آمریکا با حضور ترامپ

رئیس‌جمهور ترامپ به سعودی در دوره اول ریاست‌جمهوری او (رویترز)  
رئیس‌جمهور ترامپ به سعودی در دوره اول ریاست‌جمهوری او (رویترز)  
TT

چهارشنبه؛ ریاض میزبان نشست سران خلیج‌ و آمریکا با حضور ترامپ

رئیس‌جمهور ترامپ به سعودی در دوره اول ریاست‌جمهوری او (رویترز)  
رئیس‌جمهور ترامپ به سعودی در دوره اول ریاست‌جمهوری او (رویترز)  

پایتخت پادشاهی عربی سعودی شاهد برگزاری نشست سران خلیج‌ و آمریکا خواهد بود که در چارچوب اولین سفر تاریخی رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، به خارج از کشور و بازدید از سعودی، قطر و امارات انجام می‌شود.

بر اساس گزارش وب‌سایت «آکسیوس» که به نقل از یک مقام آمریکایی و مقامات عربی منتشر شده، پادشاهی سعودی روز چهارشنبه میزبان نشستی خواهد بود که رئیس‌جمهور آمریکا و همتایانش از رهبران کشورهای شورای همکاری خلیج‌ را گرد هم می‌آورد. این اولین سفر رسمی خارجی رئیس‌جمهور آمریکا، نشان‌دهنده اهمیت روزافزونی است که دولت او به همکاری بین ایالات متحده و کشورهای خلیج‌ می‌دهد. این نشست فرصتی برای ترامپ خواهد بود تا دیدگاه خود را درباره نقش آمریکا در خاورمیانه و تعیین منافع کشورش در منطقه ارائه دهد.

این نشست پنجمین دور از گفت‌وگوهای بین ایالات متحده و کشورهای شورای همکاری خلیج‌ خواهد بود، پس از چهار دور قبلی که اولین آن در مه ۲۰۱۵ در کمپ دیوید، دومین در آوریل ۲۰۱۶، سومین در مه ۲۰۱۷ در ریاض با حضور ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش، و چهارمین در ژوئیه ۲۰۲۲ با مشارکت کشورهای عربی از جمله مصر، اردن و عراق برگزار شد.

امیر کویت، شیخ مشعل الصباح، دعوتنامه میزبان نشست خلیج‌ - آمریکا را دریافت می‌کند (خبرگزاری کویت)

ملک سلمان بن عبدالعزیز، خادم حرمینشریفین، روز یکشنبه از رهبران کشورهای خلیج‌ برای حضور در این نشست دعوت کرد.

امیر کویت، شیخ مشعل الجابر الصباح، نامه‌ای مکتوب از ملک سلمان دریافت کرد که شامل دعوت به نشست بود. این نامه توسط سفیر سعودی در کویت، سلطان بن سعد بن خالد، تسلیم شد. همچنین سلطان عمان، هیثم بن طارق، نامه‌ای خطی از ملک سلمان دریافت کرد که مربوط به دعوت به نشست خلیج‌ - آمریکا بود و توسط وزیر خارجه عمان در دیدار با سفیر سعودی در این کشور تحویل گرفت.

همچنین پادشاه بحرین، حمد آل خلیفه، نامه‌ای خطی از ملک سلمان دریافت کرد که توسط سفیر این کشور در بحرین، نایف السدیری، تسلیم شد.

پادشاه بحرین دعوت‌نامه ملک سلمان را برای حضور در نشست دریافت می‌کند (بنا)

پادشاه بحرین از ملک سلمان تشکر و قدردانی و به روابط عمیق و تاریخی بین دو کشور اشاره کرد. او همچنین از تلاش‌های خیرخواهانه ملک سلمان در تحکیم روابط بحرین و سعودی و نقش پیشروی سعودی در توسعه همکاری‌های مشترک خلیج‌ و تقویت امنیت و ثبات در منطقه تقدیر کرد.

وزیر خارجه عمان در دیدار با سفیر سعودی در این کشور (خبرگزاری عمان)

مقام وزارت خارجه آمریکا در گفت‌وگو با «الشرق الأوسط» تأکید کرد که سفر ترامپ «به وضوح نشان‌دهنده اهمیت و نقش محوری سعودی در منطقه است، چرا که آمریکا ریاض را شریکی کلیدی در تلاش‌ها برای تقویت امنیت و ثبات منطقه‌ای می‌داند.» ساموئل وربورگ، سخنگوی منطقه‌ای وزارت خارجه آمریکا، افزود که واشنگتن بار دیگر تعهد خود را به همکاری با شرکای منطقه‌ای برای «یافتن راه‌حل‌های سیاسی و دیپلماتیک پایدار برای بحران‌ها، حمایت از تلاش‌های آتش‌بس در غزه، دستیابی به توقف دائمی درگیری‌ها و مقابله با فعالیت‌های تهدیدکننده آزادی کشتیرانی در دریای سرخ» تأکید می‌کند.